פרוסטטה


בהמשך העמוד 106 שאלות גולשים בנושא: פרוסטטה

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

106 שאלות גולשים בנושא » פרוסטטה


16/03/2017

פרוסטטה

מאיזה ערכים בבדיקת דם צריך לעשות אולטרנסנד

חיה שלום,

מאיזה ערכים של איזו בדיקה? איזה סוג אולטראסאונד?
צוות האתר
04/09/2016

פרוסטטה

א.נ.
בן 79, ספורטאי, קופ״ח כללית,מטופל ב tamsulosin 0.4,
Pas תקין , קם בלילה כל שעה
מתרוקן סביר, זרם חלש, הרגשה של לחץ, רופא קופ״ח המליץ על טיפול שמרני,
אנא מה המלצתכם??
בתודה

יעקב שלום,

טיפול בהפרעות השתנה נקבע לפי מספר מדדים כולל שיחה עם המטופל להבנת חומרת התסמינים, בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה ובדיקות דימות במידת הצורך. בכדי לתת המלצות טיפול למטופל ספציפי עלי להפגש איתו. אשמח לבדוק אותך במרפאתנו ולייעץ לך לגבי טיפול בהפרעות ההשתנה מהן אלה סובל.
צוות האתר
03/09/2016

שימוש בפינסטריד או לחילופין בדקל ננסי לאחר ניתוח פרוסטטה

שלום,
אבי עבר ניתוח להוצאת בלוטת הערמונית לפני מספר שנים. לאחר כשנה החלו הערכים לעלות עד לרמה שבה הוחלט שעליו לעבור הקרנות. סדרת ההקרנות שעבר לא הועילה כך שערכי הPSA המשיכו לעלות. לאחר יעוץ אונקולוגי אבי ביצע בדיקת PSMA שלא הראתה ממצא חריג. למרות כל האמור הערכים משיכים לעלות ולטענת האונקולוג יש נקודה חשודה בסריקת הPSMA שלו מה שמעורר חשד להמצאות הגידול באזור הלימפה. האונקולוג ממליץ על טיפול קרינתי חוזר בשילוב הורמונים.
שאלתי היא האם מתן של מעכבי 5 אלפא רדוקטז עלולים למסך עליה ברמות ה PSA ולמעשה להוריד ברמה מלאכותית את הערכים? מדוע ניתנים לBPH ולא לטיפול בסרטן הערמונית?

גלית שלום,

מעכבי 5 אלפא רדוקטאז הם טיפול להגדלת ערמונית שפירה ולא לסרטן ערמונית מכיוון שאינם מורידים את רמת הטסטוסטרון לערכי סירוס אלא מורידים את רמת הדיהידרוטסטוסטרון (DHT) בלבד. במקרים של סרטן הערמונית המצריך טיפול הורמונלי, טיפול זה צריך להוריד את רמת הטסטוסטרון לרמות סירוס. הטיפול ניתן ע"י זריקות הניתנות אחת לחודש או אחת לשלושה חודשים.
צוות האתר
03/09/2016

פרוסטטה מוגדלת

קודם כל לאור השלכות שישלי אני רוצה לדעת אם זה פרוסטטה .אני עברתי לפני 8 שנים הקרנות וזריקות .לפני הטיפול היה לי psa 9.00 אחרי הטיפול ירד ל0.025 היום ביצעתי בדיקה psa יש לי 4.25 עקב אילוץ לפעמים בפיפי היתי אצל אונקולוג שלח אותי לבדיקה pet ברמ”ם אבל קיבלתי תור ל31 באוקטובר ,אני היום לוקח טמסולוסין וזה עוזר בזרימת חופשית .מה עלי לעשות מבחינה רפואית .בתודה מראש , תשובה בבקשה אולי יש תרופות אחרות כדי לעור לי .

יצחק שלום,

השאלות העיקריות אותן יש לברר הן האם הגידול הסרטני של הערמונית חזר ובמידה וחזר, היכן.

בדיקת PET CT עם סמן Ga68-PSMA היא בדיקה מדוייקת מאוד לגלות היכן חזר הסרטן, אך לדעתי ישנה חשיבות גם לביופסיה של הערמונית בכדי להבין את אופי הגידול שחזר. הטיפול יכול להשתנות (בעיקר טיפול כימותרפי במידת הצורך) לפי סוג הגידול החוזר. לאחר טיפול בקרינה ישנה חשיבות לשלילה של גידולים נדירים יותר של הערמונית כדוגמת גידול נוירואנדוקריני או גידול של תאים קטנים (small cell). תתי סוגים אלו של גידולי ערמונית ניתנים לאבחון בעזרת צביעות מיוחדות המבוצעות על תכשיר ביופסיית ערמונית.

אשמח להפגש איתך במרפאתנו ולעזור עם ביצוע הביופסיה והמשך הטיפול.

בהצלחה
צוות האתר
27/08/2016

שלום רב ,

לצערי יש לנו בעיה מורכבת אנסה לקצר ולתמצת ככל האפשר בעלי (בן 33 ) מזה 3 שנים סובל מהסימפטומים הבאים : שתן דמי , דחיפות במתן שתן בלילה , כאבים עזים במותנים דו”צ , קושי במתן השתן וקושי בזקפה. הכאבים תוקפים אותו לפרקי זמן ממושכים . לאחר בירור דימות ו CT ישנם אבני כיליה דו”צ רבים ובכך כל רופא שניגשנו אליו טען כי כל הסימפטומים מהאבנים. ניגשנו לרופא הטוב בארץ לריסוק אבנים לאחר 3 ביקורים (בשר”פ) החליט כי כל הסימפטומים אינם מהאבנים.
לבנתיים הוא סובל ברמה שקשה להסבר פנינו לעזרה לכל כך הרבה רופאים ללא תשובה , שילמנו כספים רבים בשר”פ דמיד אם אותן תשובות בלתי ספציפיות
ישנם קרים ברפואה בהם המטופל “נופל בן הכיסאות” – לצערי זה המקרה
יש לנו הפניה לציסטוסקופיה .
האם זה מתאים ל prostate cencer ?
דלקת בפרוסטטה ?

נא עזרתך ….

סיון שלום,

ראשית, כמובן שאין לאפשרות לעשות אבחנה, או לשלול אבחנה דרך התכתבות קצרה שכזו.

שנית, כל מטופל הסובל משתן דמי צריך לעבור בדיקת ציסטוסקופיה, בדיקת שתן לציטולוגיה ובדיקת CT אורוגרפיה (CT עם הזרקה של חומר ניגודי תוך ורידי המאפשר זיהוי ממצאים קטנים אשר CT ללא חומר ניגודי עלול לפספס). זה הבירור המקובל לשתן דמי. לאחר השלמת בירור זה יש סיכוי טוב להגיע לאבחנה. חשוב להגדיש כי באחוז מסויים מהמטופלים עדיין לא נגיע לאבחנה אחרי בדיקות אלו ויהיה צורך בהמשך בירור בכדי להגיע לאבחנה.

בהצלחה
צוות האתר
21/08/2016

אצירת שתן

אחרי ניתוח פרוסטטה וניתוח בקע עד עכשיו יש לי אצירת שתן נציבטוקפיה מראה הכל פתוח ובקרוב אעשה אורגינמקה ואם סה מראה לא טוב מה הן האפשרויוןת למתן שתן בלי קתטר

מרדכי שלום,

התכתבנו רבות דרך האתר ואף שוחחנו טלפונית.

כפי שהמלצתי בעבר, גם עכשיו אני מציע להמתין לבדיקה האורודינמית. ייתכן ונגלה ששלפוחית השתן שלך אינה מסוגלת להתכווץ. ייתכן ונגלה שאתה עדיין חסום מסיבה כזאת או אחרת. לכל ממצא טיפול אחר. ולכן אני ממליץ להאזר בסבלנות ולהמתין לבדיקה ולתוצאותיה.

אני ממליץ בחום שעם תוצאת הבדיקה תשוב לאורולוג אשר יוכל לצפות בתוצאות הבדיקה בדקדקנות בכדי להבין מה המשך הטיפול הנכון.
צוות האתר
20/07/2016

מדוע יש כל עך עצירות שתן

  1. אני בן שבעים עברתי מיתוח פרוסטטה וצ
    מאז היה לי הרבה אצירת שתן עברתי גם מיתוח בקע צפשעתי לאחרומה מצאתי תדובה ונתייחסות אצל רופא מצויין שאמר שרצנ למתח אותי בשיטת האידוי ולברר למה יש לי אצירת שתן אהל ילדי חושבים אחרת ואומרים לא לעשות הניתוח ולעשות לבד ציסטוקפיה ואורדימניקה. האם זה יהיה פתרון טוב לבעיותי אנא תשובה מהירה
מרדכי שלום,

כפי שעניתי לך בשאלותיך הקודמות ואף שוחחתי איתך ועם בנך בטלפון על כך, ישנן מספר בדיקות (כולל אורודינמיקה וציסטוסקופיה) אשר ניתן לבצע להבנת הבעיה אך ללא פגישה איתך לבדיקה לא אוכל לקבוע האם אתה זקוק לבדיקות אלו או לא.

כפי שהמלצתי לך בעבר, ממליץ שתתיעץ עם האורולוג המטפל בך האם יש צורך בבדיקות כאלו אור אחרות.

בהצלחה
צוות האתר
20/07/2016

יעוץ.עם לעשות נחתוח שנית הפרוסטטה

עברתי נחתוח פרוסטטה וניתוח בן קע מפשעתח ולמרות זה היה לי הרבה אצירות שתן אני הולך עכדחו לעשות ניתוח אידוי וטרמפ האם כדאי הניתוח או בדיקה אוריגימיקה קוגם

מרדכי שלום,

אורודינמיקה היא בהחלט בדיקה שיש לשקול לבצע לאחר כישלון ניתוח ערמונית ולפני החלטה על ניתוח חוזר. עם זאת, לא כל חולה זקוק לבדיקה זו. מומלץ שהמנתח שלך יחליט האם יש צורך בבדיקה זו.
צוות האתר
15/07/2016

בעיית פרוסטטה אצל אדם בן 85

ד”ר שלום !
אבי בן 85 , בבדיקות US נמצאה ערמונית בגודל של כ110 סמ”ק , לוחצת מאוד על קרקעית השלפוחית. כיס שתן גדול ( 1000 סמ”ק ) כליות בגודל תקין, שאריות שתן גדולות של מעל 400 סמ”ק.
מדובר באדם עם ריפרוף לבבי ולאחר 2 מקרי אירוע מוחי שחלפו ללא נזקים.
אבי מצליח להשתין בקלות כמות שתן של כ-300 סמ”ק בכל השתנה.
בוצעה בדיקה אורודינמית ונמצאה התכווצות דטריזוה טובה.
מעבר לכך לא קיימים סימפטומים כמו כאבים , אבנים או דלקות חוזרות.
רופא אורולוג המליץ על Casodex ואמר שהתרופה עשויה להקטין את הערמונית ב30 אחוז תוך 6 שבועות ושבשילוב עם Duodart ניתן למנוע צורך בניתוח.
אשמח לקבל את חוות דעתך.

