ביופסיה


בהמשך העמוד 74 שאלות גולשים בנושא: ביופסיה

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

74 שאלות גולשים בנושא » ביופסיה


14/10/2016

ביופסיה

שלום ד”ר להלן תשובות של ביופסיה ערמונית
1.prostate right lobe base core biopsy
Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3)
Number of cores involved :2 out of 2
Presentsge of cores; <5%,5%.

2. Prostate right lobe middle core biopsy
Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3)
Persantag of cores involved <5%,70%.

3.prostate right lobe apex core biopsy
Benign prostatic tissue.
4. Prostatic left lobe base core biopsy
Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3)
Number of cores involved :1. Out of 2
Prestige of cores involved :5%

5. Prostatic left lobe middle core biopsy
Benign prostatic tissue
6. Prostat left lobe apex core biopsy
Benign prostatic tissue.

הייתי מעוניין לדעת מהי המלצתך להמשך טיפול.
האם לבוא מצב אחוזים בגלגלים המצב הוא נחשב התחלתי.
האם עדיף ברכוטרפיה או ניתוח רובוטי?
PSA =4.79 בבדיקה אחרונה.
מה סיכויי ההצלחה בכל אחד מהשיטות
מה המשמעות לגבי?
גילי הוא 55.
מצב בריאות תקין.
אודה מאד לתשובתך
בברכת שנה טובה ומתוקה
פיני

פיני שלום,

לפי הנתונים שהצגת (PSA 4.79 ו 5/12 גלילי ביופסיה מעורבים בסרטן ערמונית גליסון 3+3=6) מדובר בסרטן ערמונית בסיכון נמוך. מרבית הגברים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך אינם זקוקים לטיפול מיידי ויכולים להכנס לפרוטוקול מעקב פעיל עם אפשרות לטיפול בהמשך במידה והמאפיינים יראו הרעה לסרטן בסיכון בינוני או יותר. מטופלים שלי עם ביופסיה כשלך מופנים ל MRI ערמונית ולאחר בדיקה זו אני מבצע ביופסיה שנייה כולל דגימות בהנחיית צילומי ה MRI. במידה וגם בביופסיה השנייה לא נמצא סרטן משמעותי יותר מגליסון 6, המלצתי היא מעקב פעיל ללא טיפול בשלב זה.

חשוב לציין שישנה אפשרות לטפל באופן פעיל בסרטן ערמונית בסיכון נמוך (ניתוח, קרינה חיצונית, ברכיתרפיה) אך גישה זו לרוב היא "טיפול יתר", משמע גורמת לתופעות לוואי ללא שיפור אמיתי בתוצאות. מחקר שהתפרסם בשבועות האחרונים בעיתון הרפואי הגדול והחשוב ביותר בעולם (New England Journal of Medicine) הראה שמעקב אחר סרטן ערמונית אינו מעלה את שכיחות התמותה ממנו בהשוואה לטיפול (ניתוחי או בקרינה). הרוב המכריע של המטופלים שגוייסו למחקר זה (מעל שלושת רבעי המשתתפים) היו עם גליסון 6 כשלך.

אשמח לראות אותך במרפאתנו, לייעץ לך ולעזור בהמשך הטיפול במחלתך.
צוות האתר
15/09/2016

הצורך והנזק מציטוסקופיה וביופסיה של הערמונית.

בן 83 . כ6 חודשים האחרונים, היו כאבים בלילה במתן שתן. ויורד כ 3 פעמים בליל למתן שתן. רופאת המשפחה נתנה טמסולין 0.4. ביצעתי הולטרה סאונד . קבעו שהערמונית גדולה ותואמת את גילי. חיכיתי עם לקיחת התרופה לאורולוג, שנתן גם טמסולין והפנה אותי לבדיקות ציטוסקופיה וביופסיה. יש השפעה מידית של התרופה. לאחר 3 ימים אין כאבים ולא יורד בלילה. האם מומלץ, לבצע את הציטוסקופיה והביופסיה? תודה.

ד”ר איתי שטרנברג
יהושע שלום,

מכיוון שהנתונים ששלחת חלקיים מאוד אני מסייג את תשובתי בכך שהיא מבוססת על הנתונים ששלחת

לא כתבת מדוע נשלחת לביצוע בדיקת ציסטוסקופיה ולכן קשה לי לענות האם יש צורך. הסיבה השכיחה לציסטוסקופיה היא בירור דם בשתן. במידה וסבלת משתן דמי אז בהחלט יש מקום לשקול את הבדיקה.

לגבי ביופסיה, לרוב לא מקובל לבצע ביופסיה של הערמונית בגיל 83. צריכה להיות סיבה טובה להמליץ על ביופסיה של הערמונית בגילך. מכיוון שאינן בידי את כל הנתונים קשה לי לקבוע האם אתה זקוק לביופסיה או לא.

שאלתי מה הנזק שעלול להגרם מביצוע הבדיקות?

אין לי דם בשתן. האורולוג מבקש לדעת מה הסיבה לכאב במתן השתן, אולי חשש מסרטן.
עכשיו לאחר שלוקח טמסולוסין אין לי הפרעות ואין כאבים במתן שתן. מה לברר עם האורולוג לפני ביצוע הבדיקות?
תודה יהושוע

יהושוע שלום,

במידה ואין לך דם בשתן ואתה מרגיש טוב עם טיפול תרופתי אינני בטוח שיש מקום לציסטוסקופיה אבל מכיוון שאין לי את כל הנתונים ייתכן ויש סיבה אחרת בגינה הופנית לבדיקה.

כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, ביופסיית ערמונית בגיל 83 זו המלצה מאוד חריגה, אך גם במקרה זה ייתכן ולאורולוג שלך היתה סיבה טובה להמלצה זו. חשוב לדעת שבגיל 83 לרוב לא מאבחנים סרטן ערמונית אלא אם יש חשד למחלה מפושטת וזאת מכיוון שאין ערמונית מקומי בגיל 83 נדיר שמצריך טיפול.

בהצלחה
צוות האתר
15/09/2016

הצורך והנזק מציטוסקופיה וביופסיה של הערמונית.

בן 83 . כ6 חודשים האחרונים, היו כאבים בלילה במתן שתן. ויורד כ 3 פעמים בליל למתן שתן. רופאת המשפחה נתנה טמסולין 0.4. ביצעתי הולטרה סאונד . קבעו שהערמונית גדולה ותואמת את גילי. חיכיתי עם לקיחת התרופה לאורולוג, שנתן גם טמסולין והפנה אותי לבדיקות ציטוסקופיה וביופסיה. יש השפעה מידית של התרופה. לאחר 3 ימים אין כאבים ולא יורד בלילה. האם מומלץ, לבצע את הציטוסקופיה והביופסיה? תודה.

יהושע שלום,

מכיוון שהנתונים ששלחת חלקיים מאוד אני מסייג את תשובתי בכך שהיא מבוססת על הנתונים ששלחת

לא כתבת מדוע נשלחת לביצוע בדיקת ציסטוסקופיה ולכן קשה לי לענות האם יש צורך. הסיבה השכיחה לציסטוסקופיה היא בירור דם בשתן. במידה וסבלת משתן דמי אז בהחלט יש מקום לשקול את הבדיקה.

לגבי ביופסיה, לרוב לא מקובל לבצע ביופסיה של הערמונית בגיל 83. צריכה להיות סיבה טובה להמליץ על ביופסיה של הערמונית בגילך. מכיוון שאינן בידי את כל הנתונים קשה לי לקבוע האם אתה זקוק לביופסיה או לא.

אשמח לפגוש אותך במרפאתנו  יחד עם כל תיקך הרפואי ולייעץ לך בצורה מעמיקה יותר איזה בירור מומלץ שתבצע.
צוות האתר
06/09/2016

האם אבנים בכליות משפיעות על רמת psa ?

חוותשלום רב,
רמת הPSA עלתה וירדה לסירוגין אצל אבא שלי, קיבל כדורים לדלקת בשתן ואכן ירד.
לאחר מכן עלה שובירד וחוזר חלילה, עשה ביופסיה שיצאה תקינה
בין לבין גילו לו אבנים בכליות.
כרגע הPSA עלה שוב נשלח לMRI ובעקבותיו שוב לביופסיה שטרם נעשתה
לאחר סי טי ובדיקות דם כנראה שיטפלו באבנים.
שאלתי היא : האם יכול להיות שהמצאות האבנים בכליות השפיעה על רמת ה PSA ?
והאם ביופסיה יוצאת תקינה למרות שבפועל כן יש גידול ?

חני שלום,

זיהום בדרכי השתן יכול לגרום לעליית PSA ואבנים הן מקור שכיח לחיידקים הגורמים לזיהום בדרכי השתן. לכן, אבנים יכולות לגרום לעליית PSA באופן עקיף.

ביופסיית ערמונית דוגמת את רקמת הערמונית ובהחלט יכולה לפספס גידול. לכן מומלץ לבצע MRI במקרים בהם הביופסיה שלילית אך החשד לסרטן עדיין גבוה. MRI יכול לעזור להכווין את הביופסיה לאיזורים חשודים ובכך לצמצם את הסיכוי לפספוס.
צוות האתר
02/09/2016

בצקת עסקית בארמונית עברתי השתלת קוצב לב

האם כדאי לבקש מהרופאים לעשות ביופסיה של הערמונית

אליה שלום,

החלטה על הצורך בביצוע ביופסיה של הערמונית מתקבלת בהסתמך על מספר מדדים כולל גיל המטופל ומצבו הרפואי, גורמי סיכון לסרטן ערמונית, בדיקת הערמונית ע"י אורולוג, רמת PSA ועוד.

לקבלת החלטה לגבי צורך בביופסיה, מומלץ להפגש עם אורולוג.
צוות האתר
05/08/2016

פירמגון או דקפפטיל וקסודקס

בהמשך לשאלה קודמת; בן 67 ממצאים; psa 44.2, בדיקת ct ממצאים גרורתיים בעצמות עמוד השדרה מספר חוליות ובירך, איברים פנימיים ללא ממצאים, אין עדיין תוצאות ביופסיה ( היום רק בוצעה הביופסיה) .
מתלבט במה להתחיל, קזודקס ודקפפטיל או פירמגון. כעקרון יכול לבחור (גם אם לא בסל) . אם מתחילים פירמדון אז כל חודש זריקה ללא הפסקה? ואם קסודקס ודקפפטיל אז קסודקס חודש אחד בלבד ואז דקפפטיל 22.5 פעם בחצי שנה?
אני ממש מבולבל מה לקחת להתחיל?
נ.ב; האם לפירמגון יש תופעות לוואי קשות יותר מדקפפטיל?
ד”ר איתי תודה רבה על התשובות זה ממש מסייע לי

שלמה שלום,

לאור הנתונים שהצגת, מדובר בטיפול קבוע בפירמגון או דקפפטיל. לפירמגון שכיחות יתר של תגובה מקומית (אודם, נפיחות וכאב) באיזור ההזרקה יחסית לדקפפטיל אך יש מידע המרמז שלפירמגון יתרון בשרידות בהשוואה לתכשירים כדוגמת דקפפטיל (ההשוואה בוצעה לתכשירים זולדקס ולוקרין אשר שייכים לאותה משפחת התרופות אליה שייכת גם דקפפטיל). כלומר, השליטה על המחלה טובה יותר עם פירמגון.

