אבודרט


בהמשך העמוד 36 שאלות גולשים בנושא: אבודרט

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא


קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

36 שאלות גולשים בנושא » אבודרט


03/05/2016

אבודרט לאחר ניתוח TURBT+TURP

עברתי ניתוח TURBT להסרת גידול חשוד במהלכו בוצע גם TURP שגם לאחריו הערמונית מוגדלת.
מטופל באבודרט כשלוש שנים.
האם ניתן להפסיק אבודרט כעת או שהפסקתו עלולה לגרום לבצקת בערמונית ועדיף להמשיך לקחת ?

ברק שלום,

לרוב לאחר ניתוח כריתת ערמונית (TURP) מקובל להפסיק את הטיפול באוודרט. עם זאת, מכיוון שאתה מציין שגם לאחר הניתוח הערמונית מוגדלת לא ברור לי האם בוצעה כריתה חלקית רק כחלק מכריתת גידול השלפוחית או שבוצעה כריתה מלאה כמקובל בניתוח כריתת ערמונית. ממליץ להתייעץ עם המנתח, אשר יודע האם כרת כריתה מלאה או חלקית, האם ניתן להפסיק את הטיפול.
צוות האתר
18/04/2016

תרופה אבודרט

דר.
שלום רב!

האם ידוע על כישלון טיפולי באבודרט,לאחר טיפול של תקופה ממושכת של יותר משנה?
הכוונה, אם הערמנות חוזרת לגדול למרות המשך טיפול באבודרט?
תודה

סולי שלום,

כן, הערמונית יכולה לגדול למרות טיפול באוודרט. כשלון של טיפול בהגדלת ערמונית לרוב אינו מוגדר כגדילת הערמונית מכיוון שהגודל אינו מהווה קריטריון לטיפול. כשלון טיפולי נקבע ע"י חומרת התסמינים מהם המטופל סובל. במידה ולמרות הטיפול באוודרט במשך למעלה משנה אתה סובל מתסמיני השתנה משמעותיים משנית להגדלת ערמונית, סיכוי טוב שאתה זקוק לניתוח כריתת ערמונית.

אשמח לפגוש אותך במסגרת מרפאתנו ולייעץ לך לגבי המשך הטיפול.

חג שמח
צוות האתר
15/02/2016

טיפול באבודארט וגודל ערמונית

שלום דוקטור
עד כמה ממשיכה הערמונית לרדת בנפח ,תחת טיפול באבודרט?
לפי העלון, הנפח יורד ב 20-25%. כעבוד 6 חודשים
האם כשמגיעה לנפח זה מספסיקה לקטון? או שכל עוד מטופלים באבודרט הנפח ממשיך לרדת?

סולומון שלום,

לפי המחקרים שנערכו עם תרופה זו נפח הערמונית קטן בעד 30% והזמן עד לירידה הזו בגודל הערמונית אכן אורך כ 6 חודשים. לאחר מכן גודל הערמונית נשאר יציב. לפי אותם מחקרים, מטופלים אשר קיבלו טיפול אשר לא כלל אבודרט סבלו מהמשך גדילת הערמונית בעוד מטופלים באבודרט נהנו מהתייצבות הגודל.
צוות האתר
11/01/2016

מעקב אחרי ערמונית מוגדלת ,PSA ובדיקה רקטאלית וטיפול באבודרט

שלום פרופ.
כל כמה זמן אני צריך להבדק אצל אורולוג ,כאשר יש ערמונית מוגדלת כולל בדיקה רקטאלית ו PSA
כאשר אני מטופל באבודרט? היתה לי ירידה בנפח מ 75 ל 59 CC וירידה של PSA מ 2.5 ל1.1
מאז שהתחלתי את הטיפול מלפני 6 חודשים .
תודה

שלום סולי,

לרוב מומלץ  לבצע מעקב חד שנתי. בתחילת הטיפול אנו נפגשים עם המטופל בתדירות גבוהה יותר כדי להבין האם הטיפול משיג את התגובה הקלינית הרצויה והאם המטופל סובל מתופעות לוואי, אך לאחר התקופה הראשונית אפשר להפגש עם האורולוג פעם בשנה.
צוות האתר
03/01/2016

טיפול באבודרט ומעקב PSA

שלום פרופ.
כל כמה זמן צריך לבצע בדיקת PSA כמעקב אחרי הטיפול באבודרט ,אחרי הבדיקה הראשונה שמבצעים כחצי שנה מתחילת הטיפול ? ולאיזו ערכים לצפות?
תודה

פרופ' חיים מצקין

כארש הערכים מתיצבים אפשר להסתפק בבדיקה אחת לשנה עד גיל 70-75


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/12/2015

אני בן 62 בלוטה הערמונית 42 ולפי אולטרהסאונד נישאר שתן 373. קיבלתי 6 חודשים קסטרל XL ואבודרט ו אחרי חצי שנה עד פעם באולטרהסאונד בלוטה

אני בן 62 בלוטה הערמונית 46 ולפי אולטרהסאונד נישאר שתן 363. קיבלתי 6 חודשים קסטרל XL ואבודרט ו אחרי חצי שנה עד פעם באולטרהסאונד בלוטה 42 ושתן 374.pca נורמה
איזה בדיקות אתא מומלץ לעשות. הרבה שנים עבדתי בחורב בחוץ בדרך כלל בחורב אני רצ הרבה פעמים לשרותים ו בקייצ פחות.

