אודות המרכז לרפואה בכירה

המרכז הישראלי לרפואה בכירה הינו גוף יוקרתי שמקבץ רופאים בעלי תפקידים בכירים במרכזים הרפואיים החשובים בישראל. המרכז מורכב מרופאים ומצוות הנהלה שחרטו על דגלם בנוסף לערכי הרפואה גם ערכים של שירות ומצויינות.

על הרופאי המרכז הישראלי לרפואה בכירה נמנים רופאים מהשורה הראשונה, ביניהם: ד”ר שמואל אביטל, מנהל מחלקה כירורגית בבית החולים מאיר, ד”ר גד לוטן, מנהל מחלקת כירורגיית ילדים בבית החולים אסף הרופא, ד”ר ארנון קורן, סגן מנהל מחלקת כירורגיית כלי דם בבית החולים בילינסון, ד”ר איתי שטרנברג, רופא בכיר במחלקה האורולוגית בביה”ח מאיר בכפר סבא ורופאים בכירים נוספים.

המרכז הוקם כדי לענות על מספר צרכים:

  • שיפור נגישותה של הרפואה הבכירה בישראל למטופלים, זאת באמצעות יצירת אתר אינטרנט לכל תחום רפואי, והנגשת המידע ויצירת הקשר אל הרופא הבכיר לכל אדם.
  • יצירת קשר ישיר בין רופאים בכירים למטופלים, זאת באמצעות מנגנונים של יצירת קשר והפניית שאלות באופן ישיר מהגולשים לרופא.
  • שיפור רמת השירותים הרפואיים הניתנים לציבור ע”י הרפואה הבכירה, זאת באמצעות ליווי של הרופאים הבכירים, על מנת לשפר את השירות אותו הם נותנים למטופליהם במסגרת המרכז.
  • שיפור רמת הידע בקרב המטופלים לגבי מצבים רפואיים מהם הם סובלים, באמצעות שימוש בשפה פשוטה ובהירה, המאפשרת לכל אדם להבין טוב יותר את מצבו הרפואי, ואופן הטיפול בו.
  • יצירת קשר בין רופאים בכירים, מהשורה הראשונה בישראל, זאת כדי לאפשר הפרייה הדדית של הרופאים בכל תחומי עיסוקם.

הקוד האתי של המרכז הישראלי לרפואה בכירה

המרכז הישראלי לרפואה בכירה אימץ קוד אתי שנותן ביטוי לערכי הרפואה ולערכי שירות. הקוד מורכב מעשר נקודות אשר ההקפדה עליהן נעשית באופן סדיר ע”י הנהלת המרכז.

  • המידע באתר מתעדכן באופן שוטף והוא מדוייק, בדוק, אמין ומלא ככל האפשר.
  • הטיפול יהיה מקצועי, ויוסבר למטופל היטב לפני תחילתו.
  • לא יבוצעו במטופל הליכים שלא לצורך.
  • הטיפול יבוצע בסביבה היגיינית ואסתטית.
  • יושם דגש ומעקב על נושא השירותיות של רופאי המרכז.
  • הרופא יקדיש את הזמן הראוי לבדיקה מקיפה ולהתעמקות בבעיה ובחששותיו של המטופל ובני משפחתו.
  • הרופא ישמור על כבודו ופרטיותו של המטופל.
  • הרופא לא יפלה מטופלים על רקע דת, גזע, מוצא, מין ונטייה מינית.
  • הרופא הינו רופא בכיר בעל ניסיון וותק של שנים רבות בתחום.
  • הרופא יענה לשאלות המטופל בעת ביקור במרפאה ויימנע ככל האפשר מהשארת ספקות ואי הבנות.

הרופאים במרכז הישראלי לרפואה בכירה

רופאי המרכז הישראלי לרפואה בכירה הם כולם רופאים בכירים במרכזים הרפואיים החשובים בישראל, עליהם נמנים מנהלי מחלקות, סגני מנהלי מחלקות, מנהלי יחידות ורופאים בכירים נוספים. כל הרופאים במרכז הם רופאים אשר צברו ניסיון של שנים רבות בתחום עיסוקם, ומומחיותם באה לידי ביטוי בחשיפה למאות מקרים וביצוע מחקרים בתחומם.
רופאי המרכז מחוייבים לקוד האתי שלו, ועושים מאמץ לתת לכל מטופל את היחס הראוי, זאת כדי לשלב את ניסיונם הרב ומומחיותם עם יחס אישי חם, ובכך לשפר את השירות שהם מעניקים למטופל.

badge



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

136 שאלות גולשים בהמשך העמוד

09/10/2015

ערמונית מוגדלת.

שאלה נוספת
האם אתם מנתחים את הערמונית בשיטה חדשה של לייזר ירוקה.
וכמה זמן מחכים לתור לניתוח באם צריך ומה העלויות

05/10/2015

חוסר תחושה בפין

היי אני בן 16 ומזה כבר חודש אין לי כל כך תחושה בפין (בעיקר בכיפה) ועכשיו אני אפילו כבר לא מרגיש שיוצא ממני זרע בלילה ״קרי לילה״.(אני לא מוציא זרע לבטלה)
האם זה מסוכן?
והאם זה יכול לגרום נזק בישביל העתיד (כדי לעשות ילדים)?

פרופ' חיים מצקין

לא שייך לאתר זה

פנה לאתר מתאים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/09/2015

אדיר גבאי

רק רציתי להגיד ששמתי אחרי 4 ימים בערך את התחתונים בכביסה והפסים הלבנים עדיין נשארו , אז האם לדעתך זה היה זרע?
אשמח לתשובה בקרוב , תודה רבה.