כמו שציינת, ישנו גם הבדל בתדירות ההזרקה. פירמגון מוזרק פעם בחודש בעוד שהתכשירים האחרים מוזרקים מידי 3 חודשים ודקקפטיל אף קיים בתכשיר הניתן להזרקה מידי 6 חודשים.
צוות האתר
21/07/2016

ביופסיה

יש לי הפניה לביופסיה מאורולוג.אני שייך למאוחדת.
האים באיכילוב אפשר לבצע את הביופסיה לערמונית?
אים כן מהם הימים שאפשר לקבוע תור.

דוד שלום,

אינני עובד בבית חולים איכילוב כך שממליץ שתפנה למרפאה האורולוגית באיכילוב לבירור.

לחילופין, במידה ואת מעוניין שאני אבצע את הביופסיה, אתה מוזמן לפנות למרפאתי דרך הקישור באתר וייצרו איתך קשר עם הסבר מה האפשרויות.

בהצלחה
צוות האתר
18/05/2016

טיפול בדאודרט

בבדיקת TRUS ; נפח (ממ) 27.2
שארית שתן : 80 סמ”ק
תוצאת הביופסיה : שפירה
נטלתי במשך חודש תרופה על בסיס צמחי ולא הרגשתי שיפור, כעת אני נוטל דואדרט וכבר לאחר כשלוש שבועות אני מרגיש הפחתה בכמות השפכה, הנוזל רק שקוף, וגם היא מתרחשת בעיקוב, אני מבקש המלצה

סעד שלום,

ירידה בנפח הזרע היא תופעה ידועה של טיפול בדואודרט. תופעה זו אינה מסוכנת כך שאם אינה מפריעה לך אין מניעה להמשיך את הטיפול התרופתי. במידה ותופעה זו מפריעה לך, הפסקת הטיפול יחזיר את נוזל הזרע לתקין תוך מספר שבועות.
צוות האתר
13/04/2016

גודל הערמונית/PSA

אני בן 58.5.
אני רוצה לחזור על 2 שאלותי מחודש שעבר.
ה-PSA עלה מ-2.86 (04.12) ל-4.55 (08.15).
חודש שעבר 03.16 הוא ירד ל- 3.83.( ביופסיה שלילית כשה-PSA היה 4.29 ).
איו לי דלקת בערמונית או כל בעיה אחרת שהאורולוג אמר לי.
הבעיה היחידה היא לחץ של פעמיים לפחות בלילה בלבד.
שאלתי היא למה אחרי 5 בדיקות דם ה-PSA ירד.
האם זאת טעות חד פעמית של בדיקת הדם ?
——————————–
האם תוכל להסביר שוב את החלק השני בתשובתך לגבי גודל הערמונית.
80-90 סמ”ק בדיקה ראשונה 60-65 סמ”ק בדיקה רביעית.
אני רוצה לציין שאכן לקחתי/ניסיתי את כל התרופות שציינת ועוד 7-10 תרופות
שונות. כולם גרמו לי לתופעות לוואי שונות שהפסקתי אותם לחלוטין .
האורולוג אמר שאין לו תרופות אחרות להציע לי ואני לא זקוק לניתוח בשלב זה.
האם יש לך משהו להציע לי ?

משה שלום,

ממליץ שנפגש לייעוץ אישי בו אוכל לבדוק אותך ולייעץ לך יותר באריכות לגבי רמת ה PSA, הסיבות לשינוי ב PSA, גודל ערמונית והטיפול המומלץ.

חג שמח
צוות האתר
23/03/2016

PSA

אני בן 58.5.
התחלתי בדיקות PSA עם 2.86 (04.12) ובתאריך 08.15 ה-PSA הראה 4.55.
( כשה-PSA היה 4.29 עשיתי ביופסיה והתוצאות היו שליליות ).
החודש 03.16 ה-PSA הראה 3.83 . ירידה ראשונה ב-4 שנים.
שאלתי היא למה ה-PSA ירד.
האם יש פרמטר/ים מסוימים לירידה הנ”ל או שזה טעות חד פעמית וכנראה
בבדיקת הדם הבאה נראה שוב עליה.

משה שלום,

ישנם גורמים רבים המשפיעים על PSA, חלקם מוכרים וחלקם לא מוכרים. בעוד סרטן ערמונית גורם לרוב PSA אשר נמצא במגמת עלייה מתמדת, דלקת בערמונית יכולה לגרום לעלייה ב PSA, אך לאחר שהדלקת חולפת ה PSA יכול לרדת. זו הסיבה שלא מקובל לבצע ביופסיית ערמונית עקב עלייה חד פעמית ב PSA, אלא לחזור על בדיקת PSA כ 6-8 שבועות לאחר שנצפתה עלייה בכדי לוודא שעלייה זו היא עלייה אמיתית ולא עלייה חולפת אשר לרוב מרמזת שהתהליך שגרם לעלייה אינו סרטני ולכן אינו מצריך ביופסיה.

במקרים של מטופלים עם PSA אשר ממשיך לעלות אחרי ביופסיה שלילית אני לרוב ממליץ על בדיקת MRI ערמונית. בדיקה זו יכולה לעזור בהחלטה על ביצוע ביופסיה שנייה ולהכווין את הביופסיה השנייה ובכך להעלות בצורה משמעותית את הדיוק של הביופסיה.
צוות האתר
16/03/2016

אין אונות ודואודרט

בן 63, ערמונית מוגדלת, PSA 4.5 ולאחר פעמיים ביופסיה ללא ממצא סרטני (לפני שנתיים ולפני כחודשיים).
טופלתי בקסטראל במשך כחמש שנים.
בביקור אצל אורולוג מומחה הציע לי להחליף לדואודרט כדי להקטין את הערמונית ולהקטין הסיכון של אצירת שתן וצורך עתידי בניתוח.
לאחר כשבועיים חשתי אין אונות מוחלטת ולאחר שבוע נוסף (והתייעצות עם הרופא) הפסקתי נטילת הדואודרט וחזרתי לקסטראל.
האם בכלל, ואם כן מתי, צפוי להרגיש שיפור או שהמצב אינו הפיך כבר לאחר שלושה שבועות של שימוש בדואודרט ??

בתקווה………….ובתודה מראש.

מאור שלום,

אינאונות המופיעה כתופעת לוואי לטיפול בדוטסטרייד (החומר הפעיל באוודרט ואחר משני החומרים הפעילים בדואודרט, אשר אחרי לתופעת לוואי של אינאונות בתכשיר זה) היא לרוב הפיכה. לרוב הזקפה חוזרת למצבה הבסיסי (התפקוד אשר היה לפני התחלת הטיפול) תוך מספר שבועות ספורים.
צוות האתר
08/03/2016

פיענוח אולטרסונד ערמונית לאחר לקיחת ביופסי

שלום רב

עברתי ביופסיה של הערמונית ערמונית במרקם תקין לא נמוש ממצא פלפטורי חד משמעי ללא איזורים היפואקויים FZ ללא הסתיידות יחסית קטן אך מפותח מאוד יש התבלטות קלה של אונה מדיאנית סך הכול ערמונית 67 סמ”ק אדנומה 42 סמ”ק מה זה אומר אודה לך מאוד על תשובתך

קובי שלום,

מחקרים לפני למעלה מעשור הראו שמרקם הערמונית בסונר אינו עוזר לאבחן או לשלול סרטן ערמונית ולכן יש להמתין לתשובת הביופסיה בכדי לדעת האם אתה סובל מסרטן ערמונית או לא. גודל הערמונית שלך מראה על ערמונית מוגדלת. הגודל עצמו אינו מכתיב האם יש צורך בטיפול אך במידה ואתה סובל מתסמינים, גודל הערמונית יכול לעזור לקבוע מה הטיפול האופטימלי.
צוות האתר
29/02/2016

ביופסיה של הערמונית

פרופ’ ד”ר נכבד
הייתי אצל אורולוג לאחר הפניה של רופא משפחה בשל PSA 4.07 לעומת 3.49 ב 1/2015
יש ירידה ברמת הטסטוסטרון 8.2, אין הפרעות שתן. בבדיקה האורולוג רשם PR ערמונית +2
אזור מוצק חשוד באפקס משמאל? מה זה אומר והאם כדאי ללכת ליעוץ נוסף?
רופא המשפחה שלח אותי לאורולוג מאחר ורוצה לתת לי טיפול לטוטסטרון
אודה על תשובתך
מיקי

מיקי שלום,

לא ציינת את גילך אך רמת PSA של 4.07 ואיזור חשוד בבדיקת אצבע מצריך בירור נוסף לאיבחון או שלילת גידול של הערמונית. מומלץ שתבדק ע״י אורולוג אשר עוסק בבעיות ערמונית לצורך החלטה האם יש מקום לביופסיית ערמונית. מומלץ לא להתחיל טיפול בטסטוסטרון עד להשלמת בירור זה.

אשמח לבדוק אותך במרפאתנו ולייעץ לך בדבר המשך הבירור והטיפול.
צוות האתר
29/02/2016

טיפול כפול

אני אמור לעבור אולטראסאונד רקטלי לביופסיה ערמונית תחת הרדמה מקומית ואי נוחות.האם באותה היזדמנות אפשר לטפל גם בזה שאני נותן הרבה שתן בלילה וביום.כדי לחסוך את אי הנוחות והכאב.

מתי שלום,

לא. לא ניתן לשלב ביופסיית ערמונית עם טיפול בהפרעה במתן שתן מכיוון שמומלץ להמתין לתשובת הביופסיה לפני טיפול בערמונית. לרוב תשובה מתקבלת תוך 10 ימים עד שבועיים לאחר הביופסיה.
צוות האתר
23/02/2016

ממאירות בערמונית.

שלום.
בעלי אובחן כנגוע בממאירות בערמונית מדד גליסון 8 , בשלוש השנים האחרונות היה לפי רצונו במעקב, עכשו אחרי תוצאות הביופסיה הרופא לוחץ על תחילת טיפול, השאלה ניתוח ואיזה ניתוח,, זער פולשני? רובוט דה וינצי? או לחילופין הקרנות, וכאן גם באה השאלה איזה, חיצוני ? פנימי? בעלי בן 74 לרוב בריא.

תודה לתשובתכם.

שרה שפושניק.