13/12/2015

זרע

יש לי שאלה אני לוקח כדור קסטרל וכדור אבודרט. מאז שהתחלתי לקחת כדור אבודרט אין לי זרע במגע המיני. השאלה שלי אם זה בסדר. והאם מותר להשתמש באבודרט לאורך זמן. והאם הזרע יחזור כשאפסיק לקחת כדור אבודרט.

פרופ' חיים מצקין

זו תופעת לוואי של שילוב של שתי התרופות. זה בסדר, אלא אם כן אתה מתכנן הריון וילדים....

בשימוש ממושך של אבודרט , חזרת נוזל הזרע תיקח זמן רב וצפויה להיות פחותה.

אין בכך לגרוע מההנאה בקיום יחסי מין.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/12/2015

תרופות דואודרט ו,אבודרט

מה ההבדל בין שתי תרופות אלה?אם יש..דואודרט ואבודרט
אני אמור להתחיל עם התרופה דואודרט ושאלתי היא מתי עדיף ליטול את התרופה..בבוקר..צהריים או ערב או לפני השינה.אחרי אוכל או לפני..ולכמה זמן מומלץ להמשיך עם התרופה משום שבעלון לצרכן ישנן כמה הסתייגויות שהתרופה עלולה להזיק..אשמח לתשובתך.תודה

פרופ' חיים מצקין

דואודרט מכילה אבודרט ובנוסף תרופה נוספת המוכרת בארץ כאומניק או טמסולין.

התרופות "עובדות" יותר מ24 שעות ולכן לא משנה מתי תיקח החשוב שזה יהי תמיד באותו זמן.

למעשה התרופה נילקחת אם היא מסייעת, לכל החיים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/12/2015

פרמיקסון ואבודרט

שלום פרופ.
האם האפקט הטיפולי של מתן שתי התרופות פרמיקסון ואבודרט ביחד לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית יותר טוב מאשר לתת כל אחת מן התרופות לחוד.
תודה

02/11/2015

הפסקת טיפול באבודרט ותפקוד מיני

שלום
אחרי כמה זמן מהפסקת האבודרט ,בגלל הפרעה בתפקוד המיני יחזור המצב לקדמתו לתפקוד מיני תקין?

פרופ' חיים מצקין

מספר שבועות


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/10/2015

ערמונית מוגדלת

שלום
מה ההבדל בין התרופה פרמיקסון לאבודרט באשר לטיפול בערמונית מוגדלת?
מה אתה מעדיף כטיפול ראשון?
תודה

פרופ' חיים מצקין

אינני משתמש לעיתים תכופות בפרמיקסון.

מבחינתי אבודרט-תרופה מוכחת כפעילה .


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/10/2015

בעיה בבליעת קפסולת אבודרט

שלום רב, אבי, בן 81 נוטל קפסולות אבודרט מזה מספר שנים עקב ערמונית מוגדלת. לפני כשנה חלה בניוון שרירים – ALS וכעת מתקשה מאוד בבליעת הקפסולה. האם התרופה עשויה להינתן בצורה אחרת? או שיש תרופת תחליף שאפשר להמיס בנוזל? האם אפשר לוותר על נטילת תרופה לערמונית לאור תוחלת החיים הקצרה שנותרה לו (נראה שלא יותר משנתיים -שלוש)? יש קושי רב בהבאתו של אבי לאורולוג.

פרופ' חיים מצקין

אבודרט לא קיים שלא בכדורים.

אם המטרה הינה להשאיר את הערמונית קטנה ושלא תגדל ותפריע אפשר להמיר את הכדור בזריקה אחת לשלושה חודשים. יש מספר זריקות כאלו בשוק הישראלי ותוכלו להשיגה דרך אורולוג הקופה: ZOLADEX, DECAPEPTYLE BUSERELIN הן רק חלק משמות הזריקות  הרשומות בישראל. אמנם ההתווויה היא בסרטן הערמונית, אבל במקרה של אביך זה יעשה אותה פעולה בדיוק כמו הכדור ויקל עליכם.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/10/2015

סיאליס

פרופ. שלום
מאחר ואין לי תלונות אורינארית ויש לי רק ערמונית מוגדלת (85 CC ), ועקב תופעת לואי של אבודרט של ירידה בחשק המיני ובעיה בזיקפה (לא מחזיק מעמד למספר דקות)
-האם אני יכול להשתמש בסיאליס במינון יותר גבוה (10 או 20 מג) רק בזמן אקט מיני,במקום סיאליס 5 מג על בסיס יום יומי וזה יעזור אותו דבר?
-אם אני אפסיק הטיפול באבודרט,בגודל ערמונית כזו בגלל תופעת הלואי ,איזו אופציות טיפוליות את מציע לי?
תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

