דואודרט


בהמשך העמוד 64 שאלות גולשים בנושא: דואודרט

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

64 שאלות גולשים בנושא » דואודרט


22/08/2017

דואודרט

שלום,
האם יש תרופות טובות יותר מדואודרט שמשווקות בארץ ו/או בשוק העולמי. אם כן איזה.

תודה

אלי שלום,

דואודרט (שילוב של טמסולוסין ודוטסטרייד) הינו הטיפול המקסימלי המקובל כיום להפרעה במתן שתן על רקע הגדלת ערמונית שפירה. ניתן לשלב גם חוסמי אלפא אחרים (כדוגמת אלפוזוסין) עם דוטסטרייד אך אז מדובר בטיפול בשני כדורים ביום במקום כדור בודד. יעילות השילובים השונים דומה. פרופיל תופעות הלוואי יכול להשתנות בין מטופלים.
צוות האתר
06/09/2016

תרופה דואודרט לטיפול בערמונית

אני עומד להתחיל עם התרופה .מה תופעות הלוואי הצפויות

03/09/2016

דואודארט וניתוח

שלום.
אני בן 60, לוקח דואודרט כשנה אך לא ממש עוזר. הערמונית אכן קטנה לכ- 29 סמ”ק אך זרם השתן עודו חלש. אילו אופציות תרופתיות או ניתוחיות אחרות עומדות בפני ?
האם ניתוח עלול לגרום לאין אונות ?
תודה.

גרי שלום,

דואודרט הוא הטיפול התרופתי המקסימלי להגדלת ערמונית ומגיע למקסימום השפעה לאחר כחצי שנה של טיפול. במידה ואת נוטל טיפול זה שנה ועדיין סובל מתסמינים משמעותיים, כנראה שיש מקום לשקול טיפול ניתוחי. ממליץ שתפגש עם אורולוג לייעוץ יותר מפורט כולל תופעות הלוואי של טיפול כירורגי. לשאלתך, כריתת ערמונית עקב הגדלה שפירה (כריתה פשוטה) לרוב אינה פוגעת התפקיד המיני. פגיעה בתפקוד המיני היא תופעת לוואי של כריתת ערמונית רדיקלית (ניתוח עקב סרטן ערמונית).

אשמח לבדוק אותך במרפאתנו ולייעץ לך לגבי טיפול ניתוחי להגדלת ערמונית.
צוות האתר
21/08/2016

דואודרט,יכול לחשפיע על מים בריאות ואי ספיקת לב אחרי 6 חודשים ?

דואודרט,יכול לחשפיע על מים בריאות ואי ספיקת לב אחרי 6 חודשים ?
תודה,

שלום רב,

במחקרים אשר בדקו את תרופת ה DUODART לא נמצא קשר בין טיפול בתכשיר לבין עלייה בשכיחות אי ספיקת לב.
צוות האתר
19/07/2016

גודל הערמונית

שלום, אני בן 67 , לפני 4 חודשים , לאחר שהיו לי בעיות התאפקות, טופלתי בדואודרט, לאחר 3 חודשים חזרתי לרופא ואמרתי לו כי חל שינוי מאוד לטובה, הרופא אמר לי כי עלי לקחת כל חיי את הכדורים ולבקשתי שלח אותי לאולטרה סאונד, היום נבדקתי ונמצא לי גודל 40X47X36 מ”מ, הכליות בסדר פרט לציסטה בגודל 1.8 ס”מ. לפי אתרים באינטרנט למיטב הבנתי גודל הערמונית שלי לא מוגדל במיוחד , שאלה 1 האם הערמונית שלי מוגדלת והמצריכה המשך טיפול תרופתי , שאלה 2, מה פשר הציסטה בכליות ? בתודה מראש.

11/05/2016

דואודרט ואלכוהול

האם בזמן שימוש בדואודרט מותר לשתות כמות סימלית של אלכוהול

צביקה שלום,

כמות סמלית ולא מוגזמת של אלכוהול מותרת בזמן נטילת דואודרט. עם זאת, שתיית אלכוהול יחד עם דואודרט יכולה להגביר את הסיכוי להורדת לחץ ודם וסחרחורת, תופעת לוואי מוכרת של טמסולוסין (אחד משני המרכיבים של דואודרט).
צוות האתר
16/03/2016

אין אונות ודואודרט

בן 63, ערמונית מוגדלת, PSA 4.5 ולאחר פעמיים ביופסיה ללא ממצא סרטני (לפני שנתיים ולפני כחודשיים).
טופלתי בקסטראל במשך כחמש שנים.
בביקור אצל אורולוג מומחה הציע לי להחליף לדואודרט כדי להקטין את הערמונית ולהקטין הסיכון של אצירת שתן וצורך עתידי בניתוח.
לאחר כשבועיים חשתי אין אונות מוחלטת ולאחר שבוע נוסף (והתייעצות עם הרופא) הפסקתי נטילת הדואודרט וחזרתי לקסטראל.
האם בכלל, ואם כן מתי, צפוי להרגיש שיפור או שהמצב אינו הפיך כבר לאחר שלושה שבועות של שימוש בדואודרט ??

בתקווה………….ובתודה מראש.

מאור שלום,

אינאונות המופיעה כתופעת לוואי לטיפול בדוטסטרייד (החומר הפעיל באוודרט ואחר משני החומרים הפעילים בדואודרט, אשר אחרי לתופעת לוואי של אינאונות בתכשיר זה) היא לרוב הפיכה. לרוב הזקפה חוזרת למצבה הבסיסי (התפקוד אשר היה לפני התחלת הטיפול) תוך מספר שבועות ספורים.
צוות האתר
27/02/2016

מתי לוקחים כדור דואודרט

בעלי לוקח דואודרט בשעות 21.00 ומאוחר יותר האם זה נכון?

שלום מרים,

מומלץ לקחת את התרופה על קיבה מלאה, משמע אחרי ארוחה.
צוות האתר
14/02/2016

ערמונית מוגדלת

שלום.נרשם לי תרופה בשם דואודרט. אשר שיפר את מצב השתן. יחד עם זאת מתרחשים תופעות לואי של פגיעה בחשק המיני וכן בזקיפה. בנוסף חוסר ריכוז ועיפות.
הפסקתי לקחת ואז נוכחתי שמצבי החמיר טרם לקיחת התרופה. חזרתי להשתמש
האם ניתן לפתור את הבעיה ללא תרופה

שלום יצחק,

תופעות הלוואי שאתה מתאר הן אכן תופעות לוואי מוכרות של התרופה דואודרט. ניתן לנסות טיפול בחוסם אלפא בלבד (אומניק, קסטראל וכו׳) אך טיפול זה יעיל לרוב בגברים עם ערמוניות קטנות (מתחת ל 40 סמ״ק). אפשרות נוספת היא ניתוח כריתת ערמונית פשוטה. לאחר ניתוח אין צורך בהמשך נטילת טיפול תרופתי.

לייעוץ מפורט יותר אשמח לפגוש אותך במרפאתנו.
צוות האתר
12/01/2016

כדור דואודרט

מה ההשפעה של כדור דואודרט מבחינת התוצאה מבחינת התוצאה של בדיקת PSA זה מעלה את הערך או מוריד התחלתי לקחת דואודרט לפני 20 יום תודה

דוד שלום,

המחקרים אשר בדקו את השפעת השילוב של טמסולוסין ודוטסטרייד (הכדור המשולב נקרא דואודרט) על הפרעות השתנה בגברים עם ערמונית מוגדלת בדקו גם את ההשפעה על רמת ה PSA. נמצא ששנתיים אחרי התחלת הטיפול רמת ה PSA ירדה ב 55-56%  (כלומר פחות ממחצית הרמה לפני התחלת הטיפול) וארבע שנים אחרי התחלת טיפול ב 56-57% (כלומר ללא ירידה נוספת).

