בדיקת PSA


בהמשך העמוד 26 שאלות גולשים בנושא: בדיקת PSA

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

26 שאלות גולשים בנושא » בדיקת PSA


21/03/2016

בדיקת PSA

אני בן 58. האם בגילי כדאי לבצע בדיקת PSA פעם בשנה? תודה.

מיכאל שלום,

בדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית היא בדיקה אשר מומלץ לבצע לאחר שיחה עם רופא בדבר יתרונותיה וחסרונותיה. חשוב לציין שסקר לסרטן ערמונית כולל בדיקת דם ל PSA ובדיקה רקטאלית.

במידה והחלטת שאתה מעוניין בבדיקת סקר לסרטן ערמונית, מומלץ לבצע בדיקה זו בהנחייה של אורולוג ולקבוע את תדירות הבדיקה לפי המטופל. לדוגמא, מטופל עם PSA נמוך יכול לדחות את הבדיקה הבאה ולבצעה כעבור 3-5 שנים בעוד שמטופל עם PSA גבוה יותר זקוק להערכה נוספת כעת או לבדיקה חוזרת תוך שנה.

אשמח להפגש איתך במרפאתנו ולהרחיב בדבר בדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית.
צוות האתר
16/03/2016

קביעת פגישת התייעצות

בס”ד

ד”ר איתי שלום.
אבי ע”פ הערכה נולד בשנת 1936 (לא נולד בארץ). אובחן לפני כשנה וחצי (נוב’ 2014) כבעל ערמונית מוגדלת, גליקסון 9 (4+5) ו-psa 137.
בהמלצת הרופא אבי מבצע זריקה תלת חודשית+נוטל תרופות להקטנת הערמונית ובמידת הצורך נוטל גם משככי כאבים (ZELDA).
לאחר שנטל תרופות ירד לו הPSA ל13 ולאחרונה עלה לו הpsa ל 26 .
דיווחנו על כך כמובן לרופא והוא נשלח לבדיקת מיפוי עצמות+ ובדיקת PSA נוספת. אנו ממתינים לתשובות כרגע. בימים האחרונים הוא סובל מכאבים במתן שתן, דימום קל ולעיתים קרובות בריחת שתן. תופעות לוואי נוספות שיש לו הן: חוסר תיאבון, אינו עושה פעילות ספורטיבית כפי שהיה נוהג לעשות ועייפות מוגברת. שאלותיי הן:
א. יש מצב שמדובר בסרטן גרורתי?
ב. האם ניתן לנתחו בשלב זה של חייו ולהסיר את האשכים/הערמונית בלבד?
ג. האם ניתן לקבוע עימך פגישה ולהביא את התיק הרפואי שלו לאבחנה מחודשת?

יפעת שלום,

רמת PSA מעל 100 בחולה עם סרטן ערמונית (גליסון 9 הינו סרטן ערמונית) מרמז על סרטן ערמונית גרורתי, אך יש צורך לעבור על הבדיקות שביצע אביך בכדי להבין מה מצבו המדוייק ומה הטיפול המומלץ. אשמח להפגש עם אביך, לעבור על תיקו הרפואי ולעזור בהמשך הטיפול בו.

