פרוסטטה

הכירו את בלוטת הערמונית ואת תפקידיה, ולמדו אודות דלקת הערמונית, הגדלת הערמונית וסרטן הערמונית, הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים בעולם המערבי.

בלוטת הערמונית, הממוקמת קצת מתחת לשלפוחית השתן של בני המין הגברי, היא אחד המטרדים הקשים עבור הגברים מביניכם שעברו את גיל ה-50. בגילאים המבוגרים, צורך תכוף ללכת להשתין, התעוררות מתישה מספר פעמים בלילה, צריבה במתן השתן וגם בעיות בתפקוד המיני יכולות להיגרם רק בגלל אותה בלוטה, שגודלה בסך הכל כגודל אגוז מלך.

פרוסטטה - ערמונית בלוטת הערמונית בגוף הגבר

ההגדלה השפירה של הבלוטה, היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר אצל גברים מעל גיל 50, עד כדי כך שאצל כמעט כל הגברים מעל גיל 85 היא תהיה נוכחת. ההגדלה גורמת ללחץ על צינור השופכה, וזה מתבטא בעיקר בבעיות שונות ומשונות במתן השתן. דלקת בלוטת הערמונית היא גם בעיה שיכולה להטריד את רוב הגברים המבוגרים, להתחיל בדלקת חיידקית פשוטה שאפשר לפתור באנטיביוטיקה, להפוך לדלקת כרונית בלתי ניתנת לריפוי, וגם לתקוף בצורה של “סינדרום כאב האגן הכרוני”. הגדלת הערמונית וגם הדלקת המפורסמת יכולות שתיהן להיות גורמים למחלה היותר בעייתית מבין השלוש, הלא היא סרטן בלוטת הערמונית, שהוא הסרטן השני הכי קטלני אצל גברים.
ועם זאת, בלוטת הערמונית היא לא רק מקור לדאגה, אלא גם איבר חשוב ותומך, שמטרתו היא להזין את נוזל הזרע שלנו ולעזור לו בדרכו דרך הנרתיק ועד לביצית. ללא בלוטת הערמונית, הסיכויים שלנו להביא ילדים לעולם היו נמוכים בהרבה, וזאת משום שאיזור הנרתיק הנשי הינו איזור בעל חומציות גבוהה, ונוזל הערמונית מנטרל חומציות זו ומאריך כך את חייהם של תאי הזרע.

בדפים הבאים תלמדו להכיר את פעולת הבלוטה התקינה ואת מטרותיה, את המחלות השונות שיכולות להרע לערמונית שלנו, את הדרכים למנוע את אותן מחלות, את דרכי האבחון ואת דרכי הטיפול הישנות והחדשות. תיווכחו לדעת שקיום מוצעים טיפולים רבים ומגוונים לבעיות אלה, מצנתור מיוחד של ורידי האשכים, דרך השתלת גבישים רדיואקטיביים, ועד טיפול מסור מרובוט מנתח חדשני בשם דה-וינצ’י. אם תעמיקו במידע הרב שנמצא לרשותכם, תוכלו לקבל החלטות נכונות בקשר לאורך חייכם שיגנו יותר טוב על בלוטת הערמונית שלכם. אם חס וחלילה כבר חליתם במחלה של בלוטת הערמונית, תוכלו לדעת כדאי להתכונן לבדיקות השונות אשר עליכם לבצע, ובעיקר לדעת מה הם השיקולים העומדים בפני הרופאים הבוחרים את דרך הטיפול המיטבית.
קריאה מהנה ומעמיקה!



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

179 שאלות גולשים בהמשך העמוד

25/09/2016

U.UREAL/PARVUM-PCR

שלום,
במשך שנה שלמה אני סובלת מגרד,כאבים בזמן יחסים,ומידי פעם מצטרף גם דימום לאחר היחסים.
צריבה במתן שתן.
עשיתי בדיקה U.UREAL/PARVUM-PCR
שיצא חיובית
לקחתי נרות,כולל זינט בכדורים וכדור פלוקונאזול אחד בבוקר ואחד בערב.
מרחתי קרם אגיסטן ללא מרשם על מנת להקל בגרד.

לאחר מכן שהסתיים הטיפול שוב עשיתי בדיקה ושוב יצא חיובי .
המתנתי לתור לרופא בזמן ההמתנה הכאב והגרד לא פסקו אז השתמשתי בנרות וגרם אגיסטן במשך 3 ימים שאכן קצת הועילו את המצב

בידקות הפאפס יצאו תקינות
היום הייתי אצל הרופא שוב,שנתן לי
פלוקונאזול’קומאגיס קרם ו אופלוקסאצין למשך 10 ימים.
האם החיידק יישאר אצלי תמיד?
פוגע בפוריות?
האם אוכל לחזור לפעילות מינית תקינה?
ממה נובע החיידק?
האם יש טיפול באופן פרטי לטיפול בבעעיה ???

אשמח לתשובות.

25/09/2016

רוצה להפסיק שימוש בדיאודארט

אני בן 70 לוקח דיאודרט מאז הניתוח לפני שנתיים להסרת גידול קטנטן מעל הכליה. כמובן שזה השפיע על כושרי המיני וזה גורם לי תסכול

24/09/2016

גמילה מקטטר

שלום רב, אני בן 47 ונמצא עם קטטר יותר מחודשיים לאחר שבדיקת אורודינמיקה הייתה כמות שתן גדולה לאחר ההתרוקנות. מאז הייתי מאושפז בבית חולים פעמיים לאחר זיהום בדרכי השתן .כל פעם היו מוצאים בבדיקת תרבית השתן חיידק אחר, אני נוטל אנטיביוטיקה כבר יותר מחודש עם הפסקה עד גילוי החיידק האחר. רק עכשיו סיימתי טיפול עם אמיקצין לאחר גילוי של החיידק קלבסיאלה פנאומוניה.אני ביקשתי מהרופא האורולוג שיוציאו את הקטטר כי הוא גורם לזיהום בדרכי השתן באופן קבוע,והוא לא רוצא כי פוחד שיהיה לי בעיה במתן שתן לאחר כל כך זמן עם הקטטר. ואני לא רוצה להמשיך בצורה כזאת.לא רוצא שאהיה מאושפז עוד פעם בגלל זיהום. בקופת חולים במרפאת אשפוז יום שמעתי שיש טיפול לגמילה מקטטר .מי צריך להמליץ על הטיפול ואיך זה מתבצע הטיפול.תודה

22/09/2016

בבעיה

אני בן 14 אחרי שאני משתין יוצא לי טיפת זרע
אני מזהה את זה לפי הריח
מה עלי לעשות?

ד"ר איתי שטרנברג
קווין שלום,

אין צורך לעשות דבר.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
15/09/2016

Urea.parvum-pcr יצא חיובי האם זה מסוכן?

היי, עשיתי בדיקות למחלות מין וUREA.PARVUM- PCR ויצא detected נתנו לי כדורים לטיפול למשך 10 ימים, האם זה מסוכן? והאם הטיפול עם הכדורים מטפלים בזה לגמרי? אשמח לתשובה כי אני קצת בלחץ. תודה

ד"ר איתי שטרנברג
ליטל שלום,

מדובר במחלה מועברת במין על כל המשתמע מכך. טיפול אנטיביוטי מתאים אכן אמור לטפל ולהעלים את החיידק באחוז גבוה מהמקרים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
03/09/2016

דואודארט וניתוח

שלום.
אני בן 60, לוקח דואודרט כשנה אך לא ממש עוזר. הערמונית אכן קטנה לכ- 29 סמ”ק אך זרם השתן עודו חלש. אילו אופציות תרופתיות או ניתוחיות אחרות עומדות בפני ?
האם ניתוח עלול לגרום לאין אונות ?
תודה.

ד"ר איתי שטרנברג
גרי שלום,

דואודרט הוא הטיפול התרופתי המקסימלי להגדלת ערמונית ומגיע למקסימום השפעה לאחר כחצי שנה של טיפול. במידה ואת נוטל טיפול זה שנה ועדיין סובל מתסמינים משמעותיים, כנראה שיש מקום לשקול טיפול ניתוחי. ממליץ שתפגש עם אורולוג לייעוץ יותר מפורט כולל תופעות הלוואי של טיפול כירורגי. לשאלתך, כריתת ערמונית עקב הגדלה שפירה (כריתה פשוטה) לרוב אינה פוגעת התפקיד המיני. פגיעה בתפקוד המיני היא תופעת לוואי של כריתת ערמונית רדיקלית (ניתוח עקב סרטן ערמונית).

אשמח לבדוק אותך במרפאתנו ולייעץ לך לגבי טיפול ניתוחי להגדלת ערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
29/08/2016

שאלת הקתטר

הןציאו לי הקתטר ונתתי שתן במשך יומיים הלכתי לשרותים על פי הלחץ והנה פעם אחת היה נדמה לי שיש לחץ יצא שתן מה הסיבה ךכך

ד"ר איתי שטרנברג
מרדכי שלום,

תסמינים של שלפוחית רגיזה שכיחים אחרי הוצאת קטטר אחרי ניתוח ערמונית. ישנן תרופות יעילות לטיפול בשלפוחית רגיזה. ממליץ שתתיעץ עם האורולוג שלך לגבי התרופה המתאימה לך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
27/08/2016

ערמונית מוגדלת

שלום,

בן 63, בבדיקת US נמצא כי נפח הערמונית 60 סמ”ק.
שלפוחית שתן בקיבולת בינונית, מתרוקנת עד תום.
PSA אחרון 0.29 מ- 7.2014.
נפח ערמונית משנת 2013- 42 סמ”ק.
איך יודעים כי ההגדלה היא שפירה? האם צריך עוד בדיקות?
עשיתי קולונוסקופיה וירטואלית ב1.2016, ישנה התייחסות לאיברים נוספים בבטן פרט למעי, הכל תקין.
אין התייחסות לערמונית.

תודה רבה!

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב,

ראשית, הייתי חוזר על בדיקת PSA בכדי לבדוק שלא חלה עלייה משמעותית היכולה לרמז על ממאירות.