אחרי 20 ימי טיפול קשה לקבוע בכמה ירדה רמת ה PSA. מקובל לבדוק פעם ראשונה לאחר לפחות 6 חודשים טיפול ולא לפני זה.
צוות האתר
28/12/2015

ערמונית מוגדלת

שלום דוקטור
אני בן 59 בחמש שנים האחרונות סבלתי מספר פעמים מדלקת בדרכי השתן ,עלי לציין שבתרביות לא נמצא חיידק ,לפני כשנתיים עשו בדיקת צטוסקופייה והכל היה תקין למעט ערמונית מוגדלת,והוצא אז ע” הרופאה המטפלת לעבור ניתוח ,אלא שמאז הוצא ע” רופא נוסף ואני נוטל מאז סיאליס 5 מ”ג ליום מה ששיפר ,לפני מספר שבועות הייתה לי דלקת נוספת ועשיתי בדיקת אולטרסאונד והתוצאה כליה ימנית בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים אין לשלול אבן זעירה בגביע אמצעי,כליה שמאלית בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים ציסטה קורקטלית קטנה אין עדות להידרונפרוזיס, ערמונית מוגדלת 53 סמ”ק ולאחר התרוקנות שארית שטן 13 סמ”ק , לאחר התייעצות התיעצות עם רופא נוסף הוצא לי ליטול כדור מסוג דואודרט או ניתוח חילופי דרך השופכה ,קראתי את עלון התרופה והתרשמתי שזה גורם כמעט לאינפוטנצייה מלאה לעומת הסיאליס שמשאיר אותי זמין ,
ואני שואל את דעתך בנדון.
אודה שרון.

פרופ' חיים מצקין

אפשר בהחלט לשלב בין שתי התרופות.

הסיכון לאימפטונציה כתוצאה מהתרופה אינו עולה על 5-10% . מרבית הסיכויים שגם בלי סיאליס יהיה בסדר אבל עם סיאליס עוד יותר סביר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/12/2015

תרופה דואודרט

ברצוני להודות לך על תשובתך הקודמת המהירה והמקצועית.שאלתי הנוספת לגבי התרופה דואודרט האם יש משמעות ללקיחת התרופה לפני או אחרי הארוחה או בשעה קבועה ככל יום ללא קשר לאוכל
תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון אחת ליום ולא משנה מתי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/12/2015

תרופות דואודרט ו,אבודרט

מה ההבדל בין שתי תרופות אלה?אם יש..דואודרט ואבודרט
אני אמור להתחיל עם התרופה דואודרט ושאלתי היא מתי עדיף ליטול את התרופה..בבוקר..צהריים או ערב או לפני השינה.אחרי אוכל או לפני..ולכמה זמן מומלץ להמשיך עם התרופה משום שבעלון לצרכן ישנן כמה הסתייגויות שהתרופה עלולה להזיק..אשמח לתשובתך.תודה

פרופ' חיים מצקין

דואודרט מכילה אבודרט ובנוסף תרופה נוספת המוכרת בארץ כאומניק או טמסולין.

התרופות "עובדות" יותר מ24 שעות ולכן לא משנה מתי תיקח החשוב שזה יהי תמיד באותו זמן.

למעשה התרופה נילקחת אם היא מסייעת, לכל החיים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/11/2015

דואודרט

בוקר טוב
תודה לתשובתך שאלתי האם לקיחת הכדור פעמיים בשבוע תקל מבחינת תופעות לוואי ולא
תגרום נזק ללא תועלת ברור שהכדור עזר בהטלת שתן אבל גרם לעצירות חוסר תיפקוד מיני מצב
רוח
רוח

פרופ' חיים מצקין

לא מכיר נטילה של פעמיים בשבוע אין מידע רפואי למינון כזה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/11/2015

דואודרט

לוקח את הכדור חודש ימים לא מצליח להגיע לאורגזמה מעוניין להפסיק או לקחת אחד לשבוע
פרוסטטה בגודל 4.7 – 5.0 קושי בהטלת שתן
האם יש כדור שלא פוגע בתיפקוד המיני
בן65 סכרת 42 שנה מטופל באינסולין מאוזן

פרופ' חיים מצקין

אפשר לנסוץת ליטול טמסולין בלבד או קסטראל בלבד.

היעץ עם רופאך.

תרופות אלו לא יקטינו את הערמונית אבל עשויות לסייע בהשתנה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/10/2015

האם הפסקה זמנית או לקיחת דואודרט רק כל יומיים מסוכנת ומזיקה לטיפול

יש לי התקפי חולשה וכמעט התעלפות בזמן לקיחה יומיומית של התרופה – תודה

פרופ' חיים מצקין

אפשר לסיים לקחת את התרופה אם תופעת הלוואי מפריעה. יש בשוק תרופה המכילה רק רכיב אחד מהדואודרט ושאיננו גורם לתחושת ההתעלפות שמה AVODART והיא בסל.

בברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/10/2015

אין אונות ודואו דרט

אני מטופל בדואודרט כשנה אחרי תקופה די ארוכה עם שני מרכיבי התרופה מצב הערמונית השתפר מאד אולם הופיעה אינאונות מוחלטת האם הפסקה תשפר המצב או שההו בלתי הפיך

פרופ' חיים מצקין

הפסקה מוקדמת של התרופה לאחר הופעת אין אונות מאפשרת חזרת המצב לקדמותו.

העובדה שאתה נוטל אבודרט או דואודרט תקופה ארוכה יחסית, ראשית איננה קושרת בהכרח את האיןאונות לתרופה שכן קשר ביניהן יבוא לידי ביטוי מוקדם מיד עם תחילת נטילת התרופה. ישנן כמובן סיבות שונות להופעת אין-אונות.

מכאן גם שלעניות דעתי הפסקת נטילת דואודרט לא תשפר מהותית את מצבך.

אין מניעה דרך אגב ליטול תרופות כגון ויאגרה או סיאליס עם הפרדה מסוימת בין שעות נטילת התרופות.

בריאות שלמה

 

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/09/2015

דואודרט

שלום דוקטור נכבד יש לי ערכיPSA 8 לפני כשנה התחלתי טיפול בדואודרט תוצאות המעבדה הראו ירידה ל5PSA וגודל הפרוסה כ80מ. אני לוקח תרופות לחד כן 60
שאלה מדוע ישנם התוויות רפואיות על סכנות בנטילת התרופה כגון סרטן ועוד למי נותנים תרופה זו ולמי לא אני קם בלילה 4 פעמים ואין שיפור עדיין בנושא זה תודה

פרופ' חיים מצקין

מתן דואודרט הוא לגברים עם הפרעות השתנה וערמוניתץ מוגדלת.

בגברים עם PSA 8 לפני טיפול מקובל לבצע ביופסיה של הערמונית ואחר כך להתחיל בטיפול.

התרופה ניתנה לך בהתוויה המתאימה.

