אודות המרכז לרפואה בכירה

המרכז הישראלי לרפואה בכירה הינו גוף יוקרתי שמקבץ רופאים בעלי תפקידים בכירים במרכזים הרפואיים החשובים בישראל. המרכז מורכב מרופאים ומצוות הנהלה שחרטו על דגלם בנוסף לערכי הרפואה גם ערכים של שירות ומצויינות.

על הרופאי המרכז הישראלי לרפואה בכירה נמנים רופאים מהשורה הראשונה, ביניהם: ד”ר שמואל אביטל, מנהל מחלקה כירורגית בבית החולים מאיר, ד”ר גד לוטן, מנהל מחלקת כירורגיית ילדים בבית החולים אסף הרופא, ד”ר ארנון קורן, סגן מנהל מחלקת כירורגיית כלי דם בבית החולים בילינסון, ד”ר איתי שטרנברג, רופא בכיר במחלקה האורולוגית בביה”ח מאיר בכפר סבא ורופאים בכירים נוספים.

המרכז הוקם כדי לענות על מספר צרכים:

  • שיפור נגישותה של הרפואה הבכירה בישראל למטופלים, זאת באמצעות יצירת אתר אינטרנט לכל תחום רפואי, והנגשת המידע ויצירת הקשר אל הרופא הבכיר לכל אדם.
  • יצירת קשר ישיר בין רופאים בכירים למטופלים, זאת באמצעות מנגנונים של יצירת קשר והפניית שאלות באופן ישיר מהגולשים לרופא.
  • שיפור רמת השירותים הרפואיים הניתנים לציבור ע”י הרפואה הבכירה, זאת באמצעות ליווי של הרופאים הבכירים, על מנת לשפר את השירות אותו הם נותנים למטופליהם במסגרת המרכז.
  • שיפור רמת הידע בקרב המטופלים לגבי מצבים רפואיים מהם הם סובלים, באמצעות שימוש בשפה פשוטה ובהירה, המאפשרת לכל אדם להבין טוב יותר את מצבו הרפואי, ואופן הטיפול בו.
  • יצירת קשר בין רופאים בכירים, מהשורה הראשונה בישראל, זאת כדי לאפשר הפרייה הדדית של הרופאים בכל תחומי עיסוקם.

הקוד האתי של המרכז הישראלי לרפואה בכירה

המרכז הישראלי לרפואה בכירה אימץ קוד אתי שנותן ביטוי לערכי הרפואה ולערכי שירות. הקוד מורכב מעשר נקודות אשר ההקפדה עליהן נעשית באופן סדיר ע”י הנהלת המרכז.

  • המידע באתר מתעדכן באופן שוטף והוא מדוייק, בדוק, אמין ומלא ככל האפשר.
  • הטיפול יהיה מקצועי, ויוסבר למטופל היטב לפני תחילתו.
  • לא יבוצעו במטופל הליכים שלא לצורך.
  • הטיפול יבוצע בסביבה היגיינית ואסתטית.
  • יושם דגש ומעקב על נושא השירותיות של רופאי המרכז.
  • הרופא יקדיש את הזמן הראוי לבדיקה מקיפה ולהתעמקות בבעיה ובחששותיו של המטופל ובני משפחתו.
  • הרופא ישמור על כבודו ופרטיותו של המטופל.
  • הרופא לא יפלה מטופלים על רקע דת, גזע, מוצא, מין ונטייה מינית.
  • הרופא הינו רופא בכיר בעל ניסיון וותק של שנים רבות בתחום.
  • הרופא יענה לשאלות המטופל בעת ביקור במרפאה ויימנע ככל האפשר מהשארת ספקות ואי הבנות.

הרופאים במרכז הישראלי לרפואה בכירה

רופאי המרכז הישראלי לרפואה בכירה הם כולם רופאים בכירים במרכזים הרפואיים החשובים בישראל, עליהם נמנים מנהלי מחלקות, סגני מנהלי מחלקות, מנהלי יחידות ורופאים בכירים נוספים. כל הרופאים במרכז הם רופאים אשר צברו ניסיון של שנים רבות בתחום עיסוקם, ומומחיותם באה לידי ביטוי בחשיפה למאות מקרים וביצוע מחקרים בתחומם.
רופאי המרכז מחוייבים לקוד האתי שלו, ועושים מאמץ לתת לכל מטופל את היחס הראוי, זאת כדי לשלב את ניסיונם הרב ומומחיותם עם יחס אישי חם, ובכך לשפר את השירות שהם מעניקים למטופל.

badge



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

134 שאלות גולשים בהמשך העמוד

24/01/2019

קשיש בן 89 וכאמנית מוגדלת

שלום, אני בן 89 עם בעיות פרוסטטה עשרות שנים ומטופל באבודרט, לאחרונה קם כ4 פעמים בלילה לשתן, ההשערה שלנו כי חלה החמרה במצב הערמונית, הוא לא נייד ובעייתי להגיע ל אורולוג, האח אתם עושיםמ בקורי בית(פרטי) ומפנים לבדיקות(דרך רופא המשפחה) והאם יש אפשרות לפתור בעיות כאלו בצורה תרופתית? ( ניצוח לא בא בחשבון במצבו) ,, תודה!

16/11/2018

מסג’ פרוסטטי

שלום,
בעקבות השתנה תכופה וכאבים הומלץ לנו על מסג’ פרוסטטי האם אתם מבצעים את הבדיקה הזו.

13/08/2018

תוצאה של בדיקה הערמונית ע”י אולטרסואנד

1-להלן התוצאות : -כליות בגודל שווה ותקין
-אין עדות בכליות לגושים סולידיים .אבנים או הידרונפרוזיס.
שלפוחית שתן בקיבולת 150.3 סמ”ק ערמונית מוגדלת: 5.4*5.4*4,6 ס”מ עם הבלטה בקרקעית של שלפוחית .נפח הערמונית 70,5 סמ”ק בשלפוחית.

19/07/2018

ידע כללי : האם נעים לכם להשלות אנשים?

שלום,
זהו שירות נהדר שאינכם חייבים לעשותו.לכן אין אין זה מן הראוי להשמיע ביקורת.
עם זאת זוהי הפעם השניה בה הנני מפנה שאלה ונענה עי רובוט שחשוב לכם השירות שאתם נותנים.
האם חשוב לכם גם לענות???

13/07/2018

ניתוח TURP לערמונית מוגדלת שפירה

שלום,
האם אתם מנתחים בשיטת TUVP ?

בתודה
יעקב

10/07/2018

פרוסטטה

ברצוני לקבוע תור לבדיקה ויעוץ. יש לי ביטוח מושלם

19/10/2017

טיפול סרטן ערמונית

שלום רב
סובל מסרטן ערמונית ( בביאופסיה נמצא גידול בצד ימין של הערמונית גליקסון 7 3+4 ) . בבדיקות MRI ו PET CT אין סימנים לגרורות .
קיבלתי שלוש אפשרויות לטיפול : טיפול פוקלי HIFU ‘ ניתוח להסרת הערמונית ,או טיפול הורמונלי פלוס הקרנות .
מבקש לקבל מידע על שלושת האפשריות יתרונות וחסרונות .
תודה ויום טוב !

משה שלום,

ההחלטה על הטיפול המתאים בסרטן הערמונית צריכה להתקבל לא רק בהסתמך על אפשרויות הטיפול הקיימות ויתרונות וחסרונות כל שיטה, אלא גם להתבסס על מדדים הקשורים למטופל (גיל, מחלות רקע ועוד). אשמח להפגש איתך במרפאתנו ולייעץ לך לגבי אפשרות הטיפול הנכונה לך.
צוות האתר
31/07/2017

מה דרך הניתוח

עוד שאלה אחת אחרונה
האם הניתוח נעשה על ידי גוף חימום או ליזר? כתוב באתרך על מספר שיטות של “ניקוי” הצנרת
תודה

יונתן שלום,

הניתוח מותאם לחולה. ההתאמה מבוצעת על סמך מספר משתנים בינהם גודל הערמונית, מצבו הכללי של המטופל, מחלות הרקע של המטופל, הטיפול התרופתי הקבוע של המטופל ועוד.
צוות האתר
13/07/2017

קביעת פגישה איתך בדחיפות

עדין לא חוזריםאלי לקביעת פגישה. אני רוצה להגיע ולטפל אצלך בבעית דלקת הערמונית לא הגיוני. שאני שולח מספרי טלפון והודעות ובכל זואת לא חוזרים
אני רושם שוב -0506702324אליאור
0506675433-עליזה (אמא)
אם אני לא עונה תצרו קשר עם המספר של אמא
אנא חזרו אלי זה דחוף לי מאוד

אליאור שלום,

מתקשרים גם אליך וגם אל אימך ואתם לא זמינים.