דרור שלום,

קאזודקס היא תרופה לטיפול בסרטן ערמונית ואינה תרופה מקובלת לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית. אמנם ייתכן שיש לה אפקט תוספת מעבר לדואודרט אך אינני מכיר אף מחקר המראה הקטנה של 30% בנפח הערמונית לאחר תוספת קאזודקס למטופל הנוטל דואודרט. ידוע כי דואודרט מקטין את הערמונית ב 30% ולוקח בין 3 ל 6 חודשי טיפול עד שאפקט זה מגיע לשיאו.
צוות האתר
26/06/2016

מתי אפשר להיגש איתך

אני אחרי ניתוח פרוסטטה ואחרי ניתוח בקע מפשעתי ואני עדיין עם קתטר הייתי רוצה להיפגש איתך אתה מכיר אותי משאלותי הרבות

מרדכי שלום,

ניתן לשלוח פרטים לצורך פגישה דרך האתר. לאחר קבלת הפרטים ניצור איתך קשר לתיאום פגישה.
צוות האתר
03/06/2016

היכן נתשוהנ לשאילתי מה גורם לעצירת שתן ואם הבקע הוא הגורם

עברתי ניתוח פרוסטטה לפני כשבועיים והיה לי עצירת דתן ארבע פעצים ויש בקע מפשעתי האם זה הגורם לעצירת השתן אןדה לך גוקטור טם תיתן תשובה מהירה וטובה ולהתראות תודה לך

שלום רב,

לאצירות שתן חוזרות ונשנות אחרי ניתוח כריתת ערמונית סיבות שונות. כפי שעניתי לשאלתך מספר פעמים לאחרונה, המנתח אשר ניתח אותך הוא בעל הידע היכול להוביל להבנת הסיבה לאצירת השתן. במידה והמנתח שלך חושב שאצירת השתן קשורה לבקע ממנו אתה סובל, מומלץ שתבדק ע״י כירורג לשקילת תיקון הבקע.

בהצלחה
צוות האתר
24/05/2016

עצירת שתן שלוש פעמים

שלום רב עברתי ניתוח פרוסטטה סגור אחרי יומיים הוציאו לי את הקטטר והתחלתי לתת שתן ולמחרת היה לי עצרת שתן ואחרי כמה ימים שוב עצירת שתן ואחר שוב זה קרה מה הסיבה ומה עושים לפתרון הבעיה

שלום רב,

ממליץ פנייה למנתח להערכת הסיבה לאצירת השתן ודרך הטיפול.
צוות האתר
23/05/2016

נעצירת שתן

לפני כשבוע עברתי ניתוח פרוסטטה סגור ואחרי הניתוח שהורד לי הקתטר נוצר לי עצירת שתן כבר הוצאתי עוד פעם הקתטר ודוב עצירת שתן מה הסיבה ומה הפתרון לכך עדיין צורב לי שיוצא השתן

מרדכי שלום,

כפי שעניתי בפעמיים הקודמות שפנית עם שאלה זו, מומלץ להפנות את השאלה למנתח שלך. מכיוון שאינני בקיא בפרטי ומהלך הניתוח קשה לי להעריך מה גרם לאצירת השתן. ייתכן ומדובר במצב פשוט של זיהום אחרי ניתוח ואז יש צורך בתרבית שתן וטיפול אנטיביוטי בכדי לפתור את הבעיה. לעומת זאת, ייתכנו סיבות הקשורות ישירות לניתוח ומכיוון שלא אני ביצעתי את הניתוח אינני יכול להעריך האם הם הגורמים לאצירת השתן.

ממליץ בחום שתשוב אל המנתח שלך להמשך טיפול. הטיפול אינו נגמר בניתוח אלא ממשיך גם לאחריו, בעיקר בחולים אצלם הניתוח לא משיג את התוצאות הרצויות.

בהצלחה
צוות האתר
19/05/2016

אם אפשר לתת תשובה דחופה לשאלה ששאלתי היום

האם אחרי ניתוח פרוסטטה בשיטה סגורה יכול להיות עצירת שתן כי זה מה שיש לי עכשיו ואני אם קטטר ומדוע זה קורה כךאודה לכם אם תתנו תשובה מהירה

מרדכי שלום,

ייעוץ אינטרנטי אינו תחליף לפנייה לרופא המנתח כאשר המהלך לאחר הניתוח אינו כפי שהיה צפוי. ממליץ פנייה לרופא המנתח בהקדם.
צוות האתר
18/05/2016

עברתי נתוח פרוסטטה סגור

שאלתי למה נןצר לי עצירת שתן ושמו לי קטטר ויכול להיות שנגמר השתן כי השקית לא מתלאה

מרדכי שלום,

את הסיבה לאצירת השתן יש לברר עם האורולוג שניתח אותך ובהתאם לסיבה ייקבע הטיפול. במידה ושקית האיסוף אינה מתמלאת ואתה סובל מכאבי בטן תחתונה יש לפנות לבדיקת רופא לשלילת קטטר סתום וצורך בהחלפתו.
צוות האתר
23/03/2016

איך אפשר לקום פחות פעמים בלילה

בן 80. הערך של PSA סביב 2.0 במשך מספר שנים. ל”ד מטופל במשך שנים. קם 3 פעמים בלילה. הזרם חזק תחילה למשך כ-12 שניות . אח”כ טיפטוף אח”כ שוב זרם לא חלש. וככה זה נשמך כחמש דקות עד ההתרוקנות. תסריט חוזר כל שעתיים וחצי גם ביום. לפני מספר שנים נפח פרוסטטה 45 סמק. בעיות ההשתנה מציקה מאוד. קסטראל 5 מ”ג (המלצת אורולוג) – גרם לי בחילה וכאבי ראש בבוקר . הקטנתי ל- 2.5 מ”ג קסטראל למשך 40 יום – אין השפעה על תכיפות ההשתנה. מאוד סובל בעיקר בלילה. מה הבעיה שלי ? האם יש לי דלקת בערמונית ?
האם החלפת תרופה יכולה לעזור ? לאיזה תרופה שלא תגרום תופעות לואי חזקות?

צבי שלום,

ראשית, מומלץ להפסיק מעקב PSA בגיל 70 או לכל המאוחר בגיל 75 לאור העדר יתרון בבדיקות אלו בגיל מאוחר יותר ואף גרימת נזק למטופלים. ולכן, ממליץ להפסיק ביצוע בדיקות אלו אלא אם ישנה סיבה טובה לכך (במידה ואובחנת בעבר כסובל מסרטן ערמונית ואתה במעקב או אחרי טיפול לסרטן ערמונית).

לגבי טיפול תרופתי יש צורך בנתונים נוספים בכדי להתאים לך טיפול תרופתי. ישנן תרופות שונות המוכוונות נגד שלפוחית רגיזה, אשר מתפתחת בשכיחות די גבוהה בחולים עם הגדלת ערמונית, אשר יכולות להוריד את תדירות ודחיפות ההשתנה במהלך היום ואת הצורך לקום בלילה. עם זאת, יש להוועץ באורולוג תחילה האם אינך סובל ממצבים אשר לא מאפשרים קבלת תרופות אלו. כמו כן, חולים עם ערמונית גדולה מ 30-40 גרם ו/או רמת PSA מעל 1.5 לרוב נהנים מטיפול משולב בערמונית יותר מאשר טיפול בקסטראל בלבד. שוב, ממליץ להוועץ ולהבדק ע"י אורולוג לפני כל שינוי בטיפול התרופתי.
צוות האתר
21/03/2016

ניתוח פרוסטטה לגבר בן 85

אדם מבוגר בן 85 עם פרוסטטה מוגדלת 72X77X58 אבנים קטנות בדרכי השתן עד 22 מ”מ. PSA תקין,קריאטינין ואוריאה תקיןבעבר יש לו 2 שבצים האחרון ב2010, מחלת לב איסכמית, היפרליפידמיה, לוקח אספירין ופלביקס
לפי דעת קרדיולוג אין כרגע בעיות קצב (יש הפרע הקלה בלבד)ולפי הסיכום נאמר שיש סיכון בינוני להפסקה של נוגדי קרישה לפני ניתוח.
כמו כן יש לו דחיפות בהטלת שתן ואף בריחת שתן, נוקטוריה וזה פוגע באיכות חייו.
לפי דברי יועץ רפואי הבעיה בהטלת השתן יכולה לנבוע מהחמרה של השבצים שהיו לו.
השאלה האם להסתכן בניתוח-האם זה ניתוח דחוף ועד כמה הסכנה לחייו בניתוח משתווה לסכנה אם לא נעשה את הניתוח(כל מני סיבוכים של הערמונית)?

מרינה שלום,

ראשית, יש צורך בהפסקת מדללי דם סביב ניתוח ערמונית ולכן יש לשקול את הסיכון בהפסקתם אל מול הסבל מהפרעות ההשתנה. שנית, לאור הגיל והרקע הנוירולוגי ישנו סיכוי שהפרעות ההשתנה אינן עקב הגדלת ערמונית ובמקרה כזה ימשיכו, ואולי אף יחמירו אחרי ניתוח ערמונית. במטופל מורכב כזה אני חושב שמומלץ לבצע הערכה אורודינמית לפני החלטה על ניתוח. הערכה אורודינמית היא בדיקה בה נמדדים נפחי השלפוחית והלחץ בשלפוחית בזמן מילוי ובזמן השתנה. בדיקה זו נותנת הערכה, בין השאר, מה הסבירות שהבעייה שגורמת להפרעות ההשתנה היא חסימת מוצא השלפוחית ע"י ערמונית מוגדלת.
צוות האתר
04/03/2016

דסמופרסין

האם דסמופרסין 0.2
לפני השינה יעיל למניעת השכמה לילית מרובה לצורך מתן שתן?
אני בן 52 פרוסטטה 33 סמ.
וקם מספר פעמים בלילה וגם כמות שתן רבה.
נמדד בלילה 1800 cc
ביום פחות בהרבה. ( כחצי )
טומסולין 0.4 לא עזר לי וגם לא תוספי תזונה של דקל ננסי.
האם יש תופעות לוואי ידועות ?
האם יש תרופות נוספות יעילות לבעייה שפוגעת קשה באיכות החיים
תודה

איציק שלום,

טיפול בדסמופרסין הוא טיפול להשתנה מרובה בלילה הנקבעת בעיקר לפי נפח ההשתנה בלילה ולא לפי מספר הפעמים בהם קם המטופל בלילה לצורך השתנה. כמובן שלא אוכל להמליץ על טיפול זה או אחר, או מינון הטיפול, דרך צ׳אט וללא פגישה הכוללת שיחה ובדיקה. ממליץ לקבל כל טיפול לאחר בדיקה ע״י רופא מומחה ובהשגחתו.
צוות האתר
28/01/2016

