תנאי שימוש באתר

השימוש באתר ותכניו מעידה על הסכמתך ואישורך לאמור בתנאי שימוש אלה:

בתקנון זה:

תכנים” – כל מידע המופיע באתר.

האתר” – אתר זה, וכל אתר אינטרנט המצוי בבעלותה של מדיקל סייט וכל אתר אינטרנט הקשור או המסונף למדיקל סייט או לאתרים כאמור.

החברה” – מדיקל סייט.

האמור בתנאי שימוש אלה מנוסח מטעמי נוחות בלשון זכר, אולם הוא מתייחס לשני המינים בצורה שווה.

השימוש באתר

השימוש באתר ובתכנים שנמצאים בו הם על אחריות המשתמש, על כן, לא תהא כל זכות לטענה, לתביעה או לדרישה כלפי החברה בקשר לשימוש באתר, או לנזק שנגרם במישרין או בעקיפין עקב האתר, זמינותו, התכנים הנמצאים בו או תכנים המקושרים ממנו.

האתר מיועד לשימוש אישי, ואין לעשות בו כל שימוש מסחרי ללא הרשאה מפורשת בכתב מהחברה. על המשתמש באתר חל איסור מוחלט להעתיק, להפיץ, לשדר, להציג, לבצע, לשכפל, לפרסם, להנפיק רשיון, ליצור עבודות נגזרות או למכור פריט מפריטי המידע, או השירותים שמקורם באתר.

החברה שומרת לעצמה את הזכות לשנות, לפי שיקול דעתה, וללא קבלת הסכמת המשתמש, את תנאי שימוש אלו, הזמינים למשתמש בכל עת.

החברה ממליצה לגלות זהירות לגבי התכנים המתפרסמים באתר. בפרט לגבי מידע הניתן על ידי רופאים. מידע זה אינו מהווה חלופה ליעוץ רפואי, והינו בגדר המלצה בלבד. לכן, החברה אינה אחראית לתכנים אלה ולתוצאות – ישירות ועקיפות – של השימוש בהם, שעלולות להיגרם למשתמש או לכל אדם אחר.

תכנים המפורסמים באתר על ידי גולשים

חופש הביטוי, בשילוב עם השמירה על חוקי מדינת ישראל מחייבים את החברה למנוע מלפרסם באתר תכנים (הודעות, תמונות, קבצים מסוגים שונים, קישורים, טקסטים וכל מידע אחר) כדלקמן:

תכנים בעלי אופי מיני בוטה, אופי גזעני, אופי מאיים, מוציאי לשון הרע, תכנים מסיתים, המעודדים עבירות, הפוגעים בפרטיות, המזיקים, הפוגעים ברגשות ציבור או ציבורים שונים ותכנים אשר מהווים של החוק; תכנים בעלי אופי מסחרי ו/או המכילים מידע פרסומי כלשהו.

החברה רשאית לסרב לפרסם תכנים אשר לדעתה מפרים מי מהתנאים הנ”ל ו/או עלולים לפגוע בה או באדם/גוף אחר, והיא רשאית למחוק תכנים כאלו.

החברה רשאית למחוק תכנים אשר אינם רלוונטיים, לראייתה.

בכתיבת שאלות באתר, לא יופיעו באתר הפרטים המזהים של המשתמש. פרטים אלו יהיו חשופים רק למנהלי האתר ולאנשים מטעמם, ולכן אין להוסיף פרטים אלו בגוף השאלה/הפנייה.

הכנסת כתובת הדוא”ל מהווה אישור לשליחת מידע שיווקי בעתיד, ולצירוף הכתובת לרשימת תפוצה. ניתן לבקש להסיר את הכתובת מהרשימה בכל עת.

קניין רוחני

כל זכויות היוצרים באתר – לרבות עיצובו, קובצים גרפיים שבו, טקסטים, קוד מחשב וכל חומר הכלול בו – הינם קניין החברה בלבד ו/או ספקי התוכן שלה, ו/או שותפים עסקיים. אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי, לתרגם או למסור לצד שלישי כל חלק מהנ”ל בלא קבלת הסכמתה המפורשת של החברה בכתב ומראש.