אינני מציע שום אופציות טיפוליות

כאלו אציע רק אחרי בדיקה מלאה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/10/2015

אבודרט

תודה על התשובה המהירה
יש לי ערמונית מוגלת ואני לא יכול להפסיק את האבודרט,בגלל התופעת לוא מיני ,אם יש אופציה לטיפול קבוע בסיאליס 5מג שאתה אומר שיכול לעזור.
השאלה האם תופעות לואי מיני יכולה לחלוף עם הזמן למרות המשך טיפול באבודרט,אפילו בלי שימוש בסיאליס
תודה

פרופ' חיים מצקין

לא מאד סביר שתחלוף עצמונית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/10/2015

אבודרט

שלום פרופ.
האם התרופה אבודרט יכולה לגרום לתופעות לואי מיני ,כגון בעיה בזיקפה ,אי אונות או ירידה בחשק המיני ,לאחר 4 חודשים מהתחלת הטיפול?מציין שלא היו תלונות כאלו לפניכן.
אם כן מה אתה מציע כטיפול בתופעות לואי אלו?
תודה ויום טוב

פרופ' חיים מצקין

כן.

אפשר להפסיק ליטול את התרופה. ככל שתקדים כך גדולים הסיכויים לחזרת המצב לקדמותו

אפשר לנסות להעזר במינון קבוע פעם ביום של סיאליס 5 מ"ג. התרופה עשויה לסייע גם לנושא התפקוד המיני וגם לנושא הפרעות ההשתנה בגינן אתה מקבל אבודרט


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/10/2015

השפעת שימוש ב אבודרט

שימוש ב אבודרט גרם אצלי להגדלת השדיים.
האורולוג בקופ”ח אמר שהמצב יחזור לקדמותו לאחר שאפסיק לקחת אבודרט.
לדאבוני מסתבר שהוטעתי (אין שינוי בגודל השדיים).
מה ניתן לעשות, אם בכלל, ללא התערבות כירורגית ?

פרופ' חיים מצקין

בדרך כלל גודש בשדיים מוטב אחרי הפסקת התרופה.

אם עדיין תחושתך היא שאין נסיגה לאחר מספר חודשים הפתרון הוא אסטתי כירורגי בלבד.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/08/2015

אבודארט

AVODART
שלום
פרופ
שאלות על התרופה אבודרט
-האם התרופה אבודרט עוצרת גדילה של הערמונית בלבד
או גם עוצרת הגדילה ומקטינה את הנפח הקיים?
-האם יש כשלון טיפולי באבודרט?
– האם נטילת התרופה הוא לתמיד?
תודה

פרופ' חיים מצקין

מקטינה גודל ערמונית בכ20-25% מהנפח.

נטילת התרופה היא לתמיד או כל עוד היא מסייעת. אם תתקבל החלטה לניתוח ערמונית יהיה מקום להפסיק נטילתה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/08/2015

AVODART

שלום
פרופ
שתי שאלות
-האם התרופה אבודרט עוצרת גדילה של הערמונית בלבד
או גם עוצרת הגדילה ומקטינה את הנפח הקיים?
-האם יש כשלון טיפולי באבודרט?
תודה

05/08/2015

צריבה ותכיפות ודחיפות בשתן וכאבים בעת שפיכה.

פרופ.
שלום
בן 50+לפני כחודש וחצי ,עקב הגדלת ערמונית עד 85 CC, ו PSA 2.5 ומבחן השתנה תקין,אורולוג המליץ על התחלת טיפול באבודרט.מזה כשבועיים החלה תלונות של צריבה ותכיפות ודחיפות במתן השתן,כמו כן כאבים בעת שפיכה.תרבית שתן -ללא צמיחה (פעמיים)
מה יכול לגרום לתלונות שלי ? ומה הייתי ממליץ לי לעשות?
תודה

פרופ' חיים מצקין

בטח שלא אבודרט.

חזור לרופא האורולוג אולי מדובר בדלקת על רקע הגדלת הערמונית המצריכה  אנטיביוטיקה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/07/2015

טיפול באבודרט

פרופ. מצקין
שלום רב!
-כעבור כמה זמן יש לחזור על בדיקת PSA ו US ערמונית מהתחלת הטיפול ב AVODART?
-ואיזו ערכים לצפות אם תהיה תגובה לטיפול ב AVODART ?
ערכים בהתחלת הטיפול PSA-2.5 וערמונית 80 CC
תודה ויום טוב

פרופ' חיים מצקין

אין חובה לבצע US של הערמונית.