שנית, רמת PSA של 0.29 בגיל 61 (לפני שנתיים) מרמזת על סיכוי מאוד נמוך לסרטן ערמונית כעת ואף מרמזת על סיכוי נמוך מאוד שתפתח סרטן ערמונית משמעותי בהמשך חייך. עם זאת, אף רמת PSA לא יכולה לשלול באופן מוחלט סרטן ערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
25/08/2016

עצירת שתן ארבע פעמים

אחרי בדיקת ציסטורפיה וארדונימקה שמראה הכל תקין מה יכול להיות אצירת שתן שוב

ד"ר איתי שטרנברג
מרדכי שלום,

אינני חושב שאני יכול לתת לך עצה טובה דרך הבלוג בלי פגישה, בדיקה ומעבר על תוצאות כל הבדיקות שביצעת.

המלצתי היא שתבדק ע"י אורולוג נוסף (אחר מזה שטיפל בך עד כה) לצורך קבלת חוות דעת שנייה.

בהצלחה
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
21/08/2016

PSA 5.06

שלום , אני היום בן 71 , לפני 3 שנים עברתי ניתוח הערמנית בסורוקה . הביופציה היתה שלילית לאחר שנה רמת ה-PSA היתה 2.7 . היום 5.06 . שאלתי מה קורה ? אין לי שום תרופה נכון להיום .
בבקשה למרות שאין לך כל הנתונים האם אתה יכול לומר את דעתך .
אני מרגיש טוב ואין לי בעיות .
תודה רבה
יצחק

ד"ר איתי שטרנברג
יצחק שלום,

עלייה חדה ברמת ה PSA מצריכה חזרה על בדיקת PSA כ 6 שבועות לאחר הבדיקה הלא תקינה. החזרה על הבדיקה נובעת מהתצפית שכמחצית מהמטופלים עם עלייה חדה יראו ירידה של ה PSA חזרה לרמה הקודמת בבדיקה חוזרת ולא זקוקים לכל בירור נוסף.

במידה ורמת ה PSA תמשיך להיות מוגברת מומלץ שתבדק ע"י אורולוג להחלטה על המשך הבירור אשר יכול לכלול ביופסיה של הערמונית או בדיקת MRI ערמונית לפני החלטה על ביופסיה.

בהצלחה
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
14/08/2016

בעיות זיקפה

עברתי ניתוח סרטן הערמונית לפני שנה החלמה מאוד מהירה ללא הקרנות או תרופות ללא תופעות לוואי אני בן 64 שתפקדתי באופן יוצא מן הכלל כמו בחור צעיר מאז הניתוח לא היתה לי זיקפה אפילו פעם אחת השתמשתי בוייגרה ובמשאבה כלום לא עזר אין ספק על התיסכול שאני עובר האם יש אפשרות לתקן את המצב? תודה ובתקווה
מייק

ד"ר איתי שטרנברג
מייק שלום,

הפרעה בזקפה היא תוצאה לא רצויה, אך שכיחה לאחר ניתוח כריתת ערמונית עקב סרטן ערמונית. במקרים בהם טיפול תרופתי פומי (ויאגרה, סיאליס, לויטרה) אינם עוזרים ישנן מספר אפשרויות כולל מכשיר ואקום, זריקות תוך מחילתיות (זריקה של חומר פעיל ישירות לתוך הגוף המחילתי אשר גורם לזקפה) והשתלת תותב של הפין. מומלץ להפגש עם אורולוג המומחה בתחום הזקפה בכדי להתאים את הטיפול האופטימלי.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
07/08/2016

קתטר קבוע

אני כבר שלושה חודשים עם קתטר עדיין לא נגמלתי היה לי הרבה עצירות שתן עוד מעט עושה בדיקת אור דינמקה האם ייתכן שהשלפוחית פתאום לא מתפקדת

ד"ר איתי שטרנברג
מרדכי שלום,

מכיוון שאתה בקרוב מבצע בדיקת אורודינמיקה אין מקום לספקולציות. הבדיקה תתן תשובה האם השלפוחית שלך מתכווצת באופן תקין או לא.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
04/08/2016

כלמידיה

שלום
לבעלי אבחנו כלמידיה אני נבדקתי ולי אין
האם זה הגיוני שהוא קיבל את זה לא מיחסי מין?

ד"ר איתי שטרנברג
חנה שלום,

כלמידיה הוא חיידק המועבר במין. עם זאת, חשוב לזכור שלכל בדיקה יש טווח טעות כך שייתכן וחוסר הזיהוי של כלמידיה אצלך היה טעות מעבדה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
20/07/2016

ערמונית מוגדלת

בבדיקות אולטרסאונד שעכרתי לפני שנה בדיוק ובימים אלו נמצא שהערמונית גדלה מ47 סמ”ק ל 70 סמ”ק .
האם יש צורך בטיפול ?? ומה זה אומר קצב כדליה של 50% בשנה ???

ד"ר איתי שטרנברג
שוהם שלום,

כפי שאני חוזר ומציין בפורום זה, גודל הערמונית אינו מהווה סיבה להתחלת טיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
20/07/2016

יעוץ.עם לעשות נחתוח שנית הפרוסטטה

עברתי נחתוח פרוסטטה וניתוח בן קע מפשעתח ולמרות זה היה לי הרבה אצירות שתן אני הולך עכדחו לעשות ניתוח אידוי וטרמפ האם כדאי הניתוח או בדיקה אוריגימיקה קוגם

ד"ר איתי שטרנברג
מרדכי שלום,

אורודינמיקה היא בהחלט בדיקה שיש לשקול לבצע לאחר כישלון ניתוח ערמונית ולפני החלטה על ניתוח חוזר. עם זאת, לא כל חולה זקוק לבדיקה זו. מומלץ שהמנתח שלך יחליט האם יש צורך בבדיקה זו.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
18/07/2016

האם אפשרי אידוי חלקי ?

כאשר אין חשד לסרטן בערמונית, האם אפשרי לבצע אידוי חלקי, שבעקבותיו נוצרת הקלה משמעותית במתן השתן מבלי להסיר את הערמונית לחלוטין ?

ד"ר איתי שטרנברג
טוביה שלום,

בניתוח אידוי מוסרת רק חלק מרקמת הערמונית ולא כל הערמונית.




ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
17/07/2016

ערמונית מוגדלת

הסבר בבקשה על ערמונית מוגדלת 71 סמק והתרוקנות עם שארית של 51 סמק

ד"ר איתי שטרנברג
אילן שלום,

כפי שהתייחסתי כבר בעבר בפורום זה, גודל הערמונית עצמו אינו מהווה התוויה לטיפול, אך עוזר לבחירת הטיפול המתאים במטופלים עם תסמינים המצריכים טיפול תרופתי או ניתוחי.

שארית שתן 51 מ"ל היא שארית יחסית קטנה ולא משמעותית.

חשוב להדגיש שקשה מאוד להסתכל על תוצאת אולטראסאונד כפריט המידע היחיד ולתת ייעוץ. מידע נוסף חשוב כולל תסמיני המטופל, הסיבה בהפנייה לבדיקה, מחלות רקע, טיפול תרופתי שנוטל המטופל ועוד. רק לאחר ידע מקיף של כלל המידע ניתן לתת ייעוץ הולם.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
12/07/2016

טפטוף קרי

לפעמים יוצא לי כמה טיפות של קרי בצורה בלתי נשלטת תוך כדי דיבור עם חבר, זה נורמלי? יש דרך למנוע את זה?

ד"ר איתי שטרנברג
יוסי שלום,

חסרים לי נתונים רבים כגון גיל, מחלות רקע ותסמינים נוספים. מציע שתפגש עם אורולוג לשיחה ובדיקה להבנת הבעיה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
10/07/2016

מה זה Detected בהקשר לבדיקת U.UREAL/PARVUM-PCR

שלום,
קיבלתי תוצאות של משטח נרתיק.
האם Detected בהקשר של הבדיקה .UREAL/PARVUM-PCR, זה חיובי?

תודה רבה
רוני

ד"ר איתי שטרנברג
כן. בדיקה חיובית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
23/05/2016

יש לי קטטר לאחר ניתוח – דימום + u.urealparvum-pcr חיובי

בת 30 בריאה בדרכ
לאחר ניתוח יש לי קטטר לשבוע כי יש תפרים חיצונים ממש קרוב לפתח
לא נעשתה פלישה לשופכה מעבר להכנסת הקטטר
השתן שקוף אך יש בו קרישי דם גדולים וכואב כשהוא זורם
מקום הקטטר כואב ומסביב לצינור בפתח יש דימום לא מסיבי אבל כל הזמן צורב הפתח
עשו לי לפני הניתוח בדיקות דם וקיבלתי תשובה שה- u.urealparvum-pcr חיובי
מה זה אומר האם התנהלות הקטטר תקינה ??? האם החיידק הזה מסוכן כשיש קטטר ?

ד"ר איתי שטרנברג
לונה שלום,

לא ציינת איזה ניתוח עברת אך אני מניח שאם הוחלט להשאיר קטטר לשבוע אחרי הניתוח ישנה התוויה לטיפול זה. אוראפלזמה הוא חיידק המועבר לרוב במין. חשוב לדעת מדוע נבדק אצלך ומתי. בהחלט ייתכן שאת זקוקה לטיפול אך תשובה סופית לשאלה זו יוכל לתת רק הרופא המטפל אשר מכיר אותך ויודע מדוע נשלחת לבצע בדיקה זו.