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

36 שאלות גולשים בהמשך העמוד

06/10/2019

דואודרט

האם אפשר לקחת את התרופה דואודרט אחרי ארוחת הצהריים

18/08/2019

mri of prostate 3 tesla no coil

בן 54,רמות גבוהות של PSA עם הסטוריה משפחתית של סרטן ערמונית אצל האב ,סרטן שד אצל האם.
נשלחתי ל
mri of prostate 3 tesla no coil
ניגשתי לקופת חולים ונאמר לי שבמכון מור מאר לא עושים.
אני לא הצלחתי למצוא מקום שעושים את זה,אפילו באופן פרטי.
מה מיוחד בבדיקה זו מMRI אחר שעשו לי לפני שנתיים ואיך אני מקבלת תור ואיפה?

25/05/2019

psa

אני אחרי כריתת ערמונית מלאה צריך לעשות בדיקת psa ראשונה אחרי חודשים מהניתוח
האם יש משמעות על גובה הpsa לאחר יחסי מין ללא ערמונית

30/12/2018

שימוש בתרופה אלפו-קל XL

האם ניתן להשתמש בתרופה רק במקרים קריטיים של נסיעה או שהיה מחוץ לבית לזמן ממושך?
האם התרופה פועלת כמו אקמול? או יש צורך בטיפול רציף וממושך?
אחרי כמה זמן מורגשת השפעת התרופה?

08/07/2018

יחסי מין

האם קיום יחסי מין עם אשה מסוכנת במקרה של סרטן הערמונית

26/06/2018

שחרור מבית חולים עם קטטר לאחר צינתור

אבי בן 86 עבר ברביעי שעבר צינתור וביום ראשון הזה המשך הצינתור (כלומר שני צינתורים).

לאחר הצינתור השני לא יכל לתת שתן וסבל מכאבים. חיברו אותו לקטטר ביום ראשון ועד היום הוא עם הקטטר.
כעת מתכוון בית החולים לשחרר אותו הביתה עם הקטטר בלי שאורולוג בדק אותו ובלי שברור מה הבעיה שמצריכה הקטטר.
לא מובן לנו מה צריך לעשות עכשיו? מדוע משוחרר עם קטטר בלי בדיקה דחופה של אורולוג?
יעל

13/04/2018

תחליף פעיל לאבודארט

היו לי ערכי PSA בסביבות 9-10 לפני שנה התחלתי לקחת קפסולות אבודארט אשר הורידו לי את ערכי PSA עד 4.5 במשך חצי שנה . הבעיה עם אבודארט היתה שהקפסולה לעתים נתקעת לי בושט בתוך זנקר דיברטיקולום ומפרישה נוזל מריר עד מאד בלתי נסבל .
האם קיים תחליף פעיל של אבודארט בטבליות מוצקות שנבלעות יותר בקלות ?

26/02/2018

השפעת כדור הדואודארט על ניתוח קטראקט.

עברתי ניתוח קטראקט לפני שלושה חודשים ואני עומד להתחיל בטיפול בדואודארט. האם יש סיכון ואיזה.תודה.

10/09/2017

PET CT OR PET PSMA

שלום רב
קיבלתי המלצה לבדיקת PET PSMA
קיבלתי זימון לבדיקת PET-CT
האם יש שוני בין הבדיקות מה מומלץ

משה שלום,

השם של המכשיר בו מבוצעת הבדיקה נקרא PET CT (חיבור של מכשיר CT עם מכשיר מיפוי PET).

בזמן הבדיקה ישנה אפשרות להזרקת סמנים שונים התלויים במחלה בשבילה מבוצעת בדיקה ה PET CT. במידה והבדיקה מבוצעת לבירור סרטן ערמונית אז הסמן שיש להזריק נקרא Ga68-PSMA. ישנם סמנים נוספים (כדוגמת FDG אשר נמצא בשימוש נפוץ במחלות אחרות) והבחירה בהם תלוייה בסיבה לביצוע הבדיקה.

כך שלמעשה הבדיקה שאתה אמור לעבור היא PET CT עם הזרקת סמן Ga68-PSMA.
צוות האתר
30/06/2017

טיפול חדשני לערמונית

שלום
לבעלי יש סרטן הערמונית גליקסון 9 4+5
התחיל טיפול בכדורים לחודש ולאחר מכן זריקות כל 3 חודשים( יש לציין שגילו את המחלה בינואר השנה)
הסרטן יצא מגבולות הערמונית ל-L1ולאונה השמאלית עם חשש לבלוטות
מועמד להקרנות מקומיות
ובהמשך לשכול הקרנות מקומיות L1
שאלתי היא:
הבנתי שיש טיפול חגשני ונסיוני שנקרא:
Peptides teceptor radionuclide
הזרקה של חומר -therapy
רדיואקטיבי ישירות הולך לגידולים שמבטאים את החלבון שקושר אותם
בדיקה-177 lutitium PSMA
שאלתי האם את8 מבצעים את הבדיקה הזאת???
והאם היא בכלל מת4ימה לבעלי???
אני יודעת שמבצעים אותה בגרמניה אצל ד”ר באום
אודה לכם באם תענו בהקדם
ציונה 0504047028