שרה שלום,

סרטן ערמונית גליסון 8 הינו גידול בסיכון גבוה. ראשית יש להשלים בירור לשלילת פיזור משני (גרורות) ובמקרה והגידול מוגבל לערמונית מומלץ לטפל. אפשרויות הטיפול הן כפי שפירטת. לכל מטופל נכון להתאים טיפול אחר ולכן הדרך הנכונה היא לעשות זאת בשיחה אישית עם אורולוג בה מוצגים היתרונות והחסרונות של כל שיטה. כך יכול המטופל לקבל החלטה מושכלת על שיטת הטיפול המתאימה לו.

אשמח לפגוש את בעלך ואותך במרפאתנו ולעזור לכם להחליט על שיטת הטיפול המתאימה לכם.
צוות האתר
22/01/2016

אאא

שלום פרופסור חיים מצקין
בן 55 ערמונית מוגדלת 91 סמק U.S
בביופסיה המצא גליקסון 6 גליל 1
האם אמצא מתאים לברכיתרפיה ( ערמונית מוגדלת )
בתדה מראש

שלום רב,

במידה ורמת ה PSA היא מתחת ל 10 ובדיקת הערמונית שלך ללא ממצא נמוש אתה מתאים להגדרה של סרטן בסיכון מאוד נמוך. הגישה הטיפולית המועדפת בסרטן ערמונית בסיכון מאוד נמוך היא מעקב פעיל. אפשרויות טיפוליות אחרות כוללות קרינה (חיצונית או ברכיתרפיה) וניתוח.

ברכיתרפיה לרוב אינה מתאימה לערמוניות גדולות (91 סמ״ק נחשבת ערמונית גדולה). ניתן לנסות להקטין את הערמונית בעזרת טיפול הורמונאלי ובמידה וקטנה משמעותית ניתן לשקול טיפול ברכיתרפיה.

במידה ואתה בכל זאת שוקל מעקב פעיל, ממליץ MRI של הערמונית ושקילת ביופסיה חוזרת לפי ממצאי ה MRI בכדי לוודא שאינך סובל ממחלה משמעותית יותר אשר מצריכה טיפול כעת.
צוות האתר
10/01/2016

ברכיתרפיה

שלום
בן 55 לאחר ביופסיה גליקסון 6גליל 1 סרטני
האם ניתן לבצע ברכיתרפיה ערמונית מוגדלת 91 סמק
האם קיימת בדיקה שיכולה לזהות מידת אגרסיביות של הגידול תוך כמה זמן יתפרץ או שישאר ללא שינוי

שלום רב,

גליסון 6 בגליל בודד נחשבת מחלה בסיכון נמוך עד מאוד נמוך במידת ורמת ה PSA היא מתחת ל 10 ובבדיקת אצבע לא נמוש גוש (או מקסימום גוש קטן חד צדדי ואז הסיכון הוא נמוך ולא מאוד נמוך). סרטן ערמונית בסיכון כזה מתאים למעקב פעיל, קרינה (חיצונית או ברכיתרפיה) וניתוח. ההמלצה הראשונה במקרי סרטן ערמונית בסיכון מאוד נמוך היא מעקב ולא לטפל באופן מיידי.

באשר לשאלתך לגבי אפשרות טיפול עם ברכיתרפיה, אכן גודל הערמונית שלך מהווה בעייה (לרוב מטפלים בברכיתרפיה בערמוניות בגודל עד 50-60 סמ"ק) אך ניתן לנסות ולהקטין את הערמונית עם טיפול הורמנאלי לפני התחלת הטיפול. לרוב טיפול זה מקטין את נפח הערמונית בעד 20-30% ולכן אני בספק שבמקרה שלך זו מהווה אופציה טיפולית.

מציע שוב שתשקול מעקב פעיל במקום לטפל במידה ואכן המדדים תואמים לסרטן ערמונית בסיכון מאוד נמוך.
צוות האתר
10/01/2016

ביופסיה גליקסון 6 בגליל 1 נמצא גידול סרטני

בן 55 psa נע מ5.6. עד 7.0
איזה דרך טיפול מציע

שלום רב ותודה על השאלה החשובה,

PSA יכול לעלות מסיבות רבות ולכן בשלב ראשון מומלץ לחזור על הבדיקה בין 6 ל 8 שבועות לאחר הבדיקה הקודמת בכדי להבטיח שמדובר בעלייה אמיתית ולא עלייה רגעית. כמו כן, במידה ויש תסמינים היכולים להתאים לדלקת בשתן (צריבה במתן שתן, תחושת דחיפות ותכיפות) מוומלץ לשלוח תרבית שתן ובמידה וצומח חיידק לטפל אנטיביוטית לפני החזרה על בדיקת PSA.

בכל מקרה, גם רמת PSA של 5.6 היא גבוהה לגבר בן 55 ולכן ממליץ לפנות לאורולוג המתמחה בטיפול בסרטן ערמונית בכדי לשקול האם יש צורך בבירור נוסף (ביופסיית ערמונית, בדיקת PSA חופשי, בדיקת MRI של הערמונית וכו').
צוות האתר
23/12/2015

האם אני מתאים לברכיתראפיה?

שלום רב
בביופסיה התגלה PSA 19,ערמונית כ 50 גרם,גליסון 7 ב 112 וגליסון 6 ב 1112.הופניתי ל MRI לדעת איזה טיפול יתאים לי,או הקרנות או ניתוח. קראתי על ברכיתראפיה האם היא תתאים גם לי??
גילי 69 עם עבר קרדיולוגי ומטופל בנורמיטן ואליקקויס,מטופל כמספר חודשים בOMNIC ויש שיפור אך בלילה עדיין קשה יותר.מצב גופני כללי טוב ומתעמל בהליכה בחדר כושר.
אודה לתשובתכם המלומדת.

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון כן

המתן לתשובת הMRI ואם תרצה תוכל לקבוע למרפאתי להתיעצות

בברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
19/12/2015

קפיצה ברמת ה-PSA

בחודש פברואר ביצעתי בדיקת PSA והרמה היתה 4.8.בבדיקת הביופסיה אבחנו דלקת בערמונית.בחודש אוגוסט ביצעתי שוב בדיקת PSA לקראת ביקורת שלא יצאה אל הפועל והתוצאה היתה זהה 4.8.יש לי שבוע הבא ביקורת וביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה היתה הפעם קצת יותר מ-7.3 שזו קפיצה משמעותית להבנתי.תרבית שתן ובדיקת שתן כללית היו תקינים כולל בבדיקות הקודמות.

אני גם רוצה לציין שהתסמינים כמו צריבה בשופכה ולפעמים בשתן קיימים וגם דקירות לא קבועות בפין,גב תחתון ואגן.ואליהן הצטרפו גם כאבים/דקירות לא קבועות בעצמות שמתחת לברך,פרקי האצבעות וכפות רגליים.

שאלותי הן:

*האם יומיים וחצי שתיית קפה לפני הבדיקה היא שהעלתה את רמת ה-PSA?

*האם הכאבים שציינתי ושחלקן נוספו לאחרונה,הם חלק מדלקת הערמונית?

תודה!

פרופ' חיים מצקין

אין עדות מדעית רפואית ששתיית קפה מעלה רמות PSA בדם.

הסבירות שכאבים שאתה מתאר קשורים לדלקת ושזו מעלה רמות PSA בדם גם היא קלושה.

גש לאורולוג מומחה לקבלת חוות דעת מה לעשות בנוגע לערך חריג זה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/12/2015

פרוסטטה מוגדלת

עקב עצירת השתן הותקן לי קטטר, עשיתי בדיקות, PSA, ביופסיה וצילום רנטגן. תוצאות הם: PSA 7.03, ביופסיה נקיה אך לא מצליח להפטר מההקן למרות שהאורולות הוצא מספר פעמים ולא הצלחתי להשתין. מה עלי לעשות ?.

פרופ' חיים מצקין

נשמע כאילו ניתוח הסרת החסימה בערמונית הוא הפתרון הנכון.

סוג הניתוח, מועד נכון לביצוע בהתיעצות עם אורולוג מומחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/11/2015

צורך בביובסיה

שלום,
בשנה האחרונה אני מתעורר לרוב פעם בלילה להתרוקנות ולפעמים פעמיים. גם במהלך היום נכנס רבות להתרוקנות, ובמהלכה הרגשה של צריבה וזרימה איטית במתן שתן.
שותה 5-6 כוסות תא ירוק + 2-3 כוסות קפה מקפסולות.
בתחילת 2015 הופיע לי דלקת חריפה בשטן המלווה בחום. קבלתי אנטיביוטיקה.
במקביל ביצעתי באולטרסאונד בדרכי השתן, הערמונית בגודל תקין, ותשובת בדיקה psa 0.34.
הדלקת עברה לאחר שבוע, אך עדיין מרגיש צריבה קלה בעת מתן שתן עד היום.
מאז אני במעקב של אורולוג. לוקח אומניק אוקאס. 0.4 אחד בערב. בדיקת התרוקנות הראתה שיפור בריקון השלפוחית בשימוש בכדור. יש לציין שיש שיפור קל.
בהמלצת האורולוג נשלחתי לבדיקה אווירודינמית, לאור בעית הזרימה, וצריבה.
בבדיקה טרום, נבדקתי רקטלית, ונמצא לטענת האורולוג, הערמונית נוקשה יותר ומעט מורמת מימין לעומת שמאל. לאור כך נשלחתי לביופסיה של הערמונית. בנוסף קבלתי לבצע: שתן לציטולוגיה 3, שלפי התוצאה יחליט על המשך ברור ע”י היצסטוקופיה.
בהמלצת רופא המשפחה ביצעתי בדיקה נוספת השבוע של .psa 0.54 (לעומת 0.34 בתחילת השנה), ובדיקת שתן רגילה שנראתה תקינה.
אני חושש מבדיקות פולשניות וגם רופא המשפחה לא ממליץ.
האם בתנאים אלו היית ממליץ על בדיקה פולשנית של ביופסיה?
האם יש טיפול אחר לנושא?
תודה

פרופ' חיים מצקין

גם ממצאים בבדיקת הערמונית יכולים להיות סיבה לשלוח מישהו לביופסיה כשערכי PSA תקינים.

הייתי ממליץ להיוועץ עם אורולוג מומחה עם ניסיון רב בנושא הערמונית כדי לקבל את דעתו הנוספת אם מדובר בממצא חשוד מספיק בבדיקה המצריך ביופסיה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/11/2015

תכיפות שתן בלילה

לאחר בדיקת psa עם תוצאה של 3.27 ולאחר שביצעתי ביופסיה הערמונית והתוצאה תקינה קם לפחות 4-6 פעמים בלילה למתן שתן מה יכולה להיות הבעיה
אשמח לקבל תשובה

04/11/2015

ירידה בPSA

גילי 62 אני במעקב של PSA כ5 שנים במשך השנים ביצעתי מספר בדיקות והPSA עלה עד קרוב ל10 לפני שנה הוא ירד במעט ל8 ביצעתי מס פעמים ביופסיה יצאה תקינה בבדיקה האחרונה הוא ירד ל2.2 וזאת לאחר שלקחתי את התרופהavodart 0,5 mg במשך 6 חודשים

תרופות נוספות

Plavix 0.75

disothiazide 0.125

tritace 0.5

קדקס 0.4

simvaxon 0.4

השאלה

האם יתכן שPSA ירד או שזו טעות במעבדה?