פרופ' חיים מצקין

האתר הינו לבעיות הגדלת הערמונית וסטן הערמונית. מצא לך אתר מתאים יותר לשאלותיך.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
26/09/2015

האם לדאודרט יש תפועות לוואי

האם לדאודרט יש תופעות לוואי כמו השמנה וצרבות או תופעות אחרות.
האם צריך לאכול לפני לקיחת התרופה
תודה רבה מראש

פרופ' חיים מצקין

אין חובה לקחת את התרופה עם האוכל.

לא מכיר השמנה כתופעת לוואי שכיחה. פה ושם חולים דיווחו על צרבת קלה שלא הפריעה להם ליטול את התרופה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
19/09/2015

כאב בפין

היי
לפעמים יש לי כאבים בפין וגם לפעמים כשאני מצמיד את הרגליים שלי יש לי כאב בקצה של הפין , וגם לפעמים כשאני בא לקום ממקום שאני יושב בו אז יש לי כאבים חלשים בפין.
האם זה מסוכן?
ומה זה יכול לגרום?
תודה מראש פרופסור.

פרופ' חיים מצקין

אין בכוונתי להמשך את ההתכתבות והיעוץ עימך.

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/09/2015

קרי לילה

יוצא לי בערך קרי לילה פעם בשבוע ולפעמים יותר , אבל אני לא מאונן. אני בן 15.
האם זה נורמלי?
תודה מראש.

פרופ' חיים מצקין

כן


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/09/2015

פרוסטטה

שלום פרופסור התלוננתי אצל רופא המשפחה על ירידה בזרימת השתן בבדיקת דם psa שבצעתי התשובה הייתה 4.159 האם יש סימן לדאגה והאם גם בגלל זה יש בעיות בזקפה שאפילו כדורים כמו ויאגרה או סיאליס לא נותן מענה כמו שצריך ד.א שכחתי לציין שאני בין 59 ויש לי בעיות בזקפה לפחות 3 שנים איך אני משפר את חיי המין שלי עם אשתי יש לציין שאשתי מבינה את המצב אבל מידי פעם היא שואלת לגבי מצב הזקפה. בתודה ובברכת שנה טובה יואל

פרופ' חיים מצקין

אינני רואה כל קשר בין ערכי הPSA שלך והפרעות הזיקפה.

גם לא רואה בערך שציינת חריג אלא צורך למעקב חצי שנתי לראאות האם יש מגמת עלייה אמיתית ומשמעותית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/09/2015

מכה בביצים

אם אדם מקבל בעיטה בין הביצים לפין בחוזקה בנונית-חזקה האם הוא יכול להפוך להיות עקר בגלל זה?

פרופ' חיים מצקין

לא נראה לי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/09/2015

בלוטה בפין

האם זה עלול להיות נזק לעתיד (בישביל להביא ילדים)

פרופ' חיים מצקין

בלי בדיקה לא יכול לקבוע.

סבירות גבוהה שלא יפגע.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/09/2015

בלוטה בבולבול

היי אני בן 15 ויש לי כמו סוג של בלוטה שבתוכה זה נראה כמו אבן כשאני מרגיש את זה בעמוד של החלק התחתון .
אני ארצה לדעת האם זה מסוכן ? והאם זה עלול לגרום לנזק איפה שהוא? ומה לעשות עם זה?

פרופ' חיים מצקין

האמת לא יודע מה אתה מתאר.

אולי זו אבן קטנה תקועה בצנרת?

אם זה קיים עדיין יש מקום לבטוח באורולוג מומחה לגשת אליו ולהיבדק ולו גם כדי להרגע.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/09/2015

תודה לשרות שפרופ מצקין נותן שיהיה מבורך. השאלה פחד מההרדמה

תשובה על שאלתי הראשונה קיבלתי , ותודה !
הוצעת אבנים מהשלפוחית וסילוק הפרוסטטה , נאמר לי שהניתוח בערך 45 דקות , השאלה איזו הרדמה כדאי לעשות עקב הפחדים שלי , אני הלום קרב מיום כיפור.

פרופ' חיים מצקין

לניתוח הזה מקבל לעשות בהרדמה "חצי גוף תחתון" כמו בלידה הקרוה-אפידורלית

אפר גם בהרדמה כללית-בשינה עמוקה ומבלי הפחדים בעת הניתוח.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/08/2015

זרע אחרי שתן

שכחתי להגיד שבערך פעם בשבוע שבועיים בערך יש לי קרי לילה , אז רציתי לשאול האם הנתון הזה משנה את תשובתך לשאלתי?

26/08/2015

זרע אחרי שתן

למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים הרגעה?

25/08/2015

זרע אחרי פיפי

כדאי ללכת לראות רופא?

פרופ' חיים מצקין

לא בהכרח אלא אם כן אתה צריך הרגעה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/08/2015

סרטן הערמונית

תודה רבה הל המענה המהיר.
לא התייחסת לנקודה של הרגשת הגרוד בשק האשכים.
הגרוד מופיע בתכיפות די גבוהה.
האם יש לזה משמעות איזו שהיא?

פרופ' חיים מצקין

לא למיטב הבנתי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/08/2015

אבודארט

AVODART
שלום
פרופ
שאלות על התרופה אבודרט
-האם התרופה אבודרט עוצרת גדילה של הערמונית בלבד
או גם עוצרת הגדילה ומקטינה את הנפח הקיים?
-האם יש כשלון טיפולי באבודרט?
– האם נטילת התרופה הוא לתמיד?
תודה

פרופ' חיים מצקין

מקטינה גודל ערמונית בכ20-25% מהנפח.