ציונה שלום,

טיפול עם לוטיציום 177 קשור ל PSMA מיועד לגברים עם סרטן ערמונית גרורתי אשר נכשל טיפול הורמונאלי. כלומר, בעלך אינו מועמד לטיפול זה בשלב זה.

בהצלחה בטיפול.
צוות האתר
03/05/2017

טעות באם אר איי והבדלים בין TESLA 3 לבים אם אר איי רגיל

בוקר טוב דר’ איתי ומה שלומך ?
האם יש סיכוי לבלבול בין שני מטופלים שעברו אם אר איי באותו מכון ? השאלהנובעת מכמה טעויות שהיו באנליזה של הדיסק כמו ימין ושמאל וכמו גם שנכתב שהוחדר סליל רקטלי כאשר בפועל זה לא בוצע וגם האנליזה היתה שטחית ופספסה שני מוקדים עיקריים שלא התייחסה אליהם וזאת לפי קביעת פרופ אחד שראה את הדיסק.
השאלה השניה מתיחחסת לסוג המכשיר : האם קביעת ממצאים מסוימים באם אר איי הרגיל יכולים להשתנות לאחר בדיקת אם אר איי במכשיר טסלה 3 עקב הבדלי דיוק במכשירים ?
והאם כדאי לבצע בדיקת אם נוספת במכשיר אם אר איי טסלה 3 לפני ביצוע ביופסיה מכוונת?
תודה רבה מראש

מודי שלום,

לגבי טעויות בתשובת האם אר איי, ממליץ שתפנה למכון בו ביצעת את הבדיקה.

מכשירי אם אר איי עם מגנט חזק יותר (3 טסלה) הם בעלי רזולוציה גבוהה יותר ולכן לא מצריכים שימוש בסליל. לעומת זאת, כאשר המגנט חלש יותר (1.5 טסלה) יש צורך בסליל לשיפור הרזולוציה של התמונה.

ישנם הבדלים קטנים נוספים היכולים להשפיע על ביצוע ביופסיה אך כאן עליך להתחשב בהעדפת הרופא המבצע את הביופסיה.
צוות האתר
17/04/2017

זמן המתנה בין כדור לכדור

במידה ושכחתי לקחת כדור דואודרט 0.5 מ”ג בבוקר,האם עלי פשוט לקחת אותו באותו היום 30 דקות לאחר ארוחת הצהריים ואז להתחיל לקחת פעם ביום לאחר ארוחת הצהריים,או שעלי לדלג לגמרי על לקיחת הכדור באותו היום ולהמתין 24 שעות עד לאחר 30 דקות בארוחת הבוקר שלמחרת.

איתי שלום,

במידה ושכחת לקחת את הכדור בבוקר למזכרת בצהריים אתה יכול לקחת את הכדור עם ארוחת הצהריים ולמחרת לשוב וליטול אותו בבוקר כפי שאתה רגיל. חשוב לזכור שהכדור יעיל יותר כשלוקחים אותו על קיבה מלאה.
צוות האתר
24/02/2017

פרוקסימון

בוקר טוב,
אשמח לדעת מה מכילה התרופה פרוקסימון.

נורית שלום,

אני מניח שהכוונה לתרופה פרמיקסון. תרופה זו הינה מיצוי של serenoa repens (דקל ננסי).
צוות האתר
21/12/2016

ביופסיה: 1 מתוך 20 דגימות לא היה בסדר – 50ֵ אחוז מהדגימה שלא היתה בסדר. .גליקסון 6 (3.3)

עברתי MRI ולא ראו כלום – הכל היה בסדר.
גיל : 65
PSA ּ=6.4
בוצע בדיקת ONCOTYPE והתוצאות : גליקסון 7 ׂ: 3+4
57 אחוז של אלימות של המחלה.
רציתי לשאול: מה אתה מציע לי לעשות.
בברכה ובתודה
יעקוב

יעקב שלום,

משאלתך לא ברור האם אתה סובל מסרטן ערמונית גליסון 6 או גליסון 7. ההבדל משמעותי ביותר מכיוון שלרוב ניתן לטפל במחלה בסיכון נמוך (גליסון 6) עם מעקב בלבד ללא צורך בניתוח והקרנות על תופעות הלוואי שלהן. עם זאת, במקרים של מחלה בדרגת גליסון 7 בגיל 65 לרוב מומלץ לטפל באופן פעיל (ניתוח או הקרנות משולבות בטיפול תרופתי לסירוס למשך מספר חודשים).

