טמסולוסין


בהמשך העמוד 9 שאלות גולשים בנושא: טמסולוסין

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

9 שאלות גולשים בנושא » טמסולוסין


07/11/2016

טמסולוסין

הרופא נתן לי לקחת כל תום כדור אחד.
עכשיו אחרי שבוע אני לא מרגיש שום שיפור.
רציתי לשאול אחרי כמה זמן יהיה שיפור?

דודו שלום,

לרוב ישנה תחושת שיפור תוך מספר ימים אך לעיתים יש להמתיין משך זמן ארוך יותר. ממליץ להמשיך את הטיפול לפחות חודש ובמידה ותוך חודש אינך חש בשיפור אני ממליץ לחזור אל האורולוג שלך.
צוות האתר
15/09/2016

הצורך והנזק מציטוסקופיה וביופסיה של הערמונית.

בן 83 . כ6 חודשים האחרונים, היו כאבים בלילה במתן שתן. ויורד כ 3 פעמים בליל למתן שתן. רופאת המשפחה נתנה טמסולין 0.4. ביצעתי הולטרה סאונד . קבעו שהערמונית גדולה ותואמת את גילי. חיכיתי עם לקיחת התרופה לאורולוג, שנתן גם טמסולין והפנה אותי לבדיקות ציטוסקופיה וביופסיה. יש השפעה מידית של התרופה. לאחר 3 ימים אין כאבים ולא יורד בלילה. האם מומלץ, לבצע את הציטוסקופיה והביופסיה? תודה.

ד”ר איתי שטרנברג
יהושע שלום,

מכיוון שהנתונים ששלחת חלקיים מאוד אני מסייג את תשובתי בכך שהיא מבוססת על הנתונים ששלחת

לא כתבת מדוע נשלחת לביצוע בדיקת ציסטוסקופיה ולכן קשה לי לענות האם יש צורך. הסיבה השכיחה לציסטוסקופיה היא בירור דם בשתן. במידה וסבלת משתן דמי אז בהחלט יש מקום לשקול את הבדיקה.

לגבי ביופסיה, לרוב לא מקובל לבצע ביופסיה של הערמונית בגיל 83. צריכה להיות סיבה טובה להמליץ על ביופסיה של הערמונית בגילך. מכיוון שאינן בידי את כל הנתונים קשה לי לקבוע האם אתה זקוק לביופסיה או לא.

שאלתי מה הנזק שעלול להגרם מביצוע הבדיקות?

אין לי דם בשתן. האורולוג מבקש לדעת מה הסיבה לכאב במתן השתן, אולי חשש מסרטן.
עכשיו לאחר שלוקח טמסולוסין אין לי הפרעות ואין כאבים במתן שתן. מה לברר עם האורולוג לפני ביצוע הבדיקות?
תודה יהושוע

יהושוע שלום,

במידה ואין לך דם בשתן ואתה מרגיש טוב עם טיפול תרופתי אינני בטוח שיש מקום לציסטוסקופיה אבל מכיוון שאין לי את כל הנתונים ייתכן ויש סיבה אחרת בגינה הופנית לבדיקה.

כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, ביופסיית ערמונית בגיל 83 זו המלצה מאוד חריגה, אך גם במקרה זה ייתכן ולאורולוג שלך היתה סיבה טובה להמלצה זו. חשוב לדעת שבגיל 83 לרוב לא מאבחנים סרטן ערמונית אלא אם יש חשד למחלה מפושטת וזאת מכיוון שאין ערמונית מקומי בגיל 83 נדיר שמצריך טיפול.

בהצלחה
צוות האתר
03/09/2016

פרוסטטה מוגדלת

קודם כל לאור השלכות שישלי אני רוצה לדעת אם זה פרוסטטה .אני עברתי לפני 8 שנים הקרנות וזריקות .לפני הטיפול היה לי psa 9.00 אחרי הטיפול ירד ל0.025 היום ביצעתי בדיקה psa יש לי 4.25 עקב אילוץ לפעמים בפיפי היתי אצל אונקולוג שלח אותי לבדיקה pet ברמ”ם אבל קיבלתי תור ל31 באוקטובר ,אני היום לוקח טמסולוסין וזה עוזר בזרימת חופשית .מה עלי לעשות מבחינה רפואית .בתודה מראש , תשובה בבקשה אולי יש תרופות אחרות כדי לעור לי .