PSA רראשון כעבור חצי שנה יספיק. תהיה ירידה בסדר גודל של כמחצית

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/06/2015

ערמונית מוגדלת

פרופ. מצקין
שלום רב!
בהמשל למיילים מטה
להלן תוצאות האורופלומטירה
Q MAX-21ML/S
Q AVG 12 ML/S
T FLOW 28SEC
T VOID 28 SEC
T TO MAX 10 SEC
Q VOL 343 ML
PVR 51 ML

המליץ על התחלת טיפול באבודרט בלבד ובמידה ויהיו הפרעות בתפקוד המיני,הוספת סיאליס 5 מג על בסיס יום יומי.בעוד חצי שנה לחזור על PSA וUS ערמונית.

מה אתה חושב על הטיפול שהוצע לי? ועל תופעת לואי של האבודרט?
מה הסכוי שתהיה לי אצירת שתן בגלל גודל הערמונית כעת?
תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

בדיקת ההשתנה

תקינה

הרושם טיפול נכון ומתאים

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/06/2015

ערמונית מוגדלת

שלום
פרופ.
נבדקתי ע”י אורולוג לאור הנתונים מטה.(גדליה של ערמונית מ 45 ל75.5 סמ”ק (ובמדידה שלו אפילו הגיע ל90 סמ”ק).ועליה ב PSA מ 1.67 ל 2.5 במשך כשנתיים ושמונה חודשים.
בבדיקה – DRE ערמונית +2 ,מוצקת רגילה ולא חשודה
המליץ על ביצוע תרשים שתן (אורופלומטריה) ואז יחליט על סוג הטיפול בדואודרט או רק אבודרט,או שילוב של אבודרט וסיאליס 5 מג יומ-יומי.
לאור הנתונים הנ”ל על איזו טיפול הייתי ממליץ משניהם,בהתחשבות שאני לאחר התקף לב מלפני שלש שנים ,ללא סיבוכים ועל טיפול בפלביקס ,טריטס 2.5 וליפוטור 20
תודה

פרופ' חיים מצקין

נראה לי שהאורולוג שלך מפעיל שיקול דעת מצוין והוא יתאים לך את הטיפול הנכון לאחר הבדיקה.

כל האופציות שהועלו הן סבירות ביותר למצבך.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/06/2015

דואודרט + אומניק אוקס

רופא יקר

היתה לי ערמונית מוגדלת של 70 סמ”ק, שהייתי לוקח בגללה אומניק אוכס במשך שנים- ואשר איפשרה לי עד לפני 4 חודשים להשתין כ- 10-15 פעם ביום (ללא קימה בלילה) ולקיים יחסי מין בשפע…- אך לבסוף, מבלי להרגיש כל לחץ, התברר לפני 4 חודשים כי שקית השתן איחסנה 1300 סמ”ק של שתן – ולאחר שיחרור הלחץ – נותרה שארית של 1000 סמ”ק , שלא הירגשתי בקיומה כלל – דבר שהביא את כיליותי ל- CKD STAGE 3 – ומאז ועד היום אני חי עם קטטר קבוע.
לפני כחודש טען אותו אורולוג כי עלי לקחת דואודרט לאחר ארוחת הבוקר – ואומניק אוקס בערב – ולאחר חודש של לקיחת תרופות אלו – אפשר יהיה להוציא את הקטטר – ולראות אם שרירי סגירת שקית השתן שלי עדיין פועלים………

לאחר חודש הוא הוציא לי את הקטטר – ולאחר שעברו 4 שעות , ולא יצאה אף טיפת שתן – התחלתי להרגיש כאבי תופת בפלג גופי התחתון – והייתי חייב ללכת לשיבא – כדי שיכניסו לי קטטר חדש….. שכמובן שיחרר את כל השתן שלא יצא – סה”כ כ- 3000 סמ”ק – שהיו מבוססים על שתיית 1 ליטר מים – ומהיכן השאר – לקב”ה התשובה……
קראתי זה עתה בדף ההוראות של דואודרט – כי אין לקחת אותו עם אף תרופה המכילה חוסם אלפא 5 – כדוגמת האומניק אוכס…….!!
שאלתי: האם לא טעה אותו רופא – בכך שנתן לי בנוסף לדואודרט גם אומניק אוכס בערב – עקב העובדה שדואודרט מכיל לא רק אבודרט – אלא גם טמסולוסין 0.4 מ”ג – הנמצאים גם באומניק אוכס? – ויש בכך כפילות – האסורה לפי דף ההוראות של הדואודרט………
מוכרחה להיות איזו סיבה – מדוע בעת בדיקת האורודינמיקה שעברתי רק לפני חודש ומחצה בשיבא – היתה לי עדיין השתנה מסויימת – ואילו עתה – לא יצאה לי אף טיפה שתן…. !!! – עצירות מוחלטת !!

אנא חשוב קמעה – מה יכולה להיות הסיבה לעצירות שתן כה קיצונית……. – שכאמור לא היתה קיימת עד לפני 4 חודשים – כשלקחתי רק אומbיק אוכס – ותו לא !!!