נטילת התרופה היא לתמיד או כל עוד היא מסייעת. אם תתקבל החלטה לניתוח ערמונית יהיה מקום להפסיק נטילתה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/08/2015

זרע אחרי פיפי

זה עלול לגרום נזק לזרע?
תודה מראש.

פרופ' חיים מצקין

לא


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/08/2015

זרע אחרי פיפי

תודה רבה פרופסור זה דויד פישמן , אני ירצה לדעת האם זה מסוכן ? ונראה לי שאני יכול ולהיתאפק שהדבר הזה לא יצא לי אחרי הפיפי אז מה לעשות?
תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

לא מסוכן.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/08/2015

תופעות לוואי בעקבות נטילת דאודרט

אני מטופל בתרופה דואודרט כשבועיים. האורולוג שרשם לי אתה הסביר לי שיכולה להיות תופעת לוואי של שפיכה פנימית בעת קיום יחסי מין. ואכן זה קרה לי בפעם הראשונה עכשיו ובעקבות זה נוצרו לי כאבים באשכים. מה עושים ? להפסיק את השימוש בתרופה ? איך ניתן להקל על הכאב ?
תודה

פרופ' חיים מצקין

מציע לא להפסיק. גם נושא כאבים באשכים איננו מוכר ואיננו אופייני.

תן לזמן לעשות את שלו וקבל בחלטות בעוד שבועיים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/08/2015

אז מה זה יכול להיות ?

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה ועל ההתייחסות. דבר שני .. מה זה עוד יכול להיות אז ? יכול להיות דלקת בערמונית ?

להזכירך בן 22 סובל מבעיות שתן לאחר 2 בדיקות שתן שיצאו תקינות ..

צורך בלתי פוסק ללכת לשירותים (פיפי) ללא קשר לכמה שתיתי או מתי פעם אחרונה התפניתי .

פרופ' חיים מצקין

תלוי בין השאר בכמות השתיה. מה שנכנס חייב לצאת...

וכן דלקת בערמונית יכולה להסביר תלונותיך.

אורולוג מומחה הוא כתובת להיבדק ולהחליט


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/06/2015

ערמונית מוגדלת עם גלוסון 6 (3+3).

שלום רב
אני בן 67 עם ערמונית מוגדלת 72 סמ”ק.
לפני כ 8 חודשים בוצע ביופסיה בפטולוגיה : Adenocarcinoma of prostate Gleason 6
בשני גלילים מתוך 20 תופס 4% מהגלילים.
PSA אחרון 7.2 .
קם כל 3 שעות בלילה. מטופל ב AVODART.
קיבלתי המלצה להיות במעקב אקטיבי.
אני מאוד מוטרד וכל הזמן חושב האם לא היה עדיף לבצע כריתת הערמונית עם כל הסיכון בזה
או להשאר כל הזמן בחרדות.
יש לי תור ל MRI ערמונית. האם בדיקה זו נחוצה.
אנחנו מתכננים לצאת לחו”ל באוגוסט לשנה.
האם אפשר לדחות את הניתוח (אם בכלל) בשנה?
תודה אריק

13/06/2015

ניתוח חוזר

שלום פרופסור מצקין. לפני 6 שנים אבא שלי שהייה אז בן 69 עבר ניתוח turp. לפני מספר ימים לאחר סידרת בדיקות התברר שיש צורך שוב פעם לעבור אותה פעולה. מה הוא אחוז ניתוחים חוזרים לאחר ניתוח turp? האם זה יכול להצביע על כך שהרופא פישל בניתוח הראשון. תודה.

פרופ' חיים מצקין

מקובל צורך בניתוח חוזר 10% תוך 10 שנים, כך שזה לא כל כך נדיר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
11/06/2015

U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי

שלום רב,
קיימתי יחסי מין ללא אמצעי מניעה ונשלחתי לסדרת בדיקות דם בכדי לבדוק שהכול תקין.
קיבלתי את התוצאות ורשום לי U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי.
מאז הבדיקה שעשיתי עברו 9 ימים ואין לי תסמינים כלשהן כמו צריבה או כאבים כלשהו… רק בזמן האחרון יש לי יותר צורך ללכת להתפנות.
אשמח לדעת האם זה תקין מה שיש לי? האם אני צריכה לקחת טיפול רפואי? והאם יכול להיות שנדבקתי בגלל שקיימתי יחסי מין לא מוגנים?

פרופ' חיים מצקין

יתכן והיה פה מעבר של הגורם המזהם.

מאידך יתכן ומדובר בגורם זיהומי שחי לו בשקט אצלך ולא ושה שום דבר רע.

זה נכון לגבי כמה מזהמים בודדים שלא חובה לטפל בהם.

אם תתקבל החלטה לטפל בגלל צריבה אצלך או בן הזוג, אז שניכם צריכים לקבל הטיפול בו זמנית.