יצחק שלום,

השאלות העיקריות אותן יש לברר הן האם הגידול הסרטני של הערמונית חזר ובמידה וחזר, היכן.

בדיקת PET CT עם סמן Ga68-PSMA היא בדיקה מדוייקת מאוד לגלות היכן חזר הסרטן, אך לדעתי ישנה חשיבות גם לביופסיה של הערמונית בכדי להבין את אופי הגידול שחזר. הטיפול יכול להשתנות (בעיקר טיפול כימותרפי במידת הצורך) לפי סוג הגידול החוזר. לאחר טיפול בקרינה ישנה חשיבות לשלילה של גידולים נדירים יותר של הערמונית כדוגמת גידול נוירואנדוקריני או גידול של תאים קטנים (small cell). תתי סוגים אלו של גידולי ערמונית ניתנים לאבחון בעזרת צביעות מיוחדות המבוצעות על תכשיר ביופסיית ערמונית.

אשמח להפגש איתך במרפאתנו ולעזור עם ביצוע הביופסיה והמשך הטיפול.

בהצלחה
צוות האתר
20/11/2015

תרופה טמסולוסין

קבלתי את התרופה בישלי בעהיה אים פליטת זרע זה נורמלי?

13/08/2015

טמסולוסין

בן 31
עברתי לאחרונה מקסטרל לטמסולוסין בהמלצת אורולוג, אך תחת טמסולוסין אין לי בכלל שפיכת זרע באורגזמה, וגם האורגזמה עצמה לא מגיע לשיא שאני רגיל אליה. רציתי לוודא שכאשר יורדים מהתרופה אז התסמינים הללו חולפים (אין לי ילדים עדיין…)
תודה רבה

פרופ' חיים מצקין

התסמינים חולפים תוך שמן קצר. התרופה עובדת לטווח קצר של ימים בלבד.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/08/2015

שאריות שתן ולעיתים רחוקות כאב בזמן שפכ ה

אני בן 47 ומגיל צעיר מאוד ועד היום(יותר מ 30 שנה)אני סובל מהצרות ביציאת השתן (לפי הביקור לאחרונה אצל האורולוג פיית השופכה הינה 4 מ”מ)ולעיתים רחוקות גם צריבה וטיפות דם בסיום מתן השתן. לטענת אורולוג שראיתי בצעירותי נאמר שזה נובע מחריר צר בפין באזור יציאת השתן. המליצו להרחיבו מה שבסופו של דבר לא יצא אז לפועל. בשנה האחרונה החלה בעייה של טיפות שתן שנותרות אפילו כשעה אחרי ולעיתים רחוקות כאב לאחר שפיכה. בקרתי אצל אורולוג, הוא ביצע בדיקה רקטלי בה נמסר כי pr טונוס אנלי תקין וערמונית לא מוגדלת,אלסטית, גבולות חדים-לא חשודה לממאירות, בדיקות דם ושתן(הינן תקינות) .קיבלתי לקחת טמסולוסין 0.4 למשך 90 יום ולבצו us לכליות ודרכי השתן, ערמונית ושאריות שתן. הייתי רוצה לדעת האם הטיפול שקיבלתי נכון וצפוי לפתור את הבעייה? האם הייתי צריך לבצע בדיקת psa(החלתי רק היום בנטילת התרופה) ? האם אצטרך לקחת את התרופה באופו קבוע ? תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

אם תרגיש טוב יותר בהטלת השתן הרי שהתרופה מספקת ויש לקחת באופן קבוע כל עוד היא עוזרת.

לא רואה קשר וצורך לביצוע PSA בהקשר לתלונות השתנה אלו מצעירותך.

עדיין יתכן שיש מקום להרחבת פתח השופכה.