ציינת שאת עם תפרים קרובים מאוד לשופכה לאחר הניתוח שעברת. זה בהחלט מסביר את הכאבים עקב הקטטר והדמם הקל מהאיזור. לגבי קרישי דם המתנקזים דרך הקטטר, קשה לי להתייחס מכיוון שאינני יודע איזה ניתוח עברת. עם זאת, במידה ואת מפתחת כאבי בטן תחתונה עזים והעדר ניקוז שתן בקטטר מומלץ לפנות לבדיקה דחופה מכיוון שמצב זה יכול להגרם ע״י סתימת הקטטר על ידי קריש דם.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
18/05/2016

טיפול בדאודרט

בבדיקת TRUS ; נפח (ממ) 27.2
שארית שתן : 80 סמ”ק
תוצאת הביופסיה : שפירה
נטלתי במשך חודש תרופה על בסיס צמחי ולא הרגשתי שיפור, כעת אני נוטל דואדרט וכבר לאחר כשלוש שבועות אני מרגיש הפחתה בכמות השפכה, הנוזל רק שקוף, וגם היא מתרחשת בעיקוב, אני מבקש המלצה

ד"ר איתי שטרנברג
סעד שלום,

ירידה בנפח הזרע היא תופעה ידועה של טיפול בדואודרט. תופעה זו אינה מסוכנת כך שאם אינה מפריעה לך אין מניעה להמשיך את הטיפול התרופתי. במידה ותופעה זו מפריעה לך, הפסקת הטיפול יחזיר את נוזל הזרע לתקין תוך מספר שבועות.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
11/05/2016

דואודרט ואלכוהול

האם בזמן שימוש בדואודרט מותר לשתות כמות סימלית של אלכוהול

ד"ר איתי שטרנברג
צביקה שלום,

כמות סמלית ולא מוגזמת של אלכוהול מותרת בזמן נטילת דואודרט. עם זאת, שתיית אלכוהול יחד עם דואודרט יכולה להגביר את הסיכוי להורדת לחץ ודם וסחרחורת, תופעת לוואי מוכרת של טמסולוסין (אחד משני המרכיבים של דואודרט).
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
07/05/2016

לחץ במתן שתן

שלום וברכה:
אני כיום בן 26 וחזרה לי תופעה מוזרה שסבלתי ממנה לפרקי זמן בעבר. כאבים בקצה השלפוחית בזמן מתן שתן, בנוסף לכך אני מתאמץ להשתין ויוצא לי כמו ברז מטפטף. ברצוני לדעת מה הבעיה למרות שבבדיקת אולטראסאונד לא גילו איזו שהיא בעיה. אשמח מאוד לקבל תשובה! תודה רבה!!

ד"ר איתי שטרנברג
מאיר שלום,

ישנן מספר סיבות היכולות לגרום לתלונותיך. ממליץ שתפגש עם אורולוג לשיחה מעמיקה יותר בה ניתן יהיה לקבוע מה האבחנות הסבירות ובהתאם לכך אילו בדיקות יש לבצע בכדי להתקדם לכיוון אבחנה ובהמשך טיפול בבעייתך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
03/05/2016

אבודרט לאחר ניתוח TURBT+TURP

עברתי ניתוח TURBT להסרת גידול חשוד במהלכו בוצע גם TURP שגם לאחריו הערמונית מוגדלת.
מטופל באבודרט כשלוש שנים.
האם ניתן להפסיק אבודרט כעת או שהפסקתו עלולה לגרום לבצקת בערמונית ועדיף להמשיך לקחת ?

ד"ר איתי שטרנברג
ברק שלום,

לרוב לאחר ניתוח כריתת ערמונית (TURP) מקובל להפסיק את הטיפול באוודרט. עם זאת, מכיוון שאתה מציין שגם לאחר הניתוח הערמונית מוגדלת לא ברור לי האם בוצעה כריתה חלקית רק כחלק מכריתת גידול השלפוחית או שבוצעה כריתה מלאה כמקובל בניתוח כריתת ערמונית. ממליץ להתייעץ עם המנתח, אשר יודע האם כרת כריתה מלאה או חלקית, האם ניתן להפסיק את הטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
21/04/2016

נס קפה, וממתקים

שלום!

לפני ארבעה חודשים חוויתי תסמינים של ערמונית מוגדלת (ושאלתי על כך בפורום הזה). כשהגעתי לרופאת המשפחה, לאחר שבועיים, כבר נעלמו כל התסמינים. הרופאה אמרה שאין אצלי שום בעיה (אגב, היא עשתה לי בדיקת דם שתוצאותיה שללו זיהום).

בתקופה שקדמה לביקור אצל הרופאה הייתי מאוד מאוד נפחד וזה גרם לי לשנות כליל את הדיאטה שלי ולאכול בריא. בין היתר נמנעתי משתיית נס קפה (כי קראתי שזה מחמיר מצב של ערמונית מוגדלת). במקום נס קפה השתמשתי בתחליף שעשוי ממיני דגן.

במהלך החודשים שעברו, מכיוון שנעלמו לי כל התסמינים, חזרתי לדיאטה “קלוקלת” (בין היתר אכילת ממתקים פה ושם, אם כי לא בהגזמה), אבל המשכתי להימנע משתיית נס קפה.

נמנעתי… עד אתמול. זה משום שפסח מתקרב ותחליף הנס קפה שבו אני משתמש הוא חמץ. אז אתמול בערב שתיתי לראשונה נס קפה (שתי כפיות). בנוסף, אכלתי מספר עוגיות/סוכריות ריבה ושוקולד (כי הייתי צריך “לחסל” את החמץ, אתם יודעים).

היום בבוקר, בפתאומיות, חזרו אלי תסמיני הערמונית המוגדלת: אני “מתפוצץ” מכאב אם אני לא משתין. כשאני מתעורר מהשינה קשה לי להזדקף במיטה כי, אני משער, פעולת המעבר משכיבה לישיבה מצריכה הפעלת שרירים כלשהם שדוחסים את האזור שם וגורמים לי כאב (עד שאני משתין).

אז עכשיו אני מאוד חרד.

ככל הידוע לי, הדבר היחיד שהשתנה אצלי באורח החיים אלה שתי כפיות הנס קפה אתמול. ייתכן גם שהגזמתי עם העוגיות: אכלתי, תוך זמן קצר, כחמש עוגיות, ועוד שלוש-ארבע סוכריות שוקולד, ועוד וואפל אחד. אגב, אני בן 39.

חשוב לי לציין שההתדרדרות באה מאוד מהר: תוך כ-10 שעות מאז צריכת הנס קפה, ותוך כ-3 שעות מצריכת הממתקים. עוד לפני שהלכתי לישון הרגשתי לחץ כלשהו באזור השלפוחית (אפילו לאחר מתן שתן). וזה לאחר מספר חודשים בהם לא היתה לי כל בעיה.

אז מה דעתכם?

אני דיי מודאג כי אני נזכר בתסמינים המאוד לא-נעימים. אני מפחד מסוף השבוע.

אני משער שעד שאגיע לרופאה שוב ייעלמו לי התסמינים והיא תגיד לי שאין לי שום בעיה.

ד"ר איתי שטרנברג
אביתר שלום,

אינני מכיר קשר בין שתיית קפה חד פעמית להופעת תסמיני השתנה, ובטח לא כל כך מהר, אך אם זה מה שלדעתך גרם להופעת התסמינים הגיוני שתמנע משתיית קפה. בנוסף, ממליץ שתבדק ע״י אורולוג (ולא רופאת המשפחה אשר הבנתה בהפרעות השתנה פחותה מזו של אורולוג).
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
31/03/2016

כאב בפליטת זרע

לפני שבועיים הרגשתי לאחר אוננות צריבה קלה בפין. ראיתי בבוקר למחרת שיש צריבה באיזור כיפת הפין בחחק האחורי באיזור העורלה. לאחר כמה ימים מעט נרגע. צעט צריבה בשתן בעיקר בסיום מתן השתן. בתחיל השתן לעיתים יוצא זרם כפול שמתאחד לאחר כמה שניות. שתן צהוב מאחר ואני גם לצערי לא שותה מספיק מיים. בבדיקה שעשיתי לפני חודשיים נמצא אוראופלזמה פרבום חיובי ללא תסמינים או צריבות. שלשום בבדיקה עדיין הוא הופיע כחיובי אך עתה מלווה בצריבה גם כן בסיום השתן ( ממש בקושי) ומורגשת צריבה יותר מעיקה בפליטת שקע אחרי אוננות. בדיקת pcr גם בוצעה. אין דלקת בדרכי השתן. איך אני אמור לדעת האם מדובר בדלקת השופכה, דלקת הערמונית, דלקת עטרת הפין, דלקת יותרת האשך וכו וכו וכל יתר הלקות הרלבנטיות לתסמינים הללו? מקריאה בנושא והפורומים מרגיש כאילו יותר עוסקים באלימנציה של מה אין במקום לאבחן מה יש.

ד"ר איתי שטרנברג
ויטלי שלום,

אוראפלזמה הוא חיידק המועבר במין וגורם לדלקת של השופכה היכולה להתבטא בצריבה במתן שתן, צריבה בזמן פליטת זרע ואפשרות להפרשה מוגלתית מהשופכה שלא בזמן השתנה או פליטת זרע. מומלץ להבדק ע"י רופא ולקבל טיפול מתאים. כמו כן, מומלץ להמנע מקיום יחסי מין (או לפחות קיום יחסי מין מוגנים בלבד) עד סיום הטיפול ובדיקה חוזרת המוודאת העלמות החיידק. מומלץ להודיע לבנות זוג שייתכן ונחשפו או שמהן נדבקת בכדי שייבדקו ויקבלו טיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
23/03/2016

PSA

אני בן 58.5.
התחלתי בדיקות PSA עם 2.86 (04.12) ובתאריך 08.15 ה-PSA הראה 4.55.
( כשה-PSA היה 4.29 עשיתי ביופסיה והתוצאות היו שליליות ).
החודש 03.16 ה-PSA הראה 3.83 . ירידה ראשונה ב-4 שנים.
שאלתי היא למה ה-PSA ירד.
האם יש פרמטר/ים מסוימים לירידה הנ”ל או שזה טעות חד פעמית וכנראה
בבדיקת הדם הבאה נראה שוב עליה.