בירור אולטרא סאונד איברים

שלום דוקטור איתי
כרגע אני לוקח ציפרודקס פעמיים ונשאר לי עוד שלשה שבועות בערך ליטול ביום עקב דלקת בערמונית ואני מרגיש שיפור גדול בהפחתה של תדירות השתן והדקירות מתחת לאשך
פניתי לרופא משפחה עקב כאבים קלים כמין דקירות קטנות במותן ימין (הכאבים הם לא תמידים וגם דקירות קלות)
הרופא שלח אותי לעשות us ולהלן התוצאות

כיס המרה ללא אבנים.
דרכי המרה אינן מורחבות.
הכבד בעל מרקם אקוי, יכול להתאים להסננה שומנית קלה .
הטחול אינו מוגדל, בעל מרקם תקין.
הלבלב הודגם חלקי עקב גזים במעיים.
שתי הכליות בעלות פרנכימה שמורה.
המערכת המאספת אינה מורחבת.
לא הודגמו אבנים.
. כיליה ימין ציסטה בקוטר של כ 2,4 ס’מ עם מחיצה חלקית דקה בתוכה.ידוע מהבדיקה קודמת מ 06.15
כיליה שמאל ציסטה קטנה בקוטר של כ 9 ס’מ עם הסתידות זעירה בדופן.
כיס שתן ללא ממצא , התרוקנות מלאה
39 מ”מ . *20 * פרוסטטה 8 סמ’ק במימדים כ 19
סיכום:
סיבת ההפניה:
ממצאים:
כבד שומני במידה קלה.
ציסטות בודדות בכליות כמתואר
א.ס כליות ודרכי שתן
*
בירור לאחר ניתוח בקע
כאב מותן ימין מידי פעם

השאלה שלי היא האם כאבים קלים במותן ימין זה קשור לדלקת בערמונית ואם כן אז למה אני מרגיש את זה עכשיו על אף שאני כבר לא מרגיש את הצורך לשתן
ועוד שאלה בתוצאה של הדימות רשום ציסטות בכליות
האם דבר זה אמור להטריד וצריך לעקוב או שזה תופעה נפוצה ואין צורך להתייחס
אציין שהגיל שלי הוא 27
אשמח לתשובתך

דניאל שלום,

באולטראסאונד שביצעת אין הסבר לכאבי המותן שלך.

ציסטות כלייתיות הן שכיחות מאוד ומרביתן שפירות. עם זאת, כאשר ישנן מחיצות או הסתיידויות בציסטות מומלץ דימות עם חומר ניגודי (CT או MRI) לוודא שאכן מדובר בציסטות פשוטות בלבד. במידה ועד כה ביצעת רק אולטראסאונד אני ממליץ שתעבור בדיקת CT או MRI של הבטן והאגן בפרוטוקול בירור ממצא כלייתי. במידה ובדיקה זו תאשר שמדובר בציסטה פשוטה ניתן להמשיך מעקב עם אולטראסאונד. ממליץ שבירור זה ייעשה בליווי אורולוג.
צוות האתר
14/01/2016

יש לי פרוסטטה מוגדלת וכנראה דלקת בערמונית …

פרוסטטה מוגדלת וכאב בזמן שפיכה,השתנה מרובה (שותה המון כ 3 ליטר ביום ) לאחרונה מתעורר קבוע ב 04:00 לפנות בוקר למתן שתן,שתן לבן ברוב בזמן, יש קושי קל בהטלת שתן, קושי בלהתאפק,בדיקות שתן כללית נמצאו תקינות ללא מחלות מין או חיידקים , טופלתי בעבר מספר אורולוגים ללא תשובות וטיפול ראוי לבעיה, בעברי 10 שנים זרע חלש לא פורה (יש לי שני ילדים) אני אדם בריא ושומר על אורח חיי איכותי…
פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע,שותה הרבה חליטות צמחים ,תזונה נכונה ומתאימה לבעיות פרוסטטה, אשמח להגיע לטיפול

איציק שלום ותודה על שאלתך,

התסמינים שאתה מתאר יכולים לנבוע ממספר מצבים כולל הגדלת ערמונית שפירה, דלקת של הערמונית ועוד. בכדי להגיע לאבחנה מדוייקת יש צורך בשיחה מפורטת יותר, בדיקה גופנית ומעבר על תוצאות המעבדה שבוצעו. ייתכן ויש צורך בביצוע בדיקות נוספות לפי הגעה לאבחנה, אך זאת ניתן לדעת רק לאחר ביצוע הפעולות שביצעתי.

ממליץ שתבדק שוב ע"י אורולוג. נשמח לעשות זאת במרפאתנו.
צוות האתר
12/01/2016

הגדלת הפרוסטטה.

לדר׳ שטרנברג, שלום. תודה על תשובתך המהירה לשאלתי מתאריך 9/1/16. אני מתכוון לחזור לרופא האורולוג, שאצלו הוחל הטיפול. באם בהמשך לא ארגיש הטבה במצבי, בהחלט אשקול לפנות למרכז שלכם. שוב תודה. ניר כהן.

בשמחה. נשמח לעמוד לשירותך.
צוות האתר
24/12/2015

סיבוכים לאחר ניתוח פרוסטטה

לפני 7 שבועות עברתי ניתוח בלייזר HOLEP להסרת פרוסטה שפירה בגודל 36 סמ”ק.
עדין יש לי צורך בלתי פוסק במתן שתן,כאשר בעת נתינתו , לקראת הסיום יש לי התכווצות וכאבים בלתי נסבלים והרגשה של אי התרוקנות. גם היציאה מאחור מגורה ותכיפות היציאה מוגזמת. צבע השתן בינוני ובבוקר, ולאחר שתיה רבה הזרם סביר אך במהלך היום כשאני רץ מידי 30 דקות הזרם חלש בד”כ ובהיר בצבעו.
אני מיואש.

פרופ' חיים מצקין

מציע לשאול את המנתח. זה הכי סביר ונכון בעיני.

תלונות כשלך אחרי ניתוח מוכרות ועלולת להימשך עוד זמן מה.

אם לאחר התיעצות עם המנתח תרצה להיבדק במרפאתי, בברה

03-6050699


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/12/2015

פרוסטטה מוגדלת

עקב עצירת השתן הותקן לי קטטר, עשיתי בדיקות, PSA, ביופסיה וצילום רנטגן. תוצאות הם: PSA 7.03, ביופסיה נקיה אך לא מצליח להפטר מההקן למרות שהאורולות הוצא מספר פעמים ולא הצלחתי להשתין. מה עלי לעשות ?.

פרופ' חיים מצקין

נשמע כאילו ניתוח הסרת החסימה בערמונית הוא הפתרון הנכון.

סוג הניתוח, מועד נכון לביצוע בהתיעצות עם אורולוג מומחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/11/2015

היתיעצות בהמשך טיפול בפרוסטטה בduodart

בעלי ישראל מטופל בduodart מיזה כ 3 שנים. מידי פעם בדיקות דם ושתן אצל רופא הקופה.הרופא עזב ועברנו לרופא אחר והרופא החדש אמר לשקול ניתוח .לא מובנת הסיבה הוא לא בדק אותו לא שלח לבדיקות רק היסתמך על כל ההיסטוריה שרשומה במחשב.והרופא הקודם אמר שהכל בסדר ויכול להמשיך עם duodart.הרופא הנוכחי אמר שהזרימה חלשה וזה יכול לגרום לחסימה.לישראל אין תלונות שיש איזה הרעה במצב. השאלה היא אם לקבוע תור ולבוא ליעוץ .והאם לעשות בדיקות דם ושתן ולבווא עם התוצאות .ולאן להיתקשר לקבוע תור .אודה לך פרופסור מצקין עם תוכל לכתוב לי תשובה תודה גדולה מראש

פרופ' חיים מצקין

מציע לבצע בדיקות קודם ועם התוצאות להגיע אלי. כולל תוצאות קודמות.

תור ניתן לקבוע עם מזכירתי רחל בקליניקה 03-6050699


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/11/2015

תפקוד לקוי של שריר שלפוחית השתן

מה הטיפול המקובל לבעייה של” ליקוי תפקודי משמעותי של שריר שלפוחית השתן”
שגורם להפרעות שונות במתן שתן כגון מתן שתן בלילה מספר פעמים ( התוצאה של בדיקה אורודינמית מורכבת)
אני בן 52 בריא בדרך כלל .פרוסטטה 33 סמ.
לקחתי טומסולוסין 0.4 כשבועיים ללא הטבה ועם תופעת לוואי מעיקה של מיעוט זרע
תודה

פרופ' חיים מצקין

משנה מאד מהו סוג הליקוי בתפקוד כיס השתן לעיתים ניתן לסייע בתרופות ולפעמים ניתוח ערמונית הוא הפתרון וכו'.

לכן קשמ ליעץ מבלי לראות את התרשימים . פנה חזרה לאורולוג הקופה או מומחה אחר להתיעצות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/11/2015

פרוסטטה

פרופסור חיים מצקין שלום הבדיקה האורודינמית שאני אמור לעשות נקבעה ל 21 בנואר 2016 כאשר ההמשך של הבדיקה בפברואר 2016 במצב הזה של כמעט שלושה חודשים אני ממשיך לסבול מחוסר שינה תקין קם בלילה הרבה פעמים שאלתי האם רצוי לחזור ולנסות לקחת כדורים טמסולין ביחד עם spasmex כפי שהמלצתי לי בהתחלה אודה לך על התייחסותך אלי תודה בכבוד רב קובי אהרון 0507251291 ת.ז. 05829692

14/11/2015

פרוסטטה מוגדלת

אני בן 65 ויש לי פרוסטטה מוגדלת הבעיה שלי שיש לי הפרשותשל דם מהפין ללא מתן שתן ההפרשות הם גם דלילות וגם סמיכות אשמח לקבל תשובתך בדחיפות אני נמצא קצת בלחץ בתודה מראש עובד

פרופ' חיים מצקין

פנה לאורולווג לבדיקה גם ידנית עם צילומים הדמייה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/11/2015

תכיפות במתן שתן

שלום רב,
אני בן 36 בריא בדרכ. בשבוע האחרון יש לי מעין תכיפות במתן שתן (כל שעתיים לערך) עם תחושה כמעט קבועה של רצון להשתין שמתבטאת בקצה הפין. אין בעיות בשפיכה או כאב כלשהו בעת מתן השתן. ישנו מעין כאב קל ממש כמו כיווץ שרירי באזור הפרינאום. אציין כי אירוע דומה שנמשך כחודשיים היה לי בעבר (כל הבדיקות היו תקינות) כאשר הרופא ייחס אותו ייתכן למתח וכיווצים שאכן אני חווה גם במקומות אחרים בגוף. אני מאד חושש ממחלה ממאירה או גידול (שלפוחית או פרוסטטה) וזאת למרות שחוויתי תחושות זהות בעבר אשר חלפו ללא טיפול.
ממה לדעתך אני סובל ד”ר? האם מתאים לדלקת בערמונית? האם אכן כיווצי שרירים יכולים לגרום לתלונות שתארתי? אני די חושש.
תודה רבה מראש

פרופ' חיים מצקין

גידולי ערמונית  אינם שכיחים בכלל בגילאים  כשלך.