16/10/2015

הגדלה של הערמונית וביופסיה

שלום בן 67.5 הפרעות קלות במתן שתן 1NX
ניבדקתי ע”י אורולוג לפני 3 שנים ועכשיו .ישנה הגדלה של הערמונית
ערמונית 49X47X49 נפח 59 סמ”ק .1-1.5 חלקה ואלסטית
PSA 2012 3.18 2013 3.37 2014 לא נבדק 2015 4.82 ו4.62(עליה של 1.2 בשנתיים)
נאמר לי ע”י הרופא שמעל 4 אשקול ביופסיה
ידוע לי שהערך 4 אינו מעיד על ממצא .מעל גיל 70 כבר לא בודקים PSA .עליה של 1.2 עד 1.5 בשנתיים אינה גדולה .האם כדאי לעשות ביופסיה שהוא תהליך פולשני ויכול להיות בו נזק ?
תודה ברוך

פרופ' חיים מצקין

יש שיקולים שונים ולא רק גיל וPSA כמו למשל מצאי בדיקה. גם ערכי PSA כשלך הם מאד גבוליים ביחס לגודל הערמונית שנמדד ולכן עצתי אם אתה מתלבט לפנות לאורלוג מומחה בנושא להתיעצות.

אין הרבה נזקים בביופסיה, הסיכון העיקרי הוא זיהום בשתן כתוצאה מהביופסיה.  פחות מ5%. אבל לא אפס.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
11/10/2015

רמת PSA לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית 0.04 ו-0.03

בן זוגי עבר כריתת ערמונית רדיקלית בדה וינצי ב-3.9. לפני הניתוח PSA היה 6.52 גליסון 6. הביופסיה נעשתה ב-28.6. היום קיבל תוצאות PSA 0.04 ו-0.03. לא ברור למה יש שתי תוצאות והאם התוצאות האלה מעידות על צורך בטיפולים נוספים.
עלי לציין שלפי הביופסיה לאחר הניתוח הגידול מתאים לגליסון 9. לא הייתה פריצה מהקופסית וגם היה שימור עצבים דו צדדי. נאמר לנו שהגידול היה אלים.

פרופ' חיים מצקין

אינני יודע מדוע קיבלתם  שתי תוצאות על בדיקת דם אחת.

אבל התוצאה טובה.

יש להמשיך ולבצע הבדיקה מידי שלושה חודשים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/09/2015

ערמונית מוגדלת ו PSA גבוה

שלום רב,
אני בן 42, בריא בד”כ.
1. בדיקות הדם האחרונות שלי (ספטמבר) הראו על ערך PSA של 5.72 ובבדיקה קודמת, בחודש יוני השנה, התוצאה הייתה 3.06. יש לציין שבמהלך החודשים האחרונים השלתי ממשקלי כ 10 ק”ג, בין היתר באמצעות רכיבה על אופני כושר.
2. בדיקת שתן לפני מס’ ימים – תרבית שלילית.
3. ביקרתי אצל אורולוג – בדיקה רקטאלית תקינה. הפנה אותי לבדיקה נוספת של PSA.
4. ממצאי אולטראסאונד כליות ודרכי שתן מחודש ספטמבר:
“הכליות בגודל ומבנה תקינים. ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים.
שלפוחית השתן עם מילוי חלקי, ללא ממצא גס. לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן.
בלוטת הערמונית בנפח כ- 43 סמ”ק”.
5. ללא בעיות משמעותיות במתן שתן, לא קם בלילה.
אשמח להנחייתך להמשך טיפול/בירור. בנוסף, האם לדעתך עליי לעשות ביופסיה?
תודה רבה על המענה.

פרופ' חיים מצקין

המתן לתוצאת בדיקת PSA ופעל בהתאם להוראות רופאך.

בגיל כל תוצאה החורגת מערכי הנורמה תצדיק ביופסיה להערכתי.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
19/09/2015

מדד גליקסון 6 בערמונית לאחר בדיקה בביופסיה

אני בן 70 קבלתי תשובה מביופסיה שיש 2 מתוך 12 גלילים בביופסיה גליסון 6 נאמר לי שיש שתי אפשריות או ניתוח או לעשות הקרנות הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא תמבחינה רפואית אני עם סכרת מאוזנת לחץ דם מאוזן גם עם כדורים וגם לפני 12 שנים עברתי ניתוח מעקפים יש לי אישור מרופא קרדאולוג להרדמה בניתוח תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

אני מניח שאתה לא מצפה לתשובה אינטרנטית לשאלה כה חשובה וספציפית לגביך. בין השאר למשל מותר אף להימנע בשלב זה בכלל מטיפול .

אם תרצה תוכל לקבוע למרפאתי 03-6050699


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/09/2015

כמה זמן יש להמתין מיום ביצוע ביופסיה בערמונית ועד שאפשר לבצע בדיקת MRI ערמונית?

שלום,
אודה לתשובתך בעניין,
לאבי גילו גידול בערמונית ושלחו אותו לעשות בדיקת MRI
מכיון שהתורים ארוכים, הפעלנו את הביטוח הפרטי וקבעו לנו תור שיוצא 5 שבועות מיום ביצוע הביופסיה
האם זה זמן המתנה מספק? או שיש להמתין שישה שבועות בדיוק כפי שביקשו מאיתנו
תודה רבה וגמר חתימה טובה

פרופ' חיים מצקין

מקובל להמתין 6-8 שבועות

בהיבט זה החיפזון מהשטן...


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/08/2015

סרטן הערמונית חוזר

שלום. אני בן 78. לפני 12 שנים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת הערמונית במיו קלינק עי דר מאיירס. לפני כשנה-יוני 2014 ה psa התחיל לטפס והגיע ל 4.65 עברתי הקרנות וטיפול הורמונלי. מדד הפסא התייצה על 0.08. בבדיקת דם לפני יומיים עלה הפסא ל 0.14. האם זה מעיד על ההחמרה/ שינוי? הטסטוסטרון- 9.4 . בנוסף אין לי זיקפה וחש הרגשת גירוד בשק האשכים. מה זה אומר? תודה. אני מטופל אצל דר אלי רוזנבאום אבל אשמח לשמוע דעתךץ עברתי אצלך ביופסיה לפני הניתוח הראשון.

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

ראשית אתה מטופל אצל איש מצוין ונעים.

שנית עליית PSA כה מעטה לא חייבת להצביע על החמרה או הישנות מחלה. חזור על הבדיקה בעוד 6-12 שבועות כדי לראות אם המגמה נמשכת. אז ורק אז יהיה מקום לשוחח עם דר רוזנבאום על צורך בכלל בטיפול מתי ואיזה.

לא מפליא שאין זיקפה אחרי כל הטיפולים שנטלת. אין מניעה מנטילת ויאגרה ודומיה מבחינת מחלתך, אבל אין ליטול תכשירים של טסטוסטרון.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/08/2015

סרטן הערמונית חוזר

שלום. אני בן 78. לפני 12 שנים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת הערמונית במיו קלינק עי דר מאיירס. לפני כשנה-יוני 2014 ה psa התחיל לטפס והגיע ל 4.65 עברתי הקרנות וטיפול הורמונלי. מדד הפסא התייצה על 0.08. בבדיקת דם לפני יומיים עלה הפסא ל 0.14. האם זה מעיד על ההחמרה/ שינוי? הטסטוסטרון- 9.4 . בנוסף אין לי זיקפה וחש הרגשת גירוד בשק האשכים. מה זה אומר? תודה. אני מטופל אצל דר אלי רוזנבאום אבל אשמח לשמוע דעתךץ עברתי אצלך ביופסיה לפני הניתוח הראשון.

19/08/2015

PSA

2.86 PSA -04/12
PSA -02/14 3.31
PSA -02/15 4.29
עשיתי ביופסיה שיצאה שלילית.
PSA-08/15 4.55
לפי קצב העליה הנ”ל אני אגיע ל- PSA 5 בסוף השנה.
קראתי שיש עליה ב-PSA אחרי ביצוע ביופסיה .
האם העליה ב-PSA תיעצר או למשל תירד.
האם יש שכיחות שבכל זאת בעוד שנה/שנתיים בבצוע ביופסיה נוספת
נקבל את סרטן הערמונית או משהו אחר.

פרופ' חיים מצקין

חצי  שנה אחרי ביופסיה אין אפשרות ליחס את עליית הPSA לביופסיה הקודמת. עליה זו הינה אמיתית.

מה לעשות עם הליה הזאת-אורולוג מומחה יבדוק אותך יקבע גודל ערמונית , אולי בדיקות נוספות ואז תתקבל ההחלטה על אם מתי ואיך לבצע הביוספיה הבאה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
20/07/2015

סרטן ערמונית

פרופסור שלום! הנני חבר קופת חולים מכבי יליד 1945 בריא בגוף ובנפש בגין בדיקת PSA שהיתה 6.7 המליץ האורולוג לבצע ביופסיה בערמונית התוצאות שהגיעו הראו גליסון 3+4 ו2 סלילים בצד שמאל עם סימני סרטן בהמלצת פרופסור אחר לאורולוגיה הומלץ לשלוח את הסליידים הפתולוגים לבדיקה שניה התוצאות שהגיעו פחות טובות 3 סלילים בצד שמאל גליסון 3+4 ו 2 סלילים בצד ימין גליסון 3+3 מאוד מבולבל ומרגיש בחוסר אמינות במערכת, אשמח לקבל את המלצתך, לאן עלי להמשיך מכאן.. ואיך בוחרים את האונקולוג המתאים ביותר (מקופת חולים לא קבלתי מענה הולם) תודה מראש משה

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

מציע שמראש תיבחר באאורולוג מומחה לסרטן הערמונית ואחר כך אם יהיה מדובר בקרינה תופנה לאונקולוג.

אין לראות הבדל מאד גדול בין שתי התשובות אבל אני מבין את הבלבול שנוצר אצלך.