ד"ר איתי שטרנברג
משה שלום,

ישנם גורמים רבים המשפיעים על PSA, חלקם מוכרים וחלקם לא מוכרים. בעוד סרטן ערמונית גורם לרוב PSA אשר נמצא במגמת עלייה מתמדת, דלקת בערמונית יכולה לגרום לעלייה ב PSA, אך לאחר שהדלקת חולפת ה PSA יכול לרדת. זו הסיבה שלא מקובל לבצע ביופסיית ערמונית עקב עלייה חד פעמית ב PSA, אלא לחזור על בדיקת PSA כ 6-8 שבועות לאחר שנצפתה עלייה בכדי לוודא שעלייה זו היא עלייה אמיתית ולא עלייה חולפת אשר לרוב מרמזת שהתהליך שגרם לעלייה אינו סרטני ולכן אינו מצריך ביופסיה.

במקרים של מטופלים עם PSA אשר ממשיך לעלות אחרי ביופסיה שלילית אני לרוב ממליץ על בדיקת MRI ערמונית. בדיקה זו יכולה לעזור בהחלטה על ביצוע ביופסיה שנייה ולהכווין את הביופסיה השנייה ובכך להעלות בצורה משמעותית את הדיוק של הביופסיה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
21/03/2016

בדיקת PSA

אני בן 58. האם בגילי כדאי לבצע בדיקת PSA פעם בשנה? תודה.

ד"ר איתי שטרנברג
מיכאל שלום,

בדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית היא בדיקה אשר מומלץ לבצע לאחר שיחה עם רופא בדבר יתרונותיה וחסרונותיה. חשוב לציין שסקר לסרטן ערמונית כולל בדיקת דם ל PSA ובדיקה רקטאלית.

במידה והחלטת שאתה מעוניין בבדיקת סקר לסרטן ערמונית, מומלץ לבצע בדיקה זו בהנחייה של אורולוג ולקבוע את תדירות הבדיקה לפי המטופל. לדוגמא, מטופל עם PSA נמוך יכול לדחות את הבדיקה הבאה ולבצעה כעבור 3-5 שנים בעוד שמטופל עם PSA גבוה יותר זקוק להערכה נוספת כעת או לבדיקה חוזרת תוך שנה.

אשמח להפגש איתך במרפאתנו ולהרחיב בדבר בדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
20/03/2016

איבר מין

דוקטור.
יש לי כאב בקטע העליון של הפין במיוחד שאני נוגע בו.
מתן השתן שלי תכוף עקב שתייה מרובה.
השתן יוצא באופן מלא וחזק.
יש צריבה בקצה העליון של הפין.
בבדיקת שתן אין דלקת.

ד"ר איתי שטרנברג
איל שלום,

כאב בקצה הפין יכול לנבוע מבעיות רבות. לאור מידע מוגבל שהשארת בשאלתך קשה לדעת מה הגורם לתחושה זו אצלך. מומץ שתבדק ע"י אורולוג בהקדם לצורך אבחנה וטיפול בבעייתך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
14/03/2016

אורודינמיקה מורכבת

תוצאות בדיקה מדאיגות:
נפח ציסטומטרי 342 סמ”ק. שארית שתן 40 סמ”ק .דטרוזור: יציב. דליפת שתן בעת התכווצות: לא. דליפת שתן בוולסלווה: לא הודגמה
עקומת השתנה: ממושכת שטוחה ומקוטעת. חסימה: לא. דטרוזור: התכווצות לקויה.
הערות: תרבית שלילית. קיבל 2000 מג’ אופלודקס למניעה. תחושה מוקדמת. הענות תקינה והדטרוזור יציב. בPFS קיימת פגיעה משמעותית ביכולת ההתכווצות של הדטרוזור. ללא חסימה.
בעלי מאוד מודאג. מה עושים? זה חמור?

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב ותודה על שאלתך,

צר לי שלא אוכל לתת לך תשובה מלאה יותר מזו הכתובה מטה, אך לא ניתן לבצע אבחנה או לתת טיפול על סמך פענוח של בדיקה אחת. יש צורך להכיר את המטופל, להבין מה בעייתו (מדוע פנה מלכתחילה לבדיקת רופא), מה תוצאות הבדיקות הקודמות שביצע (אורודינמיקה היא לעולם לא הבדיקה הראשונה אליה נשלח מטופל) ומה הטיפול אותו נטל המטופל לפני התחלת הבירור.

הדבר הנכון הוא לחזור עם תוצאת הבדיקה לרופא אשר שלח את בעלך לבצע את הבדיקה. רופא זה מכיר את בעייתו של בעלך, יודע מדוע שלח אותו לבדיקה ומה חיפש בבדיקה. לפי תוצאת הבדיקה ידע האורולוג המטפל כיצד להמשיך לברר את בעייתו של בעלך או כיצד לטפל בבעייתו.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
02/03/2016

ערמונית מוגדלת

דוקטור, שלום וברכה.
בעלי בן 63. יש לו קושי במתן שתן. קשה לו להסכים אם זה מול האחרים. הוא בקושי רב הסכים לעשות אולטראסאונד.
התוצאה – הכליות – בסדר . הערמונית מוגדלת במשקל 80 ג’. שארית שתן בכיס השתן אחרי ההתרוקנות – 162 מ’ל.
האם לדעתך יש צורך לפעול בדחיפות .
מודע מראש על התשובה.

ד"ר איתי שטרנברג
אלכסנדר שלום,

הצורך בטיפול בהגדלת ערמונית נקבע לפי חומרת התסמינים. גודל הערמונית עוזר בקביעת הטיפול התרופתי המתאים אך אינו מהווה קריטריון להתחלת טיפול. שארית השתן הגדולה מרמזת על חסימת מוצא השלפוחית, למרות שממצא זה לבדו אינו מאבחן זאת וישנן סיבות שונות לשאריות שתן גדולות.

ממליץ להבדק ע״י אורולוג עם תוצאת אולטראסאונד זה לצורך החלטה על הטיפול המתאים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
27/02/2016

מתי לוקחים כדור דואודרט

בעלי לוקח דואודרט בשעות 21.00 ומאוחר יותר האם זה נכון?

ד"ר איתי שטרנברג
שלום מרים,

מומלץ לקחת את התרופה על קיבה מלאה, משמע אחרי ארוחה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
15/02/2016

סיבוכים, סיכונים והשלכות כתוצאה מניתוח TURP

שלום,
אני יליד 1946 ברצוני לקבל מידע מדוייק ככל שניתן לגבי ההשלכות והסיכונים שכרוכים בשני הסוגים של ניתוח TURP באנדוסקופיה שהומלצו לי בביקור ייעוץ לקראת הניתוח: ניתוח קונבנציונלי (“חשמל”) וניתוח עם לייזר.
בלוטת הערמונית שלי אינה מוגדלת במיוחד אבל היא גורמת לחסימה חלקית של דרכי השתן ואני מטופל כרגע עם XATRAL

ד"ר איתי שטרנברג
חנן שלום,

ניתוחים אנדוסקופיים לכריתה פשוטה של הערמונית הם ניתוחים עם שכיחות סיבוכים יחסית נמוכה. עיקר הסיבוכים הם מינוריים, משמע מצריכים טיפול קל (תרופתי או פחות מזה) וסיבוכים משמעותיים הם נדירים. לקביעת הטיפול המתאים לך ושיחה מפורטת על הסיבוכים האפשריים ושכיחותם ממליץ לשוב לרופא המנתח. שיחה כזו, בה מפורטים כל הסיבוכים האפשריים ושכיחותם, אמורה להתקיים עם המנתח ולהקדים את החתימה על טופס הסכמה לניתוח.

בהצלחה בניתוח.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
11/02/2016

עצתך , אני בבהלה

שלום רב לך ד״ר אני כבן 21 , קיימים אצלי תסמינים של מתן שתן בדחיפות, מתקשה לתת שתן, מתעורר בלילה בשביל להשתין ובעיות בתפקוד מיני אך אלו באים בתקופות ארוכות. האם אני צריך לבדוק אורולוג או שזה לגיטימי בגיל הזה.
מודה מראש לצומת ליבך

ד"ר איתי שטרנברג
שלום חזיאל,

תסמינים כמו שאתה מתאר אינם תקינים בכל גיל, ובטח שלא בגיל 21. ממליץ שתבדק ע״י רופא בהקדם.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
05/02/2016

תרופת טמולסין

מתי עדיף לקחת את התרופה בבוקר או בערב ?

ד"ר איתי שטרנברג
משה שלום,

טמסולוסין (נקרא גם טמסולין או אומניק) מומלץ לקחת לאחר האוכל על קיבה מלאה. ניתן ליטול בבוקר וניתן ליטול בערב, רק להקפיד ליטול על קיבה מלאה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
29/01/2016

רוסטטה

מה זה ערמונית נפח 35 סמ”ק

ד"ר איתי שטרנברג
ששון שלום,

ערמונית בנפח 35 סמ"ק היא ערמונית מעט מוגדלת. מעשית, גודל הערמונית לא צופה מה חש המטופל. ישנם גברים עם ערמוניות קטנות מאוד ותסמינים קשים של חסימה, בעוד ישנם גברים עם ערמוניות גדולות וללא תסמינים כלל. ההשלכות העיקריות של גודל הערמונית הן בטיפול המתאים לגברים עם הפרעות השתנה על רקע ערמונית שפירה. ככל שהערמונית גדולה יותר ישנו יתרון גדול יותר לטיפול משולב על פני טיפול בתכשיר בודד, ובגברים המועמדים לניתוח ערמונית גודל הערמונית קובע האם ניתן לבצע את הניתוח באופן אנדוסקופי ("ניתוח סגור")  או שיש צורך בניתוח פתוח.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
21/01/2016

עצתך

בן 59 דחף במתן שתן ואז יוצאות טיפות… אין הרגשת התרוקנות, קימות תכופות בלילה להטלת שתן. אני עובר מרופא לרופא ואין לי מזור. רופא אחד אמר כי הבלוטה מוגדלת בבדיקה ידנית והמליץ על ניתוח. לאחר פניתי לפרופסור שלח אותי לבדיקת אולטרסאונד בה הודגמה בלוטה בגודל 15 וממש לא המליץ על ניתוח. איזה עוד בדיקות היית ממליץ לי לעשות כדי לאבחן מה הבעיה אצלי? תודה רבה על המלצתך. בברכה

ד"ר איתי שטרנברג
אור שלום ותודה על שאלתך,

תסמיניך אכן יכולים לנבוע מחסימת מוצא השלפוחית ע״י ערמונית (היא לא חייבת להיות מאוד גדולה כדי להפריע לזרימה ולגרום לתסמינים) אך ישנן סיבות נוספות היכולות לגרום לתסמיניך. בכדי להבין טוב יותר את תסמיניך והגורם להם יש צורך ביותר בשיחה ובדיקה. ממליץ שתפנה שוב לבדיקת אורולוג לבירור הגורם לתסמיניך. נשמח לבדוק אותך במרפאתנו.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
17/01/2016

מהו אוצר המלים ה”נקי” בשיחה עם האורולוג?