גיולי כיס שתן מתאפיינים בדימום נראה לעין בשתן.

כך שאינני שותף לחששותיך.

כל השאר לבירור אצל רופא אורולוג שתיבחר


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/11/2015

דואודרט

לוקח את הכדור חודש ימים לא מצליח להגיע לאורגזמה מעוניין להפסיק או לקחת אחד לשבוע
פרוסטטה בגודל 4.7 – 5.0 קושי בהטלת שתן
האם יש כדור שלא פוגע בתיפקוד המיני
בן65 סכרת 42 שנה מטופל באינסולין מאוזן

פרופ' חיים מצקין

אפשר לנסוץת ליטול טמסולין בלבד או קסטראל בלבד.

היעץ עם רופאך.

תרופות אלו לא יקטינו את הערמונית אבל עשויות לסייע בהשתנה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/10/2015

נחתוח פרוסטטה בקרן לייזר ירוק החתרונות והחסרונות

האם בניתוח לייזר ירוק לפרוסטטה יכוך לחזור אחרי כמה שנים

פרופ' חיים מצקין

בהחלט כן . למעלה מ10% חזרה תוך 10 שנים הוא מספר סביר להסתברות כזו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/10/2015

דלקת בפרוסטטה ?

שלום. אני בן 50 ולפני שלושה חודשים התחילו לי תסמינים הכוללים צריבה בשתן ,כאב במפשעה ובפרינאום ,כאב באשכים ,דקירות בקצה הפין ותחושת לחץ בישבן , בחודש האחרון הכאבים מתרכזים בעיקר בקצה הפין ובפרינאום.
במשך שלושה חודשים ביצעתי את בדיקות המעבדה הבאות : פעמיים תרבית שתן שלילי , אולטרסאונד אשכים תקין ,פרוטוקול אבנים ללא ממצאים ,בדיקות STD נמצא אורופלסמה – נלקח אנטיביוטיקה מסוג דיאוקסילן למשך שבועיים ,בבדיקה חוזרת לא נמצא החיידק ,זרימת שתן תקינה ,תרבית זרע נמצאו 5-10 ליקוציטים.
יש לציין שלא סבלתי בעבר מנושא זה .
אני סובל ואובד עצות .
האם לפי הממצאים והבדיקות ניתן לאבחן שמדובר על דלקת בפרוסטטה ? האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות ? האם ישנו טיפול ?
אשמח לעצתך תודה

פרופ' חיים מצקין

הרושם המתקבל הוא של דלקת בערמונית.

אין לטעמי צורך בשלב זה בבדיקות נוספות

הצעות טיפוליות רק אחרי בדיקה כמובן.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
11/10/2015

פרוסטטה מוגדלת

שלום פרופ חיים מצקין.
שאלתי האחרונה האם המחיר שנקבת 1000 שח כולל כל הבדיקות הטיפולים והניתוח באם אזדקק כולל אישפוז וחס וחלילה מציאת מחלה אחרת שקשורה לפין.
אני מבוטח פלטינום כללית .
והאם אתם מנתחים עם לייזר מודרני ללא צורך בקטטר אחרי הניתוח.

פרופ' חיים מצקין

עלות ביקור במרפאתח להיעצות הינה 100ם ש"ח. אין לה כל קשר לבדיקות וטיפולים שיומלצו כתוצאה ממנה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/09/2015

הגדלת פרוסטטה

כמה זמן אפשר להישאר עם קטטר קבוע עד הניתוח להוצאת פרוסטטה?

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון חודשים רבים.

אחת לשושה שבועות-חודש צריך להחליפו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/09/2015

פרוסטטה

שלום פרופסור התלוננתי אצל רופא המשפחה על ירידה בזרימת השתן בבדיקת דם psa שבצעתי התשובה הייתה 4.159 האם יש סימן לדאגה והאם גם בגלל זה יש בעיות בזקפה שאפילו כדורים כמו ויאגרה או סיאליס לא נותן מענה כמו שצריך ד.א שכחתי לציין שאני בין 59 ויש לי בעיות בזקפה לפחות 3 שנים איך אני משפר את חיי המין שלי עם אשתי יש לציין שאשתי מבינה את המצב אבל מידי פעם היא שואלת לגבי מצב הזקפה. בתודה ובברכת שנה טובה יואל

פרופ' חיים מצקין

אינני רואה כל קשר בין ערכי הPSA שלך והפרעות הזיקפה.

גם לא רואה בערך שציינת חריג אלא צורך למעקב חצי שנתי לראאות האם יש מגמת עלייה אמיתית ומשמעותית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/09/2015

תודה לשרות שפרופ מצקין נותן שיהיה מבורך. השאלה פחד מההרדמה

תשובה על שאלתי הראשונה קיבלתי , ותודה !
הוצעת אבנים מהשלפוחית וסילוק הפרוסטטה , נאמר לי שהניתוח בערך 45 דקות , השאלה איזו הרדמה כדאי לעשות עקב הפחדים שלי , אני הלום קרב מיום כיפור.

פרופ' חיים מצקין

לניתוח הזה מקבל לעשות בהרדמה "חצי גוף תחתון" כמו בלידה הקרוה-אפידורלית

אפר גם בהרדמה כללית-בשינה עמוקה ומבלי הפחדים בעת הניתוח.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
04/09/2015

פרוסטטה 45 דלקות חוזרות בדרכי השתן ואבנים בשלפוחית השתן רבים

רוצים לעשות לי ניתוח פתוח וקריתת הערמונית וסילוק האבנים.

פרופ' חיים מצקין

נשמע סביר


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/08/2015

.לאחר ניתוח כריתת ערמונית- פרוסטטה וטיפולי הקרנות

מה ניתן לעשות (אם בכלל) לאחר ניתוח כריתת הערמונית, אשר נעשה לאחר ביצוע בדיקת MRI שככל הנראה הייתה לא מדוייקת והרופא המנתח לא טרח לבדוק לעומק האם ישנן גרורות ומיהר לנתח… ולאחר טיפולי הקרנות..
כיום אני כבן 60 נמצא במעקב בדיקות PSA כאשר הרמה עולה ואין לי תשובה שמספקת אותי לדרך הטיפול. האם ניתן לעשות פעולה אקטיבית? או חלילה לחכות שיקרה הנורא מכל?!
הניתוח היה בחודש 8/2012.
כמו כן מאז ועד היום מתמודד עם בריחת שתן ומשתמש בחיתולים.
השלכות הניתוח והפעולות שנעשו לי בדרך גרמו לי לנזק בלתי הפיך וקושי בהתמודדות ותפקוד יומיומי גם בעבודה, גם ביחסי אישיות.

פרופ' חיים מצקין

בעייה שלא תיפתר  בדרך האינטרנט.

פנה לאוורלוג מומחה בנושא סרטן הערמונית להתיעצות מעמיקה באשר לצורך ולאפשרויות הטיפול


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/07/2015

הגדלת פרוסטטה

בוקר טוב !
לפני כעשרה ימים שלחתי שאלה ומייד קיבלתי תגובה שהתשובה יקבל תוך כמה ימים.
לא רוצה להיראות “נודניק”,אבל האם אפשר לבקש תשובה בהקדם.

אזכיר את השאלה:
אני סובל מפרוסטטה מוגדלת עם זרם חלש וקם פעמיים בלילה (משתדל לא לשתות בערב).
אני לוקח כל ערב DUODART כבר יותר משנה.

השאלה האם כדאי לקחת בנוסף גם TOLTERODIN על מנת למנוע קימה בלילה.

תודה מראש וסליחה

פרופ' חיים מצקין

TOLDERODINE  עלול לגרום לקשיי השתנה. בטרם נטילה יש להבטיח שאין שארית שתן משמעותית לאחר השתנה זה נעשה בעזרת אולטראסאונד ורק לאחר מכן רופאך יחליט אם נכון וכדאי

ברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/06/2015

סוג הכדור לטיפול,והאם ניתוח זה בסדר בשביל איכות חיים

אני מטופל בהומניק0.4 היו דלקות גם בפרוסטטה וגם דרכי שתן,אין עצירת שתן אבל לפעמים בין 4 אחר צהריים לעשר בלילה זרם יותר חלש בלילה הכל בסדר האם סוג כדור שונה יכול לשפר?הרופא רצה לפני חודש לשים קטטר ל3 ימים לא הסכמתי היות והשתן יוצא,מה הפיתרון הגודל 6.4.

פרופ' חיים מצקין

שלום

אומניק הור כדור טוב ונכון.

ישנם כמון גם אחרים ואורולוג מומחה יתאים לך באם צריך.

לא ברור לי מדוע הומלץ לך להכניס קטטר. שאל את ררופאך אולי שארית השתן לאחר סיום ההשתנה עדיין גבוה

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/06/2015

שלום ישלי גידול ממאיר בשופכן שמאל ולפי כל אני אמור מחר לעבור ,בערב 7.30 הוצאת כליה בשלמותה כולל צינורית השופכה ,האם נכון לשלב גם ניתוח ערמונית ,בגישה פתוחה ,והאים לא יהיו לי בעיות בתפקוד המיני ,מה עדיף ומה יותר מסוכן?

חייב תשובה דחוף מחר הניתוח. האם היות ויש לי פרוסטטה מוגדלת שפירה, ויש לי גידול בשופכן שמאל ואני אמור לעבור מחר ניתוח להוצאת כליה, האם נכון לשלב גם את ניתוח הערמונית,מה הסיכון אחרי הניתוח ,בבעיות מתן שתן ובתפקוד המיני?

28/06/2015

שלום ישלי גידול ממאיר בשופכן שמאל ולפי כל אני אמור מחר לעבור ,בערב 7.30 הוצאת כליה בשלמותה כולל צינורית השופכה ,האם נכון לשלב גם ניתוח ערמונית ,בגישה פתוחה ,והאים לא יהיו לי בעיות בתפקוד המיני ,מה עדיף ומה יותר מסוכן?

חייב תשובה דחוף מחר הניתוח. האם היות ויש לי פרוסטטה מוגדלת שפירה, ויש לי גידול בשופכן שמאל ואני אמור לעבור מחר ניתוח להוצאת כליה, האם נכון לשלב גם את ניתוח הערמונית,מה הסיכון אחרי הניתוח ,בבעיות מתן שתן ובתפקוד המיני?

פרופ' חיים מצקין

לא מקובל לשלב אלא אם כן יש כבר קטטר למשל בגין הפרעות השתנה.