 
צוות האתר
11/07/2017

לא חוזרים אלי לקביעת פגישה זה דחוף

הי דר
כתבתי לך שאני סובל מהפרעות בשתן
ושאני בן 21
אני מנסה בלי סוף. לקבוע אצלך פגישת יעוץ אבל אין מענה כלל. לא בטלפוןולא בהשארת. פרטים באתר. אני משאיר ולא חוזרים אלי וממש. חשוב לי להגיע
אתה יכול לעזור לי?
יש לך יכולת לתת לי את המספר של המזכירה שלך ואני יצור איתה קשר ויקבע
זה המספר שלי. 0506702324
תודה

שלום רב,

אני מתנצל אך עברתי על הרישומים ולא מצאתי את פניותיך אלינו. עכשיו ששלחת את מספר הטלפון שלך ייצרו איתך קשר בהקדם לקביעת פגישה.
צוות האתר
27/06/2017

ביקות psa

ד”ר שלום.
בראשית ברצוני להודות לך על תשובתך.
לפני שבוע תוצאת בדיקת P.S.A 6.67
שלשום עשיתי בדיקת PSA בבלינסון 5.5 PSA ו-Free PSA 0.18. אשמח להמלצותך.
תודה

אלי שלום,

ישנם נתונים נוספים לרמת ה PSA אשר נחוצים לצורך מתן המלצה. חשוב לדעת בן כמה אתה, מה מחלות הרקע מהן אתה סובל, מה היתה רמת ה PSA בשנים הקודמות (האם יש לך PSA מוגבר בין 5 ל 7 כבר 10 שנים ללא שינוי או שמא מדובר בעלייה מרמה נמוכה יותר), האם עברת ביופסיה של הערמונית בעבר, ועוד.

מכלול הנתונים, ולרוב יחד עם בדיקת הערמונית, יכוון את ההמלצה להמשך הבירור.

אשמח לפגוש אותך במרפאתנו ולייעץ לך לגבי המשך הבירור.
צוות האתר
22/06/2017

ההבדל בין שיטת holep לשיטת אידוי הערמונית

שלום רב,
אני שואלת בשם אבי אשר אמור לעבור ניתוח בגלל ערמונית מוגדלת , איזו שיטה עדיפה holep בלייזר ירוק או שיטת אידוי ערמונית וחצי זה מתאים ?
בתודה ובברכה
רחל זהר נייד 050-2933003

רחל שלום,

השיטה המועדפת לכריתת ערמונית נקבעת לפי מספר גורמים ומותאמת לכל מטופל. המדדים העיקריים שיש לשקול הם גודל הערמונית, גיל המטופל, מצבו הבריאותי והתרופות הקבועות אותן נוטל.

במידה ותרצות אשמח לפגוש את אביך במרפאתנו ולייעץ על הטיפול המתאים לו.
צוות האתר
21/06/2017

לאחר ניתוח turp

לאחר כמה זמן מהניתוח אפשר לקיים יחסים.והאם ניתן לקחת סיאליס.

יצחק שלום,

אני נוהג להנחות את המטופלים אשר אני מנתח להמתין 3-4 שבועות לאחר ניתוח TURP לפני חזרה לפעילות מינית. כאשר מחדשים פעילות מינית אין מניעה משימוש בתרופות לשיפור הזקפה כדוגמת סיאליס.
צוות האתר
18/06/2017

קטטר חדש לראשונה – תודה לתשובת ד”ר איתי שטרנברג

שלום
תודה רבה לך לתשובתך העינינית.
רק בריאות.
שאולין

בשמחה. הרבה בריאות.
צוות האתר
10/06/2017

ערמונית מוגדלת (תיקון ניסוח של השאלה הקודמת)

שלום רב בעלי בן 43 ובבדיקת U.S ערמונית נאמר לו כי הערמונית מוגדלת 65 ס”ס.
אני רוצה לציין שהוא אינו סובל מאיזה מהתסמינים שנרשמו במאמר והוא נשלח לבדיקה הנ”ל כי התלונן על אי נעימות באיזור פנים פי הטבעת.
השאלה האם יש לזה קשר לעובדה כי הערמונית מוגדלת? איזה רופא יש לראות להמשך טיפול אם בכלל יש צורך

קרן שלום,

כנראה שגודל הערמונית של בעלך אינו הגורם לתלונותיו. ממליץ בדיקה ע"י פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג מכיוון שתסמיניו מרוכזים בפי הטבעת הקשור למערכת העיכול.

בהצלחה
צוות האתר
26/05/2017

קיום יחסי מין לאחר T.U.R.P

כמה זמן לאחר TURP אפשר לקיים יחסי מין

קובי שלום,

לרוב אני ממליץ למטופליי להמתין 2-3 שבועת לאחר ניתוח כריתת ערמונית פשוטה (כגון TURP) ולשתן צלול. כמו כן, חשוב לזכור שהרוב המכריע של המנותחים חווים שפיכה אחורית אחרי ניתוח זה, משמע העדר פליטה. באחוז הקטן שכן תמשיך פליטת זרע אין צורך להבהל במקרה של זרע דמי. תופענ זו יכולה להמשך מספר שבועות אחרי הניתוח ותחלוף מעצמה ללא צורך בטיפול.
צוות האתר
10/05/2017

הבעת תודה על ביקור במרפאתך

שלום דוקטור איתי שטרנברג
ברצוני להביע תודה על ביקור במרפאה.
הגעתי אליך עם הרבה חששות ודאגות .
לאחר שעברת על היסטוריה רפואית ובדיקה גופנית החזרת לי את ביטחון והורדתי ממני דאגותי למצב בריאותי.
רופא בחסד , ישר הכול.
בכבוד רב,
שבתאי

שבתאי שלום,

ראשית, תודה רבה על המילים החמות. שמחתי לפגוש אותך אות אישתך ולהרגיע אתכם. אשמח לעמוד לרשותך גם בעתיד.

החלמה מהירה ובריאות שלמה.
צוות האתר
07/05/2017

אולטרה סאונד רקטלי

שלום רב ד”ר אתי ותודה עבור הבהרתי המקיפה.
שאלתי היא : האם אולטרא סאונד רקטלי יכול לשפוך יותר אור על מצב הבלוטה ועל ההחלטות לאחר מציאת איזור חשוד באם אר איי באינטרמידיית זון ושניים בפריפירל זון , וזאת לפני ביצוע ביופסיה ?

מודי שוב שלום,

לאולטראסאונד טרנסרקטאלי אין יכולת לזהות איזורים חשודים לסרטן ולהבדיל אותם מאיזורים לא חשודים. ישנם מחקרים יפים שפורסמו לפני למעלה מ 10 שנים שהראו שהסיכוי למצוא סרטן ערמונית בביופסיה מאיזורים שמפעיל האולטראסאונד חשב שהם חשודים זהים לסיכוי למצוא סרטן באיזורים שמפעיל האולטראסאונד חשב שאינם חשודים. התפקיד היחיד שיש לאולטראסאונד טרנסרקטאלי באבחון סרטן הערמונית הוא לזהות את איזורי הערמונית ולאפשר לרופא המבצע את הערמונית לדגום את כל איזורי הערמונית.

לעומת זאת, בביופסיות מונחות MRI (ביופסיות המכונות אם אר איי פיוז'ן) מתבצע איחוד של תמונת האולטראסאונד עם תמונת ה MRI וכך רואים את הממצא החשוד ב MRI עד תמונת האולטראסאונד. כך אפשר בצורה מדוייקת להכווין את הדגימה ולשפר את דיוק הביופסיה.