אני צריך לבקר אצל אורולוג בקרוב מאוד. אני יודע שהמלה “משתין” היא בסדר לשימוש, אבל באילו מלים משתמשים לעניין השני? אני יודע שאומרים “יציאות”, אבל מהו הפועל? האם אומרים “לתת יציאות”? זה נשמע מוזר. אודה על התשובה, ואני מתנצל אם נדמה שאני “עושה צחוק” (יש לי כאבים וזה הדבר האחרון שמצחיק אותי).

(ותודה רבה רבה על התשובה הקודמת.)

ד"ר איתי שטרנברג
אביתר שלום,

אני מעריך את שאלתך ואת רצונך להשתמש בשפה מקובלת. לדעתי, עדיף שתשתמש בשפה איתה אתה מרגיש בנוח ותוכל לבטא את עצמך בצורה המדויקת ביותר. כך הרופא יבין את תלונותיך בצורה המדויקת ביותר ויוכל לעזור לך.

וזה בסדר להגיד "משתין", אפשר גם לומר "מטיל שתן". "מעביר יציאה" יכול לשמש לתיאור הפעולה של יציאה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
15/01/2016

עד כמה דחוף הטיפול בערמונית מוגדלת?

שלום!

מזה למעלה משבועיים שאני מבחין בתסמינים שכיום אני קורא שהם דומים לאלה של ערמונית מוגדלת (אם כי עקבות לתסמינים האלה אני כיום מבין שליוו אותי במשך זמן רב הרבה יותר: כמה חודשים). קבעתי תור לרופא המשפחה, אבל זה יהיה רק בעוד חמישה ימים. האם עלול להגרם לי נזק בימי ההמתנה האלה?

מלבד הכאב של השלפוחית כשהיא “עמוסה”, והרגשת לחץ על האיברים התחתונים כאשר הבטן עמוסה (לאחר ארוחה), אין לי כאבים.

ד"ר איתי שטרנברג
אביתר שלום,

כמו שציינת, התסמינים מלווים אותך מספר חודשים ולכן סביר להניח שהמתנה של 5 ימים לא תגרום נזק. עם זאת, חולים המגיעים לאצירת שתן (מצב בו לא ניתן לתת שתן או צורך לתת שתן כל מספר דקות ללא יכולת להתרוקן באופן מלא) יכולים להנזק מהמתנה. במידה ואתה סובל מאצירת שתן המלצתי שתפנה לחדר מיון.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
14/01/2016

UTI חוזרים ונשנים

שלום רב ורוב תודות על תשובתך.
הבנתי מתשובתך כי הגורם לזיהומים הוא שארית השתן בערמונית ואולם כפי שציינתי במעקב ה US שאני עושה זה כ5 שנים רצופות, לאחר שהזיהום חולף אין כלל שארית שתן ו/או שהיא תקינה לחלוטין לא יותר מ 5עד 10 סמ״ק.
האם שארית השתן שאתה מציין נוצרת אך ורק בתקופת הזיהום?
האם יש סיכון בכך שאוותר על טיפול כלשהו כפי שעשיתי עד היום , מהו? עד כמה הוא חמור ומה הם סיכוייו והסתברותו לקרות.
בתודה ובברכת סוף שבוע נעים

ד"ר איתי שטרנברג
הסיכונים העיקריים הם זיהומים חוזרים  עם אפשרות להופעת זיהום חמור יותר מאלו שסבלת מהם עד היום, לעיתים עד כדי סכנת חיים, אפשרות להגעה לאצירת שתן וצורך בקטטר והגעה לניתוח ערמונית. טיפול משולב בהגדלת ערמונית הוכח כמוריד את שכיחות הופעת כל הסיבוכים הללו.

אשמח לבדוק אותך במרפאתנו ולשוחח באריכות על יתרונות וחסרונות הטיפול התרופתי.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
12/01/2016

UTI חוזרים ונשנים

שלום רב,
אני בן 70, מאובחן עם ערמונית מוגדלת שפירה. מ 2011 ועד היום עברתי 5 אירועים (כאחד בכל שנה) של UTI והאחרון שבהם אירע לפני כשבועיים במרחק של שנה ו- 3 חודשים מהקודם. כל האירועים זהים באפיים: הם מתחילים בצמרמורת וחום גבוה, בתכיפות ולעתים צריבה במתן שתן. בבדיקת השתן מצויים סימני דלקת ובתרבית חיידק E-COLI. הם מסתיימים לאחר טיפול אנטיביוטי בסיפרודקס 500 מ”ג 1X2 ל 10 ימים. החום יורד כיומיים שלושה לאחר תחילת האירוע. בתקופות הארוכות שבין אירוע אחד לשני איני סובל מהפרעות למעט קימה אחת בלילה למתן שתן. בדיקות US של בטן תחתונה, תפקודי כליות, שתן ו PSA, בוצעו מדי שנה בתקופות השקטות שבין האירועים, ונמצאו תמיד תקינות לחלוטין. בבדיקות המעקב האחרונות מדצמבר 2014: US- כליות תקינות, שלפוחית שתן ללא שארית, ערמונית כ 90 גר’.
בדיקת שתן ותפקודי כליות תקינים. בדיקת PSA ( שלושה חודשים לאחר זיהום )= 2.
לאור הנ”ל הוצע לי לשקול שימוש לכל החיים בכדור דואדורט שנטילתו כרוכה בתופעות לוואי משמעותיות ובפגיעה בפעילות המינית. מאידך אין כל ביטחון שהקטנת הערמונית שתיגרם על ידי נטילתו תפסיק או תשפיע על דלקות השתן. מאחר וכאמור ברוב רובם של ימות השנה איני סובל מהפרעות, העדפתי עד היום ואני ממשיך להעדיף את “חוויית” דלקת השתן והטיפול האנטיביוטי כאחת לשנה למספר ימים, מאשר את ההשתעבדות לכדור הנ”ל על כל תופעות הלוואי המרתיעות שבנטילתו.
אודה על דעתך לגבי החלטתי הנ”ל וכן על התייחסותך לאפשרות של טיפול בכדור אחר ללא תופעות הלוואי של הדואדורט .

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב  ותודה על השאלה,

הסיבה השכיחה לזיהומים חוזרים בדרכי השתן בגברים בני 70 היא הגדלת ערמונית הגורמת לפגיעה בהתרוקנות שלפוחית השתן. הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול משולב (כדור DUODART). אמנם פגיעה בתפקוד המיני היא תופעת לוואי של טיפול זה אך מופיעה בפחות מ 10% מהנוטלים טיפול זה. גם אצל אלו הסובלים מפגיעה, מדובר בתופעת לוואי שאר לרוב היא הפיכה, משמע הפסקת הטיפול תגרום לחזרת התפקוד לרגיל.

ישנה אפשרות לטפל בחוסם אלפא בלבד (OMNIC ו XATRAL הם שני התכשירים הנפוצים בישראל). תופעות הלוואי של תכשירים אלו אינן כוללות הפרעה בתפקוד המיני ויעילותן פחותה בהשוואה לטיפול משולב. ממליץ שתוועץ באורולוג לגבי טיפול תחליפי ותופעות הלוואי האפשריות.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
06/01/2016

נפח ערמונית גדולה

שלום רב
אני בן 61 ומזה 7 שנים אני סובל מערמונית מוגדלת. אני במעקב של רופא אורולוג. סובל מvשטנות מרובות בלילה ומטופל ב-CADEX וב-MINIRIN . בUS שלפני יומיים , הנפח של הערמונית יצא 138 סמ”ק ועוד שלפני שנה וחצי היה 112 סמ”ק. חוץ מזה הכל תקין כולל התרוקנות מלאה. ה-PSA שפני שנה היה 1.94 , אין לי PSA מעודכן. הרופא אורולוג ביצע בדיקה רקטאלית ואמר שהערמונית רכה (בלי קשיחות) , וגם לא נתן סימנים של דאגה , רק שלח אותי לבצע PSA מעוכן. לפי דבריו , ערמונית רכה למישוש ו PSA בנורמה לא משאיר מקום לדאגות , רק מעקב והקלה בסימטומים.
השאלה שלי : בגודל כזה של הערמונית , אין באמת מקום לדאגה או צריך להרחיב את הבדיקות ?

ד"ר איתי שטרנברג
טיבריו שלום,

הבנתי היא כי שאלתך מביעה דאגה לגבי אבחון של סרטן ערמונית. בדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית כוללת בדיקת דם ל PSA ובדיקת הערמונית עם האצבע ע"י אורולוג. במקרה שלך הבדיקה תקינה וה PSA נמוך. חשוב להדגיש כי גם במקרה של בדיקה תקינה ו PSA נמוך ישנם מקרים של סרטן ערמונית אך סבירות זו נמוכה. מעבר לרמת ה PSA חשוב להסתכל גם על השינוי ברמתו לאורך זמן ואת זה נוכל לעשות אחרי שתחזור על הבדיקה.

חשוב לציין שבגודל ערמונית מעל 100 סמ"ק לא ניתן למשש את כל הערמונית כך שבדיקת האצבע אמנם חשובה אך בהחלט יכולה "לפספס" ממצא נמוש באיזור אליו אצבע הבודק אינה יכולה להגיע עקב גודל הערמונית.

מאידך, ידוע כי היחס בין רמת ה PSA לגודל הערמונית מרמז על הסבירות למצוא סרטן בביופסיה ואצלך יחס זה מאוד נמוך, משמע הסיכוי למציאת סרטן בביופסיה נמוך מאוד.