אשמח להפגש איתך במרפאתנו לייעוץ מפורט יותר יחד עם תוצאות הבדיקות.
צוות האתר
14/10/2016

ביופסיה

שלום ד”ר להלן תשובות של ביופסיה ערמונית
1.prostate right lobe base core biopsy
Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3)
Number of cores involved :2 out of 2
Presentsge of cores; <5%,5%.

2. Prostate right lobe middle core biopsy
Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3)
Persantag of cores involved <5%,70%.

3.prostate right lobe apex core biopsy
Benign prostatic tissue.
4. Prostatic left lobe base core biopsy
Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3)
Number of cores involved :1. Out of 2
Prestige of cores involved :5%

5. Prostatic left lobe middle core biopsy
Benign prostatic tissue
6. Prostat left lobe apex core biopsy
Benign prostatic tissue.

הייתי מעוניין לדעת מהי המלצתך להמשך טיפול.
האם לבוא מצב אחוזים בגלגלים המצב הוא נחשב התחלתי.
האם עדיף ברכוטרפיה או ניתוח רובוטי?
PSA =4.79 בבדיקה אחרונה.
מה סיכויי ההצלחה בכל אחד מהשיטות
מה המשמעות לגבי?
גילי הוא 55.
מצב בריאות תקין.
אודה מאד לתשובתך
בברכת שנה טובה ומתוקה
פיני

פיני שלום,

לפי הנתונים שהצגת (PSA 4.79 ו 5/12 גלילי ביופסיה מעורבים בסרטן ערמונית גליסון 3+3=6) מדובר בסרטן ערמונית בסיכון נמוך. מרבית הגברים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך אינם זקוקים לטיפול מיידי ויכולים להכנס לפרוטוקול מעקב פעיל עם אפשרות לטיפול בהמשך במידה והמאפיינים יראו הרעה לסרטן בסיכון בינוני או יותר. מטופלים שלי עם ביופסיה כשלך מופנים ל MRI ערמונית ולאחר בדיקה זו אני מבצע ביופסיה שנייה כולל דגימות בהנחיית צילומי ה MRI. במידה וגם בביופסיה השנייה לא נמצא סרטן משמעותי יותר מגליסון 6, המלצתי היא מעקב פעיל ללא טיפול בשלב זה.

חשוב לציין שישנה אפשרות לטפל באופן פעיל בסרטן ערמונית בסיכון נמוך (ניתוח, קרינה חיצונית, ברכיתרפיה) אך גישה זו לרוב היא "טיפול יתר", משמע גורמת לתופעות לוואי ללא שיפור אמיתי בתוצאות. מחקר שהתפרסם בשבועות האחרונים בעיתון הרפואי הגדול והחשוב ביותר בעולם (New England Journal of Medicine) הראה שמעקב אחר סרטן ערמונית אינו מעלה את שכיחות התמותה ממנו בהשוואה לטיפול (ניתוחי או בקרינה). הרוב המכריע של המטופלים שגוייסו למחקר זה (מעל שלושת רבעי המשתתפים) היו עם גליסון 6 כשלך.

אשמח לראות אותך במרפאתנו, לייעץ לך ולעזור בהמשך הטיפול במחלתך.
צוות האתר
21/06/2016

טיפול תרופתי לערמונית מוגדלת

מהן התרופות המשלבות גם את הרפיית שריר השלפוחית וגם הקטנה בגודל הערמונית?

דוד שלום,

טיפול משולב להגדלת ערמונית כולל תרופה מקבוצת חוסמי האלפא, אשר מרפה סיבי שריר בערמונית ובשופכה, ומעכב האנזים 5 אלפא רדוקטאז, אשר מוריד את רמת ההורמון המשפיע על גדילת הערמונית ובכך עוצר את גדילתה ואף מקטין אותה. התרופה המשלבת תרופות משתי קבוצות אלו נקראת דואודרט (DUODART).