אורולוג הוא כמובן המתאים להתיעצות נוספת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/06/2015

דואודרט + אומניק אוקס

רופא יקר

היתה לי ערמונית מוגדלת של 70 סמ”ק, שהייתי לוקח בגללה אומניק אוכס במשך שנים- ואשר איפשרה לי עד לפני 4 חודשים להשתין כ- 10-15 פעם ביום (ללא קימה בלילה) ולקיים יחסי מין בשפע…- אך לבסוף, מבלי להרגיש כל לחץ, התברר לפני 4 חודשים כי שקית השתן איחסנה 1300 סמ”ק של שתן – ולאחר שיחרור הלחץ – נותרה שארית של 1000 סמ”ק , שלא הירגשתי בקיומה כלל – דבר שהביא את כיליותי ל- CKD STAGE 3 – ומאז ועד היום אני חי עם קטטר קבוע.
לפני כחודש טען אותו אורולוג כי עלי לקחת דואודרט לאחר ארוחת הבוקר – ואומניק אוקס בערב – ולאחר חודש של לקיחת תרופות אלו – אפשר יהיה להוציא את הקטטר – ולראות אם שרירי סגירת שקית השתן שלי עדיין פועלים………

לאחר חודש הוא הוציא לי את הקטטר – ולאחר שעברו 4 שעות , ולא יצאה אף טיפת שתן – התחלתי להרגיש כאבי תופת בפלג גופי התחתון – והייתי חייב ללכת לשיבא – כדי שיכניסו לי קטטר חדש….. שכמובן שיחרר את כל השתן שלא יצא – סה”כ כ- 3000 סמ”ק – שהיו מבוססים על שתיית 1 ליטר מים – ומהיכן השאר – לקב”ה התשובה……
קראתי זה עתה בדף ההוראות של דואודרט – כי אין לקחת אותו עם אף תרופה המכילה חוסם אלפא 5 – כדוגמת האומניק אוכס…….!!
שאלתי: האם לא טעה אותו רופא – בכך שנתן לי בנוסף לדואודרט גם אומניק אוכס בערב – עקב העובדה שדואודרט מכיל לא רק אבודרט – אלא גם טמסולוסין 0.4 מ”ג – הנמצאים גם באומניק אוכס? – ויש בכך כפילות – האסורה לפי דף ההוראות של הדואודרט………
מוכרחה להיות איזו סיבה – מדוע בעת בדיקת האורודינמיקה שעברתי רק לפני חודש ומחצה בשיבא – היתה לי עדיין השתנה מסויימת – ואילו עתה – לא יצאה לי אף טיפה שתן…. !!! – עצירות מוחלטת !!

אנא חשוב קמעה – מה יכולה להיות הסיבה לעצירות שתן כה קיצונית……. – שכאמור לא היתה קיימת עד לפני 4 חודשים – כשלקחתי רק אומbיק אוכס – ותו לא !!!

אשמח לתשובתך המקצועית
שחר

פרופ' חיים מצקין

אתה זקוק לניתוח הערמונית,

זהו תהליך טבעי שגבר עם ערמונית חוסמת ושארית שתן הולכת וגדלה מגיע לאי ספיקת כליות ולעצירת שתן מוחלטת.