בברכה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/06/2015

דאודורט

האם הדאודורט עלול לגרום לבעיות בשרירים או במערכת הגידים ולגרום לכאבים באזורי מפרקים

פרופ' חיים מצקין

יש דיווחים בודדים על כאבי מפרקים דמויי ארטריטיס. רוב הסיכויים שהמקור הוא אחר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/06/2015

,תגובה לתשובתך

לדוקטור מצקין שבוע טוב

שאלתי שאלה פשוטה: האם מותר היה לאורולוג לתת לי גם דואודרט וגם אומניק – כל יום??? – זו השאלה הראשונה

לידיעתך – הפרוסטטה אינה גדלת יותר – היא ברמה של 70 סמ”ק כבר 4 שנים
והייתי רוצה לעשות עוד נסיון אחד
אגב: אותו אורולוג החליט לאחר אי-הצלחת שחרור הקטטר שהביא עצירת שתן מוחלטת – להוסיף לי כדור נוסף כל יום בנוסף ל- 2 הנ”ל – בשם ביקאלוטמיד 50 מ”ג
שאלה שניה: הייתי רוצה לדעת אם התוספת הזאת היא מותרת – ואם יש סיכוי לשיפור עם התרופה הנוספת

אנא חשוב אולי על אלטרנטיבה רפואית בינתיים – כיוון שחשקי המיני עדיין עז
בתודה
שחר

פרופ' חיים מצקין

דןאןדרט+ אומניק שילוב אפשרי

לגבי השאר אינני יודע. שאל את מי שנתן לך מה היה ההיגיון בתוספת זו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/06/2015

תשובה לא ברורה

מתשובתך ניתן להבין כי גישה אנדוסקופית לא מומלצת על ידך שכן הערמונית שלי מעל 90

לא התיחסת לשאלתי בדבר ניתוח פתוח. אני שוקל 106 ק”ג האם פתיחת בטן לא תהווה
בעיה ותצריך זמן החלמה רב ?

האם בגודל כזה ניתן לבצע התערבות בשיטת האידוי ?

פרופ' חיים מצקין

לטעמי שיטת אידוי אינה מתאימה לך.

לא שללתי את ניתוח הTURP מי שיקבל אחריות על הניתוח שלך יבצע מדידה מדויקת ויחליט.

ההערה שלי כללית ערמונית גדולה מצריכה ניתוח פתוח.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/06/2015

הבהרה לתשובה שנשלחה

בתשובתך ציינת גישה פנימית אנדוסקופית. מה זה ?
מה זה ניתוח פתוח ? לפתוח את הבטן ?
אני שוקל 106 ק”ג . זה לא “סיפור ” למנתח ?

פרופ' חיים מצקין

מדובר בגישה ללא פתיחת בטן אלא דרך איבר המין. כאמור בתנאי שהערמונית איננה גדולה מדי.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/05/2015

U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי במשטח

עקב גרד פנימי בואגינה ולאחר טיפול בכדור דרך הפה ונר אגיסטן 500 מ”ג- שלא הועילו, נלקח משטח מהואגינה.
במקביל טופלתי בדאלאצין- פתיליות וגינאליות 100 מ”ג במשך 3 ימים-
תוצאות המעבדה שהגיעו לאחר סיום הטיפול מצאו U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי.
האם הטיפול שקיבלתי מספק? האם גם בן הזוג שלי זקוק לטיפול במקביל?
מה הסכוי שנדבקתי ממנו על אף השימוש בקונדום?

פרופ' חיים מצקין

טיפול בדאלאצין מספיק.

בד"כ מקובל לטפל גם בבן הזוג. אם תמיד תימיד היחסים הם עם קונדום בלבד אולי תצליחו להיפטר מהזיהום ללא טיפול במקביל בבן הזוג. הייתי לפחות שולח אותו לבדיקות שתן ומשטחים מתאימים אצל רופא משפחה או אורולוג.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
04/05/2015

פירמגון אקסג’בה ואנטיביוטיקה

בהמשך לשאלתי מאתמול לגבי אחי שחולה בסרטן הערמונית וקיבל זומרה לפני מספר שנים והיום מקבל פירמגון ואקסז’בה.יש לו כאבים חזקים בכל הפה והשיניים .איזו אנטיביוטיקה הכי מתאימה?

פרופ' חיים מצקין

לא אני הוא הכתובת לגבי אנטיביוטיקה.

רופא שיניים או רופא פה ולסת הוא האיש להתיעץ ולספר לו של שאר טיפולי אחיך


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/04/2015

בלוטת הערמונית

גילי 62.לפני מספר ימים עברתי אולטרסאונד דרכי השתן כליות והממצאים לאחר הפענוח בהתייחס לערמונית:”מעט מוגדלת עם הסתיידות גודלה 3.5*4*5 35 גרם.האם עלי לעשות מה שהוא בממצאים הללו.תודה מראש .הערה כליות כיס השתן נמצאו תקינים

פרופ' חיים מצקין

הסתיידויות אינן מחייבות טיפול או מעקב.

הערמנית איננה מוגדלת

המעקב להחלטת הרופא המטפל


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/04/2015

לקיחת דואודרט ותופעות לוואי

שלום רב
אשמח לתשובתכם…
אני אדם סכרתי עם מעקב אחר שלפוחית השתן בעקבות פוליפיים והגדלה הערמונית(כבר שנים).
לפני כשבועיים , לאחר בדיקה שגרתית אחת לשנה וסיטוסקופיה אשר עברתי, התחלתי לקחת את הדואודרט בהמלצת רופא האורולוג שלי. השבוע התחלתי להרגיש כאבי פרקים חדים בידיים עד כדי חוסר יכולת לסגור ולכווץ את היד ואת האצבעות, הכאב הנו כאב חזק .
ברצוני לדעת האם יתכן שקיים קשר בין לקיחת התרופה לבין תופעות חדשות אלו.
אודה על תשובתכם.
עמי

פרופ' חיים מצקין

כאבי פרקים תוארו כתופעת לוואי לא שכיחה לאחר נטילת דואודרט.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/04/2015

גאווה אנושית.