אם הינך מרגיש תועלת בנטילתה לא הייתי חשש מתרופה בטוחה שמיליוני אנשים נוטלים אותה בעולם.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/08/2015

תופעות לוואי בעקבות נטילת דאודרט

אני מטופל בתרופה דואודרט כשבועיים. האורולוג שרשם לי אתה הסביר לי שיכולה להיות תופעת לוואי של שפיכה פנימית בעת קיום יחסי מין. ואכן זה קרה לי בפעם הראשונה עכשיו ובעקבות זה נוצרו לי כאבים באשכים. מה עושים ? להפסיק את השימוש בתרופה ? איך ניתן להקל על הכאב ?
תודה

פרופ' חיים מצקין

מציע לא להפסיק. גם נושא כאבים באשכים איננו מוכר ואיננו אופייני.

תן לזמן לעשות את שלו וקבל בחלטות בעוד שבועיים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/06/2015

דאודרט תופעות לוואי

אני בן 56 בלוטת ערמונית 82 סמק הומלץ לי דואודרט משתמש כרגע בטמסולין אם תוצאה טובה בעלון של הדואודרט מצויין שעשוי לגרום להגדלת השד או סרטן השד האם זו תרופה הומונלית והאם זה משתלם.בנוסף כתוב שיכול לפגוע באונות ולפעמים אפילו שמפסיקים נשארת הפגיעה האם נכון?

25/06/2015

ערמונית מוגדלת

שלום
פרופ.
נבדקתי ע”י אורולוג לאור הנתונים מטה.(גדליה של ערמונית מ 45 ל75.5 סמ”ק (ובמדידה שלו אפילו הגיע ל90 סמ”ק).ועליה ב PSA מ 1.67 ל 2.5 במשך כשנתיים ושמונה חודשים.
בבדיקה – DRE ערמונית +2 ,מוצקת רגילה ולא חשודה
המליץ על ביצוע תרשים שתן (אורופלומטריה) ואז יחליט על סוג הטיפול בדואודרט או רק אבודרט,או שילוב של אבודרט וסיאליס 5 מג יומ-יומי.
לאור הנתונים הנ”ל על איזו טיפול הייתי ממליץ משניהם,בהתחשבות שאני לאחר התקף לב מלפני שלש שנים ,ללא סיבוכים ועל טיפול בפלביקס ,טריטס 2.5 וליפוטור 20
תודה

פרופ' חיים מצקין

נראה לי שהאורולוג שלך מפעיל שיקול דעת מצוין והוא יתאים לך את הטיפול הנכון לאחר הבדיקה.

כל האופציות שהועלו הן סבירות ביותר למצבך.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/06/2015

,תגובה לתשובתך

לדוקטור מצקין שבוע טוב

שאלתי שאלה פשוטה: האם מותר היה לאורולוג לתת לי גם דואודרט וגם אומניק – כל יום??? – זו השאלה הראשונה

לידיעתך – הפרוסטטה אינה גדלת יותר – היא ברמה של 70 סמ”ק כבר 4 שנים
והייתי רוצה לעשות עוד נסיון אחד
אגב: אותו אורולוג החליט לאחר אי-הצלחת שחרור הקטטר שהביא עצירת שתן מוחלטת – להוסיף לי כדור נוסף כל יום בנוסף ל- 2 הנ”ל – בשם ביקאלוטמיד 50 מ”ג
שאלה שניה: הייתי רוצה לדעת אם התוספת הזאת היא מותרת – ואם יש סיכוי לשיפור עם התרופה הנוספת

אנא חשוב אולי על אלטרנטיבה רפואית בינתיים – כיוון שחשקי המיני עדיין עז
בתודה
שחר

פרופ' חיים מצקין

דןאןדרט+ אומניק שילוב אפשרי

לגבי השאר אינני יודע. שאל את מי שנתן לך מה היה ההיגיון בתוספת זו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/06/2015

דואודרט + אומניק אוקס

רופא יקר

היתה לי ערמונית מוגדלת של 70 סמ”ק, שהייתי לוקח בגללה אומניק אוכס במשך שנים- ואשר איפשרה לי עד לפני 4 חודשים להשתין כ- 10-15 פעם ביום (ללא קימה בלילה) ולקיים יחסי מין בשפע…- אך לבסוף, מבלי להרגיש כל לחץ, התברר לפני 4 חודשים כי שקית השתן איחסנה 1300 סמ”ק של שתן – ולאחר שיחרור הלחץ – נותרה שארית של 1000 סמ”ק , שלא הירגשתי בקיומה כלל – דבר שהביא את כיליותי ל- CKD STAGE 3 – ומאז ועד היום אני חי עם קטטר קבוע.
לפני כחודש טען אותו אורולוג כי עלי לקחת דואודרט לאחר ארוחת הבוקר – ואומניק אוקס בערב – ולאחר חודש של לקיחת תרופות אלו – אפשר יהיה להוציא את הקטטר – ולראות אם שרירי סגירת שקית השתן שלי עדיין פועלים………

לאחר חודש הוא הוציא לי את הקטטר – ולאחר שעברו 4 שעות , ולא יצאה אף טיפת שתן – התחלתי להרגיש כאבי תופת בפלג גופי התחתון – והייתי חייב ללכת לשיבא – כדי שיכניסו לי קטטר חדש….. שכמובן שיחרר את כל השתן שלא יצא – סה”כ כ- 3000 סמ”ק – שהיו מבוססים על שתיית 1 ליטר מים – ומהיכן השאר – לקב”ה התשובה……
קראתי זה עתה בדף ההוראות של דואודרט – כי אין לקחת אותו עם אף תרופה המכילה חוסם אלפא 5 – כדוגמת האומניק אוכס…….!!
שאלתי: האם לא טעה אותו רופא – בכך שנתן לי בנוסף לדואודרט גם אומניק אוכס בערב – עקב העובדה שדואודרט מכיל לא רק אבודרט – אלא גם טמסולוסין 0.4 מ”ג – הנמצאים גם באומניק אוכס? – ויש בכך כפילות – האסורה לפי דף ההוראות של הדואודרט………
מוכרחה להיות איזו סיבה – מדוע בעת בדיקת האורודינמיקה שעברתי רק לפני חודש ומחצה בשיבא – היתה לי עדיין השתנה מסויימת – ואילו עתה – לא יצאה לי אף טיפה שתן…. !!! – עצירות מוחלטת !!

אנא חשוב קמעה – מה יכולה להיות הסיבה לעצירות שתן כה קיצונית……. – שכאמור לא היתה קיימת עד לפני 4 חודשים – כשלקחתי רק אומbיק אוכס – ותו לא !!!

אשמח לתשובתך המקצועית
שחר

פרופ' חיים מצקין

אתה זקוק לניתוח הערמונית,

זהו תהליך טבעי שגבר עם ערמונית חוסמת ושארית שתן הולכת וגדלה מגיע לאי ספיקת כליות ולעצירת שתן מוחלטת.

זה או קטטר קבוע או ניתוח ואני מניח שאתה תעדיף ניתוח

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/05/2015

האם עשויה להיות אופציה טיפולית לפני החלטה על ניתוח ?