זה או קטטר קבוע או ניתוח ואני מניח שאתה תעדיף ניתוח

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/03/2015

נפח (גודל) תקין של בלוטת הערמונית

מהוא נפח “סביר” של בלוטת הערמונית אצל גבר בן 67, השוקל 90 ק”ג ובגובה 174 (אולי זה לא רלוונטי).
בבדיקת US שנערכה לי נמצא כי נפח הערמונית אצלי היא של כ- 40 סמ”ק ושארית השתן לאחר התרוקנות בנפח של כ- 67 סמ”ק.
לבדיקה נשלחתי ע”י רופא המשפחה עקב חשש לאבנים בקליות, תופעה שאני סובל ממנה שנים רבות.
הבדיקה לא מצא אבנים אבל ציינה את נפח הערמונית ושאריות השתן.
מספר שבועות לאחר בדיקת ה-US הופיע תופעה של קושי ממשי מלווה בכאבים (צריבה) במתן השתן ובעת שפיכה בקיום יחסי מין.
הופניתי לאורולוג אשר נתן לי אנטיביוטיקה ותרופה בשם: טמסולוסין והפנה אותי ל-CT ולבדיקות שתן ודם.
בדיקות השתן והדם היו תקינות וה-CT מצא 3 אבנים קטנות בכלייה שמאלית (1-2 מ”מ) וללא ממצא כל שהוא בכיס השתן ובבלוטת הערמונית.
בכל זאת, האורולוג החליט שעלי להמשיך לקחת את הטמסולוסין, לדבריו, לתמיד.
התרופה הזאת גורמת לי תופעות לווי שקה לי לחיות אתם ובעיקר בנוגע לשפיכת הזרה ובתחושת האורגזמה.
שאלתי היא: לאור ממצאי בדיקות בדם, השתן וה-CT, האם עלי להמשיך (כדברי הרופא “עד 120” עם הטיפול שניתן לי או שאולי קיימת חלופה?
מאוד אודה לך על תשובתך

פרופ' חיים מצקין

ערמונית של 40 סמ"ק היא לא מאד מוגדלת וסבירה בגילך.

שארית שתן של 70 סמ"ק איננה משמעותית ולא מחייבת טיפול

טמסולין איננה אנטיביוטיקה אלא תרופה להקלת סימפטומים של דרכי השתן התחתונות

כל השאר להחלטת רופאך או אם צתיבחר בהתיעצות אורולוג מומחה נוסף.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/11/2014

פרוסטטה וזיקפה

אני לוקח בקביעות טמסולוסין0.4 מג.אני מתעורר כל לילה בשעה 3 לפנות בוקר לתת שתן,ואז אני עייף ביום.כמו כן יש לי בעיות זיקפה וזרימה חלשה של זרע.אני גם סובל מגב תחתון.האם אני צריך טיפול יותר דרסתי? הקטנת הפרסטטה? טיפול בזיקפה?.

פרופ' חיים מצקין

על מנת להתאים טיפול אפשרי המשלב גם הקטנת הערמונית צריך לדעת את גודל הערמונית.

אורולוג ישלח אותך לבדיקת אולטראסאונד ובעקבותיה ניתן יהיה להתאים לך טיפול נוסף.

אין ספק מדבריך שהטיפול הנוכחי אינו מספיק ואינו מספק.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,


שאלות נוספות בנושא: טמסולוסין



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר


ניתוח ערמונית דלקת בפרוסטטה ? מעקב פעיל האם יש לאבא שלי סרטן? פרמקסון 160 מ"ג ניתוח ערמונית ובדיקת ביופסיה קם כלשעה לטיפות (ללא תופעות לואי) פשותמעייף. דלקת בשלפוחית השתן כאב באשך ימין גודל הערמונית הגדלה של הערמונית ציסטוסקופיה דאודורט טיפול מונע טפטוף שתן מתן שתן בלילה הפסקת הדימום אחרי ניתוח Tyrp ביופסייה מתן שתן מרובה זרע השפעות כדור דאודורט UTI חוזרים ונשנים נפח ערמונית סיאליס ברכיתרפיה אשך דלקת באשך מחלת מין אולטראסאונד פירמגון ואנטיביוטיקה מתן שתן דחוף פרוסטטה כריתת ערמונית שפירה שלום אני בן 19 תרופות לאחר ניתוח ערמונית אצל דר שליו משה.נסיון דרך הפין לא צלח כי טען להצרות בשופכה עבר לפתיחתבטן ..כעת צלקת לכל אורך הפין ביופסיה ערמונית תסמונת כאב האגן הכרוני סרטן הערמונית טיפולי קרינה לסרטן ערמונית כלמידיה לחץ ואי נוחות בבטן תחתונה כ 3 סמ מתחת לטבור UREA.PARVUM-PCR - חיובי הגדלת הערמונית אשכים אבנים בכליות שארית שתן של 850 סמ"ק שימוש בתרופות קרי לילה בחירת טיפול מתאים לסרטן הערמונית