מכיוון שיש בידיך בדיקת MRI עם ממצאים חשודים ניתן להשתמש בה להכוונת ביופסיה בשיטת פיוז'ן. צריך רק לבדוק שאיכות הבדיקה והטכניקה בה בוצעה מאפשרת התאמה טובה של תמונות ה MRI לתמונות האולטראסאונד.

אשמח לפגוש אותך במרפאתנו, לראות את בדיקת ה MRI ואף לבצע את ביופסיית הפיוז'ן במידה ותהיה מעוניין. יש לנו נסיון רב בביצוע ביופסיות מסוג זה.
צוות האתר
02/05/2017

כאבי אשך הנפיחות

שלום דוקטור שטרסברג
תודה רבה על המענה
הייתי אצל רופא מנתח
מבחינתו הכול תקין והוא אפנה אותי לבצע אולטרסאוד אצל דוקטור קוץ
לאחר מכן הוא יתן הנחיות
למען האמת עדיין לא קבלתי הסבר מפורט לגבי תהליך החלמה
בשל זה אני נכנסתי לאינטרנט ולפורום.
אני מקווה שהכול תקין במידה ואני אצטרך טיפול אורלולוג אני אבקש ממך לקבוע תור לביקורת בקליניקה שלך
אני מבוטח מכבי
בתודה וברכת חג עצמאות שמח
שבתאי

שבתאי שלום,

אולטראסאונד זו בהחלט בדיקה חשובה להערכת נפיחות בשק האשכים.  יכולה לתת מידע רב לגבי הסיבה שגרמה לנפיחות ולשלול גורמים אחרים.
צוות האתר
01/05/2017

גמילה מקטטר

איך גומלים מקטטר אישה לאחר CVA ?

דפנה שלום,

אצירת שתן אחרי אירוע מוחי אינה דבר נדיר ולעיתים חולפים מספר שבועות עד מספר חודשים עד שניתן לגמול מקטטר. ישנם מטופלים שאף נשארים תלויים בקטטר באופן קבוע. לאור זאת, מומלץ שהטיפול ייעשה בליווי של רופא המבין ומנוסה במצב זה.
צוות האתר
08/04/2017

הקרנות בעקבות עליה בסמן ה PSA

דר שטרנברג שלום,
בהמשך לשאלתי הקודמת ובהתיחס לתגובתך,האם לגיל יש משמעות?אני בן 77.
תודה עבור תשומת לבך ועצוחיך המועילות.
תנחום וולר,פרופסור,
הנד’ אוירונוטיקה וחלל,הטכניון.

תנחום שלום שוב,

גיל תמיד משמש פקטור בהחלטות טיפול בסרטן ערמונית. במידה ואתה גבר יחסית בריא לגילך ופעיל אני חושב שגיל 77 אינו משנה את המלצתי לטפל בקרינה ועדיף לפני שרמת ה PSA מגיעה ל 0.5. במידה ואתה אדם חולה והסיכון בקבלת ההקרנות גדול מהסיכון שסרטן הערמונית יזיק לך אז ייתכן ועדיף להמנע מטיפול.

הערכה כזאת ניתן לבצע רק בפגישה אישית. המטפלים בך בחיפה הם אנשי מקצוע מנוסים וטובים כך שאני מניח שניתן לסמוך שהמלצתם לטיפול ניתנה על סמך הערכה כי זה מה שנכון בשבילך. במידה ותהיו מעוניין בהערכתי אשמח לפגוש אותך במרפאתנו.

בהצלחה וחג שמח
צוות האתר
28/03/2017

דלקת בערמונית המשך

תודה על התשובה המקצועית
אם כך איזה טיפול נכון קיים בתקופת התפרצות הדלקת כדי להרגיעה.

חן שלום,

הטיפול מותאם למטופל, לתלונותיו הספציפיות ולממצאים בבדיקות המעבדה והדימות. ממליץ להבדק על ידי אורולוג בזמן התקף לקביעת הטיפול המתאים.
צוות האתר
19/03/2017

ureaplasma ureal pcr – detected

בבדיקות שתן יצא לי ureaplasma ureal pcr – detected

איך נכון לבצע את בדיקת השתן ?

האם יש תרופה שאתה ממליץ לקחת שיכולה להסיר את החיידק ?
(לקחתי בעבר Doxylin 100 וזה לא עזר פעמיים ביום בבוקר ובערב למשך שבע ימים)

מה ההשלכות של החיידק הזה ?

תודה והמשך יום נעים,

ד”ר איתי שטרנברג
אריק שלום,

ממליץ שתשוב אל הרופא ששלח אותך לבדיקה לקבלת טיפול. בעיקר מכיוון שטיפול קודם עם דוקסילין (התרופה שלרוב נותנים לטיפול בחיידק זה) לא הצליח.
ד”ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר

תגובה לתשובה שלך
הרופא לא יודעה מה לעשות בגלל זה פניתי אילך
הוא אמר לי השהוא היה בהרצאה של ד”ר רונן הולנד אורולוג
וד”ר רונן הולנד אורולוג אמר שאני להתייחס ל – ureaplasma ureal pcr – detected
ושלא צריך לקחת שום תרופה.
לא נראה לי הגיוני ובגלל זה פנית אליך.
השאלה האם את יכול לתת תשובה איזה תורפה אתה ממליץ לקחת כדי לטפל הנושא ?

מה ההשלכות של החיידק הזה ?
אין לי צריבה או משהו שאני מרגיש.

אריק שלום,

במידה ואתה סובל מתסמינים יש צורך לטפל. לצורך קביעת התכשיר המתאים לך יש צורך בפגישה ובדיקה.
צוות האתר
19/03/2017

בעיה שלי נפתרת ,עדכון

בהמשך לשאלה הקודמת ה psa הינו 0.82
וכל בדיקות השתן , הכליות תקינות

שמח לשמוע
צוות האתר
14/03/2017

טיפול בסרטן הערמונית

1.מה דעתך על שיטת ה HIFU.

2.מה השיטה המומלצת ביותר מבין השיטות הלא פולשניות .

דוד שלום,

HIFU זו שיטת טיפול אשר לפי הרישום בישראל מיועדת למטופלים אשר טופלו לסרטן ערמונית והגידול חזר וכעת הולכים לטיפול שני. עם זאת , ישנו נסיון הולך וגדל בטיפול ממוקדם (במקום לטפל בכל הערמונית לטפל רק בחלק ממנה או רק בגידול). לא ציינת את המדדים של מחלתך כדי לדעת האם אתה מתאים לטיפול ממוקד או לא.
צוות האתר
08/03/2017

ערמונית בנפח 30 סמק.האם נורמאלי.?

לדוקטור איתי שטיינברג שלום.
תודה רבה על התיחסותך ותגובתך המהירה לאשר כתבתי.
ואכן ברוב חופזה לא ציינתי את שאלתי:
האם נפח של 30 סמק לערמונית הוא נורמה.?
או דורש התייחסות מיוחדת?
היום אני מתעורר פעם בלילה להשתין.

אני בן 64.5.

ושוב תודה רבה

ישראל סולמי.

ישראל שלום,

גודל הערמונית עצמו אינו קובע את הצורך בטיפול. עם זאת, במטופלים הזקוקים לטיפול גודל הערמונית עוזר להחליט איזו תרופה מתאימה או איזה ניתוח מתאים.
צוות האתר
07/03/2017

פרמיקסון

ערב טוב ד”ר שטרנברג,

אשמח לדעת איך פועלת התרופה פרמיקסון על הערמונית, ובאיזה מנגנון היא עובדת.
בנוסף, האם היא מכילה חומרים נוספים חוץ ממיצוי של הדקל הננסי?

נורית שלום,

ישנן תיאוריות רבות כיצד עובדת תרופה זו אך אין אף הוכחה מהו המנגנון. לגבי הרכב התרופה יש לפנות לחברה המייצרת מכיוון שבניגוד לתרופות "קונבנציונאליות", בתכשירי הדקל הננסי כל תכשיר מכיל הרכב שונה במעט.
צוות האתר
07/03/2017

תודה

תודה על האינפורמציה

בשמחה
צוות האתר
18/02/2017

תרופה לפרוסטטה

איזו מבין התרופות לטיפול בערמונית המוגדלת (0פרוסטטה) שבתופעות הלוואי שלה,פוגעת במידה הפחותה ביותר בחשק המיני ?