ניתוח עקב הגדלת הערמונית אינו כרוך בקשיים קבועים בשליטה על השתן פחות מאחוז. ישנם דיווחים מעטים אף הם על פגיעה בתפקוד המיני הזיקפתי.

כן צפויה ירידה ניכרת עד העלמות פליטת נוזל הזרע בסיום האקט המיני כחלק מתוצאות הניתוח בערמונית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/06/2015

הגדלת פרוסטטה

שלום!
אני בן 64 וכבר כמה שנים יש לי פרוסטטה מוגדלת (שפיר).
בזמן אחרון (שנה-שנה וחצי) זרם השטן אצלי חלש למרות שאני נוטל תרפה דואדארט. במהלך היום זה לא מפריע (4-5 פעמים),אבל בלילה אני קם 2-3 פעמים וזה מאוד לא נוח.
מומלץ לי ע”י רופא לקחת בנוסף תרופה טולטרודין,אבל אני חושש שזה יגרום לעצירת שטן חריפה עם טיפול בקטטר.

השאלה עם החשש שלי מוצדק ואם לא-האם אפשר לקחת 2 תרופות (דואדרט וטולטרודין) בו-זמנית בערב.
תודה

19/06/2015

האם יש לי פרוסטטה

שלום רב אני בן 42 נשוי + 2 לא סובל מתפקוד מיני אבל לאחרונה מרגיש שבזמן הזקפה יש לי כאבים ואשכים ובאזור פי הטבעת וזה נימשך עד לזמן ההרפיה יש לי גם מידי פעם תחושה שלא סיימתי שתן למרות שכן אני קם מידי פעם בלילה אין לי צריבות לא בשתן ולא בזמן ההרפיה לא יודע לי על סרטן במשפחה (לאחרונה יצא לי טחורים)למרות שקראתי שמגיל 50 ועדיף להיבדק מ 45 אני לחוץ ומבולבל מובך לפנות לרופא אודה לך אם תענה לי בהקדם או תציע לי מה לבדוק לפני שליחה לבדיקת רופא בתודה מראש

פרופ' חיים מצקין

הייתי מבצע בדיקות שתן כללית, בדיקת דם לספירה וכימיה כללית כולל תפקודי כליה ואולי גם אולטראסאונד של מערכת השתן כולל חישוב שארית השתן לאחר השתנה ועם כל התוצאות פונה לאורולוג מומחה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/06/2015

,תגובה לתשובתך

לדוקטור מצקין שבוע טוב

שאלתי שאלה פשוטה: האם מותר היה לאורולוג לתת לי גם דואודרט וגם אומניק – כל יום??? – זו השאלה הראשונה

לידיעתך – הפרוסטטה אינה גדלת יותר – היא ברמה של 70 סמ”ק כבר 4 שנים
והייתי רוצה לעשות עוד נסיון אחד
אגב: אותו אורולוג החליט לאחר אי-הצלחת שחרור הקטטר שהביא עצירת שתן מוחלטת – להוסיף לי כדור נוסף כל יום בנוסף ל- 2 הנ”ל – בשם ביקאלוטמיד 50 מ”ג
שאלה שניה: הייתי רוצה לדעת אם התוספת הזאת היא מותרת – ואם יש סיכוי לשיפור עם התרופה הנוספת

אנא חשוב אולי על אלטרנטיבה רפואית בינתיים – כיוון שחשקי המיני עדיין עז
בתודה
שחר

פרופ' חיים מצקין

דןאןדרט+ אומניק שילוב אפשרי

לגבי השאר אינני יודע. שאל את מי שנתן לך מה היה ההיגיון בתוספת זו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/05/2015

אצירת שתן

שלום רב
אבי בן 83 עבר ניתוח לקיבוע שבר בירך , מטופל באומניק שנים רבות , כעת עקב אצירת שתן הוכנס קטטר סופרא פוביק , האם יש להפסיק את הטיפול באומניק
האם יש קשר בין הטיפול או פרוסטטה מוגדלת להיפונתרמיה
בנוסף עקב כאבים החלו טיפול בפרקוסט האם יכול לגרום לאצירת שתן ?
תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

כאב הוא גורם ידוע לעצירת שתן וגם התרופות כנגד כאבים.

שכיבה במיטה לגברים מאד מקשה על מתן שתן, כך שאני מניח שזו קומבינציה של הגורמים השונים.

מאחר ואני מניח שהצפי הוא שהחולה יטיל שתן ספונטני לא הייתי מפסיק את תרופת האומניק.

שתייה מרובה כדי לנסות ולהטיל שתן היא אולי הסיבה להיפונתרמיה. התרופה לא.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/05/2015

אצירת שתן

שלום רב
אבי בן 83 עבר ניתוח לקיבוע שבר בירך , מטופל באומניק שנים רבות , כעת עקב אצירת שתן הוכנס קטטר סופרא פוביק , האם יש להפסיק את הטיפול באומניק
האם יש קשר בין הטיפול או פרוסטטה מוגדלת להיפונתרמיה
בנוסף עקב כאבים החלו טיפול בפרקוסט האם יכול לגרום לאצירת שתן ?
תודה מראש

10/05/2015

אצירת שתן

שלום רב
אבי בן 83 עבר ניתוח לקיבוע שבר בירך , מטופל באומניק שנים רבות , כעת עקב אצירת שתן הוכנס קטטר סופרא פוביק , האם יש להפסיק את הטיפול באומניק
האם יש קשר בין הטיפול או פרוסטטה מוגדלת להיפונתרמיה
בנוסף עקב כאבים החלו טיפול בפרקוסט האם יכול לגרום לאצירת שתן ?
תודה מראש

10/05/2015

אצירת שתן

שלום רב
אבי בן 83 עבר ניתוח לקיבוע שבר בירך , מטופל באומניק שנים רבות , כעת עקב אצירת שתן הוכנס קטטר סופרא פוביק , האם יש להפסיק את הטיפול באומניק
האם יש קשר בין הטיפול או פרוסטטה מוגדלת להיפונתרמיה
בנוסף עקב כאבים החלו טיפול בפרקוסט האם יכול לגרום לאצירת שתן ?
תודה מראש

09/05/2015

אצירת שתן דואודרט

אני בן 69 ועדיין רוקד בדיסקוטקים………
במשך שנים היתה לי פרוסטטה בנפח של 70 סמ”ק – ולקחתי OMNIC OCAS
– כדור אחד ביום – וה- PSA היה ועדיין בסביבות ה- 2.5 – כנראה בעיקבות יחסי המין שאני מקיים……….
נהגתי ללכת מספר פעמים רב 10 – 20 פעם במשך היום – אך בלילה ישנתי טוב – ברב המקרים מבלי להתעורר כלל……
לא היה לי מעולם סימן לעצירת שתן………
והנה יום אחד היה לי עצירות מטשולט שאכלתי – והגעתי לבי”ח לטיפול
עשו לי צילום – וגילו לי עצירת שתן של 1300 סמ”ק.
לאחר ההתרוקנות – נותרו עדיין 1000 סמ”ק
העבירו אותי למחלקה פנימית – ושם הכניסו לי קטטר – כדי לשחרר את כל העצירות שהיתה
בבדיקת דם היה האוריאה בסדר – אך הקריאטינין 3.2 !!
בבדיקת שתן – נמצא יחס אלבומין-קריאטינין 870 – כאשר כל השנים הקודמות היחה בסביבות 750 – שכנראה מסיבת לחץ הדם הגבוה שלי 140 – 180 ורמת הסוכר של 140 – 160
לאחר מפר ימים – ירד הקריאטינין , עד שהגיע לםפני שבוע ל- 1.28
הבעיה היתה שכשהלכתי לנפרולוגית – היא גילתה שיש לי EGFR – 53-56 – וקבעה כי אני נפרופט, עם CKD STAGE 3 = דלקת כליות חריפה…….
עשו לי גם בדיקת אורודינמיקה – שלא נתנה כל סימן שלילי מיוחד….
הכיוון שהאורולוג המליץ לי לנתח את הפרוסטטה – החלפתי אורולוג – וההוא נתן לי לקחת דואודרט בבוקר – ואומניק אוכס בערב – במשך חודש שלם !!.

שואל אני:
1. אני כבר 3 חודשים עם הקטטר – מאז ביקורי בביה”ח – האם זה לא עלול לפגוע בפוטנציאל ההתכווצות של שלפוחית השתן? האם היא מסוגלת לחזור ולהתכווץ אחרי שלשה חודשים ומחצה
2. האם זה מקובל להותיר אדם חודש נוספים עם פרוסטטה – עד שהדואודרט יתחיל להשפיע?
3. האם אין סכנה לסרטן מהדואודרט?
4. כיוון שאני עדיין בעל תשוקה מינית מוגברת – האם אפשר יהיה להמשיך בפעילות מינית – גם בעזרת ויאגרה?
5. האם אין לי מיגבלות במזון או שתיה? כל הרופאים אמרו לי שאני יכול לאכול ולשתות הכל – איני אוכל דברים מטוגנים או על האש, פירות הדר, חמוצים, וחריפים שונים, איני מעשן ואיני שותה אלכוהול – מה עוד אסור ?

אשמח לתשובתך המפורטת לכל 5 השאלות ששאלתי
בתודה מראש – ובסליחה על ההטרדה העצומה
והנני מאחל לך ולבני משפחתך בריאות ואורך ימים
יחיאל

פרופ' חיים מצקין

1.יכולה להתכווץ ואין סיבה לחשוב שקטטר יפגע ביכולת ההתכווצות

2.לא הייתי נותן לכך דאודרט אלא מציע לך להינתח

3.דואודרט מקטטין הסיבוי לחלות ב25%, אבל מי שיחלה סיכיו לחלות במחלה משמעותית יותר כנראה מעט גבוהים מהממוצע

4.לא ברור לי כיצד מקיימים יחסי מין עם קטטר.לאחר הוצאת קטטר אין מניעה משימוש בויאגרה, גם לא אחרי ניתוח

5.אין מגבלות

כל טוב

פרופ חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/04/2015

עליית PSA בדלקת חריפה

פרופ’ מצקין הנכבד,
הייתה לי דלקת חריפה בשתן E COLI מעל 100,000 חום צריבה ודם. קיבלתי ציפרודקס 500X2.אחרי 3 ימים ביצעתי PSA שעלה מנורמה של 0.8 ל 9.47 ובמקביל LH עלה ל 12 (נורמה עד 9) וטסטסטרון ירד ל 6.6 (נורמה 8.4-28.8). אני סובל מהיפוגונדיזים על רק אדנומה בהיפופיזה שאינה מפרישה) אבל בבדיקה קודמת הטסטסטרון היה 12.5.
נבדקתי ע”י אורולוג ובבדיקה פנימית מצא הגדלה של הפרוסטטה כ 60 גר’ ואזור נוקשה עם גבולות לא חלקים באונה השמאלית.
המלצתו הייתה להמשיך ציפרודקס לעוד 10 ימים במינון 500X2 ועוד עשרה ימים 500 ליום, אחר”כ א.ס. כליות ודרכי שתן ולחזור לבדיקה. במקביל לקחת OMNIC 0.4 ליום.
שאלותי ברשותך: האם עלייה כ”כ דרסטית ב PSA יכולה להיגרם רק מהדלקת?
האם עליית LH וירידה בטסטסטרון יכולה להיגרם מההדלקת?
והאם האזור הנוקשה באונה השמאלית יכול אף הוא להיות רק תוצאה של הדלקת?
שאלותיי הינן על ההסתברות לתלות בדלקת או שהחשש מגידול ממשי?
בתודה ובברכת שבת שלום
אבי

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

לא על כל השאלות ניתן לענות ללא בדיקה:

PSA יכול לעלות מהר והרבה אחרי מצב דלקתי בדרכי השתן.