אני סובל מערמונית מוגדלת + 1.5 שפירה ,
ערמונית בעלת משקל 71 גרם, psa=1.12 ללא שינויים משמעותיים,
שארית שתן לאחר התרוקנות 64 סמ”ק. כיס השתן לפני התרוקנות מכיל 110 סמ”ק.
ללא הרחבה של מערכת מאספת ושל השופכן בשתי הכיליות.
התלונות שלי היו בעיקר תכיפות במתן שתן בכל שעות היממה.
ניסיתי xatral 10mg, דיבינילין 10mg, ולאחרונה דואודארט . כל התרופות הקודמות
לא ממש עזרו לפתור את הבעיה של תכיפות במתן השתן ובנוסף עוררו תופעות לואי של הכדורים.
הבעיה עם דואודרט היא שעד מספר שעות לאחר הלקיחה אני מרגיש מותש מהכדור
(אם אני לוקח בערב – אז עד למחרת בצוהריים), ורק אח”כ אני חוזר לעצמי.
זאת אומרת שמבחינה אורולוגית אני מרגיש הטבה מהכדור, אך מבחינה תפקודית לא
(התשה עייפות וירידה בריכוז).
אני ספוטיבי, מנהל חיי אישות תקינים, ולכן אני רוצה לברר אם עקרונית עדיין קיימות בפני אופציות טיפוליות אחרת שלא עשיתי, לפני החלטה על פרוצדורה ניתוחית כמו TURP שעלול לפגוע בתפקוד המיני שלי – דבר שהוא מאד מרתיע.
בתודה,

פרופ' חיים מצקין

דואודרט היא תרופה מצוינת אך בהחלט תופעת הלוואי שאתה מציין מוכרת. תצטרך להחליט אם התועלת מרובה ממחיר תופעת הלוואי.

ניתוח הוא פתרון נכון למי שהתרופות לא עוזרות או שתופעות הלוואי מכבידות.

ניתוח TURP לא אמור לפגוע בחשק או ביכולת  המנית אלא לעיתים קרובות בפליטת הזרע.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/05/2015

אצירת שתן דואודרט

אני בן 69 ועדיין רוקד בדיסקוטקים………
במשך שנים היתה לי פרוסטטה בנפח של 70 סמ”ק – ולקחתי OMNIC OCAS
– כדור אחד ביום – וה- PSA היה ועדיין בסביבות ה- 2.5 – כנראה בעיקבות יחסי המין שאני מקיים……….
נהגתי ללכת מספר פעמים רב 10 – 20 פעם במשך היום – אך בלילה ישנתי טוב – ברב המקרים מבלי להתעורר כלל……
לא היה לי מעולם סימן לעצירת שתן………
והנה יום אחד היה לי עצירות מטשולט שאכלתי – והגעתי לבי”ח לטיפול
עשו לי צילום – וגילו לי עצירת שתן של 1300 סמ”ק.
לאחר ההתרוקנות – נותרו עדיין 1000 סמ”ק
העבירו אותי למחלקה פנימית – ושם הכניסו לי קטטר – כדי לשחרר את כל העצירות שהיתה
בבדיקת דם היה האוריאה בסדר – אך הקריאטינין 3.2 !!
בבדיקת שתן – נמצא יחס אלבומין-קריאטינין 870 – כאשר כל השנים הקודמות היחה בסביבות 750 – שכנראה מסיבת לחץ הדם הגבוה שלי 140 – 180 ורמת הסוכר של 140 – 160
לאחר מפר ימים – ירד הקריאטינין , עד שהגיע לםפני שבוע ל- 1.28
הבעיה היתה שכשהלכתי לנפרולוגית – היא גילתה שיש לי EGFR – 53-56 – וקבעה כי אני נפרופט, עם CKD STAGE 3 = דלקת כליות חריפה…….
עשו לי גם בדיקת אורודינמיקה – שלא נתנה כל סימן שלילי מיוחד….
הכיוון שהאורולוג המליץ לי לנתח את הפרוסטטה – החלפתי אורולוג – וההוא נתן לי לקחת דואודרט בבוקר – ואומניק אוכס בערב – במשך חודש שלם !!.

שואל אני:
1. אני כבר 3 חודשים עם הקטטר – מאז ביקורי בביה”ח – האם זה לא עלול לפגוע בפוטנציאל ההתכווצות של שלפוחית השתן? האם היא מסוגלת לחזור ולהתכווץ אחרי שלשה חודשים ומחצה
2. האם זה מקובל להותיר אדם חודש נוספים עם פרוסטטה – עד שהדואודרט יתחיל להשפיע?
3. האם אין סכנה לסרטן מהדואודרט?
4. כיוון שאני עדיין בעל תשוקה מינית מוגברת – האם אפשר יהיה להמשיך בפעילות מינית – גם בעזרת ויאגרה?
5. האם אין לי מיגבלות במזון או שתיה? כל הרופאים אמרו לי שאני יכול לאכול ולשתות הכל – איני אוכל דברים מטוגנים או על האש, פירות הדר, חמוצים, וחריפים שונים, איני מעשן ואיני שותה אלכוהול – מה עוד אסור ?

אשמח לתשובתך המפורטת לכל 5 השאלות ששאלתי
בתודה מראש – ובסליחה על ההטרדה העצומה
והנני מאחל לך ולבני משפחתך בריאות ואורך ימים
יחיאל

פרופ' חיים מצקין

1.יכולה להתכווץ ואין סיבה לחשוב שקטטר יפגע ביכולת ההתכווצות

2.לא הייתי נותן לכך דאודרט אלא מציע לך להינתח

3.דואודרט מקטטין הסיבוי לחלות ב25%, אבל מי שיחלה סיכיו לחלות במחלה משמעותית יותר כנראה מעט גבוהים מהממוצע

4.לא ברור לי כיצד מקיימים יחסי מין עם קטטר.לאחר הוצאת קטטר אין מניעה משימוש בויאגרה, גם לא אחרי ניתוח

5.אין מגבלות

כל טוב

פרופ חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/04/2015

דואודרט

שלום.
בעלון לצרכן שמצורף לתרופת דואודרט כתוב:
1. “גברים הנוטלים את התרופה צריכים לבצע בדיקת PSA באופן קבוע” – למה. האם לקיחת התרופה מעלה את ה – PSA?
2. בהמשך כתוב: “במחקר קליני של גברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו דואודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו דואודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת אינה ידועה” – מה הכוונה? האם לפני נטילת התרופה יש לעבור בדיקות כל שהן? האם בכלל התרופה עוזרת או עלולה להגביר את הסיכוי לסרטן?

פרופ' חיים מצקין

התרופה מקטינה בכחצי את רמת הPSA בדם. לכן יש צורך במעקב לקבוע את רמתו החדשה.

כאמור לפני נטילת התרופה צריך להיבדק ולבצע בדיקת PSA לשלול קיומו של ברטן בערמונית לפני שמטפלים בהגדלה שפירה ולא מארת שלו על ידי דואודרט


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/04/2015

דואודרט

אני מקבל דואודרט 6 חודשים. בנטיים לא רואה שינוים של ממש(שיפור). מה משך טיפול בדרך כלל שאחריו אפשר להרגיש שיפור.

פרופ' חיים מצקין

לפחות חצי שנה עד 9 חודשים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/04/2015

תופעות לואי של דואודרט מול טמסולין

אני בן 60. הגעתי למצב של אצירת שתן אקוטית, עברתי ניקוז ע”י קטטר, אחרי שבוע שנטלתי טמסולין חזרתי ליכולת הטלת שתן ספונטנית. אחרי שלושה חודשים של נטילת טמסולין, הרופא החליט להחליף לדואודרט. אני אחרי כחודש טיפול בדואודרט. להרגשתי, חל שינוי לאחר התחלת הטיפול בדואודרט: כאשר אני צריך לתת שתן, התחושה היא של דחיפות בצורך, שלא היתה כשנטלתי טמסולין.
שאלותיי: מה הסיבה להחלפה לדואודרט? מה הסיבה להרגשת הדחיפות בצורך לתת שתן? האם לא כדאי לחזור לטמסולין?
לגבי שפיכת נוזל זרע (פסקה בעקבות התרופות) האם יש הבדל בין שתי התרופות?