אורי שלום,

תרופות לטיפול בהגדלת ערמונית מתחלקות לשתי קבוצות. קבוצת חוסמי אלפא (קסטראל/אלפוזוסין, אומניק/טמסולוסין, וכיוב) אינן פוגעות בחשק המיני. לקבוצת מעכבי 5 אלפא רדוקטאז (אבודרט) תופעת לוואי אפשרית של פגיעה בחשק המיני בכחמישה אחוזים מהמטופלים.
צוות האתר
08/02/2017

לדוקטור שלום

תודה על מענה המהיר, האם הבדיקות האלה הם סבירות? דם בשתן בכמות של 0.03 mg/do זה דבר שכיח? על מה הוא מרמז מה המשמעות של זה מבחינה בעיתית.

יוסף שלום,

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, דם בשתן מחייב בירור הכולל מספר בדיקות. אני ממליץ לקיים שיחה אישית עם אורולוג על הסיבות השכיחות הגורמות להופעת דם בשתן.
צוות האתר
03/02/2017

אנטיביוטיקה מתאימה

דר שלום אני אובד עצות
נתגלה אצלי mycoplasma hominis + ureaplasma urealyticum
שאלתי היא מה הטיפול הממולץ כולל סוג אנטיביוטיקה כמות ומשך?
אני מעוניין לטפל.
נ.ב- הבדיקה שעשיתי הייתה באופן פרטי והבנתי שבבדיקות אחרות מסוימות בודקים בנוסף לpcr עמידות של החיידקים הספציפיים לאנטיביוטיקה?

שלום רב,

ממליץ שאת סוג האנטיביוטיקה ומשם הטיפול ייקבע רופא אשר יבדוק אותך ויראה את תוצאת הבדיקה שביצעת.
צוות האתר
11/01/2017

מה ההשפעה של הסרת ערמונית על יכולת זיקפה וקיום יחסי מין?

מה ההשפעה של הסרת ערמונית על יכולת זיקפה וקיום יחסי מין?

א.ב. שלום,

השפעת ניתוח כריתת ערמונית על התפקוד המיני נקבעת לפי סוג הניתוח. ניתוחי כריתה רדיקלית של הערמונית עקב סרטן ערמונית פוגעים בתפקוד המיני בעוד שניתוחים לכריתה פשוטה של הערמונית עקב הגדלה שפירה עם קשיים בהשתנה כמעט ולעולם אינם פוגעים בתפקוד המיני.
צוות האתר
11/01/2017

ברכי תרפיה בערמונית

שלום רב.
אני מבקש לברר האם אפשר לנתח את הערמונית לאחר ברכיתרפיה בגלל אי מתן שתן ואיזה סוג של ניתוח מומלץ, האם קריטה מלאה או סוג אחר?
שאלה נוספת-שמעתי כי קיימת אפשרות לעורר את מתן השתן על ידי סגירת צינורית הקטטר ל 4-5שעות ביום על ידי קליפס מיוחד.מה דעתך בנושא?

דני שלום,

סוג הניתוח נקבע לפי הסיבה ניתוח וגודל הערמונית. במידה וישנה חזרה של הסרטן אחרי ברכיתרפיה וישנם תנאים מתאימים לניתוח, אז מדובר על ניתוח כריתה שלמה (רדיקלית) של הערמונית, לרוב יחד עם בלוטות לימפה אגניות. במידה והסיבה לכריתת הערמונית היא אצירת שתן או הפרעות השתנה אז מדובר בכריתה חלקית של החלק אשר לוחץ על צינור השופכה. במקרים אלו סוג הניתוח (סגור/פתוח/אידוי/לייזר וכו') נקבע לפי גודל הערמונית ומצבו הכללי של המנותח.

סגירת הקטטר לסירוגין אינה מומלצת, בעיקר במקרים בהם נצפתה אי ספיקת כליות לפני החדרת הקטטר.
צוות האתר
10/01/2017

ביופסיה לאחר ברכיתרפיה

שלום, ד”ר שטרנברג!
תודה על תשובתך. ואז יש לי שאלה נוספת. האם PSA=0.58 כ-3.5 שנים אחרי ברכיתרפיה צריך לבצע ביופסיה?

רינת שוב שלום,

רמת PSA משתנה לאורך זמן ותלויה שגורמים שונים. יש צורך לבחון את שינוי ה PSA לאורך זמן כדי לקבוע האם יש צורך בביופסיה ולהתחשב בגורמים נוספים. ישנם מטופלים עם PSA 0.58 אשר להם נמליץ על ביופסיה ואחרים עם אותה רמה של PSA להם לא נמליץ על ביופסיה.

לשם הערכה מדוייקת יותר יש צורך בפגישה ובדיקה. ממליץ לשוב לרופא אשר ביצע את טיפול הברכיתרפיה לייעוץ בנושא המשך בירור וטיפול. אשמח גם אני לפגוש אתכם במרפאתנו.
צוות האתר
01/01/2017

האם טפטוף לאחר מתן שתן יכול להיות קשור לקשיים בפוריות?

בהמשך לשאלתי הבאה: סובל מעל עשר שנים מטפטוף קל לאחר מתן שתן, אני מבקש לדעת האם יש קשר אפשרי בין זה לקושי להרות.

השבת שאין די פרטים. למעשה, אין לי כמעט מה להוסיף, לא ידועה לי שום בעיה אחרת שיכולה לגרום לקשיים בפוריות (אי כניסה להריון יותר משנה). יש לי שני ילדים. השאלה היא האם הכיוון הזה הגיוני או שאין טעם לחשוש מזה, אודה אם תוכל לפרט.

בכבוד רב

שוב שלום,

בכדי להבין האם יש קשר בין שתי התלונות יש צורך לאבחן מדוע אתה סובל מטפטוף ומדוע ישנה פגיעה בפוריות. הסיבות העיקריות לטפטוף בסוף זרם הן סיבות לחסימת דרכי השתן כדוגמת היצרות שופכה והגדלת ערמונית. לרוב בעיות אלו אינן גורמות לפגיעה בפריון אך לעיתים יכולות לפגוע. לשם קביעה מה בעייתך יש צורך פגישה ובדיקה וייתכן ובדיקות נוספות לאיבחון הבעייה.
צוות האתר
27/12/2016

ערמונית מוגדלת

בהמשך לשאלתי הקודמת האם טיפול בתרופות טבעיות כגון פרוסטטק של אלטמן יכולה לסייע?
האם הכדור המשולב שהמלצת פוגע בכח הגברא?

אביב שלום,

תכשירים טבעיים לא הוכחו היעילים במחקרים בלתי תלויים.

טיפול משולב יכול לפגוע ביכולת השגת הזקפה אך תופעה זו מופיעה רק במיעוט הנוטלים את הטיפול.
צוות האתר
14/12/2016

הבעת תודה

דוקטור שטרנברג שלום
ברצוני להודות לך על התייחסותך לשאלתי.
תודה רבה,נתן.פ

בשמחה. בהצלחה בהמשך הביקור והטיפול.
צוות האתר
13/12/2016

ציסטוסקיה

אם עשיתי ציסטוסקופיה לפניי 5 שנים שהייתה תקינה הל כמה זמן צריך לעשות שוב

יצחק שלום,

ציסטוסקופיה אינה בדיקה שיש לבצע באופן קבוע אלא רק במידה ויש סיבה. ממליץ שתתיעץ עם אורולוג לברר האם יש לך סיבה לבצע ציסטוסקופיה.
צוות האתר
בשמחה. תודה על המחמאות
צוות האתר
13/12/2016

אוקי אבל…

עד שיגיעו בדיקות השתן יקח שוב פעם כעשרה ימים. מה אפשר לעשות עם הצריבה עד אז? לא כדאי להמשיך את הטיפול האנטיביוטי לפחות עד אז שלא תהיה החמרה ושיהיה רצף של טיפול?