אשמח לתשובתך המקצועית
שחר

פרופ' חיים מצקין

אתה זקוק לניתוח הערמונית,

זהו תהליך טבעי שגבר עם ערמונית חוסמת ושארית שתן הולכת וגדלה מגיע לאי ספיקת כליות ולעצירת שתן מוחלטת.

זה או קטטר קבוע או ניתוח ואני מניח שאתה תעדיף ניתוח

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/05/2015

ערמונית מוגדלת

אני גבר בן 50.
ערמונית מוגדלת 50 סמ”ק, שארית שתן מעל 100 סמ”ק.
סובלת בעיקר בלילה – מתעורר כל 2-4 שעות, ואח”כ קשה לי לחזור להירדם כי אני מרגיש לחץ (כנראה בגלל שארית השתן).
ניסיתי כל מיני סוגים של תרופות בעבר (אבודרט, אומניק ועוד), הדבר היחיד שעזר לי לישון לילה כמעט שלם זה XATRAL.
אבל הערמונית המשיכה לגדול בהדרגה ועכשיו גם זה כבר לא עוזר.

מה אתה ממליץ לעשות?
האם יש תרופה חדשה שנחשבת יעילה מאוד?
טיפול טבעי?

האם אין ברירה אלא לעבור לניתוח?
ואם כן, איזה סוג של ניתוח?
שמעתי שהניתוח הסטנדרטי של TURP הוא בעייתי ויש לו תופעות לואי והחלמה לא קלה במיוחד.
האם אתה מכיר את הניתוחים בלייזר והאם אתה עושה אותם או ממליץ עליהם?

פרופ' חיים מצקין

אפשר לשלב קסטראל שאיננו מונע גדילת הערמונית יחד עם אבודרט שמקטין ומונע המשך גדילת הערמנוית

גודל ערמונית של 50 סמ"ק מתאים לניתוח TURP שסיבוכיו מעטיםפ ביותר והנסיון הוא גדול וטוב

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/04/2015

אבודרט כטיפול בסרטן ערמונית

ידוע לי כי ההתוויות לשימוש באבודרט הן לBPH אולם קראתי מספר מחקרים על שימוש באבודרט לאחר טיפול רדיקלי (בניתוח/הקרנות) שגרם להקטנה ברמות הPSA.
מצד שני אחת מהאזהרות של השימוש בתרופה הינה החמרה באגרסיביות של המחלה לאחר נטילת הכדור.
אשמח לדעת האם ישנו הגיון בשימוש באבודרט לאחר ניתוח להסרת הערמונית והקרנות שכשלו

בתודה מראש

פרופ' חיים מצקין

אין הגיון רב בנטילת אבודרט לאחר הישנות מחלת הסרטן.

ישנם טיפולים נכונים ומתאימים יותר.

רק לדחות עליית PSA איננו מספיק לאור הישנות  המחלה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/03/2015

סיכונים בלקיחת אבודרט

אני בן 57, סובל מהגדלה שפירה (אני מקווה) של הערמונית. נוטל מזה כשנה ומחצה אומניק-אוקס. אולם התסמינים מחמירים עד כדי כאבים בשלפוחית. שוקל לקחת גם אבודרט (בנוסף לאומניק). קראתי בעלון התרופה על סיכונים שונים, ביניהם אי-ספיקת לב וסרטן ערמונית בדרגה חמורה. הרעיון הוא לנסות חצי שנה. אם לא יהיה שיפור לעבור לניתוח. אם יהיה שיפור לשקול שוב. שאלתי : האם לקיחת התרופה לחצי שנה מכניסה אותי למעגל הסיכונים הנ”ל ? תודה רבה על הפורום המועיל והמכובד.

פרופ' חיים מצקין

אינני רואה כל סכנה ממשית בנטילת דואודרט לתקופות ממושכות.

נושא סרטן הערמונית לא ברור כלל ובטח שהתרופה לא גורמת ליותר מקרי סרטן הערמונית. באותם מקרים שכן נתגלו יתכן והסרטן היה חמור יותר.

בעיני נסה את התרופה בהחחלט


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/01/2015

אבודרט

מר מצקין שלום
ב 8/1/15 עברתי ביובסית ערמונית על ידך
אני בן 58 נוטל מזה שנים אבודרט ואלפא קל
חודשיים לפני הביופסיה הפסקתי לקחת את האבודרט בגלל שהוא עלול לסרטןובימקומו לקחתי סיאליס
בגלל קושי רב במתן שתן אחרי הביופסיה חזרתי לקחת את האבודרט
אם החלטתי ללכת לניתוח האם זה חשוב שאמשיך עם האבודרט כדי להקטין את הערמונית

פרופ' חיים מצקין

בהנחה שהביופסיה איננה ממאירת אלא שפירה ואתה מועמד לניתוח ערמונית בגין ערמונית שפירה ומפריעה יש הגיון בהמשך האסבודרט עד לאחר הניתוח. גם יקטין מעט את הערמונית בפרק הזמן הקצר שנותר עד לניתוח מתוכנן ואולי גם יקטין את מידת הדמם בניתוח עצמו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/12/2014