באתר ניתן למצוא את דרכי ההתקשרות עימי לקביעת תור.
צוות האתר
12/01/2016

UTI חוזרים ונשנים

שלום רב,
אני בן 70, מאובחן עם ערמונית מוגדלת שפירה. מ 2011 ועד היום עברתי 5 אירועים (כאחד בכל שנה) של UTI והאחרון שבהם אירע לפני כשבועיים במרחק של שנה ו- 3 חודשים מהקודם. כל האירועים זהים באפיים: הם מתחילים בצמרמורת וחום גבוה, בתכיפות ולעתים צריבה במתן שתן. בבדיקת השתן מצויים סימני דלקת ובתרבית חיידק E-COLI. הם מסתיימים לאחר טיפול אנטיביוטי בסיפרודקס 500 מ”ג 1X2 ל 10 ימים. החום יורד כיומיים שלושה לאחר תחילת האירוע. בתקופות הארוכות שבין אירוע אחד לשני איני סובל מהפרעות למעט קימה אחת בלילה למתן שתן. בדיקות US של בטן תחתונה, תפקודי כליות, שתן ו PSA, בוצעו מדי שנה בתקופות השקטות שבין האירועים, ונמצאו תמיד תקינות לחלוטין. בבדיקות המעקב האחרונות מדצמבר 2014: US- כליות תקינות, שלפוחית שתן ללא שארית, ערמונית כ 90 גר’.
בדיקת שתן ותפקודי כליות תקינים. בדיקת PSA ( שלושה חודשים לאחר זיהום )= 2.
לאור הנ”ל הוצע לי לשקול שימוש לכל החיים בכדור דואדורט שנטילתו כרוכה בתופעות לוואי משמעותיות ובפגיעה בפעילות המינית. מאידך אין כל ביטחון שהקטנת הערמונית שתיגרם על ידי נטילתו תפסיק או תשפיע על דלקות השתן. מאחר וכאמור ברוב רובם של ימות השנה איני סובל מהפרעות, העדפתי עד היום ואני ממשיך להעדיף את “חוויית” דלקת השתן והטיפול האנטיביוטי כאחת לשנה למספר ימים, מאשר את ההשתעבדות לכדור הנ”ל על כל תופעות הלוואי המרתיעות שבנטילתו.
אודה על דעתך לגבי החלטתי הנ”ל וכן על התייחסותך לאפשרות של טיפול בכדור אחר ללא תופעות הלוואי של הדואדורט .

שלום רב  ותודה על השאלה,

הסיבה השכיחה לזיהומים חוזרים בדרכי השתן בגברים בני 70 היא הגדלת ערמונית הגורמת לפגיעה בהתרוקנות שלפוחית השתן. הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול משולב (כדור DUODART). אמנם פגיעה בתפקוד המיני היא תופעת לוואי של טיפול זה אך מופיעה בפחות מ 10% מהנוטלים טיפול זה. גם אצל אלו הסובלים מפגיעה, מדובר בתופעת לוואי שאר לרוב היא הפיכה, משמע הפסקת הטיפול תגרום לחזרת התפקוד לרגיל.

ישנה אפשרות לטפל בחוסם אלפא בלבד (OMNIC ו XATRAL הם שני התכשירים הנפוצים בישראל). תופעות הלוואי של תכשירים אלו אינן כוללות הפרעה בתפקוד המיני ויעילותן פחותה בהשוואה לטיפול משולב. ממליץ שתוועץ באורולוג לגבי טיפול תחליפי ותופעות הלוואי האפשריות.
צוות האתר
12/01/2016

כדור דואודרט

מה ההשפעה של כדור דואודרט מבחינת התוצאה מבחינת התוצאה של בדיקת PSA זה מעלה את הערך או מוריד התחלתי לקחת דואודרט לפני 20 יום תודה

דוד שלום,

המחקרים אשר בדקו את השפעת השילוב של טמסולוסין ודוטסטרייד (הכדור המשולב נקרא דואודרט) על הפרעות השתנה בגברים עם ערמונית מוגדלת בדקו גם את ההשפעה על רמת ה PSA. נמצא ששנתיים אחרי התחלת הטיפול רמת ה PSA ירדה ב 55-56%  (כלומר פחות ממחצית הרמה לפני התחלת הטיפול) וארבע שנים אחרי התחלת טיפול ב 56-57% (כלומר ללא ירידה נוספת).

אחרי 20 ימי טיפול קשה לקבוע בכמה ירדה רמת ה PSA. מקובל לבדוק פעם ראשונה לאחר לפחות 6 חודשים טיפול ולא לפני זה.
צוות האתר
03/01/2016

טיפול באבודרט ומעקב PSA

שלום פרופ.
כל כמה זמן צריך לבצע בדיקת PSA כמעקב אחרי הטיפול באבודרט ,אחרי הבדיקה הראשונה שמבצעים כחצי שנה מתחילת הטיפול ? ולאיזו ערכים לצפות?
תודה

פרופ' חיים מצקין

כארש הערכים מתיצבים אפשר להסתפק בבדיקה אחת לשנה עד גיל 70-75


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
30/12/2015

בדיקת PSA

אחרי כמה ימים מפעילות מיני ניתן לבצע בדיקת PSA לקבלת תשובה אמתית.