לפרופסור מצקין ברשותך: אני ממש גאה ברופאים כמוך וזו לא רק גאווה אנושית ומעבר לכך גאווה לאומית על היעוץ והתשובות אשר ניתנות על ידך אני אומר הלוואי ש-50% מרופאי ישראל היום כמוך .רובם לא כל כך רוצים .והם ישר מדברים בשפה אחרת ממך רק כסף ממש זה ביזוי הרפואה בישראל. ואשר אתה מר מצקין כפרופסור בנושא האורולוגיה אתה ממש משמש דוגמה ומען יראו וילמדו מה זה אנושיות מפרופסור כמוך לו היו נותנים לי במה הייתי הולך על כל הקופה ומפרסם זאת יש בך אנושיות ואתה פונה ומדבר בגובה העיניים של המטופל והפונה אליך כאחד. יש לי רק שאלה? האם כבודו מקבל גם מקופת חולים מכבי?

פרופ' חיים מצקין

שלום לך

אני יועץ על של קופת חולים "מכבי". ככזה אני מקבל חולים פרטיים במרפאתי גובה 1000 ש"ח והקופה מחזירה תמורת חשבונית המס-קבלה סכום של 622 ש"ח ישירות לחולה.

שמח לסייע.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/04/2015

ממצא U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי

אני ובעלי מנסים להרות כבר שנתיים. לאחרונה מצאו אצל בעלי את הממצא הנל. הוא לקח אנטיביוטיקה כ-10 ימים, ולאחר כמה חודשים זה חזר (הסתבר שהדבקתי אותו). האם יש סיכוי שבגלל הממצא לא הצלחנח להרות כל כך הרבה זמן?

פרופ' חיים מצקין

סיכוי לא גדול אבל קיים.

זיהום בנוזלי הזרע ידוע כמפריע לפוריון הגבר..

יש כמובן עוד סיבות רות אחרות אצל בני הזוג.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/03/2015

ערכי PSA גיל 42

שלום רב, אני בן 42 בריא בדכ, מטופל בתרופה להורדת לחץ דם. לפני 3 שנים עקב דחיפות במתן שתן בוצע us והתגלה אבן קטנה וגם ערמונית מוגדלת בגודל
58 ,בדיקת psa לפני 3 שנים הייתה 1.17. אריטרוציטים בשתן היו 10. נבדקתי ע”י אורולוג נאמר לי שערמונית תקינה וחזרתי על בדיקה לאחר 3 חודשים היה psa 1.39 וus חוזר תקין ללא אבנים.שוב בדיקת אורולוג תקינה לאחר שנה ב-6.2012 psa 1.24. ב-11.2013 psa 1.09. לפני 3 חודשים ביצעתי בדיקות תקופתיות ונמצאו אריטרוציטים 30 בשתן. עשיתי us הכל תקין למעט ערמונית מוגדלת כמו לפני 3 שני 58. בצעתי שוב בדיקת שתן לפני שבוע עדיין אריטרוציטים 30 ובדיקת psa היום 1.48. אני קצת מודאג ונמצא בלחץ. האם יש סיבה לדאגה? אין שום תלונות, למעט מעט שורף בקצה האיבר לאחר מתן שתן. תודה, מרק.

29/03/2015

תרופה דואודרט

האם צריך להפסיק את התרופה לפני נתוח קטרקט? וכמה זמן לפני?

פרופ' חיים מצקין

כן, לפחות מספר שבועות טרם הניתוח.

אפשר ורצוי להחליפה בכדור של אבודרט שאיננו מפריע לניתוח והוא מרכיב אחד משני מרכיבי הדואודרט ובכך להביא להמשכיות טיפול מסוימת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
07/03/2015

דואודרט

שלום רב
אני בן 60 ,בריא והתחלתי לפני כשבוע ליטול תרופה הנ”ל
כעבור מספר ימים הרגשתי חוסר אונות וחוסר שפיכה בסיום יחסי מין
האם להמשיך עם התרופה והאם זה יסתדר עם הזמן ואחרי כמה זמן?

פרופ' חיים מצקין

לא יודע מהי התרופה הנ"ל שכן זה לא רשום

אם תרשום שם התרופה אוכל להתיחס.

לידיעה כל התרופות הן זמניות אם תפסיק ליטול אותם התלונות יעלמו.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/03/2015

שיפור

שלום רב
לאחר שעברתי ביפסיה ברוויה השתפר זרם מתן השתן
שלי
האם תופעה זו ידועה
האם זה רק זמני
מה ההסבר לכך

פרופ' חיים מצקין

אין לי הסבר פרט לעובדה שאולי קיבלת כדורים להקלת הפרעות השתנה צפויות לאחר הביופסיה וזו הסיבה להקלה.

הפעולה עצמה בטח שלא אמורה לשפר את הפרעות ההשתנה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
01/03/2015

ערכי PSA ומשמעותם

בחדש אוקטובר 2013 PSA היה 2.96.
בחדש אוקטובר 2014 PSA היה 4.02.
עכשיו לאחר 3 חדשים PSA יצא 3.46.
לאחר חודשיים נוספים PSA היה 4.5 (קיימתי יחסים יום לפני הבדיקה, אולי זו הסיבה לעליה)
ברצוני לשאול האם להמתין לעשות בדיקת PSA בעוד חצי שנה, או האם לדעתך לבצע בדיקת US לבדיקת מרקם הערמונית .
הגיל שלי, 68. (גודל 37 גרם).
אין בעיות במתן שתן.
בתודה, דוד

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון תשובתי מוגבלת כי איננה כוללת כמובן את בדיקת הערמונית.

הערכים הינם גבוליים בלבד ואני הייתי ממליץ בפניך להמשיך ולעקוב בלבד אחת לחצי שנה על המשך התנהלות הPSA.

