סרטן הערמונית


בהמשך העמוד 118 שאלות גולשים בנושא: סרטן הערמונית



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

118 שאלות גולשים בנושא » סרטן הערמונית


05/04/2017

סרטן הערמונית

שלום!
לבעלי התגלה סרטן ערמונית בביופסיה, גליסון 7, בכל 8 גלילים בצד שמאל, 3 מתוכם עם perineural invasion (ב-7 גלילים שנלקחו מצד ימין אין כלום, רק אטרופיה). נקבע שלב T1C. ה-CT שנעשה לאחר מכן אומר ” קיבה בדיסטנסיה עם אוויר בתוכה”, “שלפוחית השתן דחוקה בקרקעיתה ע”י פרוסטטה מוגדלת בעלת גבולות בלתי סדירים”. האם זה אומר שהקופסית נפרצה? האם הניתוח להסרת הערמונית עדיין יהיה יעיל? תודה

מרים שלום,

לבדיקת CT אין מקום בהערכה של הערמונית. בעלך צריך לעבור בדיקת MRI היכולה לתת תשובה לגבי פריצת קופסות לבדיקת PET CT עם סמן PSMA לשלילת פיזור גרורתי. לאחר מכן ניתן לדון על אפשרויות הטיפול.

אשמח לפגוש אתכם במרפאתנו לייעוץ לגבי המשך הטיפול במחלתו.
צוות האתר
09/02/2017

סרטן הערמונית

אבא שלי בן 87 מ 2005 חלה בסרטן הערמונית טופל בהקרנות.עם קטטר כמובן
כרגע מצבו החמיר והוא משתן דם.
האם זה אומר שמצבו החמיר והוא נחשב סופני.

יעל שלום,

סרטן ערמונית מתקדם יכול להיות מקור לדם בשתן אך ישנן סיבות רבות נוספות. דימום בשתן מחייב בירור הכולל מספר בדיקות. המלצתי שאביך ייבדק ע״י אורולוג לקביעה איזה בדיקות הוא צריך לבצע בהסתמך על תלונותיו ועל מצבו הכללי.
צוות האתר
03/09/2016

שימוש בפינסטריד או לחילופין בדקל ננסי לאחר ניתוח פרוסטטה

שלום,
אבי עבר ניתוח להוצאת בלוטת הערמונית לפני מספר שנים. לאחר כשנה החלו הערכים לעלות עד לרמה שבה הוחלט שעליו לעבור הקרנות. סדרת ההקרנות שעבר לא הועילה כך שערכי הPSA המשיכו לעלות. לאחר יעוץ אונקולוגי אבי ביצע בדיקת PSMA שלא הראתה ממצא חריג. למרות כל האמור הערכים משיכים לעלות ולטענת האונקולוג יש נקודה חשודה בסריקת הPSMA שלו מה שמעורר חשד להמצאות הגידול באזור הלימפה. האונקולוג ממליץ על טיפול קרינתי חוזר בשילוב הורמונים.
שאלתי היא האם מתן של מעכבי 5 אלפא רדוקטז עלולים למסך עליה ברמות ה PSA ולמעשה להוריד ברמה מלאכותית את הערכים? מדוע ניתנים לBPH ולא לטיפול בסרטן הערמונית?

גלית שלום,

מעכבי 5 אלפא רדוקטאז הם טיפול להגדלת ערמונית שפירה ולא לסרטן ערמונית מכיוון שאינם מורידים את רמת הטסטוסטרון לערכי סירוס אלא מורידים את רמת הדיהידרוטסטוסטרון (DHT) בלבד. במקרים של סרטן הערמונית המצריך טיפול הורמונלי, טיפול זה צריך להוריד את רמת הטסטוסטרון לרמות סירוס. הטיפול ניתן ע"י זריקות הניתנות אחת לחודש או אחת לשלושה חודשים.
צוות האתר
14/08/2016

בעיות זיקפה

עברתי ניתוח סרטן הערמונית לפני שנה החלמה מאוד מהירה ללא הקרנות או תרופות ללא תופעות לוואי אני בן 64 שתפקדתי באופן יוצא מן הכלל כמו בחור צעיר מאז הניתוח לא היתה לי זיקפה אפילו פעם אחת השתמשתי בוייגרה ובמשאבה כלום לא עזר אין ספק על התיסכול שאני עובר האם יש אפשרות לתקן את המצב? תודה ובתקווה
מייק

מייק שלום,

הפרעה בזקפה היא תוצאה לא רצויה, אך שכיחה לאחר ניתוח כריתת ערמונית עקב סרטן ערמונית. במקרים בהם טיפול תרופתי פומי (ויאגרה, סיאליס, לויטרה) אינם עוזרים ישנן מספר אפשרויות כולל מכשיר ואקום, זריקות תוך מחילתיות (זריקה של חומר פעיל ישירות לתוך הגוף המחילתי אשר גורם לזקפה) והשתלת תותב של הפין. מומלץ להפגש עם אורולוג המומחה בתחום הזקפה בכדי להתאים את הטיפול האופטימלי.
צוות האתר
12/08/2016

כיצד ניתן לטפל בגרורות בעצמות בסרטן הערמונית? האם ניתן לחסלם?

סרטן ערמונית גרורתי. בבדיקת ct יש ממצאים בחוליות הגב ובצלעות, לא באיברים פנימיים. הותחל בטיפול הורמונאלי. מה השלב הבא? הבנתי שיש צורך לשלב טיפול כימותרפי..האם יש פרוטוקול מומלץ? ובכלל האם יש אפשרות להקטנה/ העלמה של הגרורות בעצמות?דבר נוסף, ניתן לשלב עם הטיפולים הקונבנציונליים גם טיפול טבעי …יצירת סביבה בסיסית לתאים הסרטניים?

שלמה שלום,

סרטן ערמונית גרורתי זו מחלה שאינה בכל ריפוי, אך הטיפולים המתקדמים הקיימים היום מאפשרים שליטה במחלה ומתן איכות חיים טובה במשך מספר שנים. עצמות הן האתר השכיח והראשון אליו סרטן ערמונית שולח גרורות. מחקרים עדכניים מראים כי מתן טיפול כימותרפי יחד עם התחלת טיפול הורמונלי מאריך את תוחלת החיים בין שנה לשנתיים (תלוי בהיקף המחלה בזמן האבחנה). הטיפול הכימותרפי המומלץ הוא עם תכשיר בשם טקסוטר (TAXOTERE).

כמובן שמומלץ להבדק ע"י אורולוג העוסק בתחום האונקולוגיה ועם אונקולוג העוסק בתחום סרטן הערמונית בכדי להתאים את הטיפול האופטימלי למטופל ספציפי.
צוות האתר
08/07/2016

סרטן הערמונית

חולה בן 82 יש לו נזק קל בכליות ותאים ממאירים בערמונית יכול לקבל טיפול

סאוסן,

ההחלטה על טיפול אינה מבוססת רק על גיל המטופל אלא על מדדים נוספים  אשמח להפגש במרפאתנו לייעוץ מקיף ומפורט.
צוות האתר
03/04/2016

תופעות הלואי שהוזכרו במאמר סרטן הערמונית

שלומות,
1. האם התופעות שהוזכרו במאמר ( התלת שתן ארוכה מהרגיל וכיו”ב ) אשר מהן אני סובלת מזה כמה חודשים מחייבות המציאות שיש לי סרטן?

2. האם סרטן ערמונית זה גם בקרב נשים?

אמילי שלום,

ערמונית היא בלוטה הקיימת רק אצל גברים כך שאין סרטן ערמונית בנשים. להפרעות שתן אצל נשים ישנן סיבות אחרות. מומלץ להבדק ע"י אורולוג לצורך איבחון הסיבה להפרעה ולצורך קבלת טיפול.
צוות האתר
08/03/2016

סרטן הערמונית וטיפול בהקרנות

בעלי נמצא כחולה בסרטן הערמונית. מדד גליסון 9 נמצאו גם גרורות בעצמות האגן. במהלך ששת החודשים האחרונים מטופל בפירמגון. במיפוי נמצא כי גרורה אחת “נעלמה” אחת קטנה מעט ושתיים נשארו באותו גודל כפי שהיו לפני חצי שנה. הרופא המטפל שוקל כעת מעבר להקרנות. (כפי שהבנתי חושש שהמחלה לא תגיב אח”כ לטיפול ההורמונלי.)מתוך מאמרים שקראתי ישנם חילוקי דעות באשר ליעילות טיפול קרינתי בסרטן ערמונית גרורתי ומתעוררת השאלה, האם “עלות” תופעות הלוואי לא עלולה להיות גבוהה יותר מהרווח של הטיפול הקרינתי. אשמח לדעתך

חנה שלום,

כפי שציינת, הקרנה או ניתוח הערמונית בחולה עם מחלה גרורתית מוגבלת הינו טיפול נסיוני הנמצא במחקר במספר מרכזים גדולים ברחבי העולם. אין מדובר בטיפול סטנדרטי ועדיין איננו יודעים האם מהווה יתרון או חסרון. לאור זאת, טיפול כזה מוצע לחולים אך ורק במסגרת פרוטוקול מחקרי ולא כטיפול שגרתי.

במידה והרופא הציע טיפול בהקרנות לגרורות בעצמות שקטנו, מדובר בטיפול אפשרי. עם זאת, קשה לי לקבוע האם יש מקום להקרנות ללא בדיקה ומעבר על כל בדיקות המעבדה והדימות.
צוות האתר
28/02/2016

עליית psa לאחר ניתוח לכריתת הערמונית

לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת הערמונית בשל סרטן הערמונית.
היום לראשונה בבדיקת דם זוהה psa של 0.05 במקום קטן מ 0.02 כפי שהיה עד היום.
א. מה הסיבה לעלייה ב psa וזאת בהעדר ערמונית כאמור.האם לערך המצויין יש משמעות ואם לא מדוע חל שינוי?
ב.האם יש סיבה לדאגה ומה עלי לעשות
ג. האם psa יכול לעלות גם ללא ערמונית וללא תאים
סרטניים ?
ד. האם קיומם של עיצבי זיקפה יכול להיות מקור לשינוי ב psa.
ה.האם קיום יחסי מין לפני בדיקת הpsa יכולה להסביר את השינוי גם בהעדר ערמונית?