תרופות להרפיית שריר השלפוחית שייכות לקבוצת האנטימוסקרינים והן ניתנות לשלפוחית רגיזה. הסיבה השכיחה לשלפוחית רגיזה בגברים היא הגדלת ערמונית. קבוצה זו כוללת מספר תכשירים, אך אלו אינם משולבים בכדור יחד עם התרופות הקודמות שהזכרתי.
צוות האתר
29/02/2016

טיפול כפול

אני אמור לעבור אולטראסאונד רקטלי לביופסיה ערמונית תחת הרדמה מקומית ואי נוחות.האם באותה היזדמנות אפשר לטפל גם בזה שאני נותן הרבה שתן בלילה וביום.כדי לחסוך את אי הנוחות והכאב.

מתי שלום,

לא. לא ניתן לשלב ביופסיית ערמונית עם טיפול בהפרעה במתן שתן מכיוון שמומלץ להמתין לתשובת הביופסיה לפני טיפול בערמונית. לרוב תשובה מתקבלת תוך 10 ימים עד שבועיים לאחר הביופסיה.
צוות האתר
16/02/2016

בריחת שתן לאחר ניתוח אידוי ערמונית

לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח אידוי ערמונית TURP ומאז איני שולט בהטלת השתן.
לעתים אני מרגיש צורך להטיל שתן אך לפני שאני מספיק להגיע לשירותים, השתן פורץ החוצה ואיני יכול לעצור את זרימתו וזה קורה גם כשכמות השתן קטנה.
האם זה מעיד שהניתוח כשל והאם ניתן לתקן את המצב ובאיזו דרך ?

יורם שלום,

ישנן סיבות שונות לדליפת שתן אחרי ניתוח כריתת ערמונית פשוטה, מרביתן הפיכות וניתנות להקלה עם טיפול תרופתי, וחלקן לא. מכיוון שאינני מכיר את פרטיך טרם הניתוח, את פרטי הניתוח שלך ואת מהלכו, אני ממליץ שתשוב למנתח בכדי לדון על התופעות שאתה חווה ולצורך קבלת טיפול.

בהצלחה.
צוות האתר
14/01/2016

שארית שתן

שלום רב

אודה על התייחסותך בנידון..
אני בן35 עשיתי אולטרה סאונד –כליות ושתןו להלן
כלייות בגודל ומבנה תקינים .
ציסטה זעירה בכליה הימנית בקוטר כ5-6 מ “מ .
שלפוחית השתן עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה .
לאחר ההתרוקנות הודגמה שארית שתן כ 109 סמ”ק .
הנבדק הגיע עם כיס שתן גדוש מאוד .
בלוטת הערמונית קטנה.: 11 סמ”ק במימדים כ 28 *22 *32 מ “מ .

ברצוני לציין כי הלכתי לאורולוג והא ענה לי שאינו יודע מה לומר..
אך שאני ינסה חודש לקחת פרמוקסין-ואחר כל אני יעשה שוב אולטרה סאונד
אני כבר לוקח שבוע ואין שום תוצאות
לפי מה שקראתי באנטרנט יש לי בחלקו תסמין של ערמונית מוגדלת (אני לא מתעורר בלילה)!אך בצילום מופיע ערמונית קטנה
מה ייתכן?

בני שלום ותודה על שאלתך,

בכדי להבין  מדוע נראתה שארית שתן באולטראסאונד יש צורך בשיחה מעמיקה יותר (לא ציינת מדוע הופנית לאולטראסאונד מלכתחילה) ובבדיקה גופנית. לאור גילך הצעיר הסיכוי שהגדלת ערמונית הוא הגורם ופרמיקסון יעזור הוא נמוך. ממליץ על בדיקה חוזרת אצל אורולוג.
צוות האתר
12/01/2016

כדור דואודרט

מה ההשפעה של כדור דואודרט מבחינת התוצאה מבחינת התוצאה של בדיקת PSA זה מעלה את הערך או מוריד התחלתי לקחת דואודרט לפני 20 יום תודה

דוד שלום,

המחקרים אשר בדקו את השפעת השילוב של טמסולוסין ודוטסטרייד (הכדור המשולב נקרא דואודרט) על הפרעות השתנה בגברים עם ערמונית מוגדלת בדקו גם את ההשפעה על רמת ה PSA. נמצא ששנתיים אחרי התחלת הטיפול רמת ה PSA ירדה ב 55-56%  (כלומר פחות ממחצית הרמה לפני התחלת הטיפול) וארבע שנים אחרי התחלת טיפול ב 56-57% (כלומר ללא ירידה נוספת).