ברשית מומחים קופת חולים מכבי אליהם תוכל לפנות אם תרצה במסגרת מכבי זהב ישנה רשימה מצוינת ממנה תוכל לבחור אורולוג ליעוץ ראשוני


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/07/2015

סרטן הערמונית

שלום פרפסור מצקין ,
אובחנתי בביופסיה מורחבת 18 דגימות בסרטן גליסון 7 (3+4) , psa 18.06 גודל הערמונית 108 סמ”ק ,לא נוטל תרופות ,ללא עבר רפואי , בדיקות דם תקינות בגבולות הנורמה , תזונה בריאה בלבד . ביצעתי ct תקין אין גרורות , ביצעתי מיפוי עצמות אין גרורות , ביצעתי mri נימצא גוש 1 ס”מק,אין יציאה מהקופסית , הרופאים ממליצים לפי מומחיותם 1. ניתוח פתוח 2. ניתוח סגור רובוטי 3. הקרנות + טיפול 6 חודשים הורמונלי , מצב בריאותי מצויין בכושר טוב מאוד בחוג מטיבי לכת 15 עד 20 ק”מ ביום בטבע , אין בעיות במתן שתן ,זיקפה מצויינת , לפעמים קם בלילה למתן שתן לא לחוץ ,בזרם סביר , זרם רגיל ברוב הפעמים , לתחושתי בלבד אין צורך למהר לנתח או לטפל די במעקב וביצוע mri להשוואה לקודם ואז להחליט , אך הרופאים יוצרים תחושה שאני על הר געש שיתפרץ ויעבור להיות סרטן העצמות וזה יוצר פ ח ד , מה נכון לעשות ???

פרופ' חיים מצקין

יש מקום לטיפול ויפה שעה אחת קודם.

הן הביופסיה והן ערכי PSA מצדיקים זאת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/07/2015

ביופסיה ערמונית

בן 54
בדיקות PSA
5.7.15=7.05
15.3.15=5.23
29.10.14=5.55
31.8.14=6.1
בדיקת C.T מצאה ערמונית מוגדלת 91 סמ”ק
בדיקה רקטלית תקינה
קם לשתן 0-2 בלילה
האם ממליץ לעשות ביופסיה אין במשפחה סרטן ערמונית לאב אחמשפחה בדרגה ראשונה
חרד מאוד מביופסיה כאבים וסיבוכים
האם ניתן לשלול סרטן ערמונית על ידי בדיקת דם PSA FREE
ובדיקת דם EPCA-2
ולהמנע מביופסיה

07/07/2015

ביופסיה ערמונית

בן 54
בדיקות PSA
5.7.15=7.05
15.3.15=5.23
29.10.14=5.55
31.8.14=6.1
בדיקת C.T מצאה ערמונית מוגדלת 91 סמ”ק
בדיקה רקטלית תקינה
קם לשתן 0-2 בלילה
האם ממליץ לעשות ביופסיה אין במשפחה סרטן ערמונית לאב אחמשפחה בדרגה ראשונה
חרד מאוד מביופסיה כאבים וסיבוכים
האם ניתן לשלול סרטן ערמונית על ידי בדיקת דם PSA FREE
ובדיקת דם EPCA-2
ולהמנע מביופסיה

פרופ' חיים מצקין

כל הבדיקות נותנות למעשה סיכוי בלבד להימצאות גידול, הן מסייעות לעיתים בגברים שכבר עברו ביופסיה אחת תקינה ועדיין ערכי PSA חריגים ובעליה.במצבך בדיקות PCA3 ןFREE PSA תתרומנה מעט יחסית.

אינני יכול לענות ספציפית לשלאלתך לגבי צורך אצלך בביופסיה בלי בדיקה והפעלת שיקול דעת מלא בזמן בדיקתך אבל הערכים אינם תקינים כמובן וחורגים בעיקר בגילך הצעיר בו מצופים ערכים נמוכים בהרבה אף מ-4

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
04/07/2015

הופעת דם בעת מתן זרע

בן60 לאחרונה ועקב עלית psa בצעתי ביופסיה אשר נמצאה תקינה עם אבחנה של דלקת כרונית בחודש האחרון ארעו 2 מקרים במם הופיעו סימני דם בעת מתן זרע מה עלי לעשות בתודה

04/07/2015

הופעת דם בעת מתן זרע

בן60 לאחרונה ועקב עלית psa בצעתי ביופסיה אשר נמצאה תקינה עם אבחנה של דלקת כרונית בחודש האחרון ארעו 2 מקרים במם הופיעו סימני דם בעת מתן זרע מה עלי לעשות בתודה

פרופ' חיים מצקין

דם בזרע אחרי ביופסיה הוא ארוע שכיח ולא צריך להטריד יתר על המידה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/06/2015

עליה ב PSA לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית

שלום רב
אני בן 64.5
לפי כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת הערמונית לאחר ביופסיה בה נמצא מדד גליסון 6 (3+3)
רמת ה PSA היתה 8.5
מאפריל 2013 מיד לאחר הניתוח עם רמת PSA של 0.02 טיפס ה PSA לרמה של 0.19 באפריל השנה .
בפגישת ייעוץ עם אונקוליגית היא הפנתה אותי לטיפול בהקרנות (קרינה דפיניטיבית) – 40 במספר. כמו כן המליצה לעשות לפני כן בדיקת PSMA PET (יש לי ביטוח פרטי)
האם מספר כזה של הקרנות אינו מספר גבוהה מהמקובל ?
גלשתי קצת באינטרנט ובשום מקום לא ראיתי מספר כזה של הקרנות
תודה

14/06/2015

ערמונית מוגדלת עם גלוסון 6 (3+3).

שלום רב
אני בן 67 עם ערמונית מוגדלת 72 סמ”ק.
לפני כ 8 חודשים בוצע ביופסיה בפטולוגיה : Adenocarcinoma of prostate Gleason 6
בשני גלילים מתוך 20 תופס 4% מהגלילים.
PSA אחרון 7.2 .
קם כל 3 שעות בלילה. מטופל ב AVODART.
קיבלתי המלצה להיות במעקב אקטיבי.
אני מאוד מוטרד וכל הזמן חושב האם לא היה עדיף לבצע כריתת הערמונית עם כל הסיכון בזה
או להשאר כל הזמן בחרדות.
יש לי תור ל MRI ערמונית. האם בדיקה זו נחוצה.
אנחנו מתכננים לצאת לחו”ל באוגוסט לשנה.
האם אפשר לדחות את הניתוח (אם בכלל) בשנה?
תודה אריק

07/06/2015

המטוריה 150 בבדיקה שניה בדיקות PSA עכשוית 5.23 – 6.5 בן 54

שלום רב !
בבדיקת C.T השבוע נמצא ערמונית מוגדלת 91 סמ”ק אין שאריות שתן
האם ממליץ על ביופסיה לערמונית
או לטפל בערמונית מוגדלת
נבדק פיזילוגי על ידי אורלוג נמוש מרקם אחיד

פרופ' חיים מצקין

אין קשר בין גודל לבין צורך בביופסיה.

הגיל וערכי PSA הם שיקבעו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/06/2015

ניתוח ערמונית ובדיקת ביופסיה

בן 64 . התחלתי לטפל לאחרונה בערמוני , על כל התופעות המוכרות.
גודלה 90+ ו PSA 4.03 .החלטתי שכדורים אני לא לוקח ולא ממתין יותר
א. אני מבולבל מול כמות האפשרויות להתערבות : ניתוח , אידוי , HOLEP ואחרים
אפשר לשאול מהי המלצתך ?
ב. אני שוקל לדרוש מרופאי לעשות ביופסיה לערמונית לפני כל התערבות כזו או אחרת
ההיגיון שלי אומר למה לעשות ביופסיה אחרי ? נעשה לפני כדי לדעת בדיוק
איפה אני עומד.
אודה לדעתך בנושא

02/06/2015

ניתוח ערמונית ובדיקת ביופסיה

בן 64 . התחלתי לטפל לאחרונה בערמוני , על כל התופעות המוכרות.
גודלה 90+ ו PSA 4.03 .החלטתי שכדורים אני לא לוקח ולא ממתין יותר
א. אני מבולבל מול כמות האפשרויות להתערבות : ניתוח , אידוי , HOLEP ואחרים
אפשר לשאול מהי המלצתך ?
ב. אני שוקל לדרוש מרופאי לעשות ביופסיה לערמונית לפני כל התערבות כזו או אחרת
ההיגיון שלי אומר למה לעשות ביופסיה אחרי ? נעשה לפני כדי לדעת בדיוק
איפה אני עומד.
אודה לדעתך בנושא

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

לא רואה שום צידוק לבצע ביופסיה של הערמונית. לא לפני וולא אחרי בהינתן הנתונים שמסרת.

גודל הערמונית הוא שיקבע את סוג הניתוח. אני מבצע ניתוחי ערמונית בגישה "פנימית" אנדוסקופית עד 80 סמ"ק לערך. באם מדובר בערמונית מעל 100 סמ"ק עצתי לך לניתוח פתוח של הוצאת הרקמה החוסמת. לא מדובר בהוצאת כל הערמונית.

סיכויי ההבראה מצוינים

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/05/2015

עייפות אחרי ניתוח TURP

אני בן 60 עברתי ניתוח TURP לפני חודש. הזרם תקין הדימום פסק אך אני מתעייף מאד מהר אפילו אחרי טיפוס מעט מדרגות. מתחיל לחץ מאד לא נעים באיזור שמתפתח לקשיי נשימה ואני חייב לשכב. יש לציין שבשבועיים שלאחר הניתוח הייתי פחות מתעייף. האם זה נורמלי?
בביופסיה גילו 3 גידולים מיקרוסקופיים והמנתח אמר שיש רק לעקוב אחרי PSA.

פרופ' חיים מצקין

מניח שזה קשור לניתוח אבל מחייב ביקורת אצל הרופא או המחלקה המנתחת.

לא קשור כלל לממצא הגידול המיקרוסקופי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/05/2015

פגישה עם פרופ מצקין

קבלתי מכם תשובה ראשונית לשאלתי.
אני מבקש לבדוק אפשרות לפגישה.האם לאחר שאבצע שורת בדיקות במכון שרת ואיתן אבוא לפגישה. או להגיע ללא הבדיקות רק עם מכתב האורולוג ותוצאות ה PSA והביופסיה.