רפי שלום,

כפי שציינת, רמת ה PSA אחרי ניתוח כריתת ערמונית בשל סרטן הערמונית צריך להיות 0. כל רמה של PSA הניתן למדידה מרמזת על כשלון הניתוח והמצאות מחלה. בכדי לקבוע האם מדובר בכשלון מקומי (חזרת מחלה היכן שהיתה הערמונית) או כשלון מרוחק (גרורות) יש צורך בנתונים נוספים ובדיקות נוספות.

אשמח לבדוק אותך במרפאתנו ולייעץ לך כיצד להמשיך את הבירור והטיפול.

חשוב לציין כי גם במקרה של חזרת מחלה ישנם טיפולים שונים ויעילים אשר ניתן לתת. עם טיפולים אלו ניתן לשלוט במחלה בצורה טובה.
צוות האתר
12/02/2016

סרטן הערמונית

בעלי חולה בסרטן הערמונית הP S A גבוהה 158 אך הסיטי והמיפוי תקינים מה הטיפול המומלץ האנקולוגית אומרת שאינה מודאגת מה P S A אם הסיטי והמיפוי תקינים

ברכה שלום ותודה על שאלתך החשובה,

ראשית, ישנם נתונים נוספים שחשוב לדעת כדי להתאים את הטיפול הנכון. נתונים אלו כוללים את גילו של בעלך, מחלות הרקע שלו, מה היתה תוצאת הביופסיה שעבר (כמה גלילים נלקחו, כמה מהם היו חיוביים [עם סרטן], מה דירוג הסרטן [מה דרגת הגליסון]) ועוד מדדים.

ישנן היום בדיקות מדויקות יותר מבדיקת CT בטן ומיפוי עצמות ולמעשה אנו ממעטים היום להשתמש בבדיקות CT ומיפוי עצמות עקב רמת הדיוק הירודה שלהם.

אשמח להפגש איתך ועם בעלך לפגישה במרפאתנו לייעוץ מלא לגבי הבדיקות המומלצות לביצוע ולאחר מכן הטיפול המומלץ.
צוות האתר
22/12/2015

מצבי

בן 60 לפני 5 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסית פסא לפני הניתוח 5.6 סיטי בטן+מיפוי עצמות תקינים.עברתי כריתה מליאה של הערמונית כולל קשרי לימפה פסא לאחר הניתוח 0.04 אך לאחר שנה 0.21 קיבלתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרין.ומאז במעקב אונגולוגי פסא 0.004 מרגיש מצוין רציתי לשמוע את דעתך לגבי מצבי ואחוזי החלמה כל הרופאים אופטימים מאוד וטוענים שהחלמתי לגמרי מהסרטן.?

22/12/2015

מצבי

בן 60 לפני 5 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסית פסא לפני הניתוח 5.6 סיטי בטן+מיפוי עצמות תקינים.עברתי כריתה מליאה של הערמונית כולל קשרי לימפה פסא לאחר הניתוח 0.04 אך לאחר שנה 0.21 קיבלתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרין.ומאז במעקב אונגולוגי פסא 0.004 מרגיש מצוין רציתי לשמוע את דעתך לגבי מצבי ואחוזי החלמה כל הרופאים אופטימים מאוד וטוענים שהחלמתי לגמרי מהסרטן.?

22/12/2015

מצבי

בן 60 לפני 5 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסית פסא לפני הניתוח 5.6 סיטי בטן+מיפוי עצמות תקינים.עברתי כריתה מליאה של הערמונית כולל קשרי לימפה פסא לאחר הניתוח 0.04 אך לאחר שנה 0.21 קיבלתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרין.ומאז במעקב אונגולוגי פסא 0.004 מרגיש מצוין רציתי לשמוע את דעתך לגבי מצבי ואחוזי החלמה כל הרופאים אופטימים מאוד וטוענים שהחלמתי לגמרי מהסרטן.?

22/12/2015

מצבי

בן 60 לפני 5 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסית פסא לפני הניתוח 5.6 סיטי בטן+מיפוי עצמות תקינים.עברתי כריתה מליאה של הערמונית כולל קשרי לימפה פסא לאחר הניתוח 0.04 אך לאחר שנה 0.21 קיבלתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרין.ומאז במעקב אונגולוגי פסא 0.004 מרגיש מצוין רציתי לשמוע את דעתך לגבי מצבי ואחוזי החלמה כל הרופאים אופטימים מאוד וטוענים שהחלמתי לגמרי מהסרטן.?

22/12/2015

מצבי

בן 60 לפני 5 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסית פסא לפני הניתוח 5.6 סיטי בטן+מיפוי עצמות תקינים.עברתי כריתה מליאה של הערמונית כולל קשרי לימפה פסא לאחר הניתוח 0.04 אך לאחר שנה 0.21 קיבלתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרין.ומאז במעקב אונגולוגי פסא 0.004 מרגיש מצוין רציתי לשמוע את דעתך לגבי מצבי ואחוזי החלמה כל הרופאים אופטימים מאוד וטוענים שהחלמתי לגמרי מהסרטן.?

22/12/2015

מצבי

בן 60 לפני 5 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסית פסא לפני הניתוח 5.6 סיטי בטן+מיפוי עצמות תקינים.עברתי כריתה מליאה של הערמונית כולל קשרי לימפה פסא לאחר הניתוח 0.04 אך לאחר שנה 0.21 קיבלתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרין.ומאז במעקב אונגולוגי פסא 0.004 מרגיש מצוין רציתי לשמוע את דעתך לגבי מצבי ואחוזי החלמה כל הרופאים אופטימים מאוד וטוענים שהחלמתי לגמרי מהסרטן.?

פרופ' חיים מצקין

לחולים במצבך יש סיכוי טוב מאד אבל לא  מושלם להבריא לחלוטין.

הערכה בלבד 70% הבראה מלאה 30% חזרת המחלה.

ככל שעובר יותר זמן מסיום הקרינה ומסיום הזריקות והPSA נותר כל כך נמוך גדלים סיכויי ההבראה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/08/2015

סרטן הערמונית

תודה רבה הל המענה המהיר.
לא התייחסת לנקודה של הרגשת הגרוד בשק האשכים.
הגרוד מופיע בתכיפות די גבוהה.
האם יש לזה משמעות איזו שהיא?

פרופ' חיים מצקין

לא למיטב הבנתי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/08/2015

סרטן הערמונית חוזר

שלום. אני בן 78. לפני 12 שנים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת הערמונית במיו קלינק עי דר מאיירס. לפני כשנה-יוני 2014 ה psa התחיל לטפס והגיע ל 4.65 עברתי הקרנות וטיפול הורמונלי. מדד הפסא התייצה על 0.08. בבדיקת דם לפני יומיים עלה הפסא ל 0.14. האם זה מעיד על ההחמרה/ שינוי? הטסטוסטרון- 9.4 . בנוסף אין לי זיקפה וחש הרגשת גירוד בשק האשכים. מה זה אומר? תודה. אני מטופל אצל דר אלי רוזנבאום אבל אשמח לשמוע דעתךץ עברתי אצלך ביופסיה לפני הניתוח הראשון.

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

ראשית אתה מטופל אצל איש מצוין ונעים.

שנית עליית PSA כה מעטה לא חייבת להצביע על החמרה או הישנות מחלה. חזור על הבדיקה בעוד 6-12 שבועות כדי לראות אם המגמה נמשכת. אז ורק אז יהיה מקום לשוחח עם דר רוזנבאום על צורך בכלל בטיפול מתי ואיזה.

לא מפליא שאין זיקפה אחרי כל הטיפולים שנטלת. אין מניעה מנטילת ויאגרה ודומיה מבחינת מחלתך, אבל אין ליטול תכשירים של טסטוסטרון.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/08/2015

סרטן הערמונית חוזר

שלום. אני בן 78. לפני 12 שנים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת הערמונית במיו קלינק עי דר מאיירס. לפני כשנה-יוני 2014 ה psa התחיל לטפס והגיע ל 4.65 עברתי הקרנות וטיפול הורמונלי. מדד הפסא התייצה על 0.08. בבדיקת דם לפני יומיים עלה הפסא ל 0.14. האם זה מעיד על ההחמרה/ שינוי? הטסטוסטרון- 9.4 . בנוסף אין לי זיקפה וחש הרגשת גירוד בשק האשכים. מה זה אומר? תודה. אני מטופל אצל דר אלי רוזנבאום אבל אשמח לשמוע דעתךץ עברתי אצלך ביופסיה לפני הניתוח הראשון.

19/08/2015

PSA

2.86 PSA -04/12
PSA -02/14 3.31
PSA -02/15 4.29
עשיתי ביופסיה שיצאה שלילית.
PSA-08/15 4.55
לפי קצב העליה הנ”ל אני אגיע ל- PSA 5 בסוף השנה.
קראתי שיש עליה ב-PSA אחרי ביצוע ביופסיה .
האם העליה ב-PSA תיעצר או למשל תירד.
האם יש שכיחות שבכל זאת בעוד שנה/שנתיים בבצוע ביופסיה נוספת
נקבל את סרטן הערמונית או משהו אחר.

פרופ' חיים מצקין

חצי  שנה אחרי ביופסיה אין אפשרות ליחס את עליית הPSA לביופסיה הקודמת. עליה זו הינה אמיתית.

מה לעשות עם הליה הזאת-אורולוג מומחה יבדוק אותך יקבע גודל ערמונית , אולי בדיקות נוספות ואז תתקבל ההחלטה על אם מתי ואיך לבצע הביוספיה הבאה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/07/2015

סרטן הערמונית

אני בגיל 76 שנים וחולה משנת 2006 , טופלתי בתל השומר עברתי הקרנות ומאז ועד היום מקבל זריקה סופרפקט וכדורים אקוסדקס היום בדיקות דם 2.29 ואני במתח תמידי שלא הייתי בעבר . האם אין לי מה לחשוש ממצבי כיום והאם אוכל להיעזר בתרופה ” דקל ננסי” וקנאביס ? תודה

פרופ' חיים מצקין

אין קשר בין בדיקות הדם לשימוש בדקל נסי וקנסיב.