פרופ' חיים מצקין

את מרבית השאלות אתה צריך לשאול את רופאך. למשל למה הוחלפה התרופה.

אני יכול לומר שבתרופת הדואודרט יש בדיוק את אותה כמות של טמסוליין + תרופה נוספת.

אין הסבר כלל לדחיפות המתגברת. להערכתי לא קשורה כלל לתרופות שהוחלפו-שונו אלא למצב הערמונית והשלפוחית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
20/04/2015

שפור החשק המיני במקביל ללקיחת דואודרט

אני לוקח כ 3 חודשים דואודרט וחווה ירידה בחשק המיני
שאלתי – האם ניתן לשלב חומרים תרופות טבעיות המגבירות את החשק והאון המיני במקביל לדואודרט ?

פרופ' חיים מצקין

אפשר ואפפשר גם סיאליס 5 מ"ג כל יום.

טוב לסקס וטוב להפרעות השתנה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/04/2015

לקיחת דואודרט ותופעות לוואי

שלום רב
אשמח לתשובתכם…
אני אדם סכרתי עם מעקב אחר שלפוחית השתן בעקבות פוליפיים והגדלה הערמונית(כבר שנים).
לפני כשבועיים , לאחר בדיקה שגרתית אחת לשנה וסיטוסקופיה אשר עברתי, התחלתי לקחת את הדואודרט בהמלצת רופא האורולוג שלי. השבוע התחלתי להרגיש כאבי פרקים חדים בידיים עד כדי חוסר יכולת לסגור ולכווץ את היד ואת האצבעות, הכאב הנו כאב חזק .
ברצוני לדעת האם יתכן שקיים קשר בין לקיחת התרופה לבין תופעות חדשות אלו.
אודה על תשובתכם.
עמי

18/04/2015

לקיחת דואודרט ותופעות לוואי

שלום רב
אשמח לתשובתכם…
אני אדם סכרתי עם מעקב אחר שלפוחית השתן בעקבות פוליפיים והגדלה הערמונית(כבר שנים).
לפני כשבועיים , לאחר בדיקה שגרתית אחת לשנה וסיטוסקופיה אשר עברתי, התחלתי לקחת את הדואודרט בהמלצת רופא האורולוג שלי. השבוע התחלתי להרגיש כאבי פרקים חדים בידיים עד כדי חוסר יכולת לסגור ולכווץ את היד ואת האצבעות, הכאב הנו כאב חזק .
ברצוני לדעת האם יתכן שקיים קשר בין לקיחת התרופה לבין תופעות חדשות אלו.
אודה על תשובתכם.
עמי

פרופ' חיים מצקין

כאבי פרקים תוארו כתופעת לוואי לא שכיחה לאחר נטילת דואודרט.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/04/2015

ערמונית מוגדלת

בבדיקת אולטראסאונד נמצא שמשקל הערמונית שלי הוא 94 גר’ וכן אי התרוקנות משמעותית
קיבלתי דואודרט. אני לקח אותה למעלה מ-20 יום ואין שום שינוי.
שאלותיי
אחרי כמה זמן יש השפעה של התרופה הנל, האם לחדול מלקחתה?
האם אני נזקק לניתוח
תודה
נוני

10/04/2015

בריחת שתן וקם בלילה כ-3-4 פעמים

אני משתמש בכדורי קסטרל 10xl למניעת בריחת השתן ולמניעת תדירות השכמה בגלל ריבוי הפעמים בלילה בעבר השתמשתי ב-אומניק אוקאס 0.4 וזה לא עזר לי במיוחד ולאחרונה אני משתמש ב-קסטרל ואני קם פחות בלילה למתן שתן אבל הבעיה לא נפתרה לי כליל יש לי בריחת שתן כאילו נשאר לי בשופחה עוד שתן .יצויין שאני בגיל 74 ובריא ברוך השם לחץ דם והכל בסדר ברוך השם.לאחרונה המליץ לי ואמר לי חבר שהוא משתמש ב -דואודרט האם כדאי לבקש מהרופא שמטפל בי את התרופה הזו ומה ההבדל? תודה וכל טוב לרופא המשיב .

פרופ' חיים מצקין

דואודרט מכילה אומניק. אם לא הייתה לך הטבה על אומניק אין הגיון רב לחזור לדואודרט.

מאידך אם יש לך ערמונית מוגדלת מעל 30-40 סמ"ק לפי  אולטראסאונד עדכני יש הגיון להוסיף על הקסטארל תרופה המכונה אבודרט (בסל התרופות החל מ1.2014) זו עשוייה להקטין את העערמונית ולשפר את מצבך בנוסף לקסאטראל.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
31/03/2015

תופעות לוואי בנטילת דואודרט

האם אין בעיה בלקיחת ויאגרה אם נוטלים גם דואודרט

31/03/2015

תופעות לוואי בנטילת דואודרט

האם אין בעיה בלקיחת ויאגרה אם נוטלים גם דואודרט

פרופ' חיים מצקין

אין בעיה.

יש המשלבים מראש את התרופות


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/03/2015

תרופה דואודרט

האם צריך להפסיק את התרופה לפני נתוח קטרקט? וכמה זמן לפני?

29/03/2015

תרופה דואודרט

האם צריך להפסיק את התרופה לפני נתוח קטרקט? וכמה זמן לפני?

פרופ' חיים מצקין

כן, לפחות מספר שבועות טרם הניתוח.

אפשר ורצוי להחליפה בכדור של אבודרט שאיננו מפריע לניתוח והוא מרכיב אחד משני מרכיבי הדואודרט ובכך להביא להמשכיות טיפול מסוימת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/03/2015

דואודרט

שלום רב
אני בן 60 ,בריא והתחלתי לפני כשבוע ליטול תרופה הנ”ל
כעבור מספר ימים הרגשתי חוסר אונות וחוסר שפיכה בסיום יחסי מין
האם להמשיך עם התרופה והאם זה יסתדר עם הזמן ואחרי כמה זמן?

פרופ' חיים מצקין

לא יודע מהי התרופה הנ"ל שכן זה לא רשום

אם תרשום שם התרופה אוכל להתיחס.

לידיעה כל התרופות הן זמניות אם תפסיק ליטול אותם התלונות יעלמו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
26/02/2015

שלום האם הדואודרט מכיל אומניק

שלום האם הדואודרט מכיל מה שיש באומניק

פרופ' חיים מצקין

דואודרט  מכיל למעשה שני כדורים ביחד:

1) את מה שמכיל כדור האומניק במינון 0.4 מ"ג

2) את מה שמכיל כדור אבודרט במינון 0.5 מ"ג.

כדור דואודרט יש לקחת במינון קבוע פעם ביום לא משנה מתי. העיקר עקביות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/01/2015

דואודרט

אני בן 60 יש לי ערמונית מוגדלת 27 סמ”ק קם מספר פעמים בלילה להשתין הרופא המליץ על דואודרט
אני חושש לקחת את התרופה בלל תופעות הלואי
גם ללא התרופה יש לי בעיות זיקפה ושפיכה
האם אתה ממליץ בכל זאת להשתמש בתרופה?