אחרי 20 ימי טיפול קשה לקבוע בכמה ירדה רמת ה PSA. מקובל לבדוק פעם ראשונה לאחר לפחות 6 חודשים טיפול ולא לפני זה.
צוות האתר
16/12/2015

אני בן 62 בלוטה הערמונית 42 ולפי אולטרהסאונד נישאר שתן 373. קיבלתי 6 חודשים קסטרל XL ואבודרט ו אחרי חצי שנה עד פעם באולטרהסאונד בלוטה

אני בן 62 בלוטה הערמונית 46 ולפי אולטרהסאונד נישאר שתן 363. קיבלתי 6 חודשים קסטרל XL ואבודרט ו אחרי חצי שנה עד פעם באולטרהסאונד בלוטה 42 ושתן 374.pca נורמה
איזה בדיקות אתא מומלץ לעשות. הרבה שנים עבדתי בחורב בחוץ בדרך כלל בחורב אני רצ הרבה פעמים לשרותים ו בקייצ פחות.

22/07/2015

סרטן הערמונית

אני בגיל 72 שנים סובל מפרוסטטא משנת 2006 טופלתי בהקרנות ,מאז ועד היום מטופל בבית חולים תל השומר כ”י ד”ר ליבוביץ וד”ר מנס רמת גן לוקח זריקה כל 3 חודשים סופרפקט וכדורי אקוסדקס . חודש זה בבדיקת דם יש לי 2.29 פ.ס.ש האם זה מסוכן ? הרופאים טוענים שזה תקין וביקורת הבאה בעוד 4 חודשים. בינתיים יש לי שתן מקוטע ודקיק ביום ובלילה ושורף , האם אני יכל להיות רגוע או יש טיפול לסיים עם הפרסטאטה ?

פרופ' חיים מצקין

מי שעבר הקרנות מקבל הורמונים והוא בן 72 לא מועמד לניתוח "ולביים עם הפרוסטטה".

PSA 2.29 אמנם איננו גבוה אבל אם הוא במגמת עליה מחייב התייחסות של אורולוג-אונקולוג מומחה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
19/07/2015

U.UREAL/PARVUM-PCR

שלום,

הבדיקה הזאת יצאה חיובית לבת שלי שעוד 22 ימים תהייה בת 5
מה הבדיקה אומרת , אני מבקשת הסבר מפורט ברמה הכי פשוטה ,
תודה

פרופ' חיים מצקין

שלום

מציע שתפני לרופא ילדים.

ממש לא שייך לאתר זה

בברכה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/06/2015

רדיותרפיה

מהו טיפול רדיותרפי בשם “טובים”?

פרופ' חיים מצקין

אינני מכיר את המונח אני מניח שהציטוט לא נכון או לא מדויק


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/05/2015

שימוש בתרופה Duodart לחולה עם אי ספיקה כלייתית ועם סרטן ערמונית עם Gleason 3+3

הנני סובל מאי ספיקה כלייתית במצב מתקדם עם קרטנין 4 כמו כן הנני סובל מסרטן הערמונית עם
Gleason 3+3 נמצא במעקב אונקולוגי ובמעקב פרה דיאליזה.
לפני כ 3 שנים עקב התפחות דלקת בדרכי השתן עם חיידק אי קולי טופלתי באנטיביוטיקה מסוג ciprodex 250mgr .ב 22/04/15 קבלתי שוב דלקת בדרכי השתן עם כאבים חזקים באשך הימני אושפזתי למשך 5 ימים קבלתי אנטיביוטיקה דרך הווריד עם המלצה להמשך קבלת אנטיביוטיקה ciprodex 250mgr למשך 10 ימים לאחר כ3 שבועות שוב קבלתי דלקת בדרכי השתן עם כאבים חזקים באשך השמאלי אושפזתי קבלתי אנטיביוטיקה דרך הווריד ולאחר שלושה ימים שוחררתי כשגילו סוג החידק מסוג אי קולי עם המלצה ל30 יום אנטיביוטיקה מסוג Zenat 250mgr .
היום בביקור אצל אורולוג המליץ להחליף Xatral שאני מקבל להגברת זרימת השתן לתרופה בשם
Duodart . רציתי לשאול אם תרופה זו טובה לחולה שיש לו סרטן ערמונית עם Gleason 3+3
עם PSA 6 ואי ספיקה כלייתית מתקדמת עם קרטנין 4

פרופ' חיים מצקין

אין מניעה לקחת דואודרט בקרב חולים כליה עם קריאטינין מוגבר.