אצירת שתן

שלום רב !
ב-8/14 היתה אצירת שתן עם שארית 2700 cc והוכנס קטטר לחודש.
לאחר חודש היה ניסיון גמילה שנכשל וגם לא הרגשתי צורך להשתין, הוכנס שוב קטטר וקיבלתי תרופה מיוכולין 3×2 ביום למשך חודשיים + אבודרט וקרסטרל שכבר לוקח מספר חודשים.
לפני חודש עברתי בדיקת ארודינמיקה לוודא שיש התכווצות של כיס השתן ואכן יש.
היום , לאחר כמעט 5 חודשים היה שוב ניסיון גמילה עם כל הכדורים שציינתי והתוצאה :
בבוקר הוציאו את הקטטר והתחלתי לשתות מים כליטר אחד עד הצוהורים לפני בדיקת אולטרה סאונד לשארית שתן.
ובינתיים נתתי שתן שהזרימה היתה חלשה וחזרתי לבדיקת שארית השתן שהיתה 145 סמ”ק ולאחר התרוקנות נשאר 123 סמ”ק .
הרופאה אמרה שאפשר ללכת הביתה בלי קטטר עד למחרת בבוקר ולראות איך תהיה הזרימה ואז שוב לעשות אולטרה סאונד ולהתנהג רגיל.
בבית היתה לי פליטת זרע ( לאחר יותר מ – 4 חודשים ) שהיה מיימי וצבעו שונה.
בערב כבר לא יכולתי שוב להשתין שבא אם כאבים בקצה הפין.
חזרתי מיד למרפאה דחופה להכנסת הקטטר.
ועכשיו לשאלתי : האם יכול להיות גם שפליטת הזרע לאחר 5 חודשים בערך גרמה לאצירת שתן מכיוון שבצוהוריים היתה זרימה חלשה ? האם לא הייתי צריך להמתין ולראות מה קורה עם הזרימה לפחות עד הבוקר?
האם גרמתי לנזק כל-שהו?
מצטער מאוד על אורך השאלה !
מבקש מאוד מאוד את תגובתך , התייחסותך והצעתך לטיפול ואיזה בדיוק !
מאחל לך שבת שלום ומבורכת !

פרופ' חיים מצקין

פליטת הזרע לא גרמה לסתימה. אנימניח שהערמונית המוגדלת היא זו שמביאה לעצירת השתן.

מהספיור נשמע כאילו אתה תהיה זקוק לעצת אורולוג מומחה בקשר לניתוח מתאים כדי לאפשר השתנה סבירה. תרופתית מיצית

בהצלחה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
01/11/2014

דואודרט הגדלת מינון יכולה להשפיע?

אני בן 62 נוטל דואודרט מזה כשנה לאחר תקופה ארוכה של כ 5 שנים של שימוש באבודרט וקסטרל.בדיקות PSA מצ”ב בדיקות אחרונות 07/04/2014 1.98ng/ml
14/01/2014 12:46 מגן חוה 1.72ng/ml
14/11/2013 11:47 מגן חוה 2.03ng/ml
14/10/2013 12:06 מגן חוה 1.97ng/ml
10/06/2013 12:16 מגן חוה 1.57ng/ml
בבדיקות אולטרה סאונד הבלוטה באותו הגודל לפחות 3 שנים 4.5X5X5.5 סמ. האם יש טעם בהמשך נטילת התרופה אולי להגדיל מינון? האם שימוש בתרופה לאורך זמן לא מעלה סיכון לסרטן כפי שמופיע בהתוויה?
בתודה מראש
סכ

פרופ' חיים מצקין

התרופה אמורה להילקח כל החיים או לפחות כל עוד היא מסייעת לך ומרחיקה הצורך בניתוח

על פניו מהנתונים ששלחת יש מקום להמשיך

התרופה קיימת וניתנת במינון אחיד של כדור ביום


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/09/2014

השתנה עם קטטר

שלום!
עקב אצירת שתן גדולה , אני עם קטטר למשך חודש ולאחר מכן ניסיון גמילה.
אני לא מבין מדוע אני משתין המון עם הקטטר? כ- 4 ליטר בערך ביממה שהעיקר זה בלילה כ-2 ליטר כמעט.
כמו אני נוטל כ- 3 שבועות בערך קסטרל ואבודרט.
P S A : 4.6 P S A FREE RATIO : 0.24
האם זה מצב תקין שאני משתין הרבה עם הקטטר ?
ד.א. בדיקת קריטינין : 0.89
אודה מאוד על תגובה בהקדם האפשרי לאימייל האישי.
בברכה רבה מאוד!