פרופ' חיים מצקין

מציע להגיע עם תתשובות שכבר בידך. יתכן ולדעתי שאר הבדיקות חשובות פחות. אם חשובות תוכל תמיד להגיע בשנית ולהשלים התמונה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/04/2015

תוצאות פתלוגיה נקיים מתאים סרטניים לאחר כריתת ערמונית ראדיקלית

ערב מבורך פרופסור מצקין…..
אקצר את שאלתי אליך איש יקר….
בעיותיי היו מינוריות ביחס לתוצאה המתסכלת של ההחלטה וההמלצה של רופאיי לניתוח כריתה ראדיקלית של הערמונית….
סבלתי אומנם מספר פעמים מדלקות כרוניות של הערמונית ובעקבות זאת הוחלט לבימוע ביופסיה מאחר ורמת ה..p.s.a הגיע ל…5.7 ……
תוצאות הביופסיה הראו על רמת סרטן גליסון 6…
אך לאחר ניתוח הכריתה התברר שהפתלוגיה של האיברים שנכרתו ..הערמונית…שלפוחעות הזרע…ומערכת העיצבית נפגעה קשות היו נקיים לחלוטין מתאים סרטניים..
רופא המנתח נדהם ובירר זאת מול ביה”ח שבו נערכה הביופסיה הראשונה….
מסקנות הרופא היו חד משמעיות שלפני הניתוח לא היו תאים סרטניים בערמונית …
ושאלתי אליך איש יקר איך מציאות שכסו יכולה לקרות מבחינה רפואית…?
והיכן הכשל …ובאיזה נקודה בדיוק ההחלטות לא היו נכונות?
מיותר לציין את תיסכולי וסיבלי בשל תוצאות הניתוח והפגיעה בחיי המין שלי ובזוגיות….
אשמח להתייחסות ותשובה…
תודה לך פרופסור חיים מצקין

27/04/2015

תוצאות פתלוגיה נקיים מתאים סרטניים לאחר כריתת ערמונית ראדיקלית

ערב מבורך פרופסור מצקין…..
אקצר את שאלתי אליך איש יקר….
בעיותיי היו מינוריות ביחס לתוצאה המתסכלת של ההחלטה וההמלצה של רופאיי לניתוח כריתה ראדיקלית של הערמונית….
סבלתי אומנם מספר פעמים מדלקות כרוניות של הערמונית ובעקבות זאת הוחלט לבימוע ביופסיה מאחר ורמת ה..p.s.a הגיע ל…5.7 ……
תוצאות הביופסיה הראו על רמת סרטן גליסון 6…
אך לאחר ניתוח הכריתה התברר שהפתלוגיה של האיברים שנכרתו ..הערמונית…שלפוחעות הזרע…ומערכת העיצבית נפגעה קשות היו נקיים לחלוטין מתאים סרטניים..
רופא המנתח נדהם ובירר זאת מול ביה”ח שבו נערכה הביופסיה הראשונה….
מסקנות הרופא היו חד משמעיות שלפני הניתוח לא היו תאים סרטניים בערמונית …
ושאלתי אליך איש יקר איך מציאות שכסו יכולה לקרות מבחינה רפואית…?
והיכן הכשל …ובאיזה נקודה בדיוק ההחלטות לא היו נכונות?
מיותר לציין את תיסכולי וסיבלי בשל תוצאות הניתוח והפגיעה בחיי המין שלי ובזוגיות….
אשמח להתייחסות ותשובה…
תודה לך פרופסור חיים מצקין

פרופ' חיים מצקין

אם אמנם ההחלטה הסופית היא שלא היה סרטן בביופסיה העכשל הוא של הפתולוגיה. האורולוג פעל על פי התשובה הכתובה של הפתולוג ולכן לגבי הכשל אם היה התשובה לכך היא של המכון הפתולוגי. נדיר ביותר להערכתי.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/04/2015

בריחת שתן

עברתי ביופסייית ארמונית ברוויה התוצאה שפירה
לאחר מכן החל טפתוף של שתן אשר הלך והתגבר
אבקש לדעת למה זה קורה?
כיצד ביופסיה כזו יכולה לפגוע בסוגרים?
האם הסיכון לבריחת שתן גדולה יותר לאחר ניתוח ערמונית?

פרופ' חיים מצקין

אינני רואה מצב שבו איש מיומן המבצע ביופסיות ערמונית גם באוויה יפגע בסוגר כך שתתפתח דליפת שתן.

יתכן ולאחר הביופסיה נותרת ללך שארית שתן גדולה מאד ואתה דולף "עודפים"

בכל מקרה פנה לאורולוג המטפל שלך להתיעצות כולל אולטראסאונד שארית שתן לאחר השתנה.

בריחת שתן אחרי ניתוח ערמונית היא תופעה ידועה-סיבוך, אמנם נדיר מאד הרבה פחות מ-5% אבל קיים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
31/03/2015

PSA גדל פי שניים בשנה

האם יש קשר בין כמות מופחתת של נוזל הזרע עקב גידול הערמונית

אני בן 68 הערמונית גדלה םי שניים במשך שנה ואני הלך לביופסיה
לאחרונה הבחנתי שכמות הנוזל בעת קיום יחסי מין קטנה באופן מיוחד
האם יש קשר בין הגידל בערמונית לבין התופעה

פרופ' חיים מצקין

אינני מכיר קשר כזה.

באם הינך מקבל טיפול תרופתי בגין הגדלת הערמונית יתכן וזוהי הסיבה להקטנת כמות נוזל הזרע


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/03/2015

רמת ה PSA וסרטן

אני בן 61
לאבי התגלה סרטן הערמונית בגיל 69 , זה אומר שאני בסיכון גבוהה . רמת הPSA בנובמבר 2014-3.42, במרץ 2015-4.15 בבדיקה רקטלית אצל אורולוג בכיר לא נמצא הגדלה או ממצא מחשיד. כמו כן אין לי תסמינים מיוחדים יוצאי דופן במתן שתן . המלצתו לבדיקת PSA וPSA FREE בעוד 3 חודשים. האם יש מקום בערכים כאלה ומצב נתון לבצע ביופסיה . מה המלצתך ?

פרופ' חיים מצקין

מסכים להמלצה שקיבלת להמתין שלושה חודשים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/03/2015

דם לאחר ביופסיה

ה- PSA בשנת 2014 היה 3.31 ובשנת 2015 4.29 .
עשיתי ביופסיה בדיוק לפני 3 שבועות .
לשמחתי התשובה הייתה שלילית.
לא היה לי שום עליית חום או צמרמורות או כל תופעת לוואי מיוחדת.
אבל – גיליתי רק לפני שבוע שיש לי יציאת דם מאבר מין רק ביציאות במינון קטן שהשתן שיוצא אחריו מנקה הכל. כלומר שתן רגיל.
לפעמים נראה לי שהדם כמו לאחר צינון באף.
אני רוצה לציין שאין לי יציאת דם לא בעמידה ולא בישיבה.
האם הדם שייך עדיין לביופסיה שעשיתי אל אף שעברו 3 שבועות או שיש לי בעיית
גסטרו למשל.

פרופ' חיים מצקין

קרוב לודאי מהביופסיה ויחלוף בשבועות הקרובים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/03/2015

איזה טיפול וש לסרטן הערמונית

אני בן 62 התגלה אצלי סרטן הערמונית עשיתי ביופסיה ובדיקת דם ביולי 2014 משום מה קיבלתי תשובה רק לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת דם נוספת וחלה החמרה מ31 עלה ל 39 הציעו לי ניתוח להסרת הערמונית אולם סרבתי מפני שבירור שערכתי הבנתי שיש טיפול אחר על ידי זריקות באיבר המין ישיר לערמונית או זריקה בין פי הטבעת לאשכים ישיר לערמונית .האם קיים טיפול דרך הפין לערמונית?הוצע לי palladium 103 iridium 192 אין לי מושג במה לבחור הרופאים רוצים שאני אחליט שני הטיפולים על ידי זריקות.איזה טיפול עדיף ולא גורם נזק או יש טיפול שאתה יבול להמליץ.עלי לציין שאין לי שום תופעות של המחלה או ערמונית מוגדלת אציין שאני אדם בריא תודה לאל .אני מתגורר בארה”ב תודה

08/03/2015

איזה טיפול וש לסרטן הערמונית

אני בן 62 התגלה אצלי סרטן הערמונית עשיתי ביופסיה ובדיקת דם ביולי 2014 משום מה קיבלתי תשובה רק לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת דם נוספת וחלה החמרה מ31 עלה ל 39 הציעו לי ניתוח להסרת הערמונית אולם סרבתי מפני שבירור שערכתי הבנתי שיש טיפול אחר על ידי זריקות באיבר המין ישיר לערמונית או זריקה בין פי הטבעת לאשכים ישיר לערמונית .האם קיים טיפול דרך הפין לערמונית?הוצע לי palladium 103 iridium 192 אין לי מושג במה לבחור הרופאים רוצים שאני אחליט שני הטיפולים על ידי זריקות.איזה טיפול עדיף ולא גורם נזק או יש טיפול שאתה יבול להמליץ.עלי לציין שאין לי שום תופעות של המחלה או ערמונית מוגדלת אציין שאני אדם בריא תודה לאל .אני מתגורר בארה”ב תודה

פרופ' חיים מצקין

שני הטיפולים  בחומרים שאתה מזכיר אינם מוכרים בישראל אבל משמשים כמקורות רדיואקטיביים בברכיתרפיה.

עם PSA 39 אני בכלל לא משוכנע שטיפול מקומי בלבד בקרינה או ניתוח הם הפתרון הנכון.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/03/2015

סרטן הערמונית

PSA 12
להלן האבחנה:
B15-01829/1
1-6 Prostatic needle biopsies
The prostatic tissue cores show foel of prostatic adenoearelnoma (core 1,3,4 left and right lobes), Glenson s score 7 (3+4)/10
These foelreplaces about 8% of entire prostatic tissue cores volume
No extraprostatic invasion seen
Other cores show benign prostatic tissue with foel of atrophic glands
T77100
M81403

אבקש עזרתך בהתלבטות,
1. האם השיטה שלך מתאימה (ברכיתרפיה) ? אם לא מה הצעתך לאיזה כיוון של טיפול שיגרום למינימום פגיעה. ?
2. הביופסיה הייתה לפני שבועיים. הודיעו לי לחכות עם ה MRI כחודשיים עד לריפוי פצעי הביופסיה. האם ניתן להקדים את ה MRI ? האם אתה מציע שאעשה בהדסה עין כרם ה MRI או זה לא משנה היכן ?
3. אם השיטה שלך לא מתאימה האם תוכל להפנות אותי לגורם מתאים ?
תודה מקרב לב.

פרופ' חיים מצקין

1. ברכתרפיה עשויה להתאים. בין היתר גודל הערמונית חשוב.

2.מקובל לבצע MRI  לפחות ששה שבועות אחרי ביופסיה להקטין שינויים זמניים אחרי ביופסיה. ישנם מספר מקומות טובים לביצוע הNRI כולל כמובן הדסה עין כרם.

3.יש מקום גם לביצוע בדיקת מיפוי עצמות

4.עם התוצאות כולן אתה מוזמן להתיעצות מ סופית לגבי התאמתך. קביעת תור במפאתי :036050699


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/02/2015

ניתוח בלייזר ירוק

שלום מר מצקין
עברתי ביופסיה של הערמונית ברוויה והתוצאות טובות
יש לי ערמונית בגודל 100
המליצו לי לעבור ניתוח בשיטת הלייזר הירוק pvp עם המכשיר החדש xps באסף הרופא
אבקש לדעת
1 האם אופציה זו היא הכי טובה
2 איזה אופציה אחרת אתה מציע
3 מה ההבדלים ביניהם

פרופ' חיים מצקין

שלום

אין לי ניסיון עם מכשיר לייזר זה או אחר.

