דואודארט


בהמשך העמוד 9 שאלות גולשים בנושא: דואודארט

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

9 שאלות גולשים בנושא » דואודארט


26/12/2016

דואודארט

לאחר ניתוח לאידוי פנים הערמונית: האם להמשיך ולקחת דואודארט. הערמונית קיימת, רק הפנים שלה הוצא, מכאן השאלה.

חיים ראב,

לאחר ניתוח לאידוי הערמונית אין צורך בהמשך טיפול תרופתי לרוב, אך מומלץ שתוועץ במנתח לפני הפסקת הטיפול.
צוות האתר
03/09/2016

דואודארט וניתוח

שלום.
אני בן 60, לוקח דואודרט כשנה אך לא ממש עוזר. הערמונית אכן קטנה לכ- 29 סמ”ק אך זרם השתן עודו חלש. אילו אופציות תרופתיות או ניתוחיות אחרות עומדות בפני ?
האם ניתוח עלול לגרום לאין אונות ?
תודה.

גרי שלום,

דואודרט הוא הטיפול התרופתי המקסימלי להגדלת ערמונית ומגיע למקסימום השפעה לאחר כחצי שנה של טיפול. במידה ואת נוטל טיפול זה שנה ועדיין סובל מתסמינים משמעותיים, כנראה שיש מקום לשקול טיפול ניתוחי. ממליץ שתפגש עם אורולוג לייעוץ יותר מפורט כולל תופעות הלוואי של טיפול כירורגי. לשאלתך, כריתת ערמונית עקב הגדלה שפירה (כריתה פשוטה) לרוב אינה פוגעת התפקיד המיני. פגיעה בתפקוד המיני היא תופעת לוואי של כריתת ערמונית רדיקלית (ניתוח עקב סרטן ערמונית).

אשמח לבדוק אותך במרפאתנו ולייעץ לך לגבי טיפול ניתוחי להגדלת ערמונית.
צוות האתר
27/08/2016

תרופה דואודארט

אני בן 60. נוטל דואודארט מזה כשנה עקב ערמונית מוגדלת כ- 50 סמק שגורמת למתן שתן איטי.
לפניכן לקחתי טומסוליסין מספר שנים שלא עזרה כל כך. לאחר שנה עם דואודארט הערמונית קטנה ל- 29 סמק. חל שיפור קטן במתן השתן. עדיין אני ממשיך לקחת את התרופה שגורמת לקשיים בזיקפה ולכמות זרע זעירה אם בכלל. האם אני יכול לאור הקיטון בערמונית להפסיק עם הדואודארט ולחזור לטומסוליסין ? PSA ושאר הבדיקות תקינות.
תודה.

גרי שלום,

במידה ותפסיק את הטיפול ב DUODART ותשוב לטיפול בטמסולוסין, הערמונית תשוב ותגדל תוך מספר שבועות והאפקט של הדואודרט ייעלם.

במידה והתסמינים לא הוקלו בצורה משמעותית ואתה סובל מתופעות לוואי המפריעות לך ניתן לשקול טיפול ניתוחי לערמונית לאחריו לא תהיה זקוק לטיפול תרופתי (לא דואודרט ואף לא אומניק).
צוות האתר
24/05/2015

דואודארט

שלום רב . האם שימוש בדואודארט עלול להגביר את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית

פרופ' חיים מצקין

לא .

הוא יקטין את הסיכוי לחלות ב25%, אבל י שיחלה עלול לחלות במחלה יותר אגרסיבית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/05/2015

דואודארט

שלום רב . האם שימוש בדואודארט עלול להגביר את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית

18/05/2015

האם עשויה להיות אופציה טיפולית לפני החלטה על ניתוח ?