אין מקום בכלל לביצוע אולטראסאונד או בדיקת הדמייה אחרת בשלב זה. לא נכוון לא נחוץ ועלול לגרור החלטות לא נכונות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
26/02/2015

שלום האם הדואודרט מכיל אומניק

שלום האם הדואודרט מכיל מה שיש באומניק

פרופ' חיים מצקין

דואודרט  מכיל למעשה שני כדורים ביחד:

1) את מה שמכיל כדור האומניק במינון 0.4 מ"ג

2) את מה שמכיל כדור אבודרט במינון 0.5 מ"ג.

כדור דואודרט יש לקחת במינון קבוע פעם ביום לא משנה מתי. העיקר עקביות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/02/2015

ערכי PSA

בחדש אוקטובר 2013 PSA היה 2.96.
בחדש אוקטובר 2014 PSA היה 4.02.
עכשיו לאחר 3 חדשים PSA יצא 3.46.
לאחר 3 שבועות בעקבות בדיקה חוזרת, ה- PSA עלה ל – 4.50.
אין לי הפרעות בשתן.
ערמונית בגודל 37 גרם.
אבקש לדעת מה הסיבה לתנודתיות ב-PSA בתקופה כה קצרה
אבקש לדעת כיצד לנהוג?.
מה הסיבה ומה לעשות.
גילי הוא 68.
בנוסף עלי לעבור ניתוח בקע מפסעתי.
האם לדחות את הניתוח והאם יש קשר בין השניים.
תודה מראש
על תשובתך
דוד

פרופ' חיים מצקין

יכול לעבור את הניתוח ואין סיבה אורולוגית לדחותו.

יתכנו קשיי השתנה זמניים אחרי הניתוח במפשעה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/02/2015

ערכי PSA ומה משמעותם

בחדש אוקטובר 2013 PSA היה 2.96.
בחדש אוקטובר 2014 PSA היה 4.02.
עכשיו לאחר 3 חדשים PSA יצא 3.46.
לאחר 3 שבועות בעקבות בדיקה חוזרת, ה- PSA עלה ל – 4.50.
אין לי הפרעות בשתן.
ערמונית בגודל 37 גרם.
אבקש לדעת מה הסיבה לתנודתיות ב-PSA בתקופה כה קצרה
אבקש לדעת כיצד לנהוג?.
מה הסיבה ומה לעשות.
תודה

פרופ' חיים מצקין

הערכים סה"כ בגבולות התקין

תנודתיות נגרמת עקב היות הPSA חלבון המופרש לא בקב אחיד מהערמונית.

תהליכים דלקתיים בגוף או קיום יחסי מין יכולים להשפיע על ערכי PSA.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
12/02/2015

קצב עלייה/ירידה של psa אחרי ברכיתרפיה

שלום, פרופ׳ מצקין! תודה רבה על תשובתך ויש לי 2 שאלות נוספות: א. מה הקצב הירידת psa אחרי טיפול ברכיתרפיה הוא צפוי? ב. קראתי בפורום שאחרי ברכיתרפיה יכולה להיות עלייה ברמת psa (עד שנתיים מהטיפול?) ויש לי קצב של העלייה די מהיר: עברתי טיפול באוקטובר 2013 והערכם הם בתאריך 06.01.14 -4.01 אחרי 3 חוד psa=1.64, אחרי עוד 3 חוד psa =1.77, בעוד חודשיים psa=1.96 ומלפני מס׳ ימים psa-=3.01 (סה״כ מהטיפול עברו שנה ו-4 חודשים). האם יש משמעות כלשהי לגבי קצב עליית psa (לדעתי מהיר) במקרה שלי?? דרך הגב אין לי שום התנגדות לפרסם תכתובת שלנו, זה עוזר לאנשים אחרים

פרופ' חיים מצקין

קצב העליה פחות חשוב. חשובה המגמה אם תימשך מעבר לשנתיים הראשונות תחייב ביופסיה חוזרת והדמייה בהתאם.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/01/2015

ביופסיה של הערמונית

גילי כיום 65 . בשנת 2005 בבדיקה אצל אורולוג גילה במישוש אי תקינות בוצעה ביופסיה
הוצאו 7 דגימות. ב-6 לא זוהתה ממאירות וב-1 בקצה של אחד הפירורים נמצא חלק מבלוטה עם מבנה קריביפורמה מטיב לא ברור. באזור זה לא נראו תאים אטיפיים,גרעינונים או גבישים בחלל.
psa =4 גודל הערמונית 29 גרם במרקם תקין.
לפני חודש בבדיקת אולטראסואנד ערמונית מוגדלת 85 סמ”ק וה-psa=9.11
psa עלה באופן רציף במהלך השנים. היחס בין psa חופשי לרגיל בשלש בדיקות שנעשו בתקופה הוא כ-10%.
לאור נתונים אלו האם ניתן להמשיך במעקב ואם לא תתגלה הגדלה חריגה ב-psa לוותר על לקיחת ביופסיה. אני חושש מבדיקת זו לא בגלל כאב אלא בגלל סיבוכים אפשריים ותוצאות שיכולות לגרום לחששות וטיפולים מיותרים.
אודה לך מאוד על תשובה

פרופ' חיים מצקין

לדעתי יש מקום לביופסיה חוזרת

בהצלחה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/12/2014

טפטוף לאחר מתן שתן

אני בן 22, כבר כמה שנים (!) שאני סובל מטפטף לאחר כל השתנה. בתחילה היה זה טיפות בודדות והיום אני כבר צריך להמתין דקות רבות עד שהטפטוף יחדול. גם ניעור לא מועיל במיוחד. בעיה זו מציקה לי נורא וגורמת לי תחושות מביכות מאוד. יש לציין שבצד הנקב נדמה לי כתם שחור זעיר והוא עצמו מרוכך ונראה לא סימטרי. כל התודות שבעולם על תשובתכם.