זמן הוא המוצא היחדי . אם בדלקת עסקנן ערכי PSA ירדו עם הזמן. אם בגידול-אזי PSA ימשיך מגמת עליה.

אינני רואה קשר בין דלקת בשתן לבין שינויים בערכי LH או אסטוסטרון.

לגבי ממצאי הערמונית-אפשר להתיחס רק אחרי בדיקתך.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/03/2015

חזרה ממיון חירום עקב URINE RETENTION

שלום מלאו לי החודש 70 – יש לי פרוסטטה מוגדלת מזה שנים ואני מטופל בטמסולין
היום במשך היום הפסקתי לתת שתן והתחלתי לסבול מכאבים נוראיים – הגעתי למיון לחירום מכבי
שמו לי קטטר ויצאו 600 סי סי שתן – שלחו אותי הביתה עם הקטטר ועם הפניה מיידית לאורולוג –
– זקוק לביקור מיידי על מנת לקבוע המשך טיפול ולהשתחרר מהקטטר תודה מרדכי

פרופ' חיים מצקין

בוקר טוב

אנא פנה אחרי הצהרים לקליניקה שלי -רחל 036050699 (אפשר להשאיר הודעה במשיבון) ואני מתחייב שהיא תיקבע לך תור למחר יום ימישי אחרי הצהרים-הכי מהר שאני יכול

להתראות

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/01/2015

לאחר ניתוח פרוסטטה מוגדלת

שלום לכם,
לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח turp -לכריתת ערמונית יחד עם ריסוק אבן , ונוצרו לי 2 בעיות חדשות
א. בסיום השתנה יש לי כאבים חדים והרגשה כאילו שקיימת שארית שתן בשלפוחית השתן.
ב. יש לי שפיכה אחורית, ואין לי יציאת זרע. מדוע זה קורה? ואיך אני מוודא שצינורית הזרע לא נסתמה כתוצאה מהניתוח והזרע למעשה חוזר לאשכים.
תודה רבה
מוטי

פרופ' חיים מצקין

שלום

ראשית תחושה כזו תתיכן אחרי ניתוח למשל אם יש דלקת בשתן. הדרך לברר זאת היא מבוססת על אולטראסאונד של דרכי השתן לראות אם יש שארית שתן או אין ורק התחושה קיימת

שפיכה אחורית-היא מושג רפואי. מכאן שאתה כבר יודע על אפשרות זו או מהאינטרנט או ממידע שהרופא המנתח סיפק לך.  לא מכיר מצב של סצימת צינוריות הזרע לאחר הניתוח ולכן הסבירות שזה מה שיש היא אפסית למול סיכוי גבוה שמדובר בשפיכה אחורית או במיעוט נוזל זרע אחרי  הניתוח שעברת.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/12/2014

פרוסטטה

בסד.שלום רב.ליפני כמה שנים היה לי עצירות שתן, והיה לי קטטר.מאז אני מטופל עם אלפו-קל.נכון להיום יש לי הרבה שתן עם זה ביום ובלילה.מה מומלץ?תודה ושבוע טוב.בנוסף יש לי טחורים פנמיים וחיצוניים.

פרופ' חיים מצקין

שלום

אלפוקל טיפול הוא טיפול טוב ונכון.

כל זמן שאתה מרוצה מהמצב המשך בו. אם לא- זה הזמן לפנו לאורולוג מומחה להוספת טיפול תרופתי או להחלטה על ניתוח.

ערכי PSA יציבים על רקע ערמונית מוגדלת אינם צריכים לדאיג אותך. הם חלק ממההערכה הכללית של אורולוג את מצבך.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
01/12/2014

שפיר או ממאיר?

שלום רב
בן 53.לאחרונה קימה בלילה להשתין.פניה לאורולוג כתוצאה מתופעה זו.בדיקות שתן תקין.אולטרא סאונד כליות ודרכי שתן תקין.נצפתה שארית מזערית.גודל פרוסטטה 42.
PSA ראשוני 5.26.
PSA +PSA חופשי אחרי שבועיים 5.27 עם יחס 0.18.
בבדיקה רקטלית הרופא אמר “שאני גדול והאצבעות שלו קטנות” אז קשה לו לאבחן לכאן או לכאן(יצויין-ביצע את הבדיקה כאשר אני מתכופף ולא שוכב על הצד.).לפני שלוש שנים עשיתי בדיקת PSA עם תוצאה 2.48.
מה המלצתך לאור הנתונים שהוצגו??תודה

פרופ' חיים מצקין

ערכי הPSA גבוהים באופו אבסולוטי וכן יחסית לגילך ולערכים הקודמים.

מציע שתיפנה שוב לאורולוג לפי בחירתך כדי לדון בצורך בביופסיה של הערמונית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/11/2014

פרוסטטיטיס

שלום פרופ’

לפני כחודש לחצי החלו לי כאבים בקצה הפין לתחושה של תכיפות למתן שתן.
בבדיקות דם שתן וזרע וכל החיידקים למינהם נמצא הכל תקין, אולטראסאונד כליות ודרכי שתן תקין ופרוסטטה בגודל 18 סמק, הרופא שאני סומך עליו טוען שזה פרוסטטיטיס.
במשך שבועיים ראשונים טופלתי באופלוקסין, רוליד יחד עם אקרוקסיה ופרמיקסון, חל שיפור קל ואז הוחלף הטיפול לאוגמנטין 875 ופרמיקסון לעוד 10 ימים ללא שינוי, עכשיו התחלתי לפני ארבעה ימים לחודש טמסולין ללא אנטיביוטיקה.
התחושות מאז מציקות ומתבטאות בעיקר בכאב מוזר בחלק שמוביל מהאשכים לפיו וזה כאילו כאב שנובע מרצון להטיל שתן, אגב הוא מתגבר בנשימה עמוקה.
אני ישן בלילה היטב ולא קם לשירותים, השתן יוצא תקין ללא עיכוב או מאמץ ולא פיזור או טיפטוף.
בהנחה וזו אבחנה נכונה … מה עוד יש לעשות אם בכלל? כמה זמן עד שזה עובר העניין הזה?
זה מטריף אותי כבר חודש לחצי ….

פרופ' חיים מצקין

אני מניח שזו אבחנה נכונה.

אם כן מדובר במצב המוגדר כרוני וככה הוא. תלונות הנמשכות זמן ארך חולפול לעיתים ואז שוב חוזרות חלילה.

מגוון הטיפולים שקיבלת הם סבירים אך יש גם אחרים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
19/11/2014

קרצינומה פרוסטטה

מה זה אומר בבקשה:

מודגם מוקד קטן עם קליטה מעט מוגברת באגן באזור האיסכיום מימין.
אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד.
סיכום: הממצא שתואר דורש קורלציה קלינית ורנטנגנית, טיבו אינו ברור.

פרופ' חיים מצקין

בדיוק מהש הוא אומר. ממצא קטן  שאינו חד משמעי ומצריך בירור נוסף. ניתן לבצע צילום מכוון או CT ובעיקר חשובה הקליניקה ומדוע בכלל בוצעה הבדיקה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/11/2014

פרוסטטה וזיקפה

אני לוקח בקביעות טמסולוסין0.4 מג.אני מתעורר כל לילה בשעה 3 לפנות בוקר לתת שתן,ואז אני עייף ביום.כמו כן יש לי בעיות זיקפה וזרימה חלשה של זרע.אני גם סובל מגב תחתון.האם אני צריך טיפול יותר דרסתי? הקטנת הפרסטטה? טיפול בזיקפה?.

פרופ' חיים מצקין

על מנת להתאים טיפול אפשרי המשלב גם הקטנת הערמונית צריך לדעת את גודל הערמונית.

אורולוג ישלח אותך לבדיקת אולטראסאונד ובעקבותיה ניתן יהיה להתאים לך טיפול נוסף.

אין ספק מדבריך שהטיפול הנוכחי אינו מספיק ואינו מספק.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/10/2014

בקע גדול וערמונית מוגדלת

ד”ר שלום,

אני בן 75 ויש לי בקע גדול מאוד בצד ימין, נאמר לי שאצטרך לבצע ניתוח כי הבקע רק ילך ויגדל. בנוסף, יש לי ערמונית מוגדלת המטופלת בכדור אחד ליום בשם Duodart במינון 0.5mg.

אני מאוד מפחד בגילי לבצע ניתוח בגלל הגיל וההרדמה הכללית. לשאלותיי:

1. האם ניתן לבצע ניתוח משולב לבקע ולפרוסטטה או שהפרוצדרה מורכבת מדי ועדיף לטפל קודם בבקע הגדול ולהמשיך בכדורים לפרוסטטה? מה היית ממליץ כי בלקיחת הכדורים יש שיפור מסויים.

2. מה הסיבוכים?

תודה מראש.
דויד

פרופ' חיים מצקין

שלום

ראשית לדואודרט אין מינון בכמות אלא בכדור אחד ליום. המשך לקחת כמובן. אישית אינני ממליץ לבצע את שני הניתוחים גם יחד. שתן  עלול להיות מזוהם ולזהם אזור ניתוח הבקע ואינני נוהג לשלב. עם הפרוצדורה יותר מורכבת לחולה.

מציע לתקן הבקע ואם חס וחלילה יתעוררו בעיות חריפות עם ההשתנה לאחר הניתוח אפשר אז לנתח הערמונית, אם צריך.

ביינתיים  וגם בניתוח הבקע להמשיך ליטול הדואודרט.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/09/2014

אבנים בכליות

הוצאת אבנים מהכליות 2 ריסוק ועדין נוצרות לי אבנים ועכשיו גילו שיש לי אבן בפרוסטטה ונוזל במצח
אודה לך אם תתנו לי תשובה מהירה

פרופ' חיים מצקין

לגבי אבנים במצח אינני יודע...