מדוע אתה מטופל בחוסם אלפא (CADEX) בלבד? במקרים של ערמונית גדולה מ 30-40 סמ"ק ו/או PSA מעל 1.5 מומלץ לשלב טיפול של חוסם אלפא עם מעכב 5 אלפא רדוקטאז (AVODART). הטיפול המשולב הוכח כעליון לטיפול בחוסם אלפא בלבד בנוגע לסיכוי לאצירת שתן וצורך בניתוח ערמונית. אתה עומד בשני הקריטריונים לטיפול משולב ולכן אני ממליץ שתדון עם האורולוג שלך על תוספת אוודרט לטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
30/12/2015

קם כלשעה לטיפות (ללא תופעות לואי) פשותמעייף.

קם כל שעה בלילה לפיפי , יוצאות ממש טיפות , אין תופעות לוואי

30/12/2015

קם כלשעה לטיפות (ללא תופעות לואי) פשותמעייף.

קם כל שעה בלילה לפיפי , יוצאות ממש טיפות , אין תופעות לוואי

פרופ' חיים מצקין

זקוק לבדיקת אורולוג ולהתאמת טיפול תרופתי או ניתוחי בהתאם לממצאים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/12/2015

ערמונית

לאחר בדיקת אולטרסאנוד
רשום ערמונית בגודל 12 סמ
זה היה אלטרסאנוד בטן של הכול סוף הבדיקה רשום בדיקה תקינה זה בסדר ??
תודה

פרופ' חיים מצקין

אמנם תקין בגודל לאיש צעיר ואפילו קטן לאיש מבוגר


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
24/12/2015

סיבוכים לאחר ניתוח פרוסטטה

לפני 7 שבועות עברתי ניתוח בלייזר HOLEP להסרת פרוסטה שפירה בגודל 36 סמ”ק.
עדין יש לי צורך בלתי פוסק במתן שתן,כאשר בעת נתינתו , לקראת הסיום יש לי התכווצות וכאבים בלתי נסבלים והרגשה של אי התרוקנות. גם היציאה מאחור מגורה ותכיפות היציאה מוגזמת. צבע השתן בינוני ובבוקר, ולאחר שתיה רבה הזרם סביר אך במהלך היום כשאני רץ מידי 30 דקות הזרם חלש בד”כ ובהיר בצבעו.
אני מיואש.

פרופ' חיים מצקין

מציע לשאול את המנתח. זה הכי סביר ונכון בעיני.

תלונות כשלך אחרי ניתוח מוכרות ועלולת להימשך עוד זמן מה.

אם לאחר התיעצות עם המנתח תרצה להיבדק במרפאתי, בברה

03-6050699


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
21/12/2015

בדיקת הערמונית

אני בן 79.8 שנים.
cnal שנים רבות אני מקפיד על ביקור אצל אורולוג + PSA.
תמיד קיבלתי תוצאות תקינות.
כמנהגי, אתמול הייתי אצל רופא אורולוג במרפאת קו”ח. גם הבאתי תוצאות PSA.
האורולוג לא בדק אותי, לא התיחס לדו”ח בדיקת מעבדה שהבאתי אתי ואמר לי בפרוש שלגבר בגילי אין צורך לעשות בקורת שנתית כולל PSA.
דברים דומים שמעתי לפני 3 שנים גם מרופאה אחרת.
כשאני קורא חומרים על הצורך בבקורת תמיד נאמר שגבר מעל גיל 50 רצוי שיבדק בקביעות.
מה המדיניות שלכם בנושא ומה מקובל במקרים כאלה והאם הרופא אכן צודק?

פרופ' חיים מצקין

הציטוט שלך נכון בחלקו.

אנחנו האורולוגים העוסקים בנושא ממליצים על בדיקה של PSA בגילאים שבין 50 ל70-75 לערך.

אין ספק שבגילך ובקיום PSA תקין קודם לכן אין כל מקום להמשך בדיקות יזומות וקבועות מראש של PSA.

בריאות שלמה ואריכות ימים.

בברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
13/12/2015

האם הבדיקה תקינה

בן 44 נגשתי לבדיקת אולטרסטאונד עקב השתנה מרובה.
בבדיקה: ערמונית במשקל 7 גרם.
שאריות שתן 162 סמק
הכליות מבנה תקין ללא אבנים שלפוחית שתן בעלת דפנות סדירים

פרופ' חיים מצקין

שארית השתן היא גדולה יחסית.

הייתי חוזר רק על חלק זה בעוד מספר שבועות ולא שותה קודם כמויות גדולות שיתכן והן הסיבה לשארית השתן הגדולה

השאר תקין לגילך


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
08/12/2015

בדיקת אורודינמיקה מורכבת

בן 53 . ערמונית 33 סמ .בגלל בעיות השתנה/תכיפות יום ולילה בוצע הבדיקה הנ”ל.
התוצאה: ” שארית השתן נבדקה באמצעות קטטר טימן.הבדיקה בוצעה עם קטטר שופכתי כפול -נהורי בקוטר 7F ומתמר בלון לחלחולת .הוזלף סליין בטמפרטורת החדר בקצב 50 סמק לדקה.
תחושה : מוקדמת
הענות; תקינה
נפח ציסטומטרי:637 סמק
שארית שתן : 20 סמק
דטרוזןר: יציב
דליפת שתן בעת התכווצות : לא
דליפת שתן בוולסלווה: לא הודגמה
עקטמת השתנה: ממושכת ושטוחה
חסימה: לא
דטרוזר: התכווצות לקויה

הערות : תרבית שלילית .קיבל אופלודקס 200 מג. תחושה ראשונית מוקדמת. הדטרוזור יציב. ההענות תקינה.התרוקנות איטית עם היסוס ניכר ועקומה שטוחה.
בבדיקת PF קיימת פגיעה בינונית עד משמעותית ביכולת ההתכווצות של הדטרוזור.

לקחתי טומסולוסין 0.4 וגם ספסמוליט אבל ללא שיפור.
בעייה עיקרית שלי השתנה מרובה, ברוב הפעמים השתן יוצא רק אחרי המתנה לעיתים של מספר דקות
וכאבים בבטן התחתונה ובגב התחתון , אגן מדי פעם וגם
תחושת חוסר התרוקנות. וכמובן שינה גרועה בלילה עקב 3 עד 4 השקמות להשתין.
איכות חיי נפגעה קשה. זאת לא הגזמה.
אודה על עזרתך.מה ניתן לעשות

פרופ' חיים מצקין

ללא בדיקה מקפת לא אוכל ליעץ ספציפית

יכול לומר שלאור הרשום בתבחין האורודינמי אין מקום לנטילת ספסמקס אלא אומניק בלבד.

לא מן הנמנע שניתוח ערמונית יקל על התסמינים ישפר זרם השתן אם כי  צריך לזכור שניתוח לא ישנה כושר התכווצות השלפוחית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
05/12/2015

תרופות דואודרט ו,אבודרט

מה ההבדל בין שתי תרופות אלה?אם יש..דואודרט ואבודרט
אני אמור להתחיל עם התרופה דואודרט ושאלתי היא מתי עדיף ליטול את התרופה..בבוקר..צהריים או ערב או לפני השינה.אחרי אוכל או לפני..ולכמה זמן מומלץ להמשיך עם התרופה משום שבעלון לצרכן ישנן כמה הסתייגויות שהתרופה עלולה להזיק..אשמח לתשובתך.תודה

פרופ' חיים מצקין

דואודרט מכילה אבודרט ובנוסף תרופה נוספת המוכרת בארץ כאומניק או טמסולין.

התרופות "עובדות" יותר מ24 שעות ולכן לא משנה מתי תיקח החשוב שזה יהי תמיד באותו זמן.

למעשה התרופה נילקחת אם היא מסייעת, לכל החיים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
23/11/2015

תפקוד לקוי של שריר שלפוחית השתן

מה הטיפול המקובל לבעייה של” ליקוי תפקודי משמעותי של שריר שלפוחית השתן”
שגורם להפרעות שונות במתן שתן כגון מתן שתן בלילה מספר פעמים ( התוצאה של בדיקה אורודינמית מורכבת)
אני בן 52 בריא בדרך כלל .פרוסטטה 33 סמ.
לקחתי טומסולוסין 0.4 כשבועיים ללא הטבה ועם תופעת לוואי מעיקה של מיעוט זרע
תודה

פרופ' חיים מצקין

משנה מאד מהו סוג הליקוי בתפקוד כיס השתן לעיתים ניתן לסייע בתרופות ולפעמים ניתוח ערמונית הוא הפתרון וכו'.

לכן קשמ ליעץ מבלי לראות את התרשימים . פנה חזרה לאורולוג הקופה או מומחה אחר להתיעצות.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
19/11/2015

אוראופלזמה פרבום חיובי

ד״ר שלום, היה לי חשש למחלת מין ועשיתי בדיקת שתן STD ולבסוף התברר שאכן יש לי חיידק בשם .UREAL/PARVUM (אוראופלזמה פרבום).. לא בטוחה אם זהו התחום שלך,אבל קראתי בהרבה מקומות באינטרנט ורשום שהחיידק נמצא באופן נורמלי באיברי המין. יש לי הפרשות צהובות כבר הרבה זמן שעכשיו ברור לי שהן מעידות על חיידק זה,אך חוץ מהן אינלי תסמינים נוספים. דבר שלא היה ברור לי הוא:אם החיידק הוא טבעי ונורמלי,איך ייתכן שייגרום להפרשות או להדבקה של בן הזוג שלי?האם הוא נחשב למחלת מין? דבר נוסף, תכף יש לי צו ראשון ששם אני צריכה לעשות בדיקת שתן, האם בדיקת השתן לא תצא תקינה עקב חיידק זה?

פרופ' חיים מצקין

פני לגניקולוג לפבדיקה והוא כבר יתייחס אני מניח לשאר הבדיקות.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
19/11/2015

תוצאות אולטרה סאונד

אני בן 24 נכתב כי ערמונית בגודל 20 ס”מ עם הסתיידות קטנה בתוכה.
האם זה מדאיג?