פרופ' חיים מצקין

2-3 ימים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
19/12/2015

קפיצה ברמת ה-PSA

בחודש פברואר ביצעתי בדיקת PSA והרמה היתה 4.8.בבדיקת הביופסיה אבחנו דלקת בערמונית.בחודש אוגוסט ביצעתי שוב בדיקת PSA לקראת ביקורת שלא יצאה אל הפועל והתוצאה היתה זהה 4.8.יש לי שבוע הבא ביקורת וביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה היתה הפעם קצת יותר מ-7.3 שזו קפיצה משמעותית להבנתי.תרבית שתן ובדיקת שתן כללית היו תקינים כולל בבדיקות הקודמות.

אני גם רוצה לציין שהתסמינים כמו צריבה בשופכה ולפעמים בשתן קיימים וגם דקירות לא קבועות בפין,גב תחתון ואגן.ואליהן הצטרפו גם כאבים/דקירות לא קבועות בעצמות שמתחת לברך,פרקי האצבעות וכפות רגליים.

שאלותי הן:

*האם יומיים וחצי שתיית קפה לפני הבדיקה היא שהעלתה את רמת ה-PSA?

*האם הכאבים שציינתי ושחלקן נוספו לאחרונה,הם חלק מדלקת הערמונית?

תודה!

פרופ' חיים מצקין

אין עדות מדעית רפואית ששתיית קפה מעלה רמות PSA בדם.

הסבירות שכאבים שאתה מתאר קשורים לדלקת ושזו מעלה רמות PSA בדם גם היא קלושה.

גש לאורולוג מומחה לקבלת חוות דעת מה לעשות בנוגע לערך חריג זה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
13/08/2015

PSA גבוה

שלום,
בעלי בן 57,
בתאריך 01.04.2008 בוצעה בדיקת PSA התוצאה 4.93
קיבל טיפול אנטיביוטי למשך חודש , בדיקת US תקינה,
בתאריך 01.05.2008 PSA עלה ל9.94 !
נלקחו ביופסיות התשובה : ב”ה תקין אין גידול,
תוצאות בדיקות במהלך השנים:
17.09.2008-6.6
20.04.2009-6.65
28.04.2010-5.07
14.12.2010-4.72
25.10.2012-5.34
02.09.2014-5.47
11.08.2015-5.78
מאז 2008 לא בוצעו ביופסיות, בעלי מתנגד לכך,
האם ישנה דרך פחות טראומטית לבדוק מה קורה בערמונית?
ומה יכול לגרום לתנודתיות המוזרה של ה-PSA?
אני דואגת מאד,
אנא עזרתך בבקשה

פרופ' חיים מצקין

בגדול אין תחילף לביופסיה.

יחד עם זאת לטעמי אם הבדיקה של הערמונית תקינה, העדר תנודתיות משמעותית אינו מחייב כלל ביופסיה חוזרת.

תנודתיות של 10% בין בדיקה לבדיקה כאשר אין מגמה ברורה ואחידה של עליית PSA איננה מחייבת ביופסיה אלא מעקב רפואי.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
28/07/2015

טיפול באבודרט

פרופ. מצקין
שלום רב!
-כעבור כמה זמן יש לחזור על בדיקת PSA ו US ערמונית מהתחלת הטיפול ב AVODART?
-ואיזו ערכים לצפות אם תהיה תגובה לטיפול ב AVODART ?
ערכים בהתחלת הטיפול PSA-2.5 וערמונית 80 CC
תודה ויום טוב

פרופ' חיים מצקין

אין חובה לבצע US של הערמונית.

PSA רראשון כעבור חצי שנה יספיק. תהיה ירידה בסדר גודל של כמחצית

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
26/07/2015

בדיקת PSA

לפרופ שלום רב. אני בן 50 עם ערמונית 40CC עובר בדיקת אורוגלוג שנתית כולל PSA. ה PSA האחרון הראה 1.8 בכל השנים הקודמות העכים נעו בין 2.0 ל 2.3 האם ירידה ב PSA היא תקינה?

פרופ' חיים מצקין

הבדיקות תקינות לגילך.