אם הינך מקבל טיפול הורמונלי ובעבר קרינה פירושו של דבר שמחלתך כנראה חזרה והיא אף עמידה לטיפול ים שקיבלת.

פנה לאורולוג-אונקולוג מומחים לנושא כדי לקבל יעוץ ואולי טיפול.

פה ושם יש אפילו יכולת להצטרף לקבוצות ניסוי עם טיפולים חדישים בבתי החולים הגדולים.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/07/2015

ביקורת ובדיקה בתום שנה לאחר ניתוח ברכיתרפיה של סרטן הערמונית

ב-8/8/2014 ביצעתי ניתוח ברכיתרפיה של סרטן הערמונית בראשותך ב-אסותא –
בביקורת הראשונה הודעת לי שבתום שנה אקבל הזמנה לבדיקה שנתית על ידך.
אנא דווח לי מתי אקבל את ההזמנה ומה עלי להביא לצורך הבדיקה.
בדיקת PSA לחודש אוגוסט 2015 כבקשתך, אבצע בתחילת חודש אוגוסט.
בתודה על מתן התשובה בהקדם

פרופ' חיים מצקין

שלום

לפניך שתי אפשרויות:

1)לקבוע תור במרפאות החוץ של ביה"ח איכילוב 03-6974444 למרפאתי המתקיימת אחת לשבועיים ולהגיע עם טופס 17 מהקופה

2)לקבוע תור פרטי במרפאתי 036050699 עם רחל המזכירה בתאריך נוח לך ובתשלום.

להתראות

חיים מצקין MD

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/07/2015

סרטן הערמונית

אני בגיל 72 שנים סובל מפרוסטטא משנת 2006 טופלתי בהקרנות ,מאז ועד היום מטופל בבית חולים תל השומר כ”י ד”ר ליבוביץ וד”ר מנס רמת גן לוקח זריקה כל 3 חודשים סופרפקט וכדורי אקוסדקס . חודש זה בבדיקת דם יש לי 2.29 פ.ס.ש האם זה מסוכן ? הרופאים טוענים שזה תקין וביקורת הבאה בעוד 4 חודשים. בינתיים יש לי שתן מקוטע ודקיק ביום ובלילה ושורף , האם אני יכל להיות רגוע או יש טיפול לסיים עם הפרסטאטה ?

פרופ' חיים מצקין

מי שעבר הקרנות מקבל הורמונים והוא בן 72 לא מועמד לניתוח "ולביים עם הפרוסטטה".

PSA 2.29 אמנם איננו גבוה אבל אם הוא במגמת עליה מחייב התייחסות של אורולוג-אונקולוג מומחה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/07/2015

סרטן הערמונית

שלום פרפסור מצקין ,
אובחנתי בביופסיה מורחבת 18 דגימות בסרטן גליסון 7 (3+4) , psa 18.06 גודל הערמונית 108 סמ”ק ,לא נוטל תרופות ,ללא עבר רפואי , בדיקות דם תקינות בגבולות הנורמה , תזונה בריאה בלבד . ביצעתי ct תקין אין גרורות , ביצעתי מיפוי עצמות אין גרורות , ביצעתי mri נימצא גוש 1 ס”מק,אין יציאה מהקופסית , הרופאים ממליצים לפי מומחיותם 1. ניתוח פתוח 2. ניתוח סגור רובוטי 3. הקרנות + טיפול 6 חודשים הורמונלי , מצב בריאותי מצויין בכושר טוב מאוד בחוג מטיבי לכת 15 עד 20 ק”מ ביום בטבע , אין בעיות במתן שתן ,זיקפה מצויינת , לפעמים קם בלילה למתן שתן לא לחוץ ,בזרם סביר , זרם רגיל ברוב הפעמים , לתחושתי בלבד אין צורך למהר לנתח או לטפל די במעקב וביצוע mri להשוואה לקודם ואז להחליט , אך הרופאים יוצרים תחושה שאני על הר געש שיתפרץ ויעבור להיות סרטן העצמות וזה יוצר פ ח ד , מה נכון לעשות ???

פרופ' חיים מצקין

יש מקום לטיפול ויפה שעה אחת קודם.

הן הביופסיה והן ערכי PSA מצדיקים זאת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/06/2015

בדיקת P.S.A – ערמונית מוגדלת

בן 63, בריא, לא נוטל תרופות.
בדיקות קודמות של פי.אס.אי בשנים:
6/2007 -0.26;
1/2009 – 0.35;
5/2010 – 0.31;
7/2013 – 0.28;
ולאחרונה, 6/2015 – 0.41.
השאלה: ברקע ערמונית מוגדלת ומעקב שגרתי אחר תוצאות בדיקות P.S.A, האם התוצאה האחרונה (יוני 2015), חריגה המחייבת התייחסות מיוחדת ויש בה כדי להדאיג מפני הופעת סרטן הערמונית.

תודה

פרופ' חיים מצקין

לא מחייבת דבר .

PSA עד גיל 70-75  במעקב חד שנתי הוא המכסימום הנדרש לגבי גילוי מוקדם של סרטן הערמונית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/06/2015

בהמשך לשאלתי מיום 28/05/2015 בעניין שימוש ב Duodart לחולה עם אי ספיקה כלייתית עם קרטנין 4 וסרטן הערמונית עםPSA 6 ו Gleason 3+3ודלקות חוזרות בדרכי השתן עם חיידק אי -קולי עם שחרור מבית החולים הומלץ 30 כדורי ZENAT 250mgr פעמים ביום

תודה פרופסור יצחק מוצקין על תשובתך המפורטת מיום 30/04/2015 . לאחר שחורר מבית החולים הומלץ לקבל למשך 10 ימים Zenat במינון .2x500mgr ולרדת במינון של הZenat למשך 20 יום 2x250mgr .בביקור אצל אורולוג לאחר האישפוז המליץ להסתפק ב 10 ימים Zenat במינון של 2x500mgr בלבד.השאלה שלי מה מומלץ להמשיך את הטיפול למשך סהכ 10 ימים בלבד או להמשיך את הטיפול למשך30 יום
תודה

28/05/2015

שימוש בתרופה Duodart לחולה עם אי ספיקה כלייתית ועם סרטן ערמונית עם Gleason 3+3

הנני סובל מאי ספיקה כלייתית במצב מתקדם עם קרטנין 4 כמו כן הנני סובל מסרטן הערמונית עם
Gleason 3+3 נמצא במעקב אונקולוגי ובמעקב פרה דיאליזה.
לפני כ 3 שנים עקב התפחות דלקת בדרכי השתן עם חיידק אי קולי טופלתי באנטיביוטיקה מסוג ciprodex 250mgr .ב 22/04/15 קבלתי שוב דלקת בדרכי השתן עם כאבים חזקים באשך הימני אושפזתי למשך 5 ימים קבלתי אנטיביוטיקה דרך הווריד עם המלצה להמשך קבלת אנטיביוטיקה ciprodex 250mgr למשך 10 ימים לאחר כ3 שבועות שוב קבלתי דלקת בדרכי השתן עם כאבים חזקים באשך השמאלי אושפזתי קבלתי אנטיביוטיקה דרך הווריד ולאחר שלושה ימים שוחררתי כשגילו סוג החידק מסוג אי קולי עם המלצה ל30 יום אנטיביוטיקה מסוג Zenat 250mgr .
היום בביקור אצל אורולוג המליץ להחליף Xatral שאני מקבל להגברת זרימת השתן לתרופה בשם
Duodart . רציתי לשאול אם תרופה זו טובה לחולה שיש לו סרטן ערמונית עם Gleason 3+3
עם PSA 6 ואי ספיקה כלייתית מתקדמת עם קרטנין 4

פרופ' חיים מצקין

אין מניעה לקחת דואודרט בקרב חולים כליה עם קריאטינין מוגבר.

בחולים מאובחנים על סרטן הערמונית והנמצאים במעקב צריך לקחת בחשבון שבדיקת הדם לPSA תשתנה לאחר נטילת התרופה וכלי נעקב זה יאבד לכחצי שנה עד לקביעת הבסיס החדש של PSA למעקב. בעיני סביר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/05/2015

דואודארט

שלום רב . האם שימוש בדואודארט עלול להגביר את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית

פרופ' חיים מצקין

לא .

הוא יקטין את הסיכוי לחלות ב25%, אבל י שיחלה עלול לחלות במחלה יותר אגרסיבית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/05/2015

דואודארט

שלום רב . האם שימוש בדואודארט עלול להגביר את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית

04/05/2015

פירמגון אקסג’בה ואנטיביוטיקה

בהמשך לשאלתי מאתמול לגבי אחי שחולה בסרטן הערמונית וקיבל זומרה לפני מספר שנים והיום מקבל פירמגון ואקסז’בה.יש לו כאבים חזקים בכל הפה והשיניים .איזו אנטיביוטיקה הכי מתאימה?

פרופ' חיים מצקין

לא אני הוא הכתובת לגבי אנטיביוטיקה.

רופא שיניים או רופא פה ולסת הוא האיש להתיעץ ולספר לו של שאר טיפולי אחיך


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
04/05/2015

פירמגון אקסג’בה ואנטיביוטיקה

בהמשך לשאלתי מאתמול לגבי אחי שחולה בסרטן הערמונית וקיבל זומרה לפני מספר שנים והיום מקבל פירמגון ואקסז’בה.יש לו כאבים חזקים בכל הפה והשיניים .איזו אנטיביוטיקה הכי מתאימה?