תשלח בדיקות ותתייעץ עם הרופא שלך האם ליטול טיפול עד לתוצאות ואיזה טיפול.
צוות האתר
13/12/2016

צריבה בשתן -שאלה נוספת

ד”ר שטרנברג, האם מאחר וזו לא פעם ראשונה שזה קורה כדאי להגדיל את המינון מעבר ל 10פ מ”ג או לשנות אנטיביוטיקה? אולי החיידק פיתח עמידות.
כמו כן, ראיתי שיש מעט אדמומיות באיזור פתח השופכה וגם בחלק שמתחת לכיפת הפין. כמו יובש..מקווה שלא פטריה. חשוב לציין שאני מאוד הגייני

כמו שכתבתי, יש צורך לחזור על הבדיקות קודם כל. לפי הבדיקות החוזרות ניתן יהיה לקבוע מה הטיפול אותו אתה צריך לקבל.
צוות האתר
01/12/2016

בדיקה U.UREAL/PARVUM-PCR

עשיתי בדיקת שתן וקיבלתי תוצאה חיובית לבדיקה הנ”ל.

מה זה אומר? מה בדקה הבדיקה?

מיכל שלום,

ממליץ שתבדקי ע"י רופא הנשים שלך לקבלת טיפול.
צוות האתר
20/11/2016

חיובי

לאחר בדיקת שתן וטרבית התגלה שה-UREAL/PARVUM-PCR יצא חיובי … מזה אומר ?! זה חיידק? משהו שמצריך טיפול אנטיביוטי?

כן. אוראפלזמה זה חיידק המצריך טיפול. מדובר לרוב במחלת מין (חיידק העובר בין בני הזוג בזמן יחסי מין) ולכן מומלץ להמנע מיחסי מין או להקפיד על יחסי מין מוגנים עד לסיום טיפול ווידוא העלמות החיידק.
צוות האתר
13/11/2016

חסימת רקטום

יש לי ערמונית מוגדלת כ70 סמ”ק מזה כשבוע יש לי עצירות -האם הערמונית חוסמת את הרקטום

מרום שלום,

נדיר שערמונית מוגדלת חוסמת את הרקטום, ולרוב חסימה זו היא משנית לסרטן ערמונית ולא הגדלה שפירה. צריך לברר סיבות אחרות לעצירות.
צוות האתר
05/11/2016

פרוסטטה מוגדלת לא ממאירה

תודה על תשובתך.
לצערי, חל שיבוש בשאלתי. צ״ל: מתענין בפרוצדורות להסרת הערמונית או הקטנתה ללא פתיחת הבטן.
תודה

דוד שלום,

אשמח להפגש איתך ולייעץ לך לגבי כל אפשרויות הטיפול.
צוות האתר
27/10/2016

גמילה מקטטר

שלום רב.
אבי, בן 87, היה מאושפז בבית החולים 5 ימים בגלל חשש לחסימת מעיים.
קיבל אנפוזיה, והוחדר לו קטטר למשך כמה ימים.
בלילה השני לאחר שהשתחרר לביתו היתה לו אצירת שתן והובהל לבית החולים.
שם החדירו לו שוב קטטר ותלו את אצירת השתן בתקופת בה שהה בבית החולים ושהה עם קטטר.
הורו לו להישאר עם הקטטר כשבוע ולגשת לאורולוג לקבל הנחייה לאופן גמילה מהקטטר.
האורולוג בקופת החולים הורה לאבי לבצע צינטור למשך 3 חודשים כל 4 שעות.
האם סביר ? האם זו הדרך לגמול מקטטר ?
לאחר כשבוע היה לילה בו כל פעם שקם נזל לו שתן ללא שליטה.
ועדיין הרופא נותר בהנחייתו זו.
אודה לתשובתך.
גרי.

גרי שלום,

ישנם פרטי מידע רבים החסרים להשלים תמונה שלמה, אך עושה רושם שאביך סובל מאצירות שתן חוזרות. לא ציינת האם מקבל טיפול תרופתי אשר אמור לעזור לו לתת שתן יותר בקלות (טיפול תרופתי לערמונית), האם עבר ניתוחי ערמונית בעברו ומה מצבו הכללי.

הטיפולים האפשריים במצב של אצירת שתן הם טיפול תרופתי ונסיון גמילה מקטטר, קטטר קבוע, צנתור עצמי לסירוגין (כפי שעושה אביך) וניתוח לתיקון הבעייה הגורמת לאצירת השתן.

ממליץ שתשובו לאורולוג המטפל לשיחה נוספת על אפשרויות הטיפול השונות. ייתכן וישנם שיקולים רפואיים אשר לא פירטת בפנייתך והובילו את האורולוג המטפל של אביך להמליץ על הטיפול שמקבל. עם זאת, ייתכן שישנן אפשרויות אחרות במידה ואביך אינו מעוניין בהמשך צנתורים עצמיים.

בהצלחה
צוות האתר
18/10/2016

בעיות במתן שתן, והסבר תוצאות אולטרא-סאונד בטן

שלום רב,
אני בן 55. במשפחתי היסטוריה של סרטן הערמונית, ולכן אני מבצע זה כ-10 שנים בדיקות PSA, ו-כן גם כמה פעמים בדיקת אולטרה-סאונד בטן. כל בדיקות ה-psa עד כה היו תקינות – נמוכות.
בשנים האחרונות אני חווה קשיי השתנה.

ממש לאחרונה שוב ביצעתי בדיקת אולטרה-סאונד – וזו התוצאה:
כליות תקינות, פרנכימה שמורה, ללא אבנים.
שלפוחית שתן עם קיבולת טובה, בעלת דופן טרביקולרי.
הערמונית בנפח 33.8 סמ”ק.
לאחר התרוקנות שארית שתן כ-52.3 סמ”ק.

מה זה אומר, ובמיוחד לאור הבעיות שאני חווה בשנים האחרונות במתן שתן?

אריק שלום,

לאולטראסאונד אין תפקיד בבדיקת סקר לסרטן ערמונית. גם בהערכה ראשונית של גבר עם הפרעות השתנה וחשד להגדלה שפירה של הערמונית לאולטראסאונד יש תפקיד מאוד מוגבל, ובעיקר משמש במקרים בהם ישנו חשד או הוכחה לאצירת שתן.

בקרב גברים עם הפרעה במתן שתן על רקע הגדלת ערמונית, חומרת התסמינים היא זו המנחה את הצורך בטיפול תרופתי (או ניתוחי במקרה של כשלון טיפול תרופתי). גודל הערמונית משמש רק כשיקול בבחירת סוג הטיפול התרופתי.

במקרה שלך הערמונית שלך מעט מוגדלת ויש לך שארית שתן לא גדולה וכנראה גם לא משמעותית קלינית. אך מכיוון שאינך מציין מה חומרת התסמינים שלך לא ניתן לקבוע האם את הזקוק לבירור נוסף או לטיפול כלשהוא.

ממליץ שתבדק ע"י אורולוג בצורה מקיפה ומדוקדקת להחלטה על צורך בבירור נוסף או צורך בטיפול.
צוות האתר
15/09/2016

הצורך והנזק מציטוסקופיה וביופסיה של הערמונית.

בן 83 . כ6 חודשים האחרונים, היו כאבים בלילה במתן שתן. ויורד כ 3 פעמים בליל למתן שתן. רופאת המשפחה נתנה טמסולין 0.4. ביצעתי הולטרה סאונד . קבעו שהערמונית גדולה ותואמת את גילי. חיכיתי עם לקיחת התרופה לאורולוג, שנתן גם טמסולין והפנה אותי לבדיקות ציטוסקופיה וביופסיה. יש השפעה מידית של התרופה. לאחר 3 ימים אין כאבים ולא יורד בלילה. האם מומלץ, לבצע את הציטוסקופיה והביופסיה? תודה.

ד”ר איתי שטרנברג
יהושע שלום,

מכיוון שהנתונים ששלחת חלקיים מאוד אני מסייג את תשובתי בכך שהיא מבוססת על הנתונים ששלחת

לא כתבת מדוע נשלחת לביצוע בדיקת ציסטוסקופיה ולכן קשה לי לענות האם יש צורך. הסיבה השכיחה לציסטוסקופיה היא בירור דם בשתן. במידה וסבלת משתן דמי אז בהחלט יש מקום לשקול את הבדיקה.

לגבי ביופסיה, לרוב לא מקובל לבצע ביופסיה של הערמונית בגיל 83. צריכה להיות סיבה טובה להמליץ על ביופסיה של הערמונית בגילך. מכיוון שאינן בידי את כל הנתונים קשה לי לקבוע האם אתה זקוק לביופסיה או לא.