בחולים מאובחנים על סרטן הערמונית והנמצאים במעקב צריך לקחת בחשבון שבדיקת הדם לPSA תשתנה לאחר נטילת התרופה וכלי נעקב זה יאבד לכחצי שנה עד לקביעת הבסיס החדש של PSA למעקב. בעיני סביר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/05/2015

פירמגון ואנטיביוטיקה

אחי חולה סרטן הערמונית שהתפשט לעצמות ומטופל בפירמגון.יש לו נפרוסטומים בכליות.כבר שבועיים הוא סובל מכאבים באזור הפה והשיניים והוא צריך לעבור הליך כירורגי וצריך לקחת אנטיביוטיקה.איזו אנטיביוטיקה הכי מתאימה עם הפירמגון.

15/04/2015

סרטן הערמונית

האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר אחרי כ20 שנה? אבי בן 86 עבר ניתוח ערמונית לפני כ20 שנה, סרטן. מזה כשבועיים סובל מכאבי גב תחתון נוראים. כרגע עם מדבקות בגב ומשככי כאבים אך לא עוזר. צילום רנטגן הראה 2 שברים בגב כנראה. היום עשה מיפוי עצמות אבל אין לנו עדיין תשובות.. האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר?

פרופ' חיים מצקין

כן סרטן ערמונית עלול לחזור.

אם כי 20 שנה הם זמן ארוך במיוחד. ואם לא היו סימנים מדקימים כמו בדיקות דם לPSA חריגות לא הייתי משייך את השניים לפני קבלת תשובת מיפויים ובדיקות דם


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/04/2015

סרטן הערמונית

האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר אחרי כ20 שנה? אבי בן 86 עבר ניתוח ערמונית לפני כ20 שנה, סרטן. מזה כשבועיים סובל מכאבי גב תחתון נוראים. כרגע עם מדבקות בגב ומשככי כאבים אך לא עוזר. צילום רנטגן הראה 2 שברים בגב כנראה. היום עשה מיפוי עצמות אבל אין לנו עדיין תשובות.. האם יכול להיות שסרטן הערמונית חוזר?

03/03/2015

סרטן הערמונית

PSA 12
להלן האבחנה:
B15-01829/1
1-6 Prostatic needle biopsies
The prostatic tissue cores show foel of prostatic adenoearelnoma (core 1,3,4 left and right lobes), Glenson s score 7 (3+4)/10
These foelreplaces about 8% of entire prostatic tissue cores volume
No extraprostatic invasion seen
Other cores show benign prostatic tissue with foel of atrophic glands
T77100
M81403

אבקש עזרתך בהתלבטות,
1. האם השיטה שלך מתאימה (ברכיתרפיה) ? אם לא מה הצעתך לאיזה כיוון של טיפול שיגרום למינימום פגיעה. ?
2. הביופסיה הייתה לפני שבועיים. הודיעו לי לחכות עם ה MRI כחודשיים עד לריפוי פצעי הביופסיה. האם ניתן להקדים את ה MRI ? האם אתה מציע שאעשה בהדסה עין כרם ה MRI או זה לא משנה היכן ?
3. אם השיטה שלך לא מתאימה האם תוכל להפנות אותי לגורם מתאים ?
תודה מקרב לב.

פרופ' חיים מצקין

1. ברכתרפיה עשויה להתאים. בין היתר גודל הערמונית חשוב.

2.מקובל לבצע MRI  לפחות ששה שבועות אחרי ביופסיה להקטין שינויים זמניים אחרי ביופסיה. ישנם מספר מקומות טובים לביצוע הNRI כולל כמובן הדסה עין כרם.