03/05/2015

פירמגון ואנטיביוטיקה

אחי חולה סרטן הערמונית שהתפשט לעצמות ומטופל בפירמגון.יש לו נפרוסטומים בכליות.כבר שבועיים הוא סובל מכאבים באזור הפה והשיניים והוא צריך לעבור הליך כירורגי וצריך לקחת אנטיביוטיקה.איזו אנטיביוטיקה הכי מתאימה עם הפירמגון.

29/04/2015

סרטן הערמונית

בבדיקה שנעשתה לי בבית חולים שערי צדק נמצא שב12 גלילי רקמות בשלושה מהם נמצא גידול התופש בסך הכל 7%. הופניתי לרדיוטרפיה בהדסה. שמעתי שלכם יש סוג טיפול אחר.מה היתרונות של הטיפול שלכם לעומת הרדיולוגיה.

פרופ' חיים מצקין

בוקר טוב

הטיפול נקרא ברכיתרפיה. אתא מוזמן לקרוא עליו במקומות  שונים באינטרנט כולל אתר שאני מתחזק WWW.proscare.co.il

במקרים המתאימים יש לכך יתרון רב. הראשון קרינה רבה ביותר (פי שתיים) וטיפול חד פעמי. השאר באתר או בהתיעצות עימי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/04/2015

סרטן הערמונית

בבדיקה שנעשתה לי בבית חולים שערי צדק נמצא שב12 גלילי רקמות בשלושה מהם נמצא גידול התופש בסך הכל 7%. הופניתי לרדיוטרפיה בהדסה. שמעתי שלכם יש סוג טיפול אחר.מה היתרונות של הטיפול שלכם לעומת הרדיולוגיה.

29/04/2015

סרטן הערמונית

בבדיקה שנעשתה לי בבית חולים שערי צדק נמצא שב12 גלילי רקמות בשלושה מהם נמצא גידול התופש בסך הכל 7%. הופניתי לרדיוטרפיה בהדסה. שמעתי שלכם יש סוג טיפול אחר.מה היתרונות של הטיפול שלכם לעומת הרדיולוגיה.

27/04/2015

צהריים מבורכים לך פרופסור מצקין….איבחון שגוי של סרט

אובחנתי כלוקה בסרטן הערמונית “לכאורה” ברמת גליסון 6 והמלצת הרופאים הייתה לכריתה ראדיקלית של הערמונית….
“הבעיות” שלכאורה סבלתי מהם היו מינוריות ובכל אופן נותחתי והוצאו ממני הערמונית …שלפוחיות הזרע ..ומערכת העצבית נפגעה כך שכדורים לזיקפה לא מועילים לי כלל….
שבועיים לאחר הניתוח זומנתי לבית החולים ונודע לי חד משמעית שתוצאות הפתלוגיה היו נקיות לחלוטין מתאים סרטניים…ולפי מה שאמר המנתח בוודאות גמורה לא היה לי סרטן הערמונית לפני הניתוח….
מצב מתסכל נורא לאיש צעיר כמוני ומבחינה נפשית אני חש נורא מההשלכות של תוצאות הניתוח….
והשאלה שלי פרופסור חיים מצקין ..האם מצב כזה יכול לקרות ואם כן איפה הכשל במקרה זה…?

27/04/2015

צהריים מבורכים לך פרופסור מצקין….איבחון שגוי של סרט

אובחנתי כלוקה בסרטן הערמונית “לכאורה” ברמת גליסון 6 והמלצת הרופאים הייתה לכריתה ראדיקלית של הערמונית….
“הבעיות” שלכאורה סבלתי מהם היו מינוריות ובכל אופן נותחתי והוצאו ממני הערמונית …שלפוחיות הזרע ..ומערכת העצבית נפגעה כך שכדורים לזיקפה לא מועילים לי כלל….
שבועיים לאחר הניתוח זומנתי לבית החולים ונודע לי חד משמעית שתוצאות הפתלוגיה היו נקיות לחלוטין מתאים סרטניים…ולפי מה שאמר המנתח בוודאות גמורה לא היה לי סרטן הערמונית לפני הניתוח….
מצב מתסכל נורא לאיש צעיר כמוני ומבחינה נפשית אני חש נורא מההשלכות של תוצאות הניתוח….
והשאלה שלי פרופסור חיים מצקין ..האם מצב כזה יכול לקרות ואם כן איפה הכשל במקרה זה…?

פרופ' חיים מצקין

אינני יכול לבוא במקום המנתח ובטח מבלי לראות את תוצאות הביופסיה ושל הניתוח עצמו אבל מצבים בהם בביופסיה כן היה גידול קטן בנפח (שאולי לא הצדיק ניתוח אבל זו כן הייתה אופציה שהייתה צריכה להעלות בפניך) ובניתוח למרות חיפוש דקדקני לא נמצא גידול-מוכרים אם כי נדירים. מסקנת כל האנשים העוסקים בכך היא כי מדובר היה בגידול זעיר ביותר שיצא כולו ב12-16 הביופסיות שבוצעו לך ולכן לא נותר גידול בעת הניתוח.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/04/2015

סרטן הערמונית

האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר אחרי כ20 שנה? אבי בן 86 עבר ניתוח ערמונית לפני כ20 שנה, סרטן. מזה כשבועיים סובל מכאבי גב תחתון נוראים. כרגע עם מדבקות בגב ומשככי כאבים אך לא עוזר. צילום רנטגן הראה 2 שברים בגב כנראה. היום עשה מיפוי עצמות אבל אין לנו עדיין תשובות.. האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר?

פרופ' חיים מצקין

כן סרטן ערמונית עלול לחזור.

אם כי 20 שנה הם זמן ארוך במיוחד. ואם לא היו סימנים מדקימים כמו בדיקות דם לPSA חריגות לא הייתי משייך את השניים לפני קבלת תשובת מיפויים ובדיקות דם


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/04/2015

סרטן הערמונית

האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר אחרי כ20 שנה? אבי בן 86 עבר ניתוח ערמונית לפני כ20 שנה, סרטן. מזה כשבועיים סובל מכאבי גב תחתון נוראים. כרגע עם מדבקות בגב ומשככי כאבים אך לא עוזר. צילום רנטגן הראה 2 שברים בגב כנראה. היום עשה מיפוי עצמות אבל אין לנו עדיין תשובות.. האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר?

07/04/2015

סרטן של בלוטת הערמונית

באולטאסאונד שביצע בעלי בחודש מרץ, נמצא אדנוקרצינומה , גליסון 7.
כעת הופנה לביצוע m.r.i . קראנו באינטרנט על מגוון של טיפולים לסרטן הערמונית.
איזה טיפול הוא הטוב ביותר עם פחות סיכונים של אימפוטנציה ודליפת שתן.

פרופ' חיים מצקין

יש מקום לברר אופציות רק אלרי קבלת תוצאת הMRI.

התיעצות מסוג זה איננה יכולה להתבצע מעל האינטרנט.

היא צריכה לקחת בחשבון נתוני החולה הספציפיים כולל בדיקתו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
04/04/2015

סרטן הערמונית

מהם אחוזי התמותה בסרטן הערמונית ?
והאם ניתן לצאת מיזה שמגלים שהוא בהתחלה ? תודה רבה אשמח לתשובות

פרופ' חיים מצקין

אחזוי התמותה נמוכים בגדול כ10%. מרבית החולים יבריאו או חלקים יחיו עם המחלה וימותו מסיבות רבות טחרות. מירב הסיכויים להבריא כאשר המחלה מתגלית מוקדם ומטופלת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/03/2015

רמת ה PSA וסרטן

אני בן 61
לאבי התגלה סרטן הערמונית בגיל 69 , זה אומר שאני בסיכון גבוהה . רמת הPSA בנובמבר 2014-3.42, במרץ 2015-4.15 בבדיקה רקטלית אצל אורולוג בכיר לא נמצא הגדלה או ממצא מחשיד. כמו כן אין לי תסמינים מיוחדים יוצאי דופן במתן שתן . המלצתו לבדיקת PSA וPSA FREE בעוד 3 חודשים. האם יש מקום בערכים כאלה ומצב נתון לבצע ביופסיה . מה המלצתך ?

פרופ' חיים מצקין

מסכים להמלצה שקיבלת להמתין שלושה חודשים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/03/2015

טיפולי קרינה לסרטן ערמונית

שמעתי שיש חולי סרטן שלא תמיד מגיבים טוב לטיפול מסוים ומגיבים נהדר לטיפול או תרופה שונה. האם אותו דבר קורה גם עם הקרנות? בעלי עבר הקרנות לסרטן הערמונית ואחרי כארבע שנים עבר עוד פעם הקרנות לבלולות הלימפה שקירבת הערמונית ואף פעם ה PSA לא ירד מתחת ל 0.3 וגם כשהגיע לרמה הזאת התחיל לטפס בחזרה למעלה. האם זה אומר שהוא או “הסרטן שלו ” לא מגיב להקרנות ויש לנסות טיפולים אחרים?

15/03/2015

טיפולי קרינה לסרטן ערמונית

שמעתי שיש חולי סרטן שלא תמיד מגיבים טוב לטיפול מסוים ומגיבים נהדר לטיפול או תרופה שונה. האם אותו דבר קורה גם עם הקרנות? בעלי עבר הקרנות לסרטן הערמונית ואחרי כארבע שנים עבר עוד פעם הקרנות לבלולות הלימפה שקירבת הערמונית ואף פעם ה PSA לא ירד מתחת ל 0.3 וגם כשהגיע לרמה הזאת התחיל לטפס בחזרה למעלה. האם זה אומר שהוא או “הסרטן שלו ” לא מגיב להקרנות ויש לנסות טיפולים אחרים?

פרופ' חיים מצקין

אין ספק שמחלתו של בעלך מתקדמת. לא בהכרח שהוא לא מגיב להקרנות אולי נחלתו הייתה בבלוטות מעבר לאזור המוקרן, למשל,.