פרופ' חיים מצקין

שלום

גבר שהוכנס לו קטטר עיקר אם הייתה אצירת שתן גדולה וממושכת עלול במשך מספר ימים ראשונים להטיל כמויות שתן גדולות. מעין מנגנון של "תיקון המצב והוצאת עודפים". . מבחינת החולה זה מצריך שתייה מעט רבה יותר מהרגיל כדי לא להיכנס למאזן שלילי של נוזלים בגוף.

לידיעה בלבד, תרופות כמו אבודרט או דואודרט מצריכות זמן ממושך יחסית כדי להגיע לשיא פעילותן 3-6 חודשים.

לא ניתן להתייחס לשאר מבלי לבדוק אותך ולקבל פרטים נוספים אםמ יש על מצב הכליות בבבידקת אולטרסאונד, בדיקות דם של PSA קודמות ועוד.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/08/2014

אצירת שתן!

שלום רב!
היתה אצירת שתן לא מלאה לגמרי, הגעתי למיון עם שארית שתן 2.700 סמ”ק !
בדיקת תרבית שתן ודם היו תקינות.
הוכנס קטטר שרוקן אותי ובקשתי להורידו, למחרת הגעתי שוב למיון ושוב הוכנס קטטר שרוקן אותי,
נאמר להיות עם קטטר למשך חודש על מנת לאפשר לשק השתן לנוח, ואכן אני עם הקטטר כמעט שבועיים.
אני התחלתי לפני כשבועיים ליטול כדורי קסטרל ואוודרט.
במשך השבועיים בערך שאני עם הקטטר , אני משתין ללא שליטה כ- 3.5 שקיות שתן .
הנני שותה בין 2.5 ל- 3 ליטר מים ועוד מרק וגם אוכל פטרוזיליה + תזונה מתאימה.
שאלתי: האם כמות השתן שאני נותן עם הקטטר הינה נורמלית? והאם יש תחליף טוב יותר לתרופות שציינתי שאני נוטל?
שמעתי שיש תרופה דואבודרט.
ד א. הנני בן 64 ובדיקת ה- פי. אס. איי הינה: 4.71 ופי. אס. איי פרי רטיו הינה 0.24
אודה לכם מאוד לתגובתכם המהירה ודעתכם על טיפול והמלצות כל-שהן.
בברכה רבה!
שובב!

פרופ' חיים מצקין

ראשית לא בטוח שאתה צריך תרופות ולא ניתוח להסדרת הענין. רופא לאחר בדיקה יותר מעמיקה יוכל ליעץ לך בנושא.

אם כבר טיפול תרופתי הרי שהתרופות שאתה מקבל הן נכונות ומתאימות להפרעות השתנה על רקע ערמונית מוגדלת, זאת בהנחה שרופא אורולוג בדק אותך ואימת ההנחה שמדובר בערמונית מוגדלת.

כמות השתנה מרובה היא תופעה מוכרת לאחר אצירת שתן ממושכת ומחייבת גם שתיה מרובה גם מעקב אחיר משקל הגוף ובדיקות דם שונות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/08/2014

אצירת שתן!

שלום רב!
היתה אצירת שתן לא מלאה לגמרי, הגעתי למיון עם שארית שתן 2.700 סמ”ק !
בדיקת תרבית שתן ודם היו תקינות.
הוכנס קטטר שרוקן אותי ובקשתי להורידו, למחרת הגעתי שוב למיון ושוב הוכנס קטטר שרוקן אותי,
נאמר להיות עם קטטר למשך חודש על מנת לאפשר לשק השתן לנוח, ואכן אני עם הקטטר כמעט שבועיים.
אני התחלתי לפני כשבועיים ליטול כדורי קסטרל ואוודרט.
במשך השבועיים בערך שאני עם הקטטר , אני משתין ללא שליטה כ- 3.5 שקיות שתן .
הנני שותה בין 2.5 ל- 3 ליטר מים ועוד מרק וגם אוכל פטרוזיליה + תזונה מתאימה.
שאלתי: האם כמות השתן שאני נותן עם הקטטר הינה נורמלית? והאם יש תחליף טוב יותר לתרופות שציינתי שאני נוטל?
שמעתי שיש תרופה דואבודרט.
ד א. הנני בן 64 ובדיקת ה- פי. אס. איי הינה: 4.71 ופי. אס. איי פרי רטיו הינה 0.24
אודה לכם מאוד לתגובתכם המהירה ודעתכם על טיפול והמלצות כל-שהן.
בברכה רבה!
שובב!

09/08/2014

תרופות לערמונית מוגדלת

בעקבות בעיה של דלקת בדרכי השתן שהיתה לי לפני כשנה וחצי וערמונית מוגדלת קיבלתי תרופות בשם אלפוקל ואבודרט , למה משמשות 2 התרופות האלה והאם אני צריך להמשיך לצרוך את שתיהם

פרופ' חיים מצקין

ניתן לשלב את שתי התרופות הנ"ל.