3.יש מקום גם לביצוע בדיקת מיפוי עצמות

4.עם התוצאות כולן אתה מוזמן להתיעצות מ סופית לגבי התאמתך. קביעת תור במפאתי :036050699


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
26/01/2015

נפיחות בין האשכים לפי הטבעת

מזה כמה חודשים יש לי נפיחות קלה בין שק האשכים לפי הטבעת שבדקתי במראה נראה גם פס אדום מפי הטבעת לכיוון האשכים, האם יש לזה קשר לפעילות גופנית מאמצת שעשיתי בזמן האחרון או שנחשפתי לחומר כימי בזמן שטבלתי במקווה לאחר איטום סדקים גילי 60
בתודה

פרופ' חיים מצקין

לא בדיוק יכול להעריך במה המדובר. ממצא דלקתי עורי הוא במקום הראשון. מציע שתחגש ללא חיפזוון לאורולוג לבדיקה קצרה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/01/2015

החמרה בבעיית מתן שתן

האם חום גבוה הנובע משפעת, יכול לגרום להחמרה בבעיית מתן שתן אצל גבר בן 67?

פרופ' חיים מצקין

בעיקר התרופות הנלקחות לשפעת כמו דקסמול קולד  ודומיהם יכולים לגרום להחמרה בהשתנה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
26/06/2014

דלקת בערמונית

שלום פרופסור קראתי באתר שלך שאתה ממליץ על שמן פשתן למי שיש דלקת כרונית בערמונית האם מומלץ לי להתחיל אם זה… תודה והמשך יום טוב

24/06/2014

בלוטת הערמונית

אני בן 72 בריא בד”כ נשלחתי לבדיקות שגרתיות בבדיקת US בטן נתקבל ממצא על ערמונית בגודל 90 סמ”ק, ( מימדים 5*5.3*6.5 מ”) . שארית שתן קטנה 65 סמ”ק קראתי באינטרנט ועלי לציין שאין לי תסמינים כפי שצויינו.
מאד רוצה לדעת מה אומר הממצא?

פרופ' חיים מצקין

הערמונית מוגדלת. הערכים  של גודל ערמונית שאינה מוגדלת הוא 3- סמ"ק לערך. לכן מדובר בהגדלה בינונית עד ניכרת

לא חייב להיות קשר בין גודלה לסימפטומים ואם אין סימפטומים  ואין שארית שתן ניכרת (מעל 250 סמ"ק לערך) לא מקובל לטפל .


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/11/2013

בדיקת PSA

בבעלי לאחר כריתה רדיקאלית של בלוטת הערמונית (בעזרת רובוטיקה). 6 שבועות לאחר הניתוח ביצע בדיקת PSA התוצאה היא 0.0.3 האם יש חשש שהמחלה עדין קיימת והאם צריך לבצע טיפול מנע .תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

בדיקת דם ראשונה של 0.03 היא מצוינת. הענין הוא לעקוב כדי לראות שאין בהמשך הדרך עליה. לכן בשנה הראשונה psa  מידי שלושה חודשם ולאר השנה הראשונה  הרופא העןקב אחרי מצבו יאצר לכם כיצד ממשכים במעקב.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/11/2013

בדיקת PSA

בבעלי לאחר כריתה רדיקאלית של בלוטת הערמונית (בעזרת רובוטיקה). 6 שבועות לאחר הניתוח ביצע בדיקת PSA התוצאה היא 0.0.3 האם יש חשש שהמחלה עדין קיימת והאם צריך לבצע טיפול מנע .תודה מראש

09/08/2013

ערכי PSA ופרוסטטה

בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי השבוע התוצאה של ה-PSA הייתה 5.95.
אני מבצע את הבדיקה באופן סדיר משנת 2002. הערכים של ה-PSA נעו כל הזמן בין 2.0 לבין 3.5
בשלוש הבדיקות האחרונות התקבלו התוצאות הבאות: 3.3 בתחילת 2012, 3.7 בינואר 2013 ועכשיו בתחילת אוגוסט 2013 זה קפץ ל-5.95.
האם הקפיצה הפתאומית הזאת של ה-PSA מצביעה, חלילה, על סכנת מחלת הסרטן, או שיכולה להיות לכך סיבה אחרת, “מרגיעה” יותר?
אני בן 66.

פרופ' חיים מצקין

גם וגם

על מנת לאמת את התןצאה החריגה מומלץ לחזור עליה בטווח של 6-12 שבועות.

אם אמנם עליה מתמדת היא מחייבת בירור בגילך.

אם התוצאה תהייה דומה לאלו שלפני האחרונה קרוב לודאי שתהליך שפיר כמו דלקת קלה הוא הגורם לעלליה החד פעמית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,

שאלות נוספות בנושא: תנאי שימוש באתר