מה שבטוח שמיציתם את הקרינה ויש לבחון אופציות טיפוליות אחרות. לפעמים גם מעקב בלבד היא אופציה נכונה גם כן. הכל בהתיעצות עם מומחה בנושא.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/03/2015

איזה טיפול וש לסרטן הערמונית

אני בן 62 התגלה אצלי סרטן הערמונית עשיתי ביופסיה ובדיקת דם ביולי 2014 משום מה קיבלתי תשובה רק לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת דם נוספת וחלה החמרה מ31 עלה ל 39 הציעו לי ניתוח להסרת הערמונית אולם סרבתי מפני שבירור שערכתי הבנתי שיש טיפול אחר על ידי זריקות באיבר המין ישיר לערמונית או זריקה בין פי הטבעת לאשכים ישיר לערמונית .האם קיים טיפול דרך הפין לערמונית?הוצע לי palladium 103 iridium 192 אין לי מושג במה לבחור הרופאים רוצים שאני אחליט שני הטיפולים על ידי זריקות.איזה טיפול עדיף ולא גורם נזק או יש טיפול שאתה יבול להמליץ.עלי לציין שאין לי שום תופעות של המחלה או ערמונית מוגדלת אציין שאני אדם בריא תודה לאל .אני מתגורר בארה”ב תודה

08/03/2015

איזה טיפול וש לסרטן הערמונית

אני בן 62 התגלה אצלי סרטן הערמונית עשיתי ביופסיה ובדיקת דם ביולי 2014 משום מה קיבלתי תשובה רק לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת דם נוספת וחלה החמרה מ31 עלה ל 39 הציעו לי ניתוח להסרת הערמונית אולם סרבתי מפני שבירור שערכתי הבנתי שיש טיפול אחר על ידי זריקות באיבר המין ישיר לערמונית או זריקה בין פי הטבעת לאשכים ישיר לערמונית .האם קיים טיפול דרך הפין לערמונית?הוצע לי palladium 103 iridium 192 אין לי מושג במה לבחור הרופאים רוצים שאני אחליט שני הטיפולים על ידי זריקות.איזה טיפול עדיף ולא גורם נזק או יש טיפול שאתה יבול להמליץ.עלי לציין שאין לי שום תופעות של המחלה או ערמונית מוגדלת אציין שאני אדם בריא תודה לאל .אני מתגורר בארה”ב תודה

פרופ' חיים מצקין

שני הטיפולים  בחומרים שאתה מזכיר אינם מוכרים בישראל אבל משמשים כמקורות רדיואקטיביים בברכיתרפיה.

עם PSA 39 אני בכלל לא משוכנע שטיפול מקומי בלבד בקרינה או ניתוח הם הפתרון הנכון.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/03/2015

סרטן הערמונית

PSA 12
להלן האבחנה:
B15-01829/1
1-6 Prostatic needle biopsies
The prostatic tissue cores show foel of prostatic adenoearelnoma (core 1,3,4 left and right lobes), Glenson s score 7 (3+4)/10
These foelreplaces about 8% of entire prostatic tissue cores volume
No extraprostatic invasion seen
Other cores show benign prostatic tissue with foel of atrophic glands
T77100
M81403

אבקש עזרתך בהתלבטות,
1. האם השיטה שלך מתאימה (ברכיתרפיה) ? אם לא מה הצעתך לאיזה כיוון של טיפול שיגרום למינימום פגיעה. ?
2. הביופסיה הייתה לפני שבועיים. הודיעו לי לחכות עם ה MRI כחודשיים עד לריפוי פצעי הביופסיה. האם ניתן להקדים את ה MRI ? האם אתה מציע שאעשה בהדסה עין כרם ה MRI או זה לא משנה היכן ?
3. אם השיטה שלך לא מתאימה האם תוכל להפנות אותי לגורם מתאים ?
תודה מקרב לב.

פרופ' חיים מצקין

1. ברכתרפיה עשויה להתאים. בין היתר גודל הערמונית חשוב.

2.מקובל לבצע MRI  לפחות ששה שבועות אחרי ביופסיה להקטין שינויים זמניים אחרי ביופסיה. ישנם מספר מקומות טובים לביצוע הNRI כולל כמובן הדסה עין כרם.

3.יש מקום גם לביצוע בדיקת מיפוי עצמות

4.עם התוצאות כולן אתה מוזמן להתיעצות מ סופית לגבי התאמתך. קביעת תור במפאתי :036050699


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/01/2015

טיפול מאוחר בסרטן הערמונית עם ברכו טראפי

עברתי פעמים הקרנות ( פעם בערמונית ופעם שניה בבלוטות הלימפה האגמיות)לטיפול בסרטן ערמונית.
לאחרונה הPSAהתחיל להשתולל ולעלות במהירות. קיבלתי המלצות לטפל בהורמונים או לנסות בפעם השלישית הקרנות בשיטת הברכו טראפי.
האם הברכו טראפי אחרי שתי סדרות של הקרנות לא מוסיפה קרינה מעל הסביבלות הגוף? מה אחוזי ההצלחה שלה ,אם בכלל, במצבי?
האם הטיפול בהורמונים עדיף ?

פרופ' חיים מצקין

קצת קשה לתת ייעוץ בחולה לא רגיל אבל נראה לי שאינך מתאים לקרינה בריכיתרפיה וטיפול הורמונלי הוא הנכון יותר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/01/2015

טיפול פוטו-דינמי בחולים עם סרטן הערמונית שמחלתם חזרה

קראתי על המחקר שנעשה במרכז הרפואי סוראסקי תל אביב על טיפול פוטו -דינמי בחולי סרטן הערמונית . אני עברתי הקרנות פעמיים בהפרשים של כשנתיים וכעת המחלה חזרה. ה-PSA התחיל לעלות ואני בודק את האפשרויות העומדות לפני להמשך הטיפול . רציתי לדעת האם השיטה הפוטו -דינמית עדיין מיושמת בבית החולים איכילוב והאם הוכיחה את עצמה ? אם כן האם ניתן לקבוע תור אצלך ע”מ לבדוק התאמתי לטיפול זה?

פרופ' חיים מצקין

שלום

טיפול פוטודינמי בעזרת קרני לייזר וחומר מוזרק למערכת הדם עדיין בשלבי מחקר וטרם אושר באף מקום בעולם.

נכון לשנתיים ויותר האחרונות לא מתקיימם בישראל כל ניסוי עם החומר והטכניקה ולכן לשאלתך, אין  כעת טיפול כזה בישראל


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/01/2015

בחירת טיפול מתאים לסרטן הערמונית

גילו כי אני חולה בסרטן הערמונית בדרגה של גליסון 6 רמת PSA 6.5 לאחר ביאופסיה בערמונית נמצא כי בשלושה גלילים 3 נקודות סרטניות.
ביצעתי ציטוסקופיה בשלפוחית השתן ונמצא תקין.
מדובר בסרטן מקומי בערמונית אונה ימנית.

החלופות העומדות בפני לטיפול:

כריתה רדיקלית של הערמונית.
הקרנות פנימיות – Brachytherapy.
לבצע מעקב בלבד.
הייתי רוצה לדעת באיזה טיפול לבחור?
מהם הסיכונים שבכל טיפול?
באיזה טיפול איכות החיים לא תפגע כלל?
עד לאיזה גיל ניתן לעבור ניתוח?
האם ובאיזה שלב הסרטן המקומי יכול לעבור מהערמונית אל מחוץ לערמונית ותוך כמה זמן?

פרופ' חיים מצקין

יעוץ זה כמובן שאיננו בא במקום התיעצות רפואית מלאה כולל בדיקתך ושיחה אישית.

אני מסכים כי על פניו כל החלופות שמנית הן נכונות.

אי יפול או דחייתו פרט לעומס הנשי פסיכולוגי לא כרוך כמובן בתופעות לוואי. כשלא עושים כלום-זה לא כואב...

מקובל שניתוח מבוצע עד גיל 70-75 לערך ותלוי במצב בריאותו הכללית של האיש.

סיכוי סרטן גליסון 6 ממוקם להתקדם  מחוץ לערמונית הם נמוכים אבל לא אפסיים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/01/2015

בחירת טיפול מתאים לסרטן הערמונית

גילו כי אני חולה בסרטן הערמונית בדרגה של גליסון 6 רמת PSA 6.5 לאחר ביאופסיה בערמונית נמצא כי בשלושה גלילים 3 נקודות סרטניות.
ביצעתי ציטוסקופיה בשלפוחית השתן ונמצא תקין.
מדובר בסרטן מקומי בערמונית אונה ימנית.

החלופות העומדות בפני לטיפול:

כריתה רדיקלית של הערמונית.
הקרנות פנימיות – Brachytherapy.
לבצע מעקב בלבד.
הייתי רוצה לדעת באיזה טיפול לבחור?
מהם הסיכונים שבכל טיפול?
באיזה טיפול איכות החיים לא תפגע כלל?
עד לאיזה גיל ניתן לעבור ניתוח?
האם ובאיזה שלב הסרטן המקומי יכול לעבור מהערמונית אל מחוץ לערמונית ותוך כמה זמן?

10/12/2014

סרטן הערמונית

אני בן 67 בריא בדרך כלל בבדיקת PSA פעמיים במשך השנה האחרונה היו המדדים 5.5 ןלאחר חצי שנה 6.5, נשלחתי לאורולוג שהפנה אותי לעריכת ביופסיה . בממצאים התברר כי ב 2 מתוך 12 הגלילים התגלה גלי.קסון באחד 4+3 בשני 3+4 .
אני רוצה לציין כי אין לי כל בעיות במתן שתן לא קם בלילה להתפנות ובמשך היום עוברות שעות רבות בין הטלות השתן
הומלץ ע”י האורולוג לבצע ניתוח האפ ברכיתריה באה בחשבון ומה הסיכונים
אנא תשובתך
תודה

פרופ' חיים מצקין

אמנם ברכירתפיה באה בחשבון לאור ממצאי הPSA והביופסיה.