פרופ' חיים מצקין

שלום

יתכן ומדובר באיזו שהיא חסיה לאורך הצנרת ואולי סתם הפרעה פונקציונלית בהשתנהללא רקע חסימתי או אחר.

מציעשתיגש לאורולוג לבדיקה קצרה. יבדוק גם את פתח השופכה ויביע דעתו.לא נשמע מדאיג.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/12/2014

שתן מרובה

שלום בן 60 חולה בראומטית ארטיריטס ב2010 צינתור לב כמעט כשנה אני קם פעם בלילה למתן שתן לפני חצי שנה עברתי בירור כולל אולטראסאונד בחודש האחרון
אני קם בן 2-3 פעמים בלילה עם לחץ מוגבר פעם אחת גם היה לי כאב בתחתית
הבטן עד ששחררתי והיתה הקלה אין לי צריבה והשתן יוצא סביר

שאלה : כל המצב של תכיפות השתן קורה לי רק כשאני שוכב אפילו ביום
אם אני הולך לשכב צהרים אחרי שעה יש לי לחץ במצב עמידה או ישיבה אין לי תכיפות שתן

מה עלי לעשות 1 יש מצב לדלקת (מפני שאני כרגע דלקתי בכל אזור האגן )

2 יש מצב שקשור ללב

פרופ' חיים מצקין

יש סבירות שזה קשור למחלת הלב. נוזלים המצטברים בעיקר בגפיים התחתונות בעמידה והליכה, חוזרים ללב בזמן שכיבה ומופרשים כשתן דרך הכליות


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/12/2014

אייל

דר אני אייל הסטודנט בחול
אני יכול לשלוח לך תמונה של הזרע שתראה רק שלח לי איימל כי אני לא יכול לשלוח לאיימל שאתה מתכתב ממנו
בזרע רוטים כדורים יבשים כמו ג׳ל ועם האנטיביוטקה נפחתת כמות הכדורים ואחרי הן חוזרות

פרופ' חיים מצקין

hmatzkin@tlvmc.gov.il


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
30/11/2014

הפסקת הדימום אחרי ניתוח Tyrp

עברתי ניתוח Turp ביום 26/11 בשעה 16 . שוחררתי מבית חולים ביום שבת 29/11 . אבל היום הוא יום ראשון 30/11 וטרם פסק הדם בשתן . כלומר שתן דמי . איך מפסיקים אותו חוץ משתיית מיים מרובה ? האם יש תרופה או אוכל מיוחד שיפסיק אותו ?

פרופ' חיים מצקין

שלום

השכל הישר אומר לי ששאלה כזו שואלים את המנתח או את המחלקה בה נותחת. אבל כהדרכה כללית בימים הראשונים אחרי ניתוח ערמונית צפוי דימום בעיקר בתחילת ובסיום ההשתנה. שתייה מרובה היא פתרון נכון אבל אם השתן כולו דמי ו/או מלווה בקרישי דם רבים נכון ליצור קשר עם המנתחים.

אין מאכלים מיוחדים לנושא.

כדאי להימנע מנטילת מדללי דם כמו אספירין עד חלוף מרבית הדמם.

רק בריאות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/11/2014

שלום

אני נמצא בחול לשם לימודים לפני שנה כמעט היו לי כאהים לאורך כל הפין ומאז יש לי בעיה עם נוזל הזרע ( יוצא לי בצורת כדורים ג׳לים ) טופלתי עם פירמיקסון ואנטוביטה ל 7 ימים ליפופלוקצקאן והלכו הכאבים ונוזל זרע השתפר לפרק זמן ואז חזר עוג פעם לצאת כמו כדורים גליים ופניתי עוד פעם וטופלתי עם אנטיביוטקה אופלקצין 7 ימים ובזמן הטיפול היה הזרע רגיל ואחרי הטיפול עוד פעם חזר כדורים גליים ואז עשיתי בגיקות שטן ותרביות לקלמידה ויצא שלילי רק בבדיקה אחת )urethal culture vitek-acinetobacter jonii ) לקחתי אנטיביותרה cefriaxon זריקה אחת ונשארו הכדורים הגליים ולקחתי עוד אנטיביוטקי רכישה trimotheprin ונשאר אותו מצב ואני כרגע בחול לימודים לקחתי פה סיפרופלוקצין 8 ימים ללא שיפור
הדגיש רק עם ליפופלוקציקאן 500 היה שיפור ואופלקצין 200 מה אתה רואה דר ואיזה תרופה או אנטיביוטיקה אתה ממליץ ? אנא ממך עזור לי דר
(זאת האלה לפני חודש )

אני אותו נער בחול לשם לימודים דר
הזרע שלי יוצא בצורת כדורים יבשים צמיגים אני יכול לראות לך תמונה באימל
כל התסמונים חלפו אין לי כאבים רק עם הזרע מה אתה ממליץ

פרופ' חיים מצקין

קשה להתייחס ללא בדיקה גופנית וכו' אבל נראה שמדובר בתהליך דלקתי ושטופלת היטב ובאנטיביוטיקות שונות. צמיגות נוזל הזרע איננה נשקפת הכל ויתכן והדלקת חלפה כבר מזמן ונוזל הזרע ישתפר בעוד מספר שבועות-חודשים.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/11/2014

בהמשך לשאלתי – טיפות שתן לאחר מתן שתן (20.11)

בהמשך לתשובתך, תוצאות הציסטוסקופיה יצאו תקינות. (שופכה, כיס שתן)
הופניתי לאוירודינמיקה ובהמשך אולי תרופות.