פרופ' חיים מצקין

אם אמנם הערמונית היא 27 סמ"ק,  איננה מוגדלת כלל. אפילו יחסית קטנה לגילך.

בתור שכזו אין ענין לטיפל בדואודרט המקטין את הערמונית

לכן לא בגלל תופעות הלוואי אלא בגלל מה שנשיג לא הייתי משתמש בתרופה זו.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
31/12/2014

אי יכולת לתת שתן

שלום רב,
אבי בן 81. נוטל כמה חודשים תרופה בשם אומניק. לאחר שבשבועיים האחרונים הגיע למצב שבשום אופן אינו יכול לתת שתן באופן עצמאי, הוא הגיע למיון (שם נעזר בקטטר על מנת לתת שתן) בשבוע האחרון הרופא החליף לו את התרופה לדואודרט. נכון לעכשיו זה לא נראה שהמצב עוזר – כמעט מדי לילה הוא מגיע למיון בשל חוסר היכולת לתת שתן. בדיקות הדם שלו תקינות.
מה אתה ממליץ לעשות? כיצד ניתן לטפל בכך? איזה פתרון יש מלבד לרוץ למיון בשביל הקטטר? הורי מבוגרים ואני חיבת למצוא עבורם פתרון לבעיה זו.
תודה רבה!

פרופ' חיים מצקין

אני מניח שגם במיון וגם במסגרת הקופה המליצו לאביך על ניתוח ערמונית-פרוסטטה.

חולים שנכנסים לעצירת שתן חוזרת וכבר על טיפול תרופתי טוב- זהו הפתרון המועדף.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/12/2014

הפסקת שפיכת זרע-שימוש בדואודרט

אני לוקח כדורים במשך 6 חדשים.לאחרונה אין לי בכלל שיפכת זרע בעת קיום יחסי מין.האם זה יכול הולך להיות המצב הלאה?.האם אני עלול להפגע בתחושת “הגמירה” בקיום יחסי מין?

פרופ' חיים מצקין

שלום

לא רשמת איזו תרופה אבל אם מדובר באבודרט-דואודרט-טמסולין או אלפוקל בהחלט יתכן. כל אחת מהן יכולה לגרום למיעוט או העדר שפיכת זרע ותחושה של "גמירה יבשה". רוב הגברים ממשיכים לקיים יחסי מין ומתרגלים למצב זה של גמירה אבל בלי התחושה של נוזל שיוצא. וכן כל זמן שתיקח התרופה זו תופעת לוואי שתימשך.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/12/2014

הפסקת שפיכת זרע-שימוש בדואודרט

אני לוקח כדורים במשך 6 חדשים.לאחרונה אין לי בכלל שיפכת זרע בעת קיום יחסי מין.האם זה יכול הולך להיות המצב הלאה?.האם אני עלול להפגע בתחושת “הגמירה” בקיום יחסי מין?

01/11/2014

דואודרט הגדלת מינון יכולה להשפיע?

אני בן 62 נוטל דואודרט מזה כשנה לאחר תקופה ארוכה של כ 5 שנים של שימוש באבודרט וקסטרל.בדיקות PSA מצ”ב בדיקות אחרונות 07/04/2014 1.98ng/ml
14/01/2014 12:46 מגן חוה 1.72ng/ml
14/11/2013 11:47 מגן חוה 2.03ng/ml
14/10/2013 12:06 מגן חוה 1.97ng/ml
10/06/2013 12:16 מגן חוה 1.57ng/ml
בבדיקות אולטרה סאונד הבלוטה באותו הגודל לפחות 3 שנים 4.5X5X5.5 סמ. האם יש טעם בהמשך נטילת התרופה אולי להגדיל מינון? האם שימוש בתרופה לאורך זמן לא מעלה סיכון לסרטן כפי שמופיע בהתוויה?
בתודה מראש
סכ

פרופ' חיים מצקין

התרופה אמורה להילקח כל החיים או לפחות כל עוד היא מסייעת לך ומרחיקה הצורך בניתוח

על פניו מהנתונים ששלחת יש מקום להמשיך

התרופה קיימת וניתנת במינון אחיד של כדור ביום


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/10/2014

נטילת תרופת דואודרט והגדלת הסיכון לחלות בסרטן הערמונית

ד”ר שלום
בעלון התרופה כתוב,שבמחקר קליני בגברים עם סיכוי מוגבר לסרטן הערמונית,גברים שנטלו דואודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן הערמונית בשכיחות גבוהה יותר,בהשוואה לגברים שלא נטלו דואודרט,הפעת התרופה על תופאה זאת אינה ברורה.
שאלתי.מה ההיגיון לקחת תרופה שתקל על מתן שתן,ומאידך תגרום לדרגת סרטן חמורה יותר?

פרופ' חיים מצקין

ראשית נמחקר היה בטיפול מונע לסרטן בחוים ללא הפרעות במתן שתן. אם יש לך הפרעה במתן שתן אתה עשוי להעזר מאד בתרופה. שנית הסיכוי לחלות בסרטן ערמונית קטן ב25%, אבל מבין אלו שכן חלו אובחונו אחוז גבוה יותר של חולים עם מחלה בעלת איפיונים חמורים ביותר.

את המידע אתה צריך לדעת, לטעמי אין בכך כדי למנוע נטילת התרופה למי שסובל מהפרעות במתן שתן.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/09/2014

דימום רב במערכת השופכה

שלום, אני סובל מזה שבוע מדימום רב שיוצא מצינור השופכה. כמות דם גדולה, כהה בצבע דם רגיל. הדם יוצא לפני השתן עצמו, שהינו בהיר ו’נקי’. בוצעה בדיקת שתן – תקינה לחלוטין. הדם יוצא גם ממערכת הזרע.
אובחנה אצלי הגדלה בינונית של הערמונית. ציסטוקופיה – נקי. אני נוטל קומדין (בעל מסתם מלאכותי הורטאלי), INR=3.0. בחודשים האחרונים נטלתי כדור OMNIC OCAS 0.4MG מדי בוקר. לפני יומיים הוחלף כדור זה ל-דואודרט.
מערכת הרפואה, קופ”ח כללית, עד כה ‘נכשלת’ באיתור מקור הדם, וכתוצאה מכך, גם נמנעת מטיפול ספציפי להפסקתו, מלבד הכדור.
אני חושש מעצם הופעת הדימום לאורך תקופה כה ארוכה. צריך לצאת לחו”ל בעוד שבועיים ל-10 ימים, עבודה.

פרופ' חיים מצקין

שלום

לא הבנתי היכן השאלה.

נראה שאתה עובר בירור טוב ומלא ויתכן שהבעיה אמנם בערמונית מוגדלת המדממת מעט ולכן תאור הדם בתחילת ההשתנה "עם שטיפת הצנרת".


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/08/2014

טיפול נטורופתי

האם הטיפול הנטורטיפי יעיל.
קרא תי על התופעות שיכולות להיגרם כתוצאה מלקיחת התרופה דואודרט, ולכן ברצוני לשקול לקיחת תרופות טבעיות. מה מידת יעילותן.