אבנים בערמונית אינם  קשורים לאבנים או הסתיידויות בערמונית. מה שנקרא גם כינים וגם פישפשים. אבני כליה אפשר לנסות למנוע על ידי שתיה מרובה. הסתיידויות בערמונית לא ניתן למנוע ואין צורך לטפל.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/09/2014

סובל מפרוסיה

שלום,
איני בן 81 סובל מפרוסיה שנים רבות, עושה בדיקות דם עבור אורולוג כל חצי שנה. הבעיה שלי שאני יורד לשתן כל שעתיים בלילה, וזה אחר כך מעייף ביום, מה עוד שאני ישן לא יותר מ-5 שעות בלילה.
אני משתמש בפרוסטטה מד כבר כמה שנים. האם יש פתרון אחר טוב יותר?
תודה על תשובתך.

פרופ' חיים מצקין

יש לא מעט פתרונות שטרם ניסית כנראה פרוסטהמד תכשיר טבעי הוא רק אחד מאפשרויות פנה לאורולוג מומחה בניסיון להקל.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/05/2014

דלקת פרוסטטה ?

שלום רב,
אני בן עשרים ושבע , יש לי שלפוחית ביישנית במצב מתון ובזמן האחרון אני מרגיש לעיתים כאבים באזור האשכים, תכיפות במתן שתן , זרם שתן לא רציף , ללא חום ועם בדיקת שתן כללית טובה ותרבית נקייה . כלזאת אני משתין לבד. יש לי הרגשה כאילו אני צריך להתאמץ וללחוץ בשביל להצליח  להשתין וכאילו משהו מפריע לי ו חוסם אותי.
תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

מציע שאם ההפרעות מציקות לך לפנות לאורולוג. זה ישמור על דיסקרטיות יבדוק אותך וייעץ עם יש מקום לבירור נוסף או טיפול


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/05/2014

פרוסטטה

שלום ד”ר
בניגוד לדעה הרווחת, אני סובל מהפרוסטטה מגיל 20 סבלתי בערך כשנתיים שלוש, היום אני בן 60 ולא העזתי מעולם לשתות אלכוהול בכל חיי, בשנתיים האחרונות אני פשוט חי בסיוט בלתי אפשרי, הסבל שלי הוא בצריבה מתמשכת של צינורית השופכה ! מתן שתן בדחיפות נוראית וגם צריבה בעת מתן השתן, ובנוסף אני סובל ממעי רגיז שזה דוחף ולוחץ (בזמן היציאות) על הערמונית וחוזר חלילה,
איני בטוח אם זו ערמונית מוגדלת או דלקת כרונית, באולטרסאונד לא ממש מציינים שיש הגדלה, בשנה האחרונה אושפזתי בוולפסון פעמיים – קיבלתי גארמיצין ופנבריטין לתוך הוריד אבל זה עוזר אולי לכמה ימים, אני מקיים יחסי מין יחסית די תקינים אבל לא פעם אחרי היחסים (לא מוגנים) יכולה להגיע דלקת מייגעת שוב – כרגע אני לוקח כל יום כדור קסטרל, ודוקסילין. עוד נושא כאוב הוא שרוב האנטיביטיקות הנפוצות גורמות לי לתופעת לווי של פיסורה איומה ! במצב הכי טוב שלי היום הוא הרגשה נוחה אבל הטלת שתן בהפרש של 40-50 דקות גג. לאחרונה נעשו בדיקות שתן ודם – אח אין ממש אבחנה, תודה ואשמח לעזרה מוכן להגיע לפגישה, מקווה שאינפורמציה תעזור.

פרופ' חיים מצקין

לצערי לא נראה לי שיש לי מה להוסיף לבירור  וטיפול שאתה עובר בעשרות השנים האחרונות. גם עם הטיפול הנוכחי אני מסכים.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/05/2014

ערמונית מוגדלת

תיקון לשאלה שלי- הפרוסטטה מעט מוגדלת

17/05/2014

ערמונית מוגדלת

א.נ
אני בן 67 בעל כלייה אחת , מולד, תקינה,עם ערמונית 46סמ״ק מu.s אוקטובר אחרון, באפריל היה
אירוע ראשון שבגללו אושפזתי בשל עצירת שתן, ושתןדמי וחום 40, בc.t שנעשה באפריל כתוב פרוסטטה מוגדלת כיס שתן מצונטר. נוזל חופשי בכמות מיזערית.
הציעו ניתוח בהשערה שהמצב הנל עלול לחזור
המ דעתך?

פרופ' חיים מצקין

כאשר יש זיהום ועצירת שתן על רקע של ערמונית מוגדלת ניתן לראות בכך כבר מהאפיזודה הראשונה סיבה להציע ניתוח.

הצעה אם כך נשמעת סבירה. ניתוח דרך השופכה TURP הוא פתרון טוב ונכון לבעיתך


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/04/2014

פרוסטטה מוגדלת

שלום!
בעלון לצרחן של דואודרט כתוב: תופעות לוואי שמופיעות לעיתים קרובות הן אימפוטנציה והגדלת שד. מה זאת אומרת “לעיתים קרובות” ?
תודה

פרופ' חיים מצקין

לא בטוח שכתוב לעיתים קרובות.

הגדלת שדים לעיתים רחוקות

אימפטונציה דווחה עד 5% מהמטופלים בשנה הראשונה לנטילת התרופה ופחות מ2% כעבור 4 שנים.

 

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/04/2014

הפין שורף לי כשאני הולך לעשות פיפי

אני בן 27 מאשקלון, לפני תקופה קצרה התחילו לי בעיות כשאני הולך לשירותים, בין אם זה לעשות פיפי ובין אם זה לעשות קקי…
כשאני מסיים את צרכיי בשירותים הכל הולך כשורה, ורק כשאני מגיע לחדרי מתחיל לשרוף לי איבר המין, עם הרגשה שעוד פיפי יוצא לי, ואני לא יודע למה…כשאני מסיים בפעם השנייה והולך לחדרי זה קורה שוב פעם הצריבה.
לאבי יש פרוסטטה שהוא שותה אנטיביוטיקה כל פעם, ולפני חודשיים כשהייתי איתו יחד במקום עבודתו הוא סיפר לי שאכן נמצאה לו פרוסטטה עם גילו המבוגר…
אני כל הזמן אחרי הסיפור של אבא שלי מפחד לחלות בכל מיני מחלות כאלו או/ו אחרות !!!
אני גם מתבייש להתייעץ עם מישהו, בבקשה תעזרו לי.

פרופ' חיים מצקין

ראשית אין לך פרוסטטה מוגדלת או סרטנית. זה לא קורה אף פעם בגילך הצעיר.

סביר יותר להניח שמדובר בדלקת קלה בצינורית השתן או בערמונית.

גש לרופא בצע מספר בדיקות ובמידת הצורך תטופל. בכל מקרה אין שום סיבה להתבייש.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/04/2014

פרוסטטה מוגדלת

שלום!
הייתי אצל שני רופאים. שניהם אמרו אותו דבר -פרוסטטה קצת מוגדלת. אחד נתן DUODART, שני PROMNIX.
זה אותו דבר? במה להשתמש?
תודה

פרופ' חיים מצקין

ממש לא.

דואודרט מכילה שתי תרופות, רק אחת מהן PROMONIX השניה היא תרופה המכונה אבודרט והשילוב של שתיהן עדיף ברב המקרים.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/04/2014

המשך לעניין הפרוסטטה-

לפרופ’ מצקין תודה על תשובתך.
1- אינני מבין מתשובתך מהם תופעות הלוואי של סיאליס אם בכלל.
2- האם הנפיחות בפרוסטטה היא תהליך הפיך ? (בגיל 63)

תודה

תודה,
י

פרופ' חיים מצקין

הגדלת הערמונית הקורית עם העליה בגיל איננה תהליך רגרסיבי ספונטני. לא תיקרה הקטנה ללא התערבות טיפולית. תרופות כגון אבודרט-דואודרט עשויות להקטין את נפח הערמונית בכ25-30% לאחר נטילה ממושכת וקבוועה של התרופה.

לתרופת הסיאליס מעט תופעות לוואי כגון הרגשת סומק-אודם בפנים, וסה"כ מדובר בקבוצת תרופות עם פרופיל תופעות לוואי קל יחסית המביא להפסקת נטילתן רק לעיתים רחוקות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
01/04/2014

פרוסטטה

האם תרופה כגון סיאליס הידועה כתחליף לויאגרה יכולה לטפל גם בבלוטת הערמונית ובאיזה מובן ומה הם תופעות הלואי ? האם היא מזיקה למצב הערמונית ?

פרופ' חיים מצקין

סיאליס במינון חד יומי של 5 מ"ג רשומה כטיפול בסימפטומים של הפרעות השתנה על רקע הגדלת הערמונית.  היא איננה מקטינה את הבלוטה או משנה דבר בהתפתחות התופעה אלא מקלה על סימפטומים.

אין כמובןן כל נזק לערמונית. לידיעתך התרופה איננה בסל להתוויה זו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/03/2014

בעיות בזקפה

פרופ’ מצקין,

אני בן 30, גיי, עם פרטנרים מתחלפים, בשנתיים האחרונות אני סובל מבעיות בזקפה, מרגיש גם האיבר קטן יותר מהרגיל – פחות דם נמצא בו גם בלילה כשאני ישן או קם.

נראה לי שאני גם מרגיש פחות חשק, סקס הפך ליותר בשביל הכיף ופחות בגלל צורך של “חרמנות”, אבל אני לא בטוח אם זה בגלל הבעיה של הזקפה שגורמת לזה שאני מפחד מהסיטואציה או שיש משהו אמיתי שגורם לזה.

לוקח פרופסיה פעמיים בשבוע, שם רוגיין ומשחה רטאוויט.

בשנתיים האחרונות נעלמו לי זקפות בוקר וגם לא זקפות כשהולך להשתין בלילה ונעלמו זקפות ספונטניות במהלך היום, זקפה מופיעה רק מגירוי פיזי ולא ויזואלי או ממחשבות.

לוקח הרבה זמן להגיע לזקפה, הזקפה חלשה קצת יותר מבעבר (לא קשה כמו אבן), וגם נופלת אם אין גירוי קבוע, יש ירידה מסויימת בזיקפה גם באוננות (אבל אולי זה גם פסיכולוגי כי אני מרגיש שאני בודק את עצמי של הזמן), אחרי גמירה יורדת תוך ממש שניה.

היו מקרים שהצלחתי לקיים יחסי מין כמו שצריך, אבל גם מקרים שלא.

יש הרבה קשר לחרדת ביצוע, מניסיון העבר.
אבל נראה לי שמשהו פיזיולוגי השתנה, כמו הקטע עם הזקפת בוקר.
אני מאוד בדיכאון מזה וחושב על זה כל הזמן אני לא יודע אם זה שאני חושב על זה יכול להשפיע על זקפת בוקר, אבל אני מוצא את עצמי חולם על הבעיה הזו ומתעורר ממש כדי לבדוק אם הזיקפה במקרה הופיעה – והיא לא. אני חושב על הביעה כל הזמן במצבים מיניים ואפילו באוננות, מה שאני מניח שפוגע גם.