מה זה יכול להיות? יש קשר לחלבון הגבוה?

תודה

פרופ' חיים מצקין

לא רואה קשר לחלבון גבוה.

נפרולוג הוא הרופא להתיעץ עימו לגבי חלבון גבוה בשתן


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/11/2014

ערמונית מוגדלת

בעל ערמונית מוגדלת מזה תקופה ערכי psa בשנתיים האחרונות נמוכים מ 4 בבדיקה אחרונה שבוצעה בימים אלה ערך psa מעל 5.אין כאבים או צריבות בעת מתן שתן.בדיקת us מינואר שלפוחית שתן תקינה.נמצא במעקב נפרולוגי עקב היפרקלצמיה.אודה להתיחסותך,

פרופ' חיים מצקין

בדרך כלל לפני החלטה על ביופסיה אם מדובר בעליה ראשונה מעבר לגבולות התקין אני חוזר על הדיקת הדם עם ההנחיות להימנע מקיון יחסי מין 2-3 ימים טרם הבדיקה.

באם מדובר בערך חריג גם בבדיקה החוזרת ולאחר בדיקת הערמונית תתקבל ההחלטה בדבר הצורך בהמשך בירור-ביופסיה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
02/11/2014

ערמונית מוגדלת

קבלתי מהאורולוג דודוארט לטפול בערמונית שמשקלה 95 גרם
הבעיה שהכדור גורם לי לסחרחורות כאבי ראש שלשול וירידה חדה בלחץ הדם אני בגיל 76
מה לעשות

פרופ' חיים מצקין

אפשר לנסות ולהסתפק בתרופהשהיא רק מרכיב אחד משני מרכיבי תרופת הדואודרט. בתרופה AVODART העשויה להקטין את הערמונית אין את החומר הגורם לתופעות אותן ציינת.

גש לאורולוג ובקש ממנו לרשום לך התרופה הנ"ל.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/09/2014

המשך שאלה

בהמשך לשאלתי ה p.s.a שלי ע”פ הבדיקות מאוד גבוהה (כפי שכתבתה)נשלחתי לעשות מיפוי עצמות מהטכנאית עוד טרם תשובה סופית אני מבין שהבדיקה בסדר(אקבל תשובה ביום שני השבוע) . השבוע יש לי בדיקת סיטי בתל-אביב וכן בדיקת ביופסיה שהופניתי למכון בחלון .
שאלותיי האם שייך לקבל דיאגנוזה רק לאחר שרשרת הבדיקות ?
2.שמעתי שבדיקת הביופסיה קשה האם ניתן לעשותה אצלך בהרדמה אני מתלבט מאחר ואני לפני יום כיפור וחושש שזה ישפיע האם ניתן לדחותה לאחר החגים או לדעתך לאור בדיקת p,s,a אין לדחותה ויש לקימה עוד השבוע
3. מתי ניתן להגיע אליך להתייעצות או כדי לבצע את הביופסיה בהרדמה
אודה על תשובתך

פרופ' חיים מצקין

אבחנה נעשית אך ורק על פי ביופסיה.

רמות PSA רק תומכות בצורך לבצע ביופסיה או לחילופין בדיקות נוספות כמו מיפוי עצמות אליו נשלחך.

יש מקום לבצע בהקדם אבל לא בבהילות וניתן וסביר לדחותה לאחרי יום כיפור.

אפשר  עם הרדמה אם כי רב הגברים עוברים אותה לא תחת הרדמה.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/08/2014

ייעוץ פרטי

פרופסור כמה פעמים כבר שאני מעוניין להגיע אלייך לייעוץ פרטי לא עונים לי בטלפון ולא חוזרים אליי אשמח להיפגש איתך

פרופ' חיים מצקין

מזכירתי רחל עובדת כל יום אחרי הצהרים.

ניתן להשאיר הודעה ועוד לא קרה שהיא לא חזרה לפציינט. 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/08/2014

התוויות לשימוש בדואודרט

האם יש תופעות לווואי לבת זוג לאחר גיל הבלות המקיימת מין ללא קונדום עם בן הזוג הנוטל דואודרט?

פרופ' חיים מצקין

דואודרט עלול להשפיע על פוריות. דואודרט יכול לעבור בנוזל הזרע ובעת הריון מוקדם להיות בעל חשיבות על הדיפרנציאציה המינית של העובר. שני אלו לא חשובים  כמובן יותר באישה לאחר הבלות שאין סיכוי שתיכנס להריון ולכן אין כל סכנה בקיום יחסי מין ללא קונדום.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/07/2014

דלקת בערמונית

לפני כשמונה חודשים נדבקתי במקרופלסמה גנטליום שטופלה בדוקסלין ועברה אך התסמינים חזרו ללא החיידקים.. לאחרונה התגברו התסמינים ורופא אמר שככל הנראה יש לי דלקת כרונית בערמונית ונתן לי טיפול של דוקסלין ואופלידוקס למשך חודש… זה לא כ”כ עוזר. אילו עוד דרכים יש בשביל להיפטר מזה?

פרופ' חיים מצקין

טופלת נכון.

לעיתים משמעות נמילה כרונית היא סבלנות. אם תסמינים לא יחלפו תוך 4-6 שבועות היוועץ שוב עם אורולוג מומחה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/06/2014

התרופה דואודרט

אם התרופה דואודרט גורמת להשמנת ייתר.ולנפיחות בבטן?

פרופ' חיים מצקין

אלו אינן תופעות לואי מוכרות ושכיחות

ברכה

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
עמוד 2 מתוך 212

שאלות נוספות בנושא: אודות המרכז לרפואה בכירה