אני סובל מערמונית מוגדלת + 1.5 שפירה ,
ערמונית בעלת משקל 71 גרם, psa=1.12 ללא שינויים משמעותיים,
שארית שתן לאחר התרוקנות 64 סמ”ק. כיס השתן לפני התרוקנות מכיל 110 סמ”ק.
ללא הרחבה של מערכת מאספת ושל השופכן בשתי הכיליות.
התלונות שלי היו בעיקר תכיפות במתן שתן בכל שעות היממה.
ניסיתי xatral 10mg, דיבינילין 10mg, ולאחרונה דואודארט . כל התרופות הקודמות
לא ממש עזרו לפתור את הבעיה של תכיפות במתן השתן ובנוסף עוררו תופעות לואי של הכדורים.
הבעיה עם דואודרט היא שעד מספר שעות לאחר הלקיחה אני מרגיש מותש מהכדור
(אם אני לוקח בערב – אז עד למחרת בצוהריים), ורק אח”כ אני חוזר לעצמי.
זאת אומרת שמבחינה אורולוגית אני מרגיש הטבה מהכדור, אך מבחינה תפקודית לא
(התשה עייפות וירידה בריכוז).
אני ספוטיבי, מנהל חיי אישות תקינים, ולכן אני רוצה לברר אם עקרונית עדיין קיימות בפני אופציות טיפוליות אחרת שלא עשיתי, לפני החלטה על פרוצדורה ניתוחית כמו TURP שעלול לפגוע בתפקוד המיני שלי – דבר שהוא מאד מרתיע.
בתודה,

פרופ' חיים מצקין

דואודרט היא תרופה מצוינת אך בהחלט תופעת הלוואי שאתה מציין מוכרת. תצטרך להחליט אם התועלת מרובה ממחיר תופעת הלוואי.

ניתוח הוא פתרון נכון למי שהתרופות לא עוזרות או שתופעות הלוואי מכבידות.

ניתוח TURP לא אמור לפגוע בחשק או ביכולת  המנית אלא לעיתים קרובות בפליטת הזרע.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/03/2015

נתוח או טיפול תרופתי

בן 68
ערמונית מעט מוגדלת 46 סמ”ק,שארית שתן בהתרוקנות 100 cc
הערמונית בולטת לשלפוחית השתן.
מזה שנים סובל מנוקטוריה וזיהומים חוזרים. לאחרונה החמרה בסימפטומים:צריבה וקושי במתן שתן,תכיפות וכיו”ב
האם מומלץ ניתוח או טיפול תרופתי כגון omnic. הרופא המליץ לנסות דואודארט אבל אני חושש מתופעות הלוואי ההורמונליות.
בתודה
חי

פרופ' חיים מצקין

אם הינך לוקח אומניק תקופה מסוימית ואינך מרוצה מאיכות חייך יש שתי אופציות: להתקדם תרופתית. לא הייתי חושש הנטילת דואודרט במקום האומניק. לא שאין תופעות לוואי אבל הן לא שכיוחת מאד ואם קיימות ומפריעות אפשר להפסיק את נטילת התרופה. אופציה שניה היא כמובן להינתח. ניתוח לא מסובך שיתן לך תוך מספר שבועות איכות חים טובה ופטור מתרופות...


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/04/2014

דואודארט וסחרחורות

אני נוטל את התרופה בערך חודשים וחצי, כבר בשבוע הראשון הירגשתי השפעה על קצב הזרימה של מתן השתן, לטובה, לא אכחיש יש פגיעת מה בחשק המיני, אם כי הענין אפשרי עם יותר רצון,אני עושה ספורט בעיקר חדר כושר, ולאחרונה הופיעו לי סחרחורות בבקרים בעיקר במעבר משכיבה לישיבה, האם יש קשר לתרופה DuoDart זמן נטילת התרופה חצי שעה אחרי ארוחת הערב…

פרופ' חיים מצקין

דואודרט מכילה גם חומר הקרוי טמסולין שהוא שייך לקבוצת תרופות המכונות חוסמי אלפא. תופעת לוואי ידועה היא של ירידה בלחץ הדם קלה אמנם , במעבר למשל משכיבה לעמידה. בדרך כלל הגברים תוך מספר ימים מתרגלים והדבר לא מפריע להם יותר.

מציע לברר עם רופא משפחה לגבי תרופות ללחץ הדם שאולי אתה נוטל ויש מקום להתאימן מחדש וכיו"ב.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/02/2014

תרופות

פרופסור מצקין שלום !
במה ועד כמה שונים ומשפיעים על הערמונית
התרופות : דואודארט מול אבודארט
תודה מראש !

פרופ' חיים מצקין

דואודרט מכיל שתי תרופות את האבודרט ואת התרופה המכונה טמסולוסין. וכמובן עקב כך יש שוני בהשפעה וכדומה.

בעיקרון לגברים עם הפרעת השתנה יש מקום למתן דואודרט מראש ולא אבודרט. לגברים הנוטלים כבר תרופת טמסולין או דומיה יש לעיתים מקום הוסיף אבודרט.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,


שאלות נוספות בנושא: דואודארט



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