אני מפנה אותך לאתר שלי בו תוכל לקרוא על הטיפולים ואם תרצה תוכל לקבוע למרפאת בית החולים או למרפאתי הפרטית להמשך בירור התאמתך . www.proscare.co.il

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/12/2014

סרטן הערמונית

שלום פרופ. חיים מצקין
שמי נחמיה דקל.
הייתי אצלך בקליניקה אתמול 7-12-14 בביקור פרטי.
להזכירך , אני חולה פרקינסון בנוסף לסרטן הערמונית.
בהמשך לשיחתנו מאתמול צצה לי שאלה בקשר לקבלת ההחלטה איזה סוג טיפול לקבל.
שאלתי : בניתוח הסרת הערמונית,
א. – מהם הסיכונים האפשריים כתוצאה מהפרקינסון ?
ב. – העלת אפשרות של פד צמוד 24 שעות, כמה זמן אחרי הניתוח זה יקרה. מה אחוז הסיכוי להיות במקום הזה ?
ג. – האם בהקרנות יגדלו מספר הפעמים ללכת לשירותים, ולא יהיה צורך בפד 24 ש’ .
לתשובתך אודה מאוד

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

אני מניח שהלחץ בו אתה נמצא מנע ממך מלהקשיב ולזכור את כל שנאמר בפגישתינו.

העלתי בפניך החשש שעקב מחלת הפרקינסון ממנה אתה סובל הפרעות ההשתנה לאחר טיפולים שונים בסרטן הערמונית יוחמרו. לאחר ניתוח הסיכוי לאובדן שליטה חלקית יגבר ולאחר קרינה לסוגיה השונים- דחיפות ותכיפות ההשתנה עלולה לגבור.

להערכתי הסיכוי לדליפה מתמדת והדקקקות לפד 24 כפי שאתה מכנה זאת איננה עוברת 5%.

בקרינה הסיכוי לאי שליטה קטן אבל רבים יותר הסיכויים לדחיפות-תכיפות ניכרת.

בברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/10/2014

נטילת תרופת דואודרט והגדלת הסיכון לחלות בסרטן הערמונית

ד”ר שלום
בעלון התרופה כתוב,שבמחקר קליני בגברים עם סיכוי מוגבר לסרטן הערמונית,גברים שנטלו דואודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן הערמונית בשכיחות גבוהה יותר,בהשוואה לגברים שלא נטלו דואודרט,הפעת התרופה על תופאה זאת אינה ברורה.
שאלתי.מה ההיגיון לקחת תרופה שתקל על מתן שתן,ומאידך תגרום לדרגת סרטן חמורה יותר?

פרופ' חיים מצקין

ראשית נמחקר היה בטיפול מונע לסרטן בחוים ללא הפרעות במתן שתן. אם יש לך הפרעה במתן שתן אתה עשוי להעזר מאד בתרופה. שנית הסיכוי לחלות בסרטן ערמונית קטן ב25%, אבל מבין אלו שכן חלו אובחונו אחוז גבוה יותר של חולים עם מחלה בעלת איפיונים חמורים ביותר.

את המידע אתה צריך לדעת, לטעמי אין בכך כדי למנוע נטילת התרופה למי שסובל מהפרעות במתן שתן.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/09/2014

האם אפשר לנתח את סרטן הערמונית אחרי ביצוע הקרנות חיצוניות?

האם אדם שטופל בהורמונים(פירמגון) ואמור לעבור הקרנות של סרטן הערמונית, יוכל לעבור ניתוח להסרת הערמונית? האם עדיף לנתח ולעשות הקרנות במהלך הניתוח ולאחריו, באם אין יותר אופציה לניתוח?
המדובר באדם בן 65 , ללא מחלות רקע אחרות, שהחל בסוף יוני טיפול בפירמגון (גליסון 10 ואצירת שתן). כבר לאחר שבוע הוסר הקטטר וחל שיפור ניכר. כעת ממתין להתחלת ההקרנות בסוף ספטמבר. האם כדאי ועדיף אולי, לשלב ניתוח והקרנות?

07/09/2014

האם אפשר לנתח את סרטן הערמונית אחרי ביצוע הקרנות חיצוניות?

האם אדם שטופל בהורמונים(פירמגון) ואמור לעבור הקרנות של סרטן הערמונית, יוכל לעבור ניתוח להסרת הערמונית? האם עדיף לנתח ולעשות הקרנות במהלך הניתוח ולאחריו, באם אין יותר אופציה לניתוח?
המדובר באדם בן 65 , ללא מחלות רקע אחרות, שהחל בסוף יוני טיפול בפירמגון (גליסון 10 ואצירת שתן). כבר לאחר שבוע הוסר הקטטר וחל שיפור ניכר. כעת ממתין להתחלת ההקרנות בסוף ספטמבר. האם כדאי ועדיף אולי, לשלב ניתוח והקרנות?

פרופ' חיים מצקין

שאלה כללית מדי לא ניתן לענות פרטנית לחולה ספציפי מבלי לבדוק את החולה, לראות הדמייה וכו'

בעיקרון גליסון 10 מחלה קשה ביותר עם סיכוי גבוה להיות מפושטת מקומית ולכן טיפול בקרינה+ 3 שנים הורמונים נשמע אופציה סבירה. לאחריה ניתוח לא יהיה פתרון חכם.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/08/2014

הקרנות זמן קצר אחרי ניתוח TURP

שלום,
אבי בן 78 נותח בניתוח TURP ואחרי שבועיים התבשר שנמצא לו סרטן הערמונית.
כעבור כחודש ואולי אף פחות, התחיל בסדרת הקרנות (20)
היום הוא נמצא כחודש לאחר סיום ההקרנות ועדיין סובל מתופעות לוואי.
התופעה החדשה היא דימום בשתן עם דחיפות להשתנה כל חצי שעה.
האם ההקרנות היו סמוכות מדי למועד הניתוח? האם יש מקום לדאגה?

פרופ' חיים מצקין

מקובל להמתין 4-6 שבועות עד לתחילת ההקרנות כדי לתת החלמה מהניתוח כך שחודש סביר בעיני.

דימום קשור יותר לניתוח ועלול להופיע לעיתים עם הגלדת הפצע הפנימי בניתוח TURP. דימום מקרינה ייתכן אך בדרך כלל בשלב מאוחר יותר.

לעיתים שתיה מרובה מספקת ולעיתים צריך לשטוף קרישי דם וכדומה. הצעתי פנייה לאורולוג המנתח-מטפל.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/04/2014

סרטן הערמונית

כמה זמן אדם יכול לשרוד ללא טיפול בסרטן הערמונית אחרי שהיתגלה באה סרטן ברמה של 3+3 בארבע מוקדים מתוך 12 בבדיקה ביופסיט כאשר הגבר הוא בין. 70 ובריא באופן כללי והעם אפשר לותר על טיפול חודרני אלה רק עם תרופות?

16/04/2014

סרטן הערמונית

אני בגיל 71 מטופל בכדורים נגד לחץ דם, לופרסור, נורבסק, פמיד, אלוריל,טריטאס, וכן נגד דלקת מפרקי היד פרדניזון 5 מ”ג
בבדיקות PSA עקב הגדלת הערמונית, נשלחתי לביופסיה ונתשובה האחרונה היא : GLEASON’S SCORE : 3+4 = 7
TUMOR OCCUPIES ABOUT 8% OF TOTAL CORE VOLUME
TUMOR INVOLVES 1 OOUT OF 10 EXAMINED CORES (TWO FOCI 2MM+ 2 MM IN ONE CORE OF MIDGLAND ZONE
נשלחתי על ידי רופא אורולוג לבדיקת CT בטן וגן וכן מיפוי עצמות – טרם נתקבלו התוצאות
שאלתי האם אני צפוי לכרית הערמונית או לטיפול הוררמונלי? ואם כרית ערמונית מה הנתוח המומלץ. בתודה

פרופ' חיים מצקין

שלום רב 

אני יוצא מנקודת ההנחה שהבדיקותהנוספות אליהן נשלחת תהיינה תקינות.

פתוחות בפניך אפרויות מספר: עדיין ניתן לחשוב על מעקב ללא טיפול אקטיבי כעת מאחר ומדובר בגידול בנפח קטן מאד. אם תרצה טיפול שמטרתו להבריא אותך ממחלתך ניתח הוא פתרון אחד, וקרינה לסוגיה חיצונית או פנימית-ברכירתפיה הן פתרון נכון ואולי אף יותר מותאם לגילך.  דווקא טיפול הורמונלי הוא פתרון לא טוב ולא נכון.

אורולוג-אונקולוג מומחה הם כתובת להחלטה משותפת.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/02/2014

סרטן הערמונית

אובחנתי בביופסיה בסרטן הערמונית, מדד גליסון 6, אני בן 57 ללא מחלות רקע, בריא בדכ,מאחר וקיימות גישות שונות לגבי ניתוח להסרת בלוטות הערמונית. קשה לי להחליט מה לעשות?

פרופ' חיים מצקין

לא ניתן כמובן לתת עצות מה לעשות.עצתי קרא חומר באינטרנט תוך הסייגות שחלק נכתב על ידי גורמים אינטרסנטיים, גש אחר כך לאורולוג מומחה המטפל בבעיות סרטן הערמונית קבל שעה נוספת ורק אז החלט. בדרך כלל ההחלטה לא צריכה להיות מהירה. הזמן עאיננו פקטור חשוב


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/12/2013

סרטן הערמונית

שלום רב פרופ. מצקין!
אני בן 57, עם psa 5.82
בביופסיה שבצעתי לפני זמן קצר נתגלה גידול בערמונית.
הגידול התגלה בגליל אחד מתוך 6 גלילים משמאל.הוא ברמה של גליסון 3+3
ונמצא ב10% מאותו גליל.
הומלץ לי על מעקב פעיל.
האם לדעתך זה הטיפול המתאים למקרה?

תודה מראש
חיים

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון כן, אם כי זכותך לחשוב אחרת. הגישה הנוכחית  למחלתך בהיקפה המצוצמם הןא של מעקב צמוד עם PSA וביוסיפסיות חוזרות, אבל עדיין קיימת האופציה של טיפול להבראה מלאה הכוללת  ניתוח רדיקלי וקרינה בעיקר פנימית-ברכיתרפיה.