בתודה

פרופ' חיים מצקין

לא מכיר טיולים נטורופטיים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
20/08/2014

דואודרט בכמוסות

הרופא הניאורולוג העמיד בפני שתי אפשרויות:

אני בן 71. עד היום נטלתי קדקס, בגלל הגדלת הערמונית. (הגדלה שפירית)

למרות השימוש בקדקס, לאחרונה מתן השתן איטי,
לוקח לי 1-2 דקות להתפנות אני צריך לתת שתן כל 2-3 שעות במשך היום,
בלילה אני מתעורר לתת שתן פעם עד פעמיים.

הרופא האורולוג איתו התיעצתי העמיד בפני שתי ברירות:
טיפול בערמונית באמצעות נטילת תרופה, או ניתוח הערמונית.

עדפתי את הטיפול התרופתי, וקבלתי את התרופה דואודרט בכמוסות.

אחרי שקראתי את העלון המצורף לתרופה, חשכו עיני,
בגלל עומס האזהרות מפני התרופה, והסיכונים הכרוכים בנטילתה .

יש לי מס’ שאלות:
1. מה הטעם להשתמש בתרופה שיש עמה כל כך הרבה סיכונים?
2. האם הסיכונים הם באמת ממשייים, או הם באים לצאת ידי חובה?
3. נניח שאקח את הסיכון ואתחיל בשימוש למרות הסיכונים, האם הסיכונים
הנובעים מהשימוש בה נפסקים עם הפסקת השימוש, או שהנזק הוא בלתי הפיך.

בתודה,
משה.

פרופ' חיים מצקין

1.התועלת על פי רוב בגברים עם הגדלת הערמונית מרובה  מהנזק.

2.נטילה לטווח לא ארוך והפסקת נטילה תחזיר את השעון אחרונה ותופעות הלוואי ככל שיהיו , יעלמו.

3.מרבית הסיכונים המופיעים בעלון לצרכן הם אמיתיםם אבל צריך להבין שהם קורים רק בחלק ולעיתים בחלק קטן של החולים.

ההחלטה בידך


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/08/2014

התוויות לשימוש בדואודרט

האם יש תופעות לווואי לבת זוג לאחר גיל הבלות המקיימת מין ללא קונדום עם בן הזוג הנוטל דואודרט?

פרופ' חיים מצקין

דואודרט עלול להשפיע על פוריות. דואודרט יכול לעבור בנוזל הזרע ובעת הריון מוקדם להיות בעל חשיבות על הדיפרנציאציה המינית של העובר. שני אלו לא חשובים  כמובן יותר באישה לאחר הבלות שאין סיכוי שתיכנס להריון ולכן אין כל סכנה בקיום יחסי מין ללא קונדום.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/06/2014

התרופה דואודרט

אם התרופה דואודרט גורמת להשמנת ייתר.ולנפיחות בבטן?

פרופ' חיים מצקין

אלו אינן תופעות לואי מוכרות ושכיחות

ברכה

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/05/2014

מתן שתן מרובה

אני בן 80 בריאות תקינה לא מקבל תרופות
בתקופה האחרונה בלילה בפרט אני קם לשירותים לפחות 5 פעמים , כך שאני ישן חלק קטן מהלילה
בשנתיים האחרונות קיבלתי תרופה דיבנילין,
מזה כשלושה חודשים אני מקבל תרופה דואודרט, אין שיפור

פרופ' חיים מצקין

אתה מקבל טיפול די מלא. יש מקום לבדוק כמויות השתן שאתה מיצצר ביום ובלילה כמו גם תרופות נוספות שאתה עשוי לקחת בגילך.

אורולוג מומחה וקפדן ישלים המידע וייעץ לך בהתאם.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/05/2014

ערמונית מוגדלת – שימוש בדאורט

אני סובל מערמונית מוגדלת במשקל 71 גרם. לאחרונה האורולוג שאל אותי אם יהיה ברצוני להשתמש בתרופה דואודרט.
האם ישנם סיכונים בשימוש בדואודרט למצב של ערמונית מוגדלת ? אני בן 67, סובל בתכיפות במתן שתן בכל היממה , psa = 1.17 ללא שינויים משמעותיים והתפקוד המיני תקין. נאמר לי ע”י האורולוג שתרופה זו בין השאר תקטין ב – 30% לערך את גודל הערמונית ויתכן ותפגע גם בתפקוד המיני, אך זה לא ודאי. האם כדאי לי לנסות את התרופה הזאת מתוך ידיעה שאם יופיעו
תופעות לוואי שתארתי, אוכל לחזור למצב בו אני נמצא כיום מבחינת התפקוד המיני , ע”י הפסקת נטילת הטיפול הזה (דואודרט)?
תודה.

פרופ' חיים מצקין

ראשית התרופה נכונה ועשויה להועיל לך.

שנית רק כ5% מהנוטלים אותה סובלים באמת בהפרעה באונות, השאר לא נפגעים כלל . יש להבין שיהיה פחות נוזל זרע בכל מקרה אבל אני מניח שאתה בגיל של נכדים ולא ילדים.

אם מפסיקים מיד לאחר הופעת תופעת לוואי של איןאונות היא הפיכה כלומר תחזור למצב בו הית קודם לכן.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/05/2014

גידול של הערמונית

psa 4.3
מזה כחודש מטופל ב “דואודרט”
התרוקנות של השלפוחית לפי אולטרה סאונד היא 48%
בדצמבר עברתי ניתוח שרוול אצל המומחית דר רזיאל
שקלתי 135
היום 100
מתעורר מספר פעמים בלילה
אמור לבצע ביופסיה של הערמונית אצל גיל רביב באסותא, אך התנשאותו ויהירותו מטרידים אותי וגורמים לי לדחות את הבדיקה
בנוסף חולה סכרת מזריק אינסולין כשHA1C-7
איך יכול לעזור?
עלות ביקור?
מבוטח במכבי?
קבלתי המלצה מחבר שמעריך את המלצתו
עמנואל
0523212626

פרופ' חיים מצקין

שלום

חסרים פרטים וכמובן בדיקת הערמונית.

כן חושב שאוכל לעזור בין בהחלטה אם זקוק לביופסיה ובין היכן ניתן לבצעה שלא על ידי הרופא שפנית אליו.

צור קשר עם מזכירתי בקליניקה ביום ראשון בשעות אחה"צ המוקדממות והיא תתן לך פרטים:עלות, החזרים , תורים

בברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/04/2014

ערמונית מוגדלת

אני בן 71 ומטופל בדואודרט מזה כשנה. הטיפול מועיל ואין לי כמעט קשיים בהטלת שתן. עם זאת, האירוע האורגזמי השתנה מאוד לרעה. הם קוראים לזה שפיכה אחורית אבל מבחינתי אין שפיכה. זה מתסכל. גם הליבידו פחת מאוד. רופא משפחה המליץ על סיאליס יומי. מה לעשות?

22/04/2014

פרוסטטה מוגדלת

שלום!
בעלון לצרחן של דואודרט כתוב: תופעות לוואי שמופיעות לעיתים קרובות הן אימפוטנציה והגדלת שד. מה זאת אומרת “לעיתים קרובות” ?
תודה

פרופ' חיים מצקין

לא בטוח שכתוב לעיתים קרובות.

הגדלת שדים לעיתים רחוקות

אימפטונציה דווחה עד 5% מהמטופלים בשנה הראשונה לנטילת התרופה ופחות מ2% כעבור 4 שנים.