לשינויים המזעריים ברמות PSDA אין ערך קליני מעשי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
24/07/2015

ביקורת ובדיקה בתום שנה לאחר ניתוח ברכיתרפיה של סרטן הערמונית

ב-8/8/2014 ביצעתי ניתוח ברכיתרפיה של סרטן הערמונית בראשותך ב-אסותא –
בביקורת הראשונה הודעת לי שבתום שנה אקבל הזמנה לבדיקה שנתית על ידך.
אנא דווח לי מתי אקבל את ההזמנה ומה עלי להביא לצורך הבדיקה.
בדיקת PSA לחודש אוגוסט 2015 כבקשתך, אבצע בתחילת חודש אוגוסט.
בתודה על מתן התשובה בהקדם

פרופ' חיים מצקין

שלום

לפניך שתי אפשרויות:

1)לקבוע תור במרפאות החוץ של ביה"ח איכילוב 03-6974444 למרפאתי המתקיימת אחת לשבועיים ולהגיע עם טופס 17 מהקופה

2)לקבוע תור פרטי במרפאתי 036050699 עם רחל המזכירה בתאריך נוח לך ובתשלום.

להתראות

חיים מצקין MD

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
20/07/2015

סרטן ערמונית

פרופסור שלום! הנני חבר קופת חולים מכבי יליד 1945 בריא בגוף ובנפש בגין בדיקת PSA שהיתה 6.7 המליץ האורולוג לבצע ביופסיה בערמונית התוצאות שהגיעו הראו גליסון 3+4 ו2 סלילים בצד שמאל עם סימני סרטן בהמלצת פרופסור אחר לאורולוגיה הומלץ לשלוח את הסליידים הפתולוגים לבדיקה שניה התוצאות שהגיעו פחות טובות 3 סלילים בצד שמאל גליסון 3+4 ו 2 סלילים בצד ימין גליסון 3+3 מאוד מבולבל ומרגיש בחוסר אמינות במערכת, אשמח לקבל את המלצתך, לאן עלי להמשיך מכאן.. ואיך בוחרים את האונקולוג המתאים ביותר (מקופת חולים לא קבלתי מענה הולם) תודה מראש משה

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

מציע שמראש תיבחר באאורולוג מומחה לסרטן הערמונית ואחר כך אם יהיה מדובר בקרינה תופנה לאונקולוג.

אין לראות הבדל מאד גדול בין שתי התשובות אבל אני מבין את הבלבול שנוצר אצלך.

ברשית מומחים קופת חולים מכבי אליהם תוכל לפנות אם תרצה במסגרת מכבי זהב ישנה רשימה מצוינת ממנה תוכל לבחור אורולוג ליעוץ ראשוני


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
30/04/2015

דואודרט

שלום.
בעלון לצרכן שמצורף לתרופת דואודרט כתוב:
1. “גברים הנוטלים את התרופה צריכים לבצע בדיקת PSA באופן קבוע” – למה. האם לקיחת התרופה מעלה את ה – PSA?
2. בהמשך כתוב: “במחקר קליני של גברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו דואודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו דואודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת אינה ידועה” – מה הכוונה? האם לפני נטילת התרופה יש לעבור בדיקות כל שהן? האם בכלל התרופה עוזרת או עלולה להגביר את הסיכוי לסרטן?

פרופ' חיים מצקין

התרופה מקטינה בכחצי את רמת הPSA בדם. לכן יש צורך במעקב לקבוע את רמתו החדשה.

כאמור לפני נטילת התרופה צריך להיבדק ולבצע בדיקת PSA לשלול קיומו של ברטן בערמונית לפני שמטפלים בהגדלה שפירה ולא מארת שלו על ידי דואודרט


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
28/03/2015

רמת ה PSA וסרטן

אני בן 61
לאבי התגלה סרטן הערמונית בגיל 69 , זה אומר שאני בסיכון גבוהה . רמת הPSA בנובמבר 2014-3.42, במרץ 2015-4.15 בבדיקה רקטלית אצל אורולוג בכיר לא נמצא הגדלה או ממצא מחשיד. כמו כן אין לי תסמינים מיוחדים יוצאי דופן במתן שתן . המלצתו לבדיקת PSA וPSA FREE בעוד 3 חודשים. האם יש מקום בערכים כאלה ומצב נתון לבצע ביופסיה . מה המלצתך ?