אישית בערמונית של 100 סמ"ק ויותר אני מציע ניתוח SPP-"פתוח" שהוא היעיל ביותר גם אם מלווה בצלקת ובהחלמה מעט איטית יותר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/01/2015

ביופסיה של הערמונית

גילי כיום 65 . בשנת 2005 בבדיקה אצל אורולוג גילה במישוש אי תקינות בוצעה ביופסיה
הוצאו 7 דגימות. ב-6 לא זוהתה ממאירות וב-1 בקצה של אחד הפירורים נמצא חלק מבלוטה עם מבנה קריביפורמה מטיב לא ברור. באזור זה לא נראו תאים אטיפיים,גרעינונים או גבישים בחלל.
psa =4 גודל הערמונית 29 גרם במרקם תקין.
לפני חודש בבדיקת אולטראסואנד ערמונית מוגדלת 85 סמ”ק וה-psa=9.11
psa עלה באופן רציף במהלך השנים. היחס בין psa חופשי לרגיל בשלש בדיקות שנעשו בתקופה הוא כ-10%.
לאור נתונים אלו האם ניתן להמשיך במעקב ואם לא תתגלה הגדלה חריגה ב-psa לוותר על לקיחת ביופסיה. אני חושש מבדיקת זו לא בגלל כאב אלא בגלל סיבוכים אפשריים ותוצאות שיכולות לגרום לחששות וטיפולים מיותרים.
אודה לך מאוד על תשובה

פרופ' חיים מצקין

לדעתי יש מקום לביופסיה חוזרת

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/01/2015

יעוץ ובדיקה אצל אורולוג

אני בן 58
בבדיקת דם שגרתית נמצא psa 5.7
בדיקה רקטלית תקינה.
אולטראסאונד תקין.
בעשר שנים ה-psa (מ-2005 ) עלה מ-1.3 ל-5.7
האורולוג מייעץ לי לעשות ביופסיה . אשמח לקבל את דעתך. תודה.

פרופ' חיים מצקין

מסכים באשר לצורך בביופסיה

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/01/2015

אבודרט

מר מצקין שלום
ב 8/1/15 עברתי ביובסית ערמונית על ידך
אני בן 58 נוטל מזה שנים אבודרט ואלפא קל
חודשיים לפני הביופסיה הפסקתי לקחת את האבודרט בגלל שהוא עלול לסרטןובימקומו לקחתי סיאליס
בגלל קושי רב במתן שתן אחרי הביופסיה חזרתי לקחת את האבודרט
אם החלטתי ללכת לניתוח האם זה חשוב שאמשיך עם האבודרט כדי להקטין את הערמונית

פרופ' חיים מצקין

בהנחה שהביופסיה איננה ממאירת אלא שפירה ואתה מועמד לניתוח ערמונית בגין ערמונית שפירה ומפריעה יש הגיון בהמשך האסבודרט עד לאחר הניתוח. גם יקטין מעט את הערמונית בפרק הזמן הקצר שנותר עד לניתוח מתוכנן ואולי גם יקטין את מידת הדמם בניתוח עצמו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/12/2014

סרטן הערמונית

אני בן 67 בריא בדרך כלל בבדיקת PSA פעמיים במשך השנה האחרונה היו המדדים 5.5 ןלאחר חצי שנה 6.5, נשלחתי לאורולוג שהפנה אותי לעריכת ביופסיה . בממצאים התברר כי ב 2 מתוך 12 הגלילים התגלה גלי.קסון באחד 4+3 בשני 3+4 .
אני רוצה לציין כי אין לי כל בעיות במתן שתן לא קם בלילה להתפנות ובמשך היום עוברות שעות רבות בין הטלות השתן
הומלץ ע”י האורולוג לבצע ניתוח האפ ברכיתריה באה בחשבון ומה הסיכונים
אנא תשובתך
תודה

פרופ' חיים מצקין

אמנם ברכירתפיה באה בחשבון לאור ממצאי הPSA והביופסיה.

אני מפנה אותך לאתר שלי בו תוכל לקרוא על הטיפולים ואם תרצה תוכל לקבוע למרפאת בית החולים או למרפאתי הפרטית להמשך בירור התאמתך . www.proscare.co.il

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/11/2014

כדורי קסטרל

שלום רב
אני בן 52. ללא סוכר, כולסטרול לחץ דם וכד’.

סובל מהפרעות בהטלת שתן כשנתיים שלוש כולל קימה בלילה פעם עד 3 . כמו כן PSA גבוה והפרעות בזיקפה מספר שנים.

ה PSA סביב 5.2 במשך השנה האחרונה

לפני כן הוא טיפס במשך 8 שנים מ 1 עד 5.2 בעיקביות. עשיתי ביופסיה לפני 6 שנים והיה תקין ( אז הייתה קפיצה מ 3.2 ל 5 תוך פחות משנה והאורולוג שלח אותי לביופסיה.

גודל הערמונית היום 50 סמ”ק. בזמן הביופסיה לפני 6 שנים היה גודלה 25 סמ”ק ( קפץ פי שניים תוך 6 שנים! )

לוקח פרמיקסון מזה שנה פעם ביום ולא ממש עוזר.

כעת, הייתי אצל האורולוגית והיא עשתה לי בדיקת רקטלית ( הערמונית, לדבריה, מעט מוגדלת עם קצוות לא ברורים..מה זה אומר איני יודע). בנוסף, בדיקת מהירות זרימת שתן ונפח שארית. שתיתי ליטר וחצי ולאחר כשעה נבדקתי. ההתרוקנות הייתה במשך 100 שניות במהירות ממוצעת 10. הרופאה אמרה שזה ערך שמצדיק ניתוח מיידי אם רק ארצה…

1- כעת הרופאה רשמה לי את הכדור קסטרל 10 מ”ג. לא ברור מדוע היא מתחילה במינון הכי גבוה?

2- יש לציין כי אני רווק ומנסה להביא עם חברה ילד לעולם וידוע לי כי תופעת הלוואי של הכדור הינה שפיכה לאחור. דבר נוסף הבנתי שאסור לקחת את הכדור עם סיאליס או ויאגרה. אז מה עושים?

3- האם סביר ערכי PSA גבוהים כל כך בגילי רק בגלל ערמונית מעט מוגדלת

4- האם ניתוח לייזר ירוק לדוגמא שנחשב חדשני יחסית, גורם לאותה תוצאה של הניתוחים האחרים מבחינת היכולת לשפוך זרע רגיל? הפרעות בזיקפה? טפטופי שתן?

לאור מה שמסרתי מה היית ממליץ לי לעשות?

תודה על התשובות

29/10/2014

ביופסיה של הערמונית

בהמשך לשאלתי ראיתי לאחר שליחתה שתפרסמה באתר האיטרנט שלך אין לי התנגדות לכך אולם ללא ציון שמי האמיתי תוכל לציין שם פיקטיבי כמו סטיב תודה עדי אבידן

29/10/2014

ביופסיה של הערמונית

בהמשך לשאלתי ראיתי לאחר שליחתה שתפרסמה באתר האיטרנט שלך אין לי התנגדות לכך אולם ללא ציון שמי האמיתי תוכל לציין שם פיקטיבי כמו סטיב תודה עדי אבידן

29/10/2014

בדיקת ביופסיה של הערמונית

פרופ’ מצקין שלום רב,
נבדקתי על ידי רופאה אורולוגית ונמצאו ערכי PSA בעליה בשנה וחצי האחרונים היה 3 אחכ עלה ל 4 וכעת חצי שנה לאחר מכן עלה ל 4.7. הרופאה ממליצה על ביצוע ביופסיה של הערמונית בהרדמה חלקית טשטוש עקב בעיות טחורים ופיסורה. היא המליצה לבצע באיכילוב ועל ידך. ברצוני לדעת האם אתה יכול לבצע את הבדיקה באופן פרטי ? והאם אתה עובד בהסדר עם ביטוח כלל שיממנו את הבדיקה בהרדמה ? תודה על תשובתך

29/10/2014

בדיקת ביופסיה של הערמונית

פרופ’ מצקין שלום רב,
נבדקתי על ידי רופאה אורולוגית ונמצאו ערכי PSA בעליה בשנה וחצי האחרונים היה 3 אחכ עלה ל 4 וכעת חצי שנה לאחר מכן עלה ל 4.7. הרופאה ממליצה על ביצוע ביופסיה של הערמונית בהרדמה חלקית טשטוש עקב בעיות טחורים ופיסורה. היא המליצה לבצע באיכילוב ועל ידך. ברצוני לדעת האם אתה יכול לבצע את הבדיקה באופן פרטי ? והאם אתה עובד בהסדר עם ביטוח כלל שיממנו את הבדיקה בהרדמה ? תודה על תשובתך

29/10/2014

האם ביופסיה נוספת או בדיקה אחרת

שלום רב
אני בן 65 יש לי ערמונית מוגדלת ובשנה האחרונה יש לי PSA 8
עשו לי בדיקת ביופסיה לפני כ 4 שנים והיא הייתה לא פשוטה מבחינת ההרגשה אחרי אך התוצאה הייתה שלילית
כגרע יש לי הפנייה לפרופ חיים מצקין באיכילוב לביצוע ביופסיה נוספת ואני רוצה להתייעץ עם פרופ חיים מצקין לפני ביצוע הביופסיה ולבחון האם זה מה שצריך לעשות או לחלופין יש פתרונות נוספים
אני לא שולל אפשרות של קריטת הערמונית
אודה ליצירת קשר איתכם לתיאום היעוץ
הפל שלי הוא 0544501491 שמי יעקב דור

פרופ' חיים מצקין

אנא התקשר 03-6050699 למזכירתי רחל וקבע עימה תור למרפאתי

לחילופין אמסור לה בקשתך והא תתקשר אליך.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/09/2014

המשך שאלה

בהמשך לשאלתי ה p.s.a שלי ע”פ הבדיקות מאוד גבוהה (כפי שכתבתה)נשלחתי לעשות מיפוי עצמות מהטכנאית עוד טרם תשובה סופית אני מבין שהבדיקה בסדר(אקבל תשובה ביום שני השבוע) . השבוע יש לי בדיקת סיטי בתל-אביב וכן בדיקת ביופסיה שהופניתי למכון בחלון .
שאלותיי האם שייך לקבל דיאגנוזה רק לאחר שרשרת הבדיקות ?
2.שמעתי שבדיקת הביופסיה קשה האם ניתן לעשותה אצלך בהרדמה אני מתלבט מאחר ואני לפני יום כיפור וחושש שזה ישפיע האם ניתן לדחותה לאחר החגים או לדעתך לאור בדיקת p,s,a אין לדחותה ויש לקימה עוד השבוע
3. מתי ניתן להגיע אליך להתייעצות או כדי לבצע את הביופסיה בהרדמה
אודה על תשובתך

פרופ' חיים מצקין

אבחנה נעשית אך ורק על פי ביופסיה.