 

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/03/2014

השפעת דואודרט על נשא BRCA1

קיבלתי מרשם דואודרט כיוון שיש לי פרוסטטה מוגדלת ואני קם כל שעתיים בלילה למתן שתן. בדף ההסבר של התרופה קראתי על השפעת לואי של התרופה בהקשר לסרטן שד. אני נשא של BRCA1 ובגלל זה הסיכוי שלי לחלות בסרטן שד גדול מהממוצע.
שאלתי האם מומלץ לי להשתמש בתרופה ?
נ.ב. אני חולה לב ולוקח תרופות קבועות: פלויקס 75, טריטייס 2.5, קרסטור 10.
בתודה מראש
שלמה

פרופ' חיים מצקין

לא רואה סיבה מדוע לא להשתמש בתרופה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/02/2014

תרופת דואודרט

ד.נ. שלום רב
אני בגיל 57 התחלתי לפני שנה וחצי ליטול את התרופה, התרופה גורמת לירידה בשפיכה, כעת אני מתכוון להרחיב את המשפחה ואני רוצה לברר אם אפסיק ליטול את התרופה לפרק זמן מסויים אז כמות הזרע תשתפר, או שעקב כך עלול להגרם לי נזק כלשהוא? בתודה על תשובתך לדוא”ל שלי

פרופ' חיים מצקין

אין ליטול את התרופה בעת קיוןם יחסי מין עם כוונה להיכנס להריון.

זמן מחצית חיי התרופה הוא ארוך ולכן יש להפסיק תקופה ארוכה של מספר חודשים.

ישנה סבירות שכמות הנוזל בשפיכה תיגדל שכן התרופה מכילה למעשה שתי תרופות שכפועל יוצא מהן יש פחות נוזל בעת השפיכה.

 

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/02/2014

שילוב תוספי מזון עם דואודרט

האם ניתן לשלב תוספי מזון טבעיים יחד עם טיפול בדואודרט? איזה תוספי מזון ושמם המסחרי בארץ?

פרופ' חיים מצקין

אינני עוסק בתוספי מזון ולא אוכל להמליץ

אני יכול לקבוע בודאות שאין מניעה להוספים למי שלוקח DUODART


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/12/2013

בהמשך לשאלה על הדואודרט

והיה ואכן השימוש בכדור הנ”ל גורם לדיכאון, מה ניתן לעשות במידה ובן זוגי לוקח כבר שנים כדורים נגד נוקטוריה; נגד לחץ דם. הבעייה היא נטילת כדורים, שתופעות הלוטאי שלהן גם כך לא עושות טוב, ופוגעות במערכות אחרות……

06/12/2013

תופעות לוואי

האם לקיחת התרופות דואודרט וטמסולין גורמות מעבר לירידה בחשק המיני גם למצבי רוח דיכאוניים? יש קשר בין השניים? שמתי לב, שמאז שבן זוגי התחעל להשתמש בשתי התרופות הנ”ל, מצב רוחו מאד ירוד, והוא מאד עצבני. תודה.

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון לכל תרופה תופעת לוואי. חלקן שכיחות וחלקן נדירות יחסית.

לשתי התרופות דואודרט-אבודרט וטמסולין יש תופעות לוואי דווקא עצבנות ודיכאון אינן השכיחות.

המלצה חפשי סיבות אחרות ולאו דווקא שתי תרופות אלו כגורמות לנ"ל


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/11/2013

טיפול בפרוסטטה

פרופ’ מצקין שלום,
בו זוגי נטל את תרופת הדואודרט במשך מספר שנים, בימים האחרונים הפסיק וזאת על מנת שאני אהרה מזרעו בביטחה. שאלתי היא כמה זמן לוקח לתרופה להתנקות מזרעו.
שאלה שניה, הרופא שלו רשם לו שתי תרופות חדשות במקום והן:קסטרל ואבודרט האם הם בטוחות להריון.
ואם לא, על מה אתה ממליץ שיהיה רלוונטי להרות בביטחה.

05/11/2013

טיפול בפרוסטטה

פרופ’ מצקין שלום,
בו זוגי נטל את תרופת הדואודרט במשך מספר שנים, בימים האחרונים הפסיק וזאת על מנת שאני אהרה מזרעו בביטחה. שאלתי היא כמה זמן לוקח לתרופה להתנקות מזרעו.
שאלה שניה, הרופא שלו רשם לו שתי תרופות חדשות במקום והן:קסטרל ואבודרט האם הם בטוחות להריון.
ואם לא, על מה אתה ממליץ שיהיה רלוונטי להרות בביטחה.

פרופ' חיים מצקין

זמן מחצית חיים של התרופה הוא ארוך יחסית ולכן נדרשות כחודשיים ללא התרופה כדי "להתנקות".

תרופת האבודרט זהה למרכיב מסוים של הדואודרט ולכן מה שנאמר לעיל תופס גם לגביה.

אין בעיה כלל בנטילת הקסאטראל

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/10/2013

דואודרט -תרופה לטיפול בערמונית מוגדלת

ההנחיה לקחת את התרופה דאודורנט . חצי שעה אחרי האוכל.
מה קורה אם התרופה נלקחת שעה אחרי סיום האכילה

פרופ' חיים מצקין

לא ישנה דבר


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/10/2013

תרופת דואודרט לטיפול במצב של ערמונית מוגדלת

פרופסור מצקין שלום,
בקיום יחסי מין לא מוגנים עם גבר הנוטל תרופת דואודרט לבעיית פרוסטטה, האם תרופת דואודרט יכולה לפגוע בי בגופי וביכולת להרות וללדת ילד בריא{בהנחה שלא אהרה עד שזרעו יתנקה מהתרופה}?
תודה,
אופירה.

פרופ' חיים מצקין

לא.

לאישה שאיננה הרה אין כל חשש. כאמור צריך להפסיק התרופה שבועות רבים לפני ניסיונות כניסה להריון.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,


שאלות נוספות בנושא: דואודרט



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר


בנושא הערמונית גמילה מקטטר צריבה בעת הטלת זרע דלקת בדרכי השטן דואורט אבודארט ביופסיה ביופסיה ערמונית הצורך והנזק מציטוסקופיה וביופסיה של הערמונית. מתן שתן דחוף טמסולוסין המשך שאלה למחלת מין לחוץ מה הטיפול הנכון צריבה בשתן סרטן בערמונית אולטראסאונד תסמונת כאב האגן הכרוני אני לחוץ סיאליס PSA גבוה לקיחת דואודרט ותופעות לוואי psa תרבית טיפולי קרינה לסרטן ערמונית זרע אחרי פיפי האם טפטוף לאחר מתן שתן יכול להיות קשור לקשיים בפוריות? צריבה בעת מתן שתן U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי מעקב פעיל שתן בלילה בעיות פרוסטטה ביופסייה דאודורט ביופסיה של הערמונית בעיה במתן שתן דלקת בפרוסטטה ? טיפול מונע טיפות שתן לאחר מתן שתן טיפול הורמונלי בסרטן הערמונית איזה טיפול וש לסרטן הערמונית הפסקת הדימום אחרי ניתוח Tyrp איבר מין פרוסטטיס גמירה דלקת כרונית בערמונית בן 21 סיאלס 5 מג האם אפשר לנתח את סרטן הערמונית אחרי ביצוע הקרנות חיצוניות? ביופסיה לערמונית כאב באגן קם כלשעה לטיפות (ללא תופעות לואי) פשותמעייף.