פרופ' חיים מצקין

בדיקה תקינה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/11/2015

טיפטוף לאחר מתן שתן

אני בן 48 ומזה מס’ חודשים שאני שם לב לכתם של שתן לאחר סיום הטלת השתן
ז”א שלאחר הטלת השתן ממשיכים לצאת כמה טיפות של שתן.
אם אני נזהר אז אני צריך להמתין 15-20 שניות לאחר מתן השתן בכדי שכל הטיפות ירדו ולא ירטיבו לי את התחתונים.
איך ניתן לעצור את התופעה?

פרופ' חיים מצקין

עם מעט סבלנות. בסיום ההשתנה להמתין מספר שניות לנער או לנגב..

אין מקום לטיפול תרופתי או אחר


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
16/11/2015

תכיפות שתן בלילה

לאחר בדיקת psa עם תוצאה של 3.27 ולאחר שביצעתי ביופסיה הערמונית והתוצאה תקינה קם לפחות 4-6 פעמים בלילה למתן שתן מה יכולה להיות הבעיה
אשמח לקבל תשובה

14/11/2015

פרוסטטה מוגדלת

אני בן 65 ויש לי פרוסטטה מוגדלת הבעיה שלי שיש לי הפרשותשל דם מהפין ללא מתן שתן ההפרשות הם גם דלילות וגם סמיכות אשמח לקבל תשובתך בדחיפות אני נמצא קצת בלחץ בתודה מראש עובד

פרופ' חיים מצקין

פנה לאורולווג לבדיקה גם ידנית עם צילומים הדמייה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
10/11/2015

ערמונית

ערמונית בגודל 123 סמק עם עצירת שתן הוכנס קטטר עד הניתוח כי הוציאו קטטר ולא הצליח להתפנות האם אין ברירה וחייב לעבור ניתוח והאם זה באפידורל או הרדמה כללית והאם זה מסוכן בגיל 80

01/11/2015

דקירה בשתן וצריבה חוזרת.

שלום אני בן 54 בעבר אובחן אצלי אבנים בכליות .. והן יצאו בכוחות עצמן תוך נטילת תרופה טלמוסין, לאחרונה מרגיש דקירות חוזרות ונשנות בעיקר באיזור השופכה . יש ימים שהכל בסדר אבל לאחרונה זה החריף במיוח דבימים האחרונים מה עושים .?

פרופ' חיים מצקין

לא שייך לאתר זה

פנה לרופאך  האורולוג או לאתר מתאים


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
29/10/2015

חסימה במתן שתן

שלום. שמי גיל ואני בן 46. אני אחרי שתי ניתוחים לכריתת ערמונית ועדיין אני סובל מחסימה קשה במתן שתן. מה האפשרויות שלי ?

פרופ' חיים מצקין

מבלי לבדוק אותך ומבלי להתיחחס לממצאים שונים בניתוחים קודמים אינני יכול כלל להתייחס . אתה יותא מן הכלל ולכן מצריך בדיקה והתייחסות אישית


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/10/2015

האם כדאי לעשות ניתוח

אני בן 71 לאורך 5 שנים האחרונות סובל מקימות בלילה לצורך מתן שתן וזרימתו איטית. באולטראסאונד הוסבר לי שיש לי הגדלה קטנה של הערמונית. אין לי בעיות רפואיות נוספות. טופלתי בקסטרל XL 10 כרגע ממליצים הרופאים לעבור ניתוח. ברצוני לדעת אם יש אפשרויות ברפואה הנטרופטית תרופות המקטינות את בלוטת הערמונית. האם לפני הניתוח כדאי לנסות תרופות אלו? האם הניתוח של הערמונית גורם לבעיות פזיולוגיות ? והאם הוא משפיע על אורך החיים?

25/10/2015

האם כדאי לעשות ניתוח

אני בן 71 לאורך 5 שנים האחרונות סובל מקימות בלילה לצורך מתן שתן וזרימתו איטית. באולטראסאונד הוסבר לי שיש לי הגדלה קטנה של הערמונית. אין לי בעיות רפואיות נוספות. טופלתי בקסטרל XL 10 כרגע ממליצים הרופאים לעבור ניתוח. ברצוני לדעת אם יש אפשרויות ברפואה הנטרופטית תרופות המקטינות את בלוטת הערמונית. האם לפני הניתוח כדאי לנסות תרופות אלו? האם הניתוח של הערמונית גורם לבעיות פזיולוגיות ? והאם הוא משפיע על אורך החיים?

פרופ' חיים מצקין

אינני יודע מספיק על רפואה נטורופטית כדי ליעץ לך.

בעיקרון לניתוח ערמונית בגין הפרעות השתנה אין השפעות פיזיולוגיות כלליות.

הוא לא משפיע על אורך חיים. אלא בעיקר אמור לשפר את איכותם


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/10/2015

כדור נוסף לקסטרל גם כדור אוודרט

היתה לי דלקת בשלפוחית השתן בערך חודש ימים וזה השפיע לי על מתן שתן בתכיפות. עלי לציין שהpsa שלי הוא 6.1 .הלכתי לרופא אורולוג והוא המליץ לי לקחת בנוסף לכדור קסטרו שאני לוקח הוסיף לי אוודרט לקחת במשך 3 חודשים.אני לוקח את 2 הכדורים כבר חודש ימים ואני מרגיש טוב במתן השתן.אני רוצה להפסיק לקחת אתה אוודרט כי כתוב שזה מגדיל את השדיים ועלול לעשות סרטן בערמונית. האם אני עושה טוב שאני מפסיק לקחת אתה אוודרט או להמשיך.

פרופ' חיים מצקין

מציע שתשאל את האורולוג שרשם לך את התרופה. בעיקרון הגדלת שדיים הוא תופעה לא שכיחה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/10/2015

psa גבוה

לפני כעשר שנים עברתי ניתוח פרוסטטקטומי לא רדיקלי בעקבות הגדלה שפירה.מאז בדיקות
הpsa היו תמיד מעל 8.לפני כחודשיים היו 15 והיום הם 17.שאלתי היא
האם תשובה זו מעידה על סרטן
האם ניתן יהיה לבדוק למרות שנשארה רק הקופסית
אני בן 74 ורואה בבדיקה זו פסק דין .מה ניתן לעשות

פרופ' חיים מצקין

ביופסיה של  בלוטת הערמונית ובהקדם


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/10/2015

האם הפסקה זמנית או לקיחת דואודרט רק כל יומיים מסוכנת ומזיקה לטיפול

יש לי התקפי חולשה וכמעט התעלפות בזמן לקיחה יומיומית של התרופה – תודה

פרופ' חיים מצקין

אפשר לסיים לקחת את התרופה אם תופעת הלוואי מפריעה. יש בשוק תרופה המכילה רק רכיב אחד מהדואודרט ושאיננו גורם לתחושת ההתעלפות שמה AVODART והיא בסל.

בברכה

חיים מצקין MD


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
15/10/2015

הגדלת ערמונית

ד״ר שלום
אני בן 67 נימצאה ערמונית מוגדלת 48.6 סמ״ק psa 2.2
קיבלתי cialis 5 מ״ג + tamsulin 0.4 האם זה תקין ולכמה זםן
מתי לקחת את התרופות בוקר או ערב
מודה לך
מאיר

פרופ' חיים מצקין

תרופות אלו באם משפיעות לטובה יש לקחת כל החיים או כל עוד השפעתן טובה ומספקת.

מקובל לקחת סיאליס בערב וטמסולין בבוקר אבל אפשר כל הקומבינציות


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
14/10/2015

כאב באגן

מזה 5 חודשים אני סובל מכאבים באזור האגן , בפין באשכים , בגב תחתון , הכאב חולף ובא ועובר מהפין לאשכים לגב ואפילו כמו זרמי חשמל ברגליים , פניתי לאורולוגים מומחים וקיבלתי הרבה אנטיביוטיקה , האבחנה הינה דלקת כרונית בערמונית , אני בן 36 , עדיין לא משוכנע מהאבחנה אבל הכאב נמשך ונמשך , בדיקות מעבדה לדם ושתן תמיד היו שליליות , אך תרבית הזרע הייתה חיובית לחיידק קלבסיאלה פינאמוניה ,אך המומחים קבעו שאין קשר לכאבים לחיידק המוזר במקום כזה מוזר בזרע !!! אני לא יודע מה נכון ומה הבעיה בדיוק ומה אני אמור לעשות , המומחה האחרון נתן לי אומניק אבל זה גם לא עוזר , מעוניין באבחנה וטיפול ! אגב , אני משתין רגיל אך לפעמים יש דחיפות ותכיפות למתן שתן ,ומתפקד מינית טוב , אין לי הפרשות מהפין , אך לאחר שהתחלתי לקחת אומניק הפסיק לצאת לי זרע ביחסי מין בכלל !!

פרופ' חיים מצקין

דלקת כרונית כפשוטה ! כרונית כלומר התלונות והתסמינים עלולים להימשך זמן רב. נשמע כאילו הינך מטופל היטב.

ישנן עוד אופציות טיפוליות נוספות.

התיעצות ננוספת בטח שרצויה.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
11/10/2015

רמת PSA לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית 0.04 ו-0.03

בן זוגי עבר כריתת ערמונית רדיקלית בדה וינצי ב-3.9. לפני הניתוח PSA היה 6.52 גליסון 6. הביופסיה נעשתה ב-28.6. היום קיבל תוצאות PSA 0.04 ו-0.03. לא ברור למה יש שתי תוצאות והאם התוצאות האלה מעידות על צורך בטיפולים נוספים.
עלי לציין שלפי הביופסיה לאחר הניתוח הגידול מתאים לגליסון 9. לא הייתה פריצה מהקופסית וגם היה שימור עצבים דו צדדי. נאמר לנו שהגידול היה אלים.

פרופ' חיים מצקין

אינני יודע מדוע קיבלתם  שתי תוצאות על בדיקת דם אחת.

אבל התוצאה טובה.