פרופ' חיים מצקין

מסכים להמלצה שקיבלת להמתין שלושה חודשים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
01/03/2015

ערכי PSA ומשמעותם

בחדש אוקטובר 2013 PSA היה 2.96.
בחדש אוקטובר 2014 PSA היה 4.02.
עכשיו לאחר 3 חדשים PSA יצא 3.46.
לאחר חודשיים נוספים PSA היה 4.5 (קיימתי יחסים יום לפני הבדיקה, אולי זו הסיבה לעליה)
ברצוני לשאול האם להמתין לעשות בדיקת PSA בעוד חצי שנה, או האם לדעתך לבצע בדיקת US לבדיקת מרקם הערמונית .
הגיל שלי, 68. (גודל 37 גרם).
אין בעיות במתן שתן.
בתודה, דוד

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון תשובתי מוגבלת כי איננה כוללת כמובן את בדיקת הערמונית.

הערכים הינם גבוליים בלבד ואני הייתי ממליץ בפניך להמשיך ולעקוב בלבד אחת לחצי שנה על המשך התנהלות הPSA.

אין מקום בכלל לביצוע אולטראסאונד או בדיקת הדמייה אחרת בשלב זה. לא נכוון לא נחוץ ועלול לגרור החלטות לא נכונות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
10/12/2014

סרטן הערמונית

אני בן 67 בריא בדרך כלל בבדיקת PSA פעמיים במשך השנה האחרונה היו המדדים 5.5 ןלאחר חצי שנה 6.5, נשלחתי לאורולוג שהפנה אותי לעריכת ביופסיה . בממצאים התברר כי ב 2 מתוך 12 הגלילים התגלה גלי.קסון באחד 4+3 בשני 3+4 .
אני רוצה לציין כי אין לי כל בעיות במתן שתן לא קם בלילה להתפנות ובמשך היום עוברות שעות רבות בין הטלות השתן
הומלץ ע”י האורולוג לבצע ניתוח האפ ברכיתריה באה בחשבון ומה הסיכונים
אנא תשובתך
תודה

פרופ' חיים מצקין

אמנם ברכירתפיה באה בחשבון לאור ממצאי הPSA והביופסיה.

אני מפנה אותך לאתר שלי בו תוכל לקרוא על הטיפולים ואם תרצה תוכל לקבוע למרפאת בית החולים או למרפאתי הפרטית להמשך בירור התאמתך . www.proscare.co.il

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
01/12/2014

שפיר או ממאיר?

שלום רב
בן 53.לאחרונה קימה בלילה להשתין.פניה לאורולוג כתוצאה מתופעה זו.בדיקות שתן תקין.אולטרא סאונד כליות ודרכי שתן תקין.נצפתה שארית מזערית.גודל פרוסטטה 42.
PSA ראשוני 5.26.
PSA +PSA חופשי אחרי שבועיים 5.27 עם יחס 0.18.
בבדיקה רקטלית הרופא אמר “שאני גדול והאצבעות שלו קטנות” אז קשה לו לאבחן לכאן או לכאן(יצויין-ביצע את הבדיקה כאשר אני מתכופף ולא שוכב על הצד.).לפני שלוש שנים עשיתי בדיקת PSA עם תוצאה 2.48.
מה המלצתך לאור הנתונים שהוצגו??תודה

פרופ' חיים מצקין

ערכי הPSA גבוהים באופו אבסולוטי וכן יחסית לגילך ולערכים הקודמים.

מציע שתיפנה שוב לאורולוג לפי בחירתך כדי לדון בצורך בביופסיה של הערמונית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
01/11/2014

לחץ ואי נוחות בבטן תחתונה כ 3 סמ מתחת לטבור

נ.ב
לגבי בדיקות הדם – האורלוג לא שלח אותי לבדיקת PSA כי לדבריו הבדיקה שעשיתי לפני שנה ועשר חודשים היתה תקינה

פרופ' חיים מצקין

לא חובה לבצע בכלל ובטח שבגילך הצעיר אפשר להסתפק במספר שנים בין בדיקה לבדיקה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
24/09/2014

בדיקת psa

התשובה שקיבלתי היא 21.79ng/ml אבקש תשובה מהירה אם אפשר תודה דרור

פרופ' חיים מצקין

לא זוכר פרטי התאור ובכל מקרה ערך זה הוא גבוה ביותר ומחייב התייחסות אורולוג מומחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
24/08/2014