 

 

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/11/2013

הגדלה שפירה של הערמונית ועליה בערכי psa.

בן 58 וסובל מזה כ6 שנים מהגדלה של הערמונית. נוטל 1 כדור קסטרל של 10 מיליגרם+2 כדורי פרמיקסון כל יום לפני השינה עם התרוקנות משתן אם יש. למותר לציין שהינני עדיין מתעורר להשתנה של כפעם אחת בלילה(יש מקרים שאפילו לא מתעורר להשתנה בלילה!) לאחרונה אני מבחין שיש לי עליה אומנם מתונה בpsa.בתחילת 2012 היה לי 1.08 והיום 1.9.האם דבר זה צריך להדאיג ולעורר חששות? יש לי גם את הדבר שנקרא וירקוצלה באשכים והומלץ לי על ידי רופא המשפחה ואורולוג לא לעשות עם זה כלום כי כבר יש לי ילדים וזה קשור לפיריון! אם אעשה ניתוח לוירקוצלה זה ירפא לי את הערמונית לתמיד ואפסיק לקחת תרופות ואסיר מעלי את החשש מסרטן הערמונית? ולסיום! קראתי באתר שלך על גת גורן!! יש לי ביטוחים מכל הסוגים והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את הצינתור בשיטה של גת גורן ולפתור את עניין הוירקוצלה וההגדלה שפירה של הערמונית כמו גן את העליה בpsa? האם אתה ממליץ?

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

מעולם לא קראת באתר שלי גישה חיובית לשיטת גת גורן.

בקצרה אין מקום לטיפול בוריקוצלה בגילך. ערכי PSA תקינים אך העליה מחייבת ביקורת פעם בשנה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/09/2013

טיפול בסרטן הערמונית

גודל בלוטת הערמונית 63 סמ”ק
האם מתאים לטיפול בברכיטרפיה

15/09/2013

טיפול בסרטן הערמונית

גודל הערמונית 63 סמ”ק. האם מתאים לטיפול בברכיתרפיה?

פרופ' חיים מצקין

הגבול העליון הוא 50 סמ"ק לערך.

בגודל של 63 סמ"ק ניתן על ידי טיפול הורמונלי להקטין את הבלוטה הרבה מתחת ל-50, אבל זנ מצריך טיפול עם תופעות לוואי ודחייה של הברכירתפיה ל3-6 חודשים.

יש לקחת זאת במכלול השיקולים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/09/2013

סרטן הערמונית וטסטוסטרון

פרופ’ מצקין היקר,
בנוסף לפירסום המדעי מ-2007 על לחץ גבוה של טסטוסטרון בערמונית המוגדלת נטען כי למסורסים אין בעיות BPH; האם מסורסים אינם סובלים מסרטן ערמונית וסירוס יקטין התפרצות גרורתית בגליסון נמוך?
בהמשך לפרסום המדעי שטיפול בוריקוצל יועיל ל-BPH, אצל צעירים הוא קליני מזה שנים רבות האם הוא מקטין באוכלוסיה ספציפית זו את סרטן ערמונית ביחס לבני גילם?
בתודה ובברכה,
חיים אחר

פרופ' חיים מצקין

טיפול בסרוס איננו טיפול מקובל במחלה לא גרורתית עם גליסון נמוך. השאלה לא רלוונטית.

אין כל מידע אם טיפול בחסימה ורידית אצל צעירים יוריד שיעורי תחלואה בסרטן הערמונית כעבור עשרות שנים. נחכה ונראה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/09/2013

סרטן הערמונית

בן 63. ביוני 2012 התגלה סרטן בגליל אחד מתוך 12 בצד שמאל 5% כיסוי גליסון 6. באוגוסט 2013 התגלה סרטן בגליל אחד מתוך 16 בצד ימין 80% כסוי. גליסון 6. לא התגלו ממצאים בבדיקה רקטלית. PSA קבוע ב – 3 שנים האחרונות: 3.5-4.5. מרגיש מצויין מכל הבחינות, עוסק בפעילות הליכה 5 פעמים בשבוע 13 ק”מ ליום. תזונה בריאה. איך ממשיכים?

פרופ' חיים מצקין

חולה שהושאר ללא טיפול אלא רק במעקב, ישנם שני תנאים להחלטה שונה במשך המעקב. אאו שהPSA עולה או שהביופסיה למטרת מעקב מראה נפח גדול משמעותית יותר בביופסיה או שהתאים אגרסיביים יותר (דרגת גליסון גבוהה יותר).

במקרה שלך נפח הגידול בביופסיהה השניה מצדיק הפסקת מעקב וטיפול רדיקלי להבראה. לגבי גישת הטיפול עצמה יש לקחת בחשבון: מצב רפואי כללי, נפח ערמונית, הפרעות השתנה והעדפה אישית. כל זאת בשיחה עם אורולוג מומחה העוסק בנושא.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/09/2013

סרטן הערמונית תורשתי

אני סובל מסרטן הערמונית בשלב מאוד מפושט. רציתי לדעת אם זה תורשתי ויכול להיות שגם ילדיי חלילה יחלו במחלה הארורה ששמה סרטן הערמונית? האם ניתן למנוע את הופעת הסרטן טרם התפתחותו?

פרופ' חיים מצקין

ישנה משפחתיות ברורה בסרטן הערמונית-תומכת בכך שיש פקטור גנטי מסוים שאיננו יודעים עדיין מהו.

בכל מקרה אם חלית יחסית צעיר מתחת לגיל 65 בערך לילדיך ולאחיך חו"ח יש סיכוי פי 2-3 לחלות בסרטן הערמונית. אין קשר לסרטנים אחרים בגוף.

לצערנו אין כל דרך ברורה ומוכחת למנוע את המחלה. לחיות חיים בריאים הוא כנראה אמירה נכונה לגבי כל המחלות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/08/2013

תופעות לוואי ארוכות טווח

בס”ד
שלום רב
בשנת 2007 התגלה לאבי סרטן הערמונית אובחן גליקסון 3+3 הוחלט לעבטר ניתוח להסרת הערמונית ואז התגלה שלמעשה הגליקסון היה 4+4 .. מאחר והגידול חדר במעט את הקופסית הוחלט ב2010 לבצע הקרנות מקומיות להשלמת הטיפול .. מאז ועד 2012 הכל היה תקין PSA 0.001 משהו כזה באפריל 2012 אבא יום בהיר אחד לא יכל להטיל שתן בכלל ויצאו לו טיפות דם מעטות , פנינו לבית החולים הוא קיבל אינפוזיה וקטטר עבר ציטוסקופיה הכל היה תקין . וזה עבר הרופאים טענו שזה תופעות לוואי של ההקרנות אותם עבר .. לפני 3 חודשים בבדיקת הPSA השגרתית הערך עמד על 0.003 הרופא המטפל אמר שאין מה לחשוש זה בטווח הנורמה ( למרות שאם אין לו ערמונית למה הערך עלה ?)
שבוע שעבר שוב אבא חשש עצירת שתן ודימום טיפתי והוא קיבל קטטר לשבוע והשתן חזר לסורו כמו גם היכולת להשתין .. שלשום כשבוע לאחר במקרה שוב עצירת שתן בדיקות תקינות והוא הפעם קיבל שטיפות פנימיות והוא עם קטטר בבית ושתן דמי ( הרופא אמר לא להבהל שירבה בשתיית מים והשתן יחזור וגם היכולת להטילו)
השאלה שלי .. האם תופעות אלו הן כתוצאה מההקרנות אותם עבר ב2010 ? האם יש טיפול מונע .. תרופתי טיפולי כזה או אחר .. מה עושים ?
יש לחשוש שמא חזר הסרטן .? ולאן ? ערמונית אין ובדיקות היו תקינות האם זה מעיד על משהו ?
דבר נוסף אם הוא ביצע צצוסקופיה שנה שעברה עצירת השתן הופיעה לראשונה ונשלל גידול זה או אחר בשלפוחית יש סיכוי שכעת יש ? או שזה באמת תופעות לוואי מההקרנות

אשמח לתגובה רפואה שלימה
שנה מבורכת
תודה

פרופ' חיים מצקין

דימום בשתן מחייב תמיד התייחסות רצינית למקורו.

עבר ציסטוסקופיה אחת לא מן המנמע שיש מקום לציסטוסקופיה חוזרת. צריך גם לבצע הדמייה של מרעכת השתן העליונה שכן גם משם עלול לבוא הדימום.

קרינה יכולה לגרום גם להיצוריות תולעצירת שתן וגם לדימום. לא הייתי חושב שיש חזרה של גידול. ערכי PSA כה נמוכים בטח שאינם מחשידים לכיוון זה.

אורווג מומחה הוא האיש להתייעץ עימו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/08/2013

שיטות טיפול סרטן הערמונית

השבוע אובחנתי כחולה במחלת סרטן הערמונית. בעוד כמה ימים יש לי פגישה עם אונקולוג מומחה בתחום ורציתי לדעת מהן אופציות הטיפול עבור סרטן הערמונית לא מפושט אצל בן 55 בריא בדרך כלל?

פרופ' חיים מצקין

בכפוף לגודל הערמונית ומידת הפרעות השתנה אם יש האופציות שונות:

הכי קלה יחסית היא מעקב צמוד בלבד-כאן כמובן אין ריפוי צפוי.

אופציות לריפוי מלא כוללות ניתוח כריתה רדיקלי בגישות שונות וקרינה חיצונית בגישות-חיצונית ופנימית (ברכיתרפיה). לאיש פעיל ובריא על פניו אין הגיון בבחירת קרינה חיצונית הניתנת במשך כחודשיים ואם כך הבחירה תהייה בין ניתוח כריתה רדיקלי לבין ברכיתרפיה קרינהה פנימית חד פעמית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
11/08/2013

הגן שאחראי למחלת סרטן הערמונית

שלום, אני סובל מבעיה של קוליטיס כיבית. יש לנו במשפחה היסטוריה של סרטן מכל הסוגים, סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית, סרטן בלוטת התריס, סרטן הריאות ועוד. בנוסף, אבא שלי חולה עם סרטן הערמונית כבר שנה. אני שם לב שזה תורשתי. מה הסיכויים שגם אני אחלה במחלת סרטן הערמונית? אילו בדיקות אוכל לעשות כדי לבדוק אם אני נושא את הגן שאחראי לזה?