בלקיחה של ויאגרה, שמישהו הביא לי, הכל ממש מסתדר טוב, אפילו בלקיחה של חצי כדור של 50, אני נהנה מזקפה מצויינת בדיוק כמו שאני רוצה.

אני גיי ובד”כ פסיבי אבל רוצה להיות גם אקטיבי ומוצא את עצמי מוותר בגלל הבעיה, וכאשר אני שם קונדום המצב ממש נהיה יותר בעייתי. אני שואל את עצמי אולי גם העובדה שאני בד”כ פסיבי, גורמת לפגיעה מסויימת בזקפה בגלל שזה איכשהו פוגע בשרירים מהכיוון השני, או לוחץ על הפרוסטטה.

מה דעתך על מקור הבעיה, ואילו בירורים צריך לעשות?
אשמח מאוד לשמוע את דעתך, הבעיה ממש מדירה שינה.
תודה רבה.

פרופ' חיים מצקין

כאשר ישנה ירידה בחשק וביכולת יש מקום לבדוק פרופיל הורמונלי בעיקר של הורמוני המין הזכריים. באם תקינים בדרך כלל הפתרון יהיה תרופתי וכמובן גם יעוץ והסרת פחדי מפני כשלון ביצוע.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/03/2014

השפעת דואודרט על נשא BRCA1

קיבלתי מרשם דואודרט כיוון שיש לי פרוסטטה מוגדלת ואני קם כל שעתיים בלילה למתן שתן. בדף ההסבר של התרופה קראתי על השפעת לואי של התרופה בהקשר לסרטן שד. אני נשא של BRCA1 ובגלל זה הסיכוי שלי לחלות בסרטן שד גדול מהממוצע.
שאלתי האם מומלץ לי להשתמש בתרופה ?
נ.ב. אני חולה לב ולוקח תרופות קבועות: פלויקס 75, טריטייס 2.5, קרסטור 10.
בתודה מראש
שלמה

פרופ' חיים מצקין

לא רואה סיבה מדוע לא להשתמש בתרופה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/11/2013

אופירה

פרופסור מצקין שלום,
בן זוגי נטל דאודרט ובעקבות רצונינו ללדת ילד הפסיק ליטול את התרופה ,לחלופין קיבל את תרופת האבודרט אותה נטל מספר ימים עד שגילינו שיש בה את אותו חומר הפוגע בעובר.
הינו נוטל כעת ארת הקסטרל, אך חושש לפגיעה בפרוסטטה וכן לילקות במחלת הסרטן עקב הפסקת האבודטרט וכן את דאודרט.
שאלתי היא: האם חששו ריאלי או מדובר בהפחדה של הרופא המטפל.
ומה אם יפסיק לחודשיים, האם יפגע באופן כלשהו או שיכול להיות רגוע ובחודשיים לא יתרחש שינוי מהותי?

תודה,
אופירה.

פרופ' חיים מצקין

הפסקת נטילת אבודרט או דואודרט אינה גורמת לשכיחות מוגברת של סרטן הערמונית.

הפסקת נטילת קסטארל יכולה להחמיר הפרעות השתנה אבל לא בהכרח. הטילתה  עלולה לגרום לשפיכה אחורית והעדר זרע בפליטה ולכן אם כך הוא הדבר ואתם רוצים הריון יש מקטום להפסקה זמנית של הקסטראל. לידיעתכם זמן ההעלמות של הקסטראל מהדם הוא קצר מאד ולכן השפעתו תפוג תוך זמן קצר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/11/2013

בעיות של פרוסטטה

שלום, שמי רונן, בן 33. לאחרונה אני מרגיש נפיחות רבה באשכים ומעין תחושת גולה בתוך פי הטבעת אזור המפשעה. האשכים שלי לא נפוחים אבל משהו שם בהחלט לוחץ על כל האזור, בייחוד על צד ימין. האם יכול להיות שיש לי בעיה עם הפרוסטטה?

פרופ' חיים מצקין

לעיתים תחושה של נפיחות או מלאות באזור  כולל באזור פי הטבעת הוא בעקבות דלקת בערמונית-פרוסטטה ולעיתים בעקבות תהליך דלקתי בפי הטבעת.

יש בהחלט מקום להיבדק.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/11/2013

טיפול בפרוסטטה

פרופ’ מצקין שלום,
בו זוגי נטל את תרופת הדואודרט במשך מספר שנים, בימים האחרונים הפסיק וזאת על מנת שאני אהרה מזרעו בביטחה. שאלתי היא כמה זמן לוקח לתרופה להתנקות מזרעו.
שאלה שניה, הרופא שלו רשם לו שתי תרופות חדשות במקום והן:קסטרל ואבודרט האם הם בטוחות להריון.
ואם לא, על מה אתה ממליץ שיהיה רלוונטי להרות בביטחה.

05/11/2013

טיפול בפרוסטטה

פרופ’ מצקין שלום,
בו זוגי נטל את תרופת הדואודרט במשך מספר שנים, בימים האחרונים הפסיק וזאת על מנת שאני אהרה מזרעו בביטחה. שאלתי היא כמה זמן לוקח לתרופה להתנקות מזרעו.
שאלה שניה, הרופא שלו רשם לו שתי תרופות חדשות במקום והן:קסטרל ואבודרט האם הם בטוחות להריון.
ואם לא, על מה אתה ממליץ שיהיה רלוונטי להרות בביטחה.

פרופ' חיים מצקין

זמן מחצית חיים של התרופה הוא ארוך יחסית ולכן נדרשות כחודשיים ללא התרופה כדי "להתנקות".

תרופת האבודרט זהה למרכיב מסוים של הדואודרט ולכן מה שנאמר לעיל תופס גם לגביה.

אין בעיה כלל בנטילת הקסאטראל

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/10/2013

ריבוי הטלת שתן ובעיות פרוסטטה

מה הסיבה להטלות שתן מרובות ולעיתים תכופות {בלילות בכל שעה בערך. גם במשך היום}
כמויות השתן לא גדולות

פרופ' חיים מצקין

קרוב לודאי גירוי של כוס השתן המכונה "שלפוחית עצבנית".

הסיבה-הרקע משתנה ומצריך התיעצות ועיבוד אורולוגי קצר כדי להתאים טיפול, אם הדבר מפריע לחיי היום-יום


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/10/2013

תרופת דואודרט לטיפול במצב של ערמונית מוגדלת

פרופסור מצקין שלום,
בקיום יחסי מין לא מוגנים עם גבר הנוטל תרופת דואודרט לבעיית פרוסטטה, האם תרופת דואודרט יכולה לפגוע בי בגופי וביכולת להרות וללדת ילד בריא{בהנחה שלא אהרה עד שזרעו יתנקה מהתרופה}?
תודה,
אופירה.

פרופ' חיים מצקין

לא.

לאישה שאיננה הרה אין כל חשש. כאמור צריך להפסיק התרופה שבועות רבים לפני ניסיונות כניסה להריון.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/09/2013

תרופה לטיפול בפרוסטטה ופוריות

במידה ואנחנו רוצים להרות כמה זמן לפני הוא צרך להפסיק לקחת את התרופה?

האם יש תחליף לתרופה הזו שנותן מענה דומה, מבלי לפגוע בי ובעובר?
האם זרע שנפלט לתוכי בעבר עשוי לפגוע בי בעתיד {לקשיי עיבור וכו’}?

29/09/2013

פרוסטטה ופוריות

duodart האם תרופה זו פוגעת בייצור איכות ופוריות הזרע ?

שכן בן זוגי נוטל תרופה זו לבעיית פרוסטטה שמקשה על השפיכה והכמות.
האם עניין זה הוא הגורם לכך שאיננו מצליחים להרות?

פרופ' חיים מצקין

שלום

אין מקום לנטילת דואודרט אם בכוונתכם להרות. ראשית זה גורם לירידה בנפח הזירמה ובאיכות הזרע ושנית זה חושף אותך ואת העובר לחומר המופרש בזרע ואיננו מומלץ בשלבי הריון ראשוניים.

מחצית חיי התרופה הוא ארוך למעלה מחודש, זאת יחד עם העובדה שזרע שנפלט היום יוצר לפני כחודשיים ימים מצדיק הפסקה מוקדמת של התרופה אם ברצונכם להשיג הריון


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/09/2013

ערמונית ופוריות

האם הטיפול התרופתי בערמונית מוגדלת פוגע באיכות הזרע, בזרימה ובפוריות.?

בן זוגי ואני רוצים ללדת ילדים משותפים, מנסים להרות ולא מצליחים. הוא מבוגר{בן 65} אני בת 40 .יש לו בעיית פרוסטטה ולוקח תרופות. לאחרונה הבחנתי {לאחר ששפך בתוכי} שנוזל שקוף נוזל מאבר מינו.
תודה,אופירה

פרופ' חיים מצקין

תלוי כמובן באיזה תרופות מדובר. מרבית המטופלים נוטלים תרופה מקבוצת חוסמי אלפא כגון אומניק-טמסולוזין או קסארטל-אלפוקל. תרופות אלו מקטינות את השפיכה כי חלק מהנוזל עשוי להישפך אחורה לכיס השתן בזמן האקט המיני. אין פגיעה ישירה באיכות הזרע.

ישנן תרופות שכן עלולות לפגוע באיכות הזרע.

טיפות הנוזל לאחר האקט המיני לא מלמדות דבר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
עמוד 1 מתוך 212


שאלות נוספות בנושא: פרוסטטה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר


האם התרופות לטיפול בבלוטת הערמונית מסייעות גם בנשירת שיער? תרופת דואודרט Free PSA אשכים הגדלת הערמונית הגדלה שפירה של הערמונית? טיפות שתן לאחר מתן שתן לקיחת דואודרט ותופעות לוואי בעיות בזקפה קימות לילה אחרי ניתוח ערמונית מוגדלת תרופה אבודרט בחירת טיפול מתאים לסרטן הערמונית טפטוף לאחר מתן שתן סרטן בלוטת הערמונית שימוש בתרופות דלקת בדרכי השטן כלמידיה ביופסיה של הערמונית פירמגון אקסג'בה ואנטיביוטיקה שארית שתן של 850 סמ"ק ביופסיה הרגשה משונה אחרי דלקת בשתן בעיות פרוסטטה אשך דואודארט כאב באשך ימין ערמונית מעט מוגדלת גודל בלוטת הערמונית ניתוח ערמונית בעיות זיקפה רגישות באשכים קרי לילה פציעת הערמונית שתן בלילה מחלת מין לחוץ טיפולי קרינה לסרטן ערמונית בלוטת הערמונית בריחת שתן תרופה דואודרט הטיפול stereo tactic קושי במתן שתן האם יש לאבא שלי סרטן? תסמונת כאב האגן הכרוני שתן מרובה בעיה במתן שתן פרוסטטיטיס דואורט התרופה דואודרט מעקב פעיל סרטן הערמונית