רמות PSA רק תומכות בצורך לבצע ביופסיה או לחילופין בדיקות נוספות כמו מיפוי עצמות אליו נשלחך.

יש מקום לבצע בהקדם אבל לא בבהילות וניתן וסביר לדחותה לאחרי יום כיפור.

אפשר  עם הרדמה אם כי רב הגברים עוברים אותה לא תחת הרדמה.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/05/2014

גידול של הערמונית

psa 4.3
מזה כחודש מטופל ב “דואודרט”
התרוקנות של השלפוחית לפי אולטרה סאונד היא 48%
בדצמבר עברתי ניתוח שרוול אצל המומחית דר רזיאל
שקלתי 135
היום 100
מתעורר מספר פעמים בלילה
אמור לבצע ביופסיה של הערמונית אצל גיל רביב באסותא, אך התנשאותו ויהירותו מטרידים אותי וגורמים לי לדחות את הבדיקה
בנוסף חולה סכרת מזריק אינסולין כשHA1C-7
איך יכול לעזור?
עלות ביקור?
מבוטח במכבי?
קבלתי המלצה מחבר שמעריך את המלצתו
עמנואל
0523212626

פרופ' חיים מצקין

שלום

חסרים פרטים וכמובן בדיקת הערמונית.

כן חושב שאוכל לעזור בין בהחלטה אם זקוק לביופסיה ובין היכן ניתן לבצעה שלא על ידי הרופא שפנית אליו.

צור קשר עם מזכירתי בקליניקה ביום ראשון בשעות אחה"צ המוקדממות והיא תתן לך פרטים:עלות, החזרים , תורים

בברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/04/2014

סרטן הערמונית

אני בגיל 71 מטופל בכדורים נגד לחץ דם, לופרסור, נורבסק, פמיד, אלוריל,טריטאס, וכן נגד דלקת מפרקי היד פרדניזון 5 מ”ג
בבדיקות PSA עקב הגדלת הערמונית, נשלחתי לביופסיה ונתשובה האחרונה היא : GLEASON’S SCORE : 3+4 = 7
TUMOR OCCUPIES ABOUT 8% OF TOTAL CORE VOLUME
TUMOR INVOLVES 1 OOUT OF 10 EXAMINED CORES (TWO FOCI 2MM+ 2 MM IN ONE CORE OF MIDGLAND ZONE
נשלחתי על ידי רופא אורולוג לבדיקת CT בטן וגן וכן מיפוי עצמות – טרם נתקבלו התוצאות
שאלתי האם אני צפוי לכרית הערמונית או לטיפול הוררמונלי? ואם כרית ערמונית מה הנתוח המומלץ. בתודה

פרופ' חיים מצקין

שלום רב 

אני יוצא מנקודת ההנחה שהבדיקותהנוספות אליהן נשלחת תהיינה תקינות.

פתוחות בפניך אפרויות מספר: עדיין ניתן לחשוב על מעקב ללא טיפול אקטיבי כעת מאחר ומדובר בגידול בנפח קטן מאד. אם תרצה טיפול שמטרתו להבריא אותך ממחלתך ניתח הוא פתרון אחד, וקרינה לסוגיה חיצונית או פנימית-ברכירתפיה הן פתרון נכון ואולי אף יותר מותאם לגילך.  דווקא טיפול הורמונלי הוא פתרון לא טוב ולא נכון.

אורולוג-אונקולוג מומחה הם כתובת להחלטה משותפת.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/03/2014

סרטן ג’קסון 8(4=4) שהתגלה אצלי ,אחרי שבעבר עברתי ניתוח שפיר בערמונית.

שלום פרופ’ מצקין.
מהי השכיחות,שאחרי ניתוח של ערמונית מוגדלת שפירה,שבוצע בשנת 2010 ,והכל היה תקין בביופסיה,
יופיע סרטן בזמן כה קצר?
מה הטיפולים המומלציםו הסבירות שיהיו מוקדים נוספים בגוף?,הבדיקות הראשונות של ה-C.Tיעשו ב-24.4.
בסוף שנת 2013 הPSA התחיל לעלות מעל 4 . בהמלצת האורולוג נאמר לו לחכות חצי שנה,כי הכל היה תקין.בביופסיה של הניתוח,ב-2010.
עקב לחץ דם שסרב לרדת, ערך בעלי בדיקות וגם PSA לאחר 4 חודשים מה-PSA הקודם וגילה שהוא 6. ומיד האורולוג שלח אותו לביופסיה נוספת,שבה התגלה שיש לו מוקדים של סרטן ג’קסון8(4+4)
יש לציין שלאביו בן ה88,יש סרטן בערמונית כבר 14 שנה ,מסוג גליפון6, והא מרגיש טוב ומטופל בהורמונים כל חודשיים.הPSAשלו 0.41.
בעלי מטופל כעת בכדורים וזריקות תלת חודשיות, וצריך לעבור מיפוי עצמות וסי טי ובדיקות דם. שיקבעו את המשך הטיפול וזאת ב-24.4 .
בתודה
ממשה.

פרופ' חיים מצקין

הסבירוות איננה גבוהה. אבל עובדה נמצאה מחלה כעת השאלה איננה של הסבירות  אלר של הטיפול המתאים.

האורולוג שלח את החולה לבדיקות משמלימות נדרשות עקב הפונטציאל הגרוע יחסית של הביויפסיה עם דרןג 8 מתוך 10. הטיפולים האפשריים יהיה מקומיים כגון קרינה + הורמונים או הורמונים בלבד. תלוי בתוצאות הבדיקות שהוא יבצע.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/02/2014

סרטן הערמונית

אובחנתי בביופסיה בסרטן הערמונית, מדד גליסון 6, אני בן 57 ללא מחלות רקע, בריא בדכ,מאחר וקיימות גישות שונות לגבי ניתוח להסרת בלוטות הערמונית. קשה לי להחליט מה לעשות?

פרופ' חיים מצקין

לא ניתן כמובן לתת עצות מה לעשות.עצתי קרא חומר באינטרנט תוך הסייגות שחלק נכתב על ידי גורמים אינטרסנטיים, גש אחר כך לאורולוג מומחה המטפל בבעיות סרטן הערמונית קבל שעה נוספת ורק אז החלט. בדרך כלל ההחלטה לא צריכה להיות מהירה. הזמן עאיננו פקטור חשוב


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/02/2014

MRI לערמונית

בן 57 לאחר ביופסיה גליסון 3+3 PSA 4.14 ולפני ניתוח כריתת ערמונית.
האם נחוץ MRI לערמונית לפני הניתוח?

פרופ' חיים מצקין

נחיצות הניתוח והבדיקות לביצוע לפני הניתוח נקבעות על ידי האורולוג המנתח. אין חובה לבצע MRI. הרבה מנתחים מבקשים קודם לניתוח.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/12/2013

סרטן הערמונית

שלום רב פרופ. מצקין!
אני בן 57, עם psa 5.82
בביופסיה שבצעתי לפני זמן קצר נתגלה גידול בערמונית.
הגידול התגלה בגליל אחד מתוך 6 גלילים משמאל.הוא ברמה של גליסון 3+3
ונמצא ב10% מאותו גליל.
הומלץ לי על מעקב פעיל.
האם לדעתך זה הטיפול המתאים למקרה?

תודה מראש
חיים

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון כן, אם כי זכותך לחשוב אחרת. הגישה הנוכחית  למחלתך בהיקפה המצוצמם הןא של מעקב צמוד עם PSA וביוסיפסיות חוזרות, אבל עדיין קיימת האופציה של טיפול להבראה מלאה הכוללת  ניתוח רדיקלי וקרינה בעיקר פנימית-ברכיתרפיה.

 

 

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/09/2013

ביופסיה לערמונית

שלום
אני בן 51 ובריא.
לפני שבוע הלכתי לאורולוג בכיר במכבי לבדיקה שגרתית והוא המליץ לי לבצע ביופסיה באסף הרופא.
אין לי בעיות חדשות בהשתנה , מאז שאני זוכר את עצמי אני צריך ללכת לעתים דחופות לשרותים, בלילה בדר”כ לא קם לשרותים.
הבדיקה הרקטאלית תקינה +1
בדיקת הpsa לפני שבוע 5.11
בספטמבר 2011 2.79
במרץ 2010 1.66
ביוני 2004 0.62
בשל הסיכוי לזיהום וחיידקים עמידים לאנטיבוטיקה האם כדאי ללכת לרוץ לבצע ביופסיה או לבצע שוב פעם בעוד חודשיים בדיקת דם ואז להחליט ? (יתכן שקיימתי יחסים יום יומיים לפני הבדיקה האחרונה)

בברכה
אבי

פרופ' חיים מצקין

נראה שישנה מגמת עלייה ברורה בשנים האחרונות.

אינני מוצא טעם להמתין. גש לביצוע הביופסיה היכן שהופנת.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
20/04/2013

ביופסיה ערמונית

אני לא חולה סכרת אבל רמת הסוכר שלי גבוהה מהנורמה, משהו בסביבות 140. אני צריך לעשות ביופסיה של הערמונית, אבל הרופא לא מסכים לי לעשות עד שרמת הסוכר שלי תרד. האם זה באמת קשור? למה?

פרופ' חיים מצקין

לא רואה כל קשר חוץ מהעובדה שרצוי תמיד לאזן הסכרת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,


שאלות נוספות בנושא: ביופסיה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר


מתן שתן בלילה בדיקת הערמונית דואורט סרטן בערמונית כאב באשך ימין Free PSA כדור cialis 5 מ"ג הופעת דם בעת מתן זרע כלמידיה דואדארט בצקת דלקת כרונית בערמונית בן 21 דלקת כרונית של הערמונית שלפוחית רגיזה טיפות זרע אחרי שתן דלקת בשלפוחית השתן תסמונת כאב האגן הכרוני טיפול באבודרט הגדלת הערמונית כריתת ערמונית שפירה דלקת בדרכי השטן אוראופךזמה דם בשתן בעיות פרוסטטה הגדלה של הערמונית כדור דואודרט אי נעימות בקצה הפין דם בזרע ערכי PSA ומה משמעותם הפסקת שפיכת זרע-שימוש בדואודרט אבנים בשלפוחית דלקת בערמונית ביופסיה לערמונית פירמגון ואנטיביוטיקה לאחר ניתוח ערמונית אצל דר שליו משה.נסיון דרך הפין לא צלח כי טען להצרות בשופכה עבר לפתיחתבטן ..כעת צלקת לכל אורך הפין השפעות כדור דאודורט מחלת מין תרופת דואודרט קימות לילה אחרי ניתוח ערמונית מוגדלת כאב באשך PARVUM-PCR שתן מרובה UREA.PARVUM-PCR - חיובי פגיעה בערמונית אשך טמסוליסין תופעות לוואי פרוסטטה מוגדלת לא ממאירה שארית שתן מתן שתן דחוף הגדלה שפירה של הערמונית?