שאלתי מה הנזק שעלול להגרם מביצוע הבדיקות?

אין לי דם בשתן. האורולוג מבקש לדעת מה הסיבה לכאב במתן השתן, אולי חשש מסרטן.
עכשיו לאחר שלוקח טמסולוסין אין לי הפרעות ואין כאבים במתן שתן. מה לברר עם האורולוג לפני ביצוע הבדיקות?
תודה יהושוע

יהושוע שלום,

במידה ואין לך דם בשתן ואתה מרגיש טוב עם טיפול תרופתי אינני בטוח שיש מקום לציסטוסקופיה אבל מכיוון שאין לי את כל הנתונים ייתכן ויש סיבה אחרת בגינה הופנית לבדיקה.

כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, ביופסיית ערמונית בגיל 83 זו המלצה מאוד חריגה, אך גם במקרה זה ייתכן ולאורולוג שלך היתה סיבה טובה להמלצה זו. חשוב לדעת שבגיל 83 לרוב לא מאבחנים סרטן ערמונית אלא אם יש חשד למחלה מפושטת וזאת מכיוון שאין ערמונית מקומי בגיל 83 נדיר שמצריך טיפול.

בהצלחה
צוות האתר
22/08/2016

תודה לך ד”ר איתי שטרנברג

תודה לתשובה ולמהירות התגובה.
כל הברכות

שמח שיכולתי לעזור
צוות האתר
05/08/2016

פירמגון או דקפפטיל וקסודקס

בהמשך לשאלה קודמת; בן 67 ממצאים; psa 44.2, בדיקת ct ממצאים גרורתיים בעצמות עמוד השדרה מספר חוליות ובירך, איברים פנימיים ללא ממצאים, אין עדיין תוצאות ביופסיה ( היום רק בוצעה הביופסיה) .
מתלבט במה להתחיל, קזודקס ודקפפטיל או פירמגון. כעקרון יכול לבחור (גם אם לא בסל) . אם מתחילים פירמדון אז כל חודש זריקה ללא הפסקה? ואם קסודקס ודקפפטיל אז קסודקס חודש אחד בלבד ואז דקפפטיל 22.5 פעם בחצי שנה?
אני ממש מבולבל מה לקחת להתחיל?
נ.ב; האם לפירמגון יש תופעות לוואי קשות יותר מדקפפטיל?
ד”ר איתי תודה רבה על התשובות זה ממש מסייע לי

שלמה שלום,

לאור הנתונים שהצגת, מדובר בטיפול קבוע בפירמגון או דקפפטיל. לפירמגון שכיחות יתר של תגובה מקומית (אודם, נפיחות וכאב) באיזור ההזרקה יחסית לדקפפטיל אך יש מידע המרמז שלפירמגון יתרון בשרידות בהשוואה לתכשירים כדוגמת דקפפטיל (ההשוואה בוצעה לתכשירים זולדקס ולוקרין אשר שייכים לאותה משפחת התרופות אליה שייכת גם דקפפטיל). כלומר, השליטה על המחלה טובה יותר עם פירמגון.

כמו שציינת, ישנו גם הבדל בתדירות ההזרקה. פירמגון מוזרק פעם בחודש בעוד שהתכשירים האחרים מוזרקים מידי 3 חודשים ודקקפטיל אף קיים בתכשיר הניתן להזרקה מידי 6 חודשים.
צוות האתר
20/07/2016

תסמונת הכאב האגני הכרוני

היי ד”ר איתי שטרנברג
שלום
רציתי להגיד קודם כול תודה על ההתייחסות ותגובתך בנושא .
שאלה נוספת האם ביטוח לאומי מכיר בדלקת כרונית של הערמונית תסמונת הכאב האגני הכרוני?כאובדן כושר עבודה עם כן כמה אחוזי נכות מזכה אותי המחלה ביטוח לאומי ? אני רק מזכיר לך שאני סובל מזה מספר שנים ולאחרונה זה מקשה עליי בחיי העבודה ויחסי גבר ואישה .השמח לתגובה תודה ?

גון שלום,

בספר המבחנים לנכות כללית של ביטוח לאומי לא קיים סעיף המקנה אחוזי נכות לדלקת ערמונית או דלקת אגנית כרונית. עם זאת, ישנו סעיף של דלקת שלפוחית כרונית ורמת הנכות בסעיף זה נקבעת לפי חומרת התסמינים. במידה וישנה בדיקת שתן בה הודגמו כדוריות לבנות ייתכן ותוכל לקבל אחוז כזה או אחר של נכות.

גם אינאונות יכולה להקנות אחוזי נכות, במידה וזו כוונתך בהפרעה ביחסים עם נשים. גם כאן אחוז הנכות נקבע לפי חומרת ההפרעה .ייתכן ותדרש לעבור בדיקה במעבדת שינה להוכחת בעייה זו.

בהצלחה
צוות האתר
23/05/2016

אחרי ניתוח עם קרישי דם הקטטר + דלקת

בת 30 בריאה בדרכ
לאחר ניתוח יש לי קטטר לשבוע כי יש תפרים חיצונים ממש קרוב לפתח
לא נעשתה פלישה לשופכה מעבר להכנסת הקטטר
השתן שקוף אך יש בו קרישי דם גדולים וכואב כשהוא זורם
מקום הקטטר כואב ומסביב לצינור בפתח יש דימום לא מסיבי אבל כל הזמן צורב הפתח
עשו לי לפני הניתוח בדיקות דם וקיבלתי תשובה שה- u.urealparvum-pcr חיובי
מה זה אומר האם התנהלות הקטטר תקינה ??? האם החיידק הזה מסוכן כשיש קטטר ?
הניתוח היה הסרת ציסטה חיצונית ליד פתח האורטרה, ללא פלישה לשלפוחית
וקרישי הדם בשתן נראים טריים יש תחושה כאילו הקטטר פוצע אותי :(
הבדיקות דם נעשו בכללי לפני הניתוח כולל סקירת מחלות מין ללא כאב כזה או אחר
לאחר דלקת אגנית

לונה שלום,

סביר מאוד שיהיו כאבים הקשורים לקטטר לאחר ניתוח של השופכה. ממליץ ליטול משככי כאבים להקלה עד להוצאת הקטטר. באשר לדימום, אשר את מתארת אותו כדימום טרי, ממליץ פנייה מיידית למנתח לצורך בדיקתו והחלטתו האם יש צורך בטיפול או שמדובר במצב תקין אחרי ניתוח. באותה הזדמנות תוכלי להתייעץ עם המנתח האם הוא מעוניין לטפל בחיידק שצמח בתרבית.

בהצלחה
צוות האתר
13/04/2016

גודל הערמונית/PSA

אני בן 58.5.
אני רוצה לחזור על 2 שאלותי מחודש שעבר.
ה-PSA עלה מ-2.86 (04.12) ל-4.55 (08.15).
חודש שעבר 03.16 הוא ירד ל- 3.83.( ביופסיה שלילית כשה-PSA היה 4.29 ).
איו לי דלקת בערמונית או כל בעיה אחרת שהאורולוג אמר לי.
הבעיה היחידה היא לחץ של פעמיים לפחות בלילה בלבד.
שאלתי היא למה אחרי 5 בדיקות דם ה-PSA ירד.
האם זאת טעות חד פעמית של בדיקת הדם ?
——————————–
האם תוכל להסביר שוב את החלק השני בתשובתך לגבי גודל הערמונית.
80-90 סמ”ק בדיקה ראשונה 60-65 סמ”ק בדיקה רביעית.
אני רוצה לציין שאכן לקחתי/ניסיתי את כל התרופות שציינת ועוד 7-10 תרופות
שונות. כולם גרמו לי לתופעות לוואי שונות שהפסקתי אותם לחלוטין .
האורולוג אמר שאין לו תרופות אחרות להציע לי ואני לא זקוק לניתוח בשלב זה.
האם יש לך משהו להציע לי ?

משה שלום,

ממליץ שנפגש לייעוץ אישי בו אוכל לבדוק אותך ולייעץ לך יותר באריכות לגבי רמת ה PSA, הסיבות לשינוי ב PSA, גודל ערמונית והטיפול המומלץ.