יש להמשיך ולבצע הבדיקה מידי שלושה חודשים.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/10/2015

השפעת שימוש ב אבודרט

שימוש ב אבודרט גרם אצלי להגדלת השדיים.
האורולוג בקופ”ח אמר שהמצב יחזור לקדמותו לאחר שאפסיק לקחת אבודרט.
לדאבוני מסתבר שהוטעתי (אין שינוי בגודל השדיים).
מה ניתן לעשות, אם בכלל, ללא התערבות כירורגית ?

פרופ' חיים מצקין

בדרך כלל גודש בשדיים מוטב אחרי הפסקת התרופה.

אם עדיין תחושתך היא שאין נסיגה לאחר מספר חודשים הפתרון הוא אסטתי כירורגי בלבד.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
03/10/2015

כאבי פין ואשכים

מזה 5 חודשים אני סובל מכאבים שמתחלפים פעם בפין ופעם באשכים , אין לי הפרשות , אין לי דם בשתן , משתין רגיל , לפעמים יש תכיפות ודחיפות לשתן , ביקרתי אצל אורולוג נחום זילבר שבדק רקטאלית והניח שיש לי דלקת בערמונית ושהי קצת גדולה , אורולוגים אחרים שבדקו אותי לא אמרו את זה , עשיתי סי טי , אולטראסאונד , הכל תקין , תרבית שתן שלילית , בדיקת דם תקינה , עשיתי כמה פעמים תרביות זרע , וכולם היו חיוביות לסוגים שונים של חיידקים שהאחרון מביניהם היה קלפסילה ! , הרופא טען שאין כזה דבר זה בטח טעות כי קלפסילה לא אמורה להופיע בזרע , אני בן 36 מתפקד מינית טוב , לאחרונה יש לי כאבי רגליים במיוחד בכפות למעלה כמה זרמים של חשמל שקשורים לכאבי פין , אני פשוט מרגיש את הקשר הזה ,
קיבלתי כל סוגי האנטיביוטיקה , עשיתי אמבטיות חמות , הכאב לא עוזב אותי , נכון שיש שעות שהכאב חולף אך חוזר ומציק , אני במצב של ייאוש מלא , משום מה אני לא משוכנע בהבחנה שמדובר על הערמונית אך אין לי איך לאמת ולהוכיח , מה יכולה להיות הבעיה שלי ? ואיך אוכל לקבל אבחון מדויק לבעיה ?

פרופ' חיים מצקין

אני מניח שהאבחנה של כאב כרוני על רקע דלקת (לא בהכרח חיידיקת או זיהומית) בערמונית הוא נכון.

נכונים גם הטיפולים השונים שקיבלת

אם עדיין אינך שקט בחר אורולוג נוסף מומחה לחוות דעת נוספת


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
26/09/2015

לוקח כדורים בגלל אבן בשופכה והמצב..

אחרי בערך שבועים שאני לוקח כ4סוגי כדורים
בשביל אבן שקיימת בשופכה

פתאום לא יוצא לי זרע בסיום מוזררררר מאודד
בין היתר לוקח משהו להגדלת ההורמונית

אשמח להסבר מה מו מי ולכמה זמן זה היה ללא זרע
מלחיץ אותיייי הדבר
להפסיק לקחת את.הכדורים ?
להמשיך ?
האם הזרע באת השתן יצא ?יכאב?
אין סכנה כל שהיא?
אשמח לפרטים מלאים תודהההה

פרופ' חיים מצקין

אני מניח שהתרופה שנועדה להקלת פליטת האבן הינה קסטראל או אומניק ושתיהן יכולות כתופעת לוואי למנוע זמנית פליטת זרע החוצה.

לאחר הפסקת התרופה זה יעלם. לא יהיה כאב בזמםם הפליטה הראשונה , זה לא פקק שיפתח אלא חזרה למנגנון הרגיל והטבעי


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
25/09/2015

תופעות לוואי לתרופה

האם יש לתרופה תופעות לוואי כמו השמנה וצרבות

פרופ' חיים מצקין

אני לא יכול לקשר בין שאלות

אתה חייב לרשום שם התרופה


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/09/2015

דואודרט

שלום דוקטור נכבד יש לי ערכיPSA 8 לפני כשנה התחלתי טיפול בדואודרט תוצאות המעבדה הראו ירידה ל5PSA וגודל הפרוסה כ80מ. אני לוקח תרופות לחד כן 60
שאלה מדוע ישנם התוויות רפואיות על סכנות בנטילת התרופה כגון סרטן ועוד למי נותנים תרופה זו ולמי לא אני קם בלילה 4 פעמים ואין שיפור עדיין בנושא זה תודה

פרופ' חיים מצקין

מתן דואודרט הוא לגברים עם הפרעות השתנה וערמוניתץ מוגדלת.

בגברים עם PSA 8 לפני טיפול מקובל לבצע ביופסיה של הערמונית ואחר כך להתחיל בטיפול.

התרופה ניתנה לך בהתוויה המתאימה.

אם הינך מרגיש תועלת בנטילתה לא הייתי חשש מתרופה בטוחה שמיליוני אנשים נוטלים אותה בעולם.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
22/09/2015

ממצא U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי – לאחר טיפול אנטיביוטי

שלום רב – קבלתי שוב תשובה חיובית לבדיקת U.UREAL/PARVUM-PCR .

זאת לאחר טיפול אנטיביוטי – מה עלי לעשות? האם לבקש אנטיביוטיקה שונה?

פרופ' חיים מצקין

אם אין תלונות ספציפיות אין מקום להמשך אנטיביוטיקה

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
18/09/2015

כדורcialis 50mg

עשיתי טעות אני יודע ואני נורא מפחד ..
השגתי כדורcialis 50mg לקחתי כדור 1 עכשיו אני בן אדם עובד ואני גם גר עם ההורים
השאלה שלי אם בעקבות זה שלקחתי את הכדור הזה יהיה לי זקפה במשך יום או יומיים ?

12/09/2015

ערמונית

שלום רב אני בן 67 וסובל תקופה ארוכה מהשתנה מרובה ללא כל תופעות לוואי אחרות כמו צריבות או אצירות וכיוצ”ב ,בחורף התופעה יותר מרובה אך בקיץ המצב כמעט נורמלי ,אני כמעט לא קם בלילה ואין בעיה מיוחדת,האמת שלמדתי לחיות עם המצב ,השבוע במסגרת בדיקות כלליות שאני עורך כל שנה עשיתי בדיקת psa מיוזמתי לראשונה בחיי והתוצאה היתה 9.25 (אציין שהיתה לי אורגזמה כ-16 שעות לפני הבדיקה) בהתיעצות עם רופא המשפחה הוחלט שאעבור את הבדיקה פעם נוספת בעוד מספר ימים בדיוק לפי ההוראות ולאחר מכן אופנה כנראה לאורולוג, חשוב לציין שאני נוטל מגוון תרופות לטיפול ביתר לחץ הדם כולל קדקס 1 מ”ג שנרשם לי בזמנו ע”י ביה”ח תה”ש שבו הייתי מאושפז בעקבות חשד לאירוע מוחי לפני כשנתיים וחצי, אבקש ייעוץ והכוונה להמשך טיפול בבעיה , תודה ושנה טובה

פרופ' חיים מצקין

אם טמנם ערכי PSA יהיו מוגברים _מעל 4 לערך) פנה לאורולוג לבדיקה ולהחלטה לגבי מקום ביופסיה של הערמונית.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
09/09/2015

ממצאים בלוטת הערמונית

בתשובה אולטרה סאנד נכתב תשובה בלוטת הערמונית בנפח כ17 ס”מ מכילה הסתיידות זעירה למה הכוונה?

פרופ' חיים מצקין

תשובה תקינה לחלוטין בכל גיל


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
06/09/2015

ערמונית

האם מקטין את הערמונית במשך הזמן ?

פרופ' חיים מצקין

מה מקטין את הערמונית ?


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
31/08/2015

ערמונית

האם יש קשר בין ערמונית מוגדלת לבין חוסר תחושה של פליטת זרע בעת קיום יחסים?תודה

פרופ' חיים מצקין

כן ובעיקר אם מקבלים תרופות מסוימות להקלת תסמיני השתנה כגון טמסולין, דואודרט, קסאטראל ועוד.


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
31/08/2015

ערמונית

האם יש קשר בין ערמונית מוגדלת לבין חוסר תחושה של פליטת זרע בעת קיום יחסים?תודה

24/08/2015

סרטן הערמונית חוזר

שלום. אני בן 78. לפני 12 שנים עברתי ניתוח לכריתת בלוטת הערמונית במיו קלינק עי דר מאיירס. לפני כשנה-יוני 2014 ה psa התחיל לטפס והגיע ל 4.65 עברתי הקרנות וטיפול הורמונלי. מדד הפסא התייצה על 0.08. בבדיקת דם לפני יומיים עלה הפסא ל 0.14. האם זה מעיד על ההחמרה/ שינוי? הטסטוסטרון- 9.4 . בנוסף אין לי זיקפה וחש הרגשת גירוד בשק האשכים. מה זה אומר? תודה. אני מטופל אצל דר אלי רוזנבאום אבל אשמח לשמוע דעתךץ עברתי אצלך ביופסיה לפני הניתוח הראשון.

פרופ' חיים מצקין

שלום רב

ראשית אתה מטופל אצל איש מצוין ונעים.

שנית עליית PSA כה מעטה לא חייבת להצביע על החמרה או הישנות מחלה. חזור על הבדיקה בעוד 6-12 שבועות כדי לראות אם המגמה נמשכת. אז ורק אז יהיה מקום לשוחח עם דר רוזנבאום על צורך בכלל בטיפול מתי ואיזה.

לא מפליא שאין זיקפה אחרי כל הטיפולים שנטלת. אין מניעה מנטילת ויאגרה ודומיה מבחינת מחלתך, אבל אין ליטול תכשירים של טסטוסטרון.

 


בברכה,
פרופ' חיים מצקין,
עמוד 1 מתוך 3123

שאלות נוספות בנושא: פרוסטטה
