טיפול מונע


בהמשך העמוד 4 שאלות גולשים בנושא: טיפול מונע

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

4 שאלות גולשים בנושא » טיפול מונע


07/03/2016

תופעות לווי לפירמגון.

שלום רב.
אני מטופל בפירמגון מידי חודש בחודשו. לאחר כ4 שעות מקבלת הזריקה אני מרגיש חלש, כאבי רגליים, וצמרמורות קור.
תופעות אלו נימשכות גם יום לאחר הזריקה.
שאלתי היא: האם יש אפשרות לקבל טיפול מונע לתופעות אלו ( לאותם יומיים).
בברכה
שלמה

שלמה שלום,

התופעות אותן אתה מתאר מוכרות כתופעות לוואי של הזרקת פירמגון. תופעות אלו מופיעות באופן יחסית נדיר (כ 4% מהמטופלים) ולרוב נעלמות, כלומר מופיעות בזריקה הראשונה ולעיתים בכמה הראשונות אך בהמשך נעלמות. תופעות אלו, כפי שתיארת, מוגבלות לזמן קצר (בד"כ פחות מיממה). לצערי אין טיפול יעיל למנוע תופעות אלו.

מקווה שבקרוב תפסיק לסבול מתופעות אלו.
צוות האתר
08/04/2015

טיפול מונע

פרופ מצקין שלום, אני בן 40 ובמשפחתי (דודים) היסטוריה של ערמונית מוגדלת.
הייתי רוצה להתחיל טיפול מונע וקראתי שציינת “דקל ננסי”. שמעתי שיש לו תופעות לוואי כגון דימומים או הפרעות בקרישיות. האם יש משהו מומלץ ללא תופעות לוואי שיכול לעזור לאורך זמן?
האם אכילת גרעיני דלעת לא קלויים (סתם לדוגמה: 100 גרם בשבוע) יכול לעזור במניעת הגדלת הערמונית?

פרופ' חיים מצקין

אין כל טיפול מונע מבוסס על צמחי מרפא או אחרים.

אם יהיו לך תסמינים של הגדלה יהיה מקום לטיפול תרופתי מוכר ומוכח.

לא הייתי לוקח כרגע שום דבר כתרופה.

אתה כמובן יכול להנות מאכילת גרעיני דלעת...


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/11/2013

מיץ רימונים

שמאתי הרבה על טיפול מונע /בשלבים מוקדמים נגד סרטן ערמונית על ידי מיץ רימונים . מצד שני ידוע שהוא עוזר נגד תופעות לווי של קרינה. האם אפשר לשתות מיץ אחרי ברכותרפיה? האם הוא לא יוריד יעילות של הטיפול?

פרופ' חיים מצקין

אין מידע מדויק ובדוק לגבי ימיץ רימונים וקרינה פנימית

אינני סבור שזה מפריע בכלל ואתה מוזמן לשתות ללא חשש


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/08/2013

תופעות לוואי ארוכות טווח

בס”ד
שלום רב
בשנת 2007 התגלה לאבי סרטן הערמונית אובחן גליקסון 3+3 הוחלט לעבטר ניתוח להסרת הערמונית ואז התגלה שלמעשה הגליקסון היה 4+4 .. מאחר והגידול חדר במעט את הקופסית הוחלט ב2010 לבצע הקרנות מקומיות להשלמת הטיפול .. מאז ועד 2012 הכל היה תקין PSA 0.001 משהו כזה באפריל 2012 אבא יום בהיר אחד לא יכל להטיל שתן בכלל ויצאו לו טיפות דם מעטות , פנינו לבית החולים הוא קיבל אינפוזיה וקטטר עבר ציטוסקופיה הכל היה תקין . וזה עבר הרופאים טענו שזה תופעות לוואי של ההקרנות אותם עבר .. לפני 3 חודשים בבדיקת הPSA השגרתית הערך עמד על 0.003 הרופא המטפל אמר שאין מה לחשוש זה בטווח הנורמה ( למרות שאם אין לו ערמונית למה הערך עלה ?)
שבוע שעבר שוב אבא חשש עצירת שתן ודימום טיפתי והוא קיבל קטטר לשבוע והשתן חזר לסורו כמו גם היכולת להשתין .. שלשום כשבוע לאחר במקרה שוב עצירת שתן בדיקות תקינות והוא הפעם קיבל שטיפות פנימיות והוא עם קטטר בבית ושתן דמי ( הרופא אמר לא להבהל שירבה בשתיית מים והשתן יחזור וגם היכולת להטילו)
השאלה שלי .. האם תופעות אלו הן כתוצאה מההקרנות אותם עבר ב2010 ? האם יש טיפול מונע .. תרופתי טיפולי כזה או אחר .. מה עושים ?
יש לחשוש שמא חזר הסרטן .? ולאן ? ערמונית אין ובדיקות היו תקינות האם זה מעיד על משהו ?
דבר נוסף אם הוא ביצע צצוסקופיה שנה שעברה עצירת השתן הופיעה לראשונה ונשלל גידול זה או אחר בשלפוחית יש סיכוי שכעת יש ? או שזה באמת תופעות לוואי מההקרנות

אשמח לתגובה רפואה שלימה
שנה מבורכת
תודה

פרופ' חיים מצקין

דימום בשתן מחייב תמיד התייחסות רצינית למקורו.

עבר ציסטוסקופיה אחת לא מן המנמע שיש מקום לציסטוסקופיה חוזרת. צריך גם לבצע הדמייה של מרעכת השתן העליונה שכן גם משם עלול לבוא הדימום.

קרינה יכולה לגרום גם להיצוריות תולעצירת שתן וגם לדימום. לא הייתי חושב שיש חזרה של גידול. ערכי PSA כה נמוכים בטח שאינם מחשידים לכיוון זה.

אורווג מומחה הוא האיש להתייעץ עימו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,


שאלות נוספות בנושא: טיפול מונע



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