חג שמח
צוות האתר
10/01/2016

אם מישי יש לה את הבדיקה

U.urealparvum.PCR חיובי הי מדביקה את הגבר או לא

סאמי שלום,

אוראפלזמה פארבום (Ureaplasma Parvum) הינו חליידק ממשפחת המיקופלזמה. חיידק זה מועבר במין ויכול לגרום לדלקת של השופכה (אורתריטיס) בגבר, מחלה המתבטאת בצריבה במתן שתן והפרשה מוגלתית מהשופכה. יש צורך לטפל בזיהום זה גם אם ללא תסמינים מכיוון שנשאים הם מדבקים. יש צורך בטיפול אנטיביוטי. אני ממליץ לבצע את הטיפול עם הרופא המטפל אשר יכול להמליץ על הטיפול המתאים ביותר בהתאם לחיידק שצמח בתרבית ובהתאם לאלרגיות מהן סובלת הנשאית.

בינתיים ממליץ לא לקיים יחסי מין או להקפיד על יחסי מין מוגנים עם קונדום כדי להמנע מהדבקה.

חשוב שהנשאית תודיע לכל הפרטנרים שהיא נשאית כדי שיוכלו להבדק ולקבל טיפול במידה ונדבקו. במידה ויש כאלו הם ממשיכים להדביק....
צוות האתר
06/01/2016

דואדרט

האם יש השפעות שליליות לאורך זמן. אני שואל היות ומאז שאני עברתי מהומניק דאודרט הכל בסדר.

יצחק שלום ותודה על שאלתך.

המעבר מטיפול בחוסם אלפא (אומניק) לטיפול משולב (דואודרט המכיל אומניק ואוודרט) משפר את הטיפול בהגדלת ערמונית, משפר את הפגובה התסמינית, משפר את המדדים האובייקטיביים של ההשתנה ובטווח הארוך מונע התקדמות לאצירת שתן (צורך בקטטר) וצורך בניתוח.

תופעות הלוואי אינן שכיחות וכוללות ירידה בחשק המיני, ירידה ביכולת השגת זקפה, ירידה בנפח הזרע או העלמותו לחלוטין (שפיכה אחורית) והגדלת החזה ולעיתים רגישות בחזה (שדיים). תופעות אלו לרוב מופיעות בתחילת הטיפול והן בד"כ הפיכות (נעלמות עם הפסקת הטיפול). עם זאת, ישנם לעיתים מטופלים המדווחים על הופעת תופעות לוואי בשלב מאוחר יותר אחרי משך זמן של טיפול. מצב זה פחות שכיח אך אפשרי.

במחקרים אשר בדקו את השילוב של אומניק ואוודרט נמצאה ירידה בשכיחות הופעת סרטן ערמונית בחולים שטופלו באוודרט אך נמצאה עלייה קלה של שכיחות סרטנים בסיכון גבוה (אגרסיביים יותר). זאת הסיבה שה FDA האמריקאי נמנע מהמלצה להשתמש באוודרט למניעת סרטן ערמונית.
צוות האתר
01/01/2016

טמסולסין

האם התרופה מומלצת לנטילה לפני השינה או בשעות הבוקר? אני לוקח בבוקר. הלילה הוא סיוט ואני הולך לשירותים כל שעה וחצי שעתיים ומתקשה להטיל שתן.
האם נטילה לפני השינה תשפר את המצב?

פרופ' חיים מצקין

טמסולין אמורה להגיע לרמות טובות למשך כל היממה ולמעשה אין הבדל אחרי מספר ימים של נטילה מתי אתה לוקח את התרופה. החברה בזמנו רשמה את התרופה לנטילה בוקר כי כך היא ניהלה את הניסוי שלה לאישור התרופה.

צאידך לא בטוח לכן שנטילה בערב תשפר את מצבך ואולי יש מקום להיוועץ עם אורולוג מומחה לגבי שינוי או תוספת טיפולית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
31/12/2015

האם אפשר לשלב דאודרט וסיאליס כתוצאה מירידת חשק מיני

האם אפשר לשלב דאודרט (לערמונית מוגדלת) וסיאליס 5 מ”ג על בסיס יומי כתוצאה מירידת חשק מיני, ואי יכולת להחזיק זיקפה?

פרופ' חיים מצקין

כן.

שילוב זה עשוי להיות שילוב מנצח לחלק מהחוליים גם בגלל ששתי התרופות מסייעות בנושא ההשתנה וגם כי בקבוצת הגיל המבוגרת שכיחות גם הפרעות בתפקוד המיני וסיאליס עשויה להועיל.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/12/2015

זרע

אבל האם זה מצב תקין , כלומר האם זה רגיל שאם בן אדם לא מאונן ,אז יהיה לו טיפות של זרע אחרי פיפי?

פרופ' חיים מצקין

כן


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/12/2015

ערמונית מוגדלת

שלום דוקטור
אני בן 59 בחמש שנים האחרונות סבלתי מספר פעמים מדלקת בדרכי השתן ,עלי לציין שבתרביות לא נמצא חיידק ,לפני כשנתיים עשו בדיקת צטוסקופייה והכל היה תקין למעט ערמונית מוגדלת,והוצא אז ע” הרופאה המטפלת לעבור ניתוח ,אלא שמאז הוצא ע” רופא נוסף ואני נוטל מאז סיאליס 5 מ”ג ליום מה ששיפר ,לפני מספר שבועות הייתה לי דלקת נוספת ועשיתי בדיקת אולטרסאונד והתוצאה כליה ימנית בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים אין לשלול אבן זעירה בגביע אמצעי,כליה שמאלית בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים ציסטה קורקטלית קטנה אין עדות להידרונפרוזיס, ערמונית מוגדלת 53 סמ”ק ולאחר התרוקנות שארית שטן 13 סמ”ק , לאחר התייעצות התיעצות עם רופא נוסף הוצא לי ליטול כדור מסוג דואודרט או ניתוח חילופי דרך השופכה ,קראתי את עלון התרופה והתרשמתי שזה גורם כמעט לאינפוטנצייה מלאה לעומת הסיאליס שמשאיר אותי זמין ,
ואני שואל את דעתך בנדון.
אודה שרון.

פרופ' חיים מצקין

אפשר בהחלט לשלב בין שתי התרופות.

הסיכון לאימפטונציה כתוצאה מהתרופה אינו עולה על 5-10% . מרבית הסיכויים שגם בלי סיאליס יהיה בסדר אבל עם סיאליס עוד יותר סביר.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
28/12/2015

זרע

לפעמים אחרי שאני עושה פיפי יוצא טיפות שדומה לטיפות זרע.
האם זה משהו שצריך לטפל בו , והאם זה יכול להביא לי קשיים להביא ילדים לעולם?

פרופ' חיים מצקין

לא


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/12/2015

תרופת דואורנט

שלום רב ד”ר,
האם באמת התרופה מזיקה כל כך( רשום בהוראות שימוש) ? למה משרד הבריאות אישר אותה?
באיזה מקרים היא מזיקה ?
בכמה היא יכולה להקטין את הערמונית המוגדלת , לפחות להגדיר באחוזים.
האם היא יכולה להקטין הצגת psa יותר מ- 50% מהאמת?
מראש תודה

פרופ' חיים מצקין

התרופה איננה מזיקה. יש לה תופעות לוואי כמו לכל תרופה ואפילו אופטלגין ואספירין...

עשויה להקטין נפח הערמונית ב25% לערך תוך 3-6 חודשים.

תקטין ערכי PSA בדם בערך למחציתם טרם הטיפול.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/12/2015

כאב בפין

כשאני עושה כושר גופני אז כואב לי בפין .
מה הבעיה לדעתך.
תודה

פרופ' חיים מצקין

לא רואה קשר ישיר בין השנים.

בדיקת רופא כללית תספיק


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/12/2015

אשך

תודה , אז מה אתה חושב שזה ?