פרופ' חיים מצקין

אין גן אחד שמרובל לבדוק.

אתה יכול אם אתה מעל גיל ,40-45 , להיבדק פעם בשנה אצל אורולוג מומחה ולבצע בדיקת דם לPSA שהוא סמן בדם שמשמש לגילוי מוקדם.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/08/2013

סיכויי השרדות סרטן הערמונית

דודי חלה בסרטן הערמונית. הוא בן 70 וחוץ מזה תמיד היה בריא. מה סיכויי ההשרדות של אנשים בגיל השלישי עם סרטן הערמונית? כמה שנים נותרו לו לחיות למעשה?

פרופ' חיים מצקין

ההישרדות תלויה במאפייני המחלה בעיקר כמו PSA בדם, בדיקת אצבע של הערמנוית תוצאות הביופסיה ולעיתים גם תוצאות ההדמייה. .

מרבית הסיכויים שתוחלת החיים של חולה בסרטן ערמונית שנתגלה אקראית בגיל 70 לא תפגע.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/08/2013

טיפול בלייזר לסרטן הערמונית

האם מישהו בארץ מבצע המתת תאי סרטן בערמונית באמצעות חימום בלליזר?

פרופ' חיים מצקין

לא

מדובר בגישה ניסיונית ולא נכללת במיגוון הטיפולים המורשים בישראל.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
04/08/2013

סרטן הערמונית אצל נשים

ידוע לי כי גברים, למרות שאין להם שדיים, יכולים לחלות בסרטן השד. השאלה שלי היא מה קורה עם סרטן הערמונית, האם גם נשים יכולות לפתח סרטן הערמונית למרות שאין להן ערמונית בכלל?

פרופ' חיים מצקין

לא

אין לנשים ערמונית בכלל


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/08/2013

סרטן הערמונית מפושט וסיכויי ההחלמה

אבי בן השישים חולה סרטן הערמונית בשלב מתקדם מאוד ומקבל טיפול הורמונלי. רק לאחרונה הסרטן התחיל להתקדם אחרי מיפוי עצמות גילינו שהוא התפשט לו לעצמות – לעמוד השדקה ולאגן. עכשיו אני מחכים לפגישה עם הרופא לראות איזה סוג טיפול יתאים לו. רציתי לדעת מה הסיכויים שלו להחלים?

פרופ' חיים מצקין

חולים עם גרורות לעצמות אינם מבריאים אף פעם.

את קצב התקדמות המחלה ניתן לעצור  עם טיפול הורמונלי ולעיתים גם כמותרפי.

הטיפולים יעילים להשגת מטרה זו במעלה מ85% מהחולים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/07/2013

בעיות פרוסטטה

שלום, שמי רוני ואני עובד במשרד, בישיבה, קרוב ל-10 שעות ביום. אני סובל מטחורים ומבעיות של השתנה תקופה. הלכתי לרופא והוא אמר שיש לי ערמונית מוגדלת. רציתי לדעת אם הישיבה המרובה בכיסא היא זו שגרמה לבעיית ערמונית מוגדלת והאם זה מעלה את הסיכון להתפתחות סרטן הערמונית?

פרופ' חיים מצקין

לא ולא!!!


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/07/2013

טיפול סרטן הערמונית

גילו אצלי סרטן הערמונית ויש לי רמת PSA 4.5. הרופא אמר לי שבינתיים כל שעלי לעשות הוא להגיע לביקורת כל שלושה חודשים, בה יקחו לי בדיקות דם ויעשו לי בדיקה רקטלית על מנת לשלול ערמונית מוגדלת. אם התוצאות יצאו בגדר הנורמה, אני אצטרך לבוא לביקורת רק כל חצי שנה. עכשיו, אני שואל, האם זה הגיוני לשבת כך בחיבוק ידיים מבלי לטפל בבעיית סרטן הערמונית שלי?

פרופ' חיים מצקין

הרופא הציע לך גישה של מעקב צמוד. אין פירושו של דבר לשבת בחיבוק ידיים אלא לבצע בדיקת דם לPSA אחת לכמה חודשים וביופסיות מעקב של הערמונית אחת לכמה חודשים-שנים מעטות. כל זמן שהמחלה בקנה מידה קטן אפשר לנקוט בגישה זו. כמובן שאם אינך מסוגל להכיל את הרעיון של מעקב במחלת סרטן ומעדיף טיפול להבראה מהמחלה הדבר אפשרי וגישות כמו ניתוח רדיקלי או קרינה פנימית-ברכיתרפיה הן אופציות אפשריות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/07/2013

זרע דליל לאחר טיפול סרטן הערמונית

עברתי טיפול ברכיתרפיה ועכשיו לטיפול בבעיית סרטן הערמונית וכעת הזרע שלי מאוד דליל. האם זאת תופעת לוואי מוכרת של הטיפול? אם כן, כיצד אפשר לתקן זאת? זה מפריע לי מאוד

פרופ' חיים מצקין

טיפול בברכירתפיה הוא סוג של קרינה. קרינה לערמונית ולבלוטות הזרע הסמוכות תגרום למיעוט הפרשות נוזל הזרע וגם לשינוי המרקם. התופעות הן תוצאה ברורה של הטיפול וצפויות לחלוטין.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/07/2013

שמן דגים גורם אל סרטן הערמונית

אני מאוד אוהב לאכול דגים ומקפיד לעשות זאת לפחות 3 פעמים בשבוע. בנוסף, אני לוקחת באופן קבוע כל יום כמוסות של שמן דגים. שמעתי על מחקר חדש שמקשר את שמן הדגים אל סרטן הערמונית . האם זה נכון? אי צריך להפסיק ליטול את הכמוסות ולהוריד בכמות הדגים?

פרופ' חיים מצקין

שמן דגים המכיל אומגה שלוש וקשור גם לויטמין D, הוא נושא למחקר בשנים האחרונות. בשלב זה אין קונסנזוס לגבי הצורך או אי הצורך באכילת/ נטילת שתן דגים בהקשר לסרטן הערמונית. אמנם יש עבודות התומכות באי נטילה אבל כאמור אין הסכמה רחבה בנושא.

לא הייתי משנה בשלב זה דבר מאורחות חייך בנושא.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
21/07/2013

רמות PSA סרטן הערמונית

לאבא שלי גילו סרטן הערמונית לפני 10 שנים. הוא עשה המון טיפולים וגם הקרנות. בהתחלה הסרטן היה מאוד אגרסיבי אבל אחר כך הוא התייצב. היו לו רמות PSA די טובות מאז. לפני שנה בדיקת הPSA שלו הראתה 2.0 ולפני שבוע הוא עשה שוב את הבדיקה והיא הראתה 4.5. מה זה אומר?

פרופ' חיים מצקין

ראשית עצם הPSA לפני שנה מעיד על חזרת הישנות המחלה. קצב ההכפלה בשנה גם מעיד על חומרת ההישנות. שניהם מחייבים פניה בהקדם לאורולוג מומחה או לאונקולוג.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
20/07/2013

ערמונית מוגדלת או סרטן הערמונית

אני בן 40 ויש לי את כל התסמינים של ערמונית מוגדלת אבל כבר שבוע שיש לי דם בשתן. עשו לי בדיקות ואמרו לי שאני סובל מאבנים בכליות. הבנתי שערמונית מוגדלת לא נפוצה אצל גברים בגילי. אני עושה עכשיו בדיקות כדי לשלול את סרטן הערמונית. אז אם כן, מה יותר סביר שיש לי ערמונית מוגדלת או שמא סרטן הערמונית? תודה רבה

פרופ' חיים מצקין

דם בשתן יכול ללות גם גידול סרטני בערמונית וגם הגדלה לא סרטנית אבל ובעיקר יכול לנבוע מסיבות שונות ואחרות כמו גם אבנים או גידולים בכיס השתן.

לכן דם בשתן מחייב התייחסות רצינית של אורולוג מומחה ואולי בדיקות פולשניות מסוימות.

בכל מקרה  גם הגדלת ערמונית שפירה וגם סרטנית נדירות ביותר לפני גיל ה50.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
עמוד 1 מתוך 212


שאלות נוספות בנושא: סרטן הערמונית



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר


כאב באגן אוראופלזמה פרבום חיובי דואורט פגיעה בערמונית בלוטת הערמונית בנפח דואדרט טיפות שתן לאחר מתן שתן Free PSA הגדלת ערמונית בצקת הגדלה שפירה של הערמונית? הרגשה משונה אחרי דלקת בשתן סרטן ערמונית קם כלשעה לטיפות (ללא תופעות לואי) פשותמעייף. האם טפטוף לאחר מתן שתן יכול להיות קשור לקשיים בפוריות? דלקת הערמונית כרונית ביופסיה לערמונית הגדלת פרוסטטה זרע רוסטטה מיץ רימונים בעיה במתן שתן דלקת הערמונית גב ושתן ניתוח ערמונית ובדיקת ביופסיה PSA גבוה כאב גב תחתון הרדמות האגן והרגלים כאב ותחושת בעירה בנושא הערמונית דלקת באשך פרמקסון 160 מ"ג הגדלת הערמונית ויטלי איבר מין הופעת דם בעת מתן זרע ניתוח ערמונית דלקת בדרכי השטן ureaplasma ureal pcr - detected טיפולי קרינה לסרטן ערמונית דלקת בערמונית אי נעימות בקצה הפין שימוש בתרופות מיהוא המנתח במכשיר רובוט הטוב ביותר בארץ סיאלס 5 מג כאב באשך תרופת דואודרט זיבה מעקב פעיל ערמונית מוגדלת ושארית שתן הסרת אשכים טיפול בפרוסטטה