הרגשה משונה אחרי דלקת בשתן

שלום ד”ר, אני בן 29.
לפני כחודש אובחנה דלקת בשתן א.קולי אצלי עם חשד ל STD. קיבלתי זינאט ודוקסילין.
לאחר שבוע שהגיעו כל התוצאות STD יצאו שלילי והפסקתי עם הדוקסילין ( קיבלתי ל 14 יום )
ואת הזינאט כמובן סיימתי לפי הוראת אורולוג. הייתה בדיקת PSA גבוהה של 5.7 ונאמר לי
ע”י האורולוג שזה בוודאות מהדלקת, רק אחרי סיום הזינאט לקחתי אופלוקסצין.
הכול היה בסדר והרגשתי טוב רק שבשבוע האחרון ( אני כבר שבועיים לאחר האופלוקסצין )
יש לי תחושה משונה קצת שאני מגיע לזקפה.. מן כובד כזה, ובכל האיזור שבין האשכים
לפי הטבעת יש לי מן תחושת כובד מציק. לא יכול להגדיר את זה ככאב, היציאות שלי
מבחינת שתן וצואה תקינות אין לי כאבים או צריבה או תכיפות בשתן. אני כן יושב הרבה
במשך היום בעבודה אבל אני לא יודע אם זה קשור.. יש לי תור לאורולוג רק עוד שבוע,
ובדיקת PSA ושתן המליצו לי לעשות רק חודש אחרי הטיפול האנטיביוטי ( שזה עוד שבועיים )
מודה מראש על כל תשובה, חיים.

פרופ' חיים מצקין

כדי שיהי STD צריך יחסי מין. אני מניח שהיו...

טופלת נכון.

אין כל טעםמ וענין בביצוע PSA חבל שעשית ואין צוואך בגיל 29 בשום מעקב PSA.

מניח שכל הבדיקות תקינות כולל אולטראסאונד לכן אפשר וצריך לראות בזה אפיזודה חד פעמית ולהתקדם הלאה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
12/11/2013

בדיקת PSA

בבעלי לאחר כריתה רדיקאלית של בלוטת הערמונית (בעזרת רובוטיקה). 6 שבועות לאחר הניתוח ביצע בדיקת PSA התוצאה היא 0.0.3 האם יש חשש שהמחלה עדין קיימת והאם צריך לבצע טיפול מנע .תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

בדיקת דם ראשונה של 0.03 היא מצוינת. הענין הוא לעקוב כדי לראות שאין בהמשך הדרך עליה. לכן בשנה הראשונה psa  מידי שלושה חודשם ולאר השנה הראשונה  הרופא העןקב אחרי מצבו יאצר לכם כיצד ממשכים במעקב.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
12/11/2013

בדיקת PSA

בבעלי לאחר כריתה רדיקאלית של בלוטת הערמונית (בעזרת רובוטיקה). 6 שבועות לאחר הניתוח ביצע בדיקת PSA התוצאה היא 0.0.3 האם יש חשש שהמחלה עדין קיימת והאם צריך לבצע טיפול מנע .תודה מראש

08/07/2013

שמן מגנזיום לטיפול בבעיות פרוסטטה

בעקבות בעיות במתן שתן שלח אותי הרופא לעשות בדיקת PSA שהחזירה רמות גבוהות מאוד. שמעתי על טיפול בעזרת שמן מגנזיום לבעיות בפרוסטטה. האם זו שיטת טיפול מוכרת? מה הסיכונים שלה?

פרופ' חיים מצקין

לא מכיר שימוש בשמן מגנזיום וזה איננו טיפול מקובל.

ערכי PSA מוגברים מעבר לנורמה המקובלת מחייבים בדיקה אצל אורולוג מומחה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
15/04/2013

סרטן הערמונית ובדיקת PSA

הרופא אמר לי שיש לי רמות PSA גבוהות. הוא נתן לי אנטיביוטיקה במשך שבועיים רק למקרה שזה זיהום. אחרי זה עשיתי שוב בדיקה והרופא אמר שהתוצאות לא רק שלא ירדו, אלא יצאו יותר גבוהות. הוא הפנה אותי לאורולוג. האם זה אומר שיש לי סרטן בערמונית? האם ניתן לאבחן סרטן בערמונית רק עם בדיקת PSA בדם?