פרופ' חיים מצקין

בלי לבדוק פיזיקלית אין בכלל יכולת קביעה של משהו שנראה בעין


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/12/2015

אשך

ערב טוב , רציתי גם להגיד כששר האשכים רפוי רואים יותר את הנפיחות , הנפיחות נמצאת בחלקו העליון של האשך , וגם יש וריד כחול איפה שיש את הנפיחות, מה זה לדעתך?
תודה

פרופ' חיים מצקין

וריד כחול שרואים בדרך כלל הוא על פני עור ואין לכך שום חשיבות


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/12/2015

תרופה דואודרט

ברצוני להודות לך על תשובתך הקודמת המהירה והמקצועית.שאלתי הנוספת לגבי התרופה דואודרט האם יש משמעות ללקיחת התרופה לפני או אחרי הארוחה או בשעה קבועה ככל יום ללא קשר לאוכל
תודה מראש

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון אחת ליום ולא משנה מתי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/11/2015

אשך

יכול להיות שמדובר בוריקוצלה?

פרופ' חיים מצקין

רק לאחר בדיקה ניתן לקבוע.

אין מקום לספקולציות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/11/2015

אשך

אני צריך ללכת לרופא בדחיפות?

פרופ' חיים מצקין

לא דחוף


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
21/11/2015

אשך

ערב טוב אני עוד מעט בן 16 , אני מרגיש שיש לי כזה גוש בשק האשכים מעל האשך השמאלי (גוש שאני יכול להזיז אותו) , האם זה מחלה?

פרופ' חיים מצקין

לא ניתן לדעת ללא בדיקה גופנית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/11/2015

אשך

תודה ועוד שאלה אחד דוקטור ,לפעמים באשך שמאל (ליד הקו שמפריד בן שני האשכים) יש לי כזה סוג של ניפוח כזה די קטן , אני לא יודע אם זה ניפוח או שפשוט שזה בגלל שהאשך זז אז שק האשכים יוצר כזה סוג של ניפוח קטן.
מה זה לדעתך ? זה בעיה?

פרופ' חיים מצקין

לא יודע מה זה.

גש לאורולוג אם זה מטריד אותך.

נשמע לא בעל חשיבות בהולה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/11/2015

מתן שתן דחוף

תודה דוקטור
האם לא אמורים היו לגלות את הדלקת בבדיקת השתן ?
כמו כן הרופא רשם לי PERMIXION שאין לי מושג מה זה.
תודה

פרופ' חיים מצקין

דלקת  חיידיקית לעיתים חולפת עצמונית ולא מתגלה בתרבית

PERMIXON תרופה "חצי טבעית" להפרעות השתנה. עשויה להועיל ואין לה תופעות לוואי משמעותיות כלל


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
17/11/2015

דואודרט

בוקר טוב
תודה לתשובתך שאלתי האם לקיחת הכדור פעמיים בשבוע תקל מבחינת תופעות לוואי ולא
תגרום נזק ללא תועלת ברור שהכדור עזר בהטלת שתן אבל גרם לעצירות חוסר תיפקוד מיני מצב
רוח
רוח

פרופ' חיים מצקין

לא מכיר נטילה של פעמיים בשבוע אין מידע רפואי למינון כזה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/11/2015

אשכים

היי , אני בן 16 בזמן האחרון שק האשכים שלי רוב הזמן הוא במצב מכווץ( שהוא לא רפוי , נצמד לגוף ושק האשכים כמו מנופח כזה) מה זה אומר ? זה בעיה?

פרופ' חיים מצקין

לא בעיה. תלוי בין השאר בטמפרטורת הגוף


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/11/2015

דואודרט

לוקח את הכדור חודש ימים לא מצליח להגיע לאורגזמה מעוניין להפסיק או לקחת אחד לשבוע
פרוסטטה בגודל 4.7 – 5.0 קושי בהטלת שתן
האם יש כדור שלא פוגע בתיפקוד המיני
בן65 סכרת 42 שנה מטופל באינסולין מאוזן

פרופ' חיים מצקין

אפשר לנסוץת ליטול טמסולין בלבד או קסטראל בלבד.

היעץ עם רופאך.

תרופות אלו לא יקטינו את הערמונית אבל עשויות לסייע בהשתנה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/11/2015

אוראופךזמה

עשיתי טיפול אנטביוטי ובעבר נמצא אצלי גם הומיניס, כעת אין הומיניס ויש רק אוראופלזמה, האם אני מדבק ?
האם בת זוגי צריכה ללכת להיבדק?

פרופ' חיים מצקין

בעיקרון כן.  בעיקר אם יש הפרשה נוזלית צמיגה בקצה אבר המין. יש לטפל ולהשתמש בקונדום בימים הקרובים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/11/2015

ראשית, תודה לפרופ מצקין בנוגע לדימום עקב רכיבה באופניים עם מושב צר.

לא ציינתי בפנייה הקודמת שאני בן 74, ספורטאי שבוי ברכיבה, שחייה ומטקות כל השנה,הליכה ועוד. אני מבין שנגרמה ״חבלה״ עקב החיכוך החזק שפצעה נימי דם שם וזו הסיבה לדימום החזק. נשארתי בבית ביומיים האחרונים ללא מאמץ מיותר וחל שיפור עד כדי שתן כמעט נקי, ומידי פעם מופיעים מין נקודות זעירות. עשיתי בדיקת שתן ותרבית והכל תקין. הבעייה שאני חש מידת מה של חולשה,האם זה השלכה למקרה שלי-ומתי נכון לחזור לפעילות ספורטיבית. תודה.

פרופ' חיים מצקין

לא סבור שיש מניעה מההשך פעילות ספורטיבית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
27/10/2015

u.urealparvum-pcr חיובי

בעבר התגלה לי החיידק, עקב חיפוש אחר סיבה לצריבות ודלקות שתן חוזרות. טופלתי בדוקסלין 100 לפני כחצי שנה, לאחרונה חזרו לי הצריבות אז עשיתי בדיקה חוזרת ואכן יש לי ממצא חיובי. ככל הנראה מקיום יחסי מין לא מוגנים. האם בן הזוג שלי צריך לעשות בדיקה ורק אז לקחת אנטיביוטיקה ? או שעצם העובדה שיש לי את החיידק בספיקה כדי שהרופא שלו ייתן לו גם כן מרשם לדוקסלין- במטרה למנוע את הנדידה של החיידק. (ככלל הנראה החיידק עובר ממני אליו ואז טופלתי והועבר אליי חזרה שוב). שאלה נוספת, נאמר לי על ידי רופא אורולוג שהחיידק הזה יכול לגרום לעקרות, האם יש בסיס לדבריו?

פרופ' חיים מצקין

בזיהום לא קשה וטיפול אנטיביוטי נכון סכנת העקרות הינה זניחה לחלוטין.\כן יש ענין לטיפול בו זמני בשני בני הזוג כדי למנוע הדבקת"פינג-פונג" מאחד לשני.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
20/10/2015

תשובה לשאלתך

ניתוח כריתת ערמונית דרך צינור השופכה

פרופ' חיים מצקין

אין מניעה לכל פעילות


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
11/10/2015

פרוסטטה מוגדלת

שלום פרופ חיים מצקין.
שאלתי האחרונה האם המחיר שנקבת 1000 שח כולל כל הבדיקות הטיפולים והניתוח באם אזדקק כולל אישפוז וחס וחלילה מציאת מחלה אחרת שקשורה לפין.
אני מבוטח פלטינום כללית .
והאם אתם מנתחים עם לייזר מודרני ללא צורך בקטטר אחרי הניתוח.

פרופ' חיים מצקין

עלות ביקור במרפאתח להיעצות הינה 100ם ש"ח. אין לה כל קשר לבדיקות וטיפולים שיומלצו כתוצאה ממנה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/10/2015

ערמונית מוגדלת.

שאלה נוספת
האם אתם מנתחים את הערמונית בשיטה חדשה של לייזר ירוקה.
וכמה זמן מחכים לתור לניתוח באם צריך ומה העלויות

05/10/2015

חוסר תחושה בפין

היי אני בן 16 ומזה כבר חודש אין לי כל כך תחושה בפין (בעיקר בכיפה) ועכשיו אני אפילו כבר לא מרגיש שיוצא ממני זרע בלילה ״קרי לילה״.(אני לא מוציא זרע לבטלה)
האם זה מסוכן?
והאם זה יכול לגרום נזק בישביל העתיד (כדי לעשות ילדים)?

פרופ' חיים מצקין

לא שייך לאתר זה

פנה לאתר מתאים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
עמוד 1 מתוך 212

שאלות נוספות בנושא: אודות המרכז לרפואה בכירה