אלפוקל מקלה על ההשתנה אבל איננה מקטינה את הערמונית

אבודרט מקלה על הפ]אעות ההשתנה בעיקר כתוצאה מהקטנת הבלוטה מספר חודשים אחרי תחילת נטילתה. כאמור שילוב של השתיים הוא אפקטיבי  יותר מכל אחת בנפרד


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/11/2013

אופירה

פרופסור מצקין שלום,
בן זוגי נטל דאודרט ובעקבות רצונינו ללדת ילד הפסיק ליטול את התרופה ,לחלופין קיבל את תרופת האבודרט אותה נטל מספר ימים עד שגילינו שיש בה את אותו חומר הפוגע בעובר.
הינו נוטל כעת ארת הקסטרל, אך חושש לפגיעה בפרוסטטה וכן לילקות במחלת הסרטן עקב הפסקת האבודטרט וכן את דאודרט.
שאלתי היא: האם חששו ריאלי או מדובר בהפחדה של הרופא המטפל.
ומה אם יפסיק לחודשיים, האם יפגע באופן כלשהו או שיכול להיות רגוע ובחודשיים לא יתרחש שינוי מהותי?

תודה,
אופירה.

פרופ' חיים מצקין

הפסקת נטילת אבודרט או דואודרט אינה גורמת לשכיחות מוגברת של סרטן הערמונית.

הפסקת נטילת קסטארל יכולה להחמיר הפרעות השתנה אבל לא בהכרח. הטילתה  עלולה לגרום לשפיכה אחורית והעדר זרע בפליטה ולכן אם כך הוא הדבר ואתם רוצים הריון יש מקטום להפסקה זמנית של הקסטראל. לידיעתכם זמן ההעלמות של הקסטראל מהדם הוא קצר מאד ולכן השפעתו תפוג תוך זמן קצר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/11/2013

טיפול בפרוסטטה

פרופ’ מצקין שלום,
בו זוגי נטל את תרופת הדואודרט במשך מספר שנים, בימים האחרונים הפסיק וזאת על מנת שאני אהרה מזרעו בביטחה. שאלתי היא כמה זמן לוקח לתרופה להתנקות מזרעו.
שאלה שניה, הרופא שלו רשם לו שתי תרופות חדשות במקום והן:קסטרל ואבודרט האם הם בטוחות להריון.
ואם לא, על מה אתה ממליץ שיהיה רלוונטי להרות בביטחה.

05/11/2013

טיפול בפרוסטטה

פרופ’ מצקין שלום,
בו זוגי נטל את תרופת הדואודרט במשך מספר שנים, בימים האחרונים הפסיק וזאת על מנת שאני אהרה מזרעו בביטחה. שאלתי היא כמה זמן לוקח לתרופה להתנקות מזרעו.
שאלה שניה, הרופא שלו רשם לו שתי תרופות חדשות במקום והן:קסטרל ואבודרט האם הם בטוחות להריון.
ואם לא, על מה אתה ממליץ שיהיה רלוונטי להרות בביטחה.

פרופ' חיים מצקין

זמן מחצית חיים של התרופה הוא ארוך יחסית ולכן נדרשות כחודשיים ללא התרופה כדי "להתנקות".

תרופת האבודרט זהה למרכיב מסוים של הדואודרט ולכן מה שנאמר לעיל תופס גם לגביה.

אין בעיה כלל בנטילת הקסאטראל

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,


שאלות נוספות בנושא: אבודרט



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר


דלקת בדרכי השטן שארית שתן של 850 סמ"ק קרי לילה דואודארט שארית שתן הסרת אשכים תסמונת כאב האגן הכרוני סרטן הערמונית חוזר התרופה דואודרט ניתוח ערמונית בלייזר לחץ ואי נוחות בבטן תחתונה כ 3 סמ מתחת לטבור תכיפות בשתן ביופסיה הופעת דם בעת מתן זרע בנושא הערמונית טיפול מונע כריתת ערמונית שפירה Free PSA שלפוחית רגיזה ביופסייה תכיפות במתן שתן המשך שאלה למחלת מין לחוץ האם טפטוף לאחר מתן שתן יכול להיות קשור לקשיים בפוריות? PARVUM-PCR דלקת כרונית בערמונית דלקת כרונית של הערמונית טפטוף שתן צריבה בעת הטלת זרע בחירת טיפול מתאים לסרטן הערמונית ureaplasma ureal pcr - detected ניתוח ערמונית הפסקת הדימום אחרי ניתוח Tyrp U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי פירמגון אקסג'בה ואנטיביוטיקה פרוסטטה גודל ערמונית שפיכה מוקדמת דם בזרע בלוטת הערמונית בנפח הטיפול stereo tactic רוסטטה תופעות לוואי בנטילת דואודרט גב ושתן טיפות זרע אחרי שתן צריבה בעת מתן שתן לקיחת דואודרט ותופעות לוואי גודל הערמונית כאב בטן תחתונה ואגן צד שמאל טיפול בפרוסטטה אבודרט