פרופ' חיים מצקין

זה אומר שאתה צריך לבצע ביופסיה.

רק לאחר מכן תדע.

לא בהכרח כל עללית PSA היא על רקע סרטן ערמונית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
10/04/2013

סרטן הערמונית

יש לי היסטוריה משפחתית חזקה של סרטן הערמונית (אבי ואחי הגדול). עכשיו אני מעל גיל 65 ובדיקות PSA שלי נשארו ברמות נורמליות. אני עושה בדיקה רקטלית על ידי אורולוג מדי שנה. שמעתי לאחרונה כי מיץ רימונים עשוי להיות בעל ערך בטיפול בסרטן ערמונית אצל גברים שהסרטן שלהם הוא עדיין מתקדם למרות קרינה ו / או טיפול הורמונלי. מה שהייתי רוצה לדעת הוא זו:

(1) האם יש ראיות לכך שזה עשוי לעזור במניעה או בעיכוב תחילת המחלה? ו –
(2) האם יש ראיה לכך שזה יכול להפריע לאבחון מוקדם על ידי הטייה של בדיקת PSA?

פרופ' חיים מצקין

יש ברפואה גם אוופנות חולפות בשלב זה ככה יש להתייחס לנושא מיץ הרימונים. העדות -ההוכחה המדעית איננה מספקת כדי לקבוע שיש בכך ערך ממשי.

מצד שני אין כל הוכחה לנזק או שזה מפריע למעקב בעזרת בדיקת הערמונית ובדיקת הדם לPSA.

לרוויה !


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב
22/03/2013

קשר בין כולסטרול לבין סרטן הערמונית

לרופא שלום, שמי שאול, בן 45 מתגורר בירושלים. רופא המשפחה שלי גילה בבדיקות דם שגרתיות רמות גבוהות מדי של כולסטרול ובין היתר שלח אותי לבדיקת PSA. משיטוט באינטרנט הבנתי שזו בדיקה שקשורה בבלוטת הערמונית. האם יש קשר בין רמת הכולסטרול לבין סרטן הערמונית?
תודה מראש.
שאול.

פרופ' חיים מצקין

למיטב ידיעתי אין כל קשר


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
מנהל המחלקה האורולוגית והמרפאה האורו-אונקולוגית של הערמונית בביה"ח איכילוב, תל אביב


שאלות נוספות בנושא: בדיקת PSA

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים

דסמופרסין בעיות זיקפה בלוטת הערמונית הפסקת הדימום אחרי ניתוח Tyrp פרוסטטה ופוריות כאב גב תחתון הרדמות האגן והרגלים כאב ותחושת בעירה קושי בהשתנה טפטוף לאחר מתן שתן בחירת טיפול מתאים לסרטן הערמונית כדור דואודרט דואדארט תרופה אבודרט קרי לילה כאבים בערמונית מתן שתן שתן בלילה כדור cialis 5 מ"ג תכיפות בשתן ביופסיה לערמונית האם התרופות לטיפול בבלוטת הערמונית מסייעות גם בנשירת שיער? תכיפות במתן שתן בעיות פרוסטטה מחלת מין לאחר ניתוח ערמונית אצל דר שליו משה.נסיון דרך הפין לא צלח כי טען להצרות בשופכה עבר לפתיחתבטן ..כעת צלקת לכל אורך הפין בדיקת PSA תרופת דואודרט טיפול באבודרט גודל בלוטת הערמונית בעיות בזקפה טיפות שתן לאחר מתן שתן האם טפטוף לאחר מתן שתן יכול להיות קשור לקשיים בפוריות? בדיקת הערמונית תרבית טיפול בלייזר איבר מין ureaplasma ureal pcr - detected נפח ערמונית כריתת ערמונית שפירה UREA.PARVUM-PCR - חיובי גמילה מקטטר גודל הערמונית דואודארט ניתוח ערמונית בלייזר דם בשתן שימוש בתרופות דלקת כרונית של הערמונית דלקת בערמונית דלקת בפרוסטטה ? הגדלת פרוסטטה דלקת בדרכי השטן