פרוסטטה

הכירו את בלוטת הערמונית ואת תפקידיה, ולמדו אודות דלקת הערמונית, הגדלת הערמונית וסרטן הערמונית, הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים בעולם המערבי.

בלוטת הערמונית, הממוקמת קצת מתחת לשלפוחית השתן של בני המין הגברי, היא אחד המטרדים הקשים עבור הגברים מביניכם שעברו את גיל ה-50. בגילאים המבוגרים, צורך תכוף ללכת להשתין, התעוררות מתישה מספר פעמים בלילה, צריבה במתן השתן וגם בעיות בתפקוד המיני יכולות להיגרם רק בגלל אותה בלוטה, שגודלה בסך הכל כגודל אגוז מלך.

פרוסטטה - ערמונית בלוטת הערמונית בגוף הגבר

ההגדלה השפירה של הבלוטה, היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר אצל גברים מעל גיל 50, עד כדי כך שאצל כמעט כל הגברים מעל גיל 85 היא תהיה נוכחת. ההגדלה גורמת ללחץ על צינור השופכה, וזה מתבטא בעיקר בבעיות שונות ומשונות במתן השתן. דלקת בלוטת הערמונית היא גם בעיה שיכולה להטריד את רוב הגברים המבוגרים, להתחיל בדלקת חיידקית פשוטה שאפשר לפתור באנטיביוטיקה, להפוך לדלקת כרונית בלתי ניתנת לריפוי, וגם לתקוף בצורה של “סינדרום כאב האגן הכרוני”. הגדלת הערמונית וגם הדלקת המפורסמת יכולות שתיהן להיות גורמים למחלה היותר בעייתית מבין השלוש, הלא היא סרטן בלוטת הערמונית, שהוא הסרטן השני הכי קטלני אצל גברים.
ועם זאת, בלוטת הערמונית היא לא רק מקור לדאגה, אלא גם איבר חשוב ותומך, שמטרתו היא להזין את נוזל הזרע שלנו ולעזור לו בדרכו דרך הנרתיק ועד לביצית. ללא בלוטת הערמונית, הסיכויים שלנו להביא ילדים לעולם היו נמוכים בהרבה, וזאת משום שאיזור הנרתיק הנשי הינו איזור בעל חומציות גבוהה, ונוזל הערמונית מנטרל חומציות זו ומאריך כך את חייהם של תאי הזרע.

בדפים הבאים תלמדו להכיר את פעולת הבלוטה התקינה ואת מטרותיה, את המחלות השונות שיכולות להרע לערמונית שלנו, את הדרכים למנוע את אותן מחלות, את דרכי האבחון ואת דרכי הטיפול הישנות והחדשות. תיווכחו לדעת שקיום מוצעים טיפולים רבים ומגוונים לבעיות אלה, מצנתור מיוחד של ורידי האשכים, דרך השתלת גבישים רדיואקטיביים, ועד טיפול מסור מרובוט מנתח חדשני בשם דה-וינצ’י. אם תעמיקו במידע הרב שנמצא לרשותכם, תוכלו לקבל החלטות נכונות בקשר לאורך חייכם שיגנו יותר טוב על בלוטת הערמונית שלכם. אם חס וחלילה כבר חליתם במחלה של בלוטת הערמונית, תוכלו לדעת כדאי להתכונן לבדיקות השונות אשר עליכם לבצע, ובעיקר לדעת מה הם השיקולים העומדים בפני הרופאים הבוחרים את דרך הטיפול המיטבית.
קריאה מהנה ומעמיקה!



קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

291 שאלות גולשים בהמשך העמוד

22/08/2017

דואודרט

שלום,
האם יש תרופות טובות יותר מדואודרט שמשווקות בארץ ו/או בשוק העולמי. אם כן איזה.

תודה

21/08/2017

תוצאת בדיקה

קיבלתי תוצאה כזו : שם בדיקה -M.HOMINIS-PCR
תוצאה – DETECTED מה זה אומר והאם צריך לעשות משהו בנושא, המרפאה שלי סגורה כרגע

17/08/2017

תופעות לואי של דואדרט

מהן תופעות הלואי של התרופה דואדרט?

15/08/2017

דליפות שתן גם דליפות לאחר יחסי מין

מה הסיבה מכך ואיך אני יכול להתגבר על זה

15/08/2017

כאבי בטן קל

ד״ר שלום רב
אני בן 31 לפני מספר חודשיים היתה לי דלקת זיבה אחרי בדיקת std
קיבלתי בהתחלה טיפול אנטביוטקה ל 10 ימים אחרי 10 ימים לא היה שיפור אז קיבלתי זריקה+4 כדורי של אזניל. הטיפול עזר והבעיה עברה
לאחר 3 חודשיים שוב חזרו התסמינים בהתייעצות עם הרופא הופניתי למיון ושם שוב קיבלתי את אותו הטיפול
מבלי שעשיתי בדיקה כולשהי
הטיפול עזר והבעיה חלפה.
לאחרונה אני מרגיש אחרי מתן שתן שנישאר לי טיפות של פיפי ממש קצת
זה משהו שלא היה לי קודם
בנוסף יש לי קצת כאב בטן קל בבטן התחתונה (מתחת לפופיק בצד שמאל)
אני מרגיש גם שבזמן גמריה אין מספיק זרם כמו שהיה
ולפעמים קצת כאב בזמן יחסי מין.
בהתייעצות עם רופא משפחה נשלחתי לעשות צילום דרכי שתן שיצא תקין.
אשמח לחוות דעתך
תודה רבה

12/08/2017

SPA גבוהה בן 54, ירידה לאחר טיפול אנטיביוטי

שלום,
בן 54 י.ל.ד מאוזן עם תרופות (גם משתנים), סכרת נשלטת.
אני במעקב אורולוגי מזה מספר שנים עקב עליה מתמדת בערכי PSA
אין עצרת שתן אם כי יש השתנה לילית די הרבה שנים,
לפני כשנה זיהום בדרכי השתן + דם בשתן(אי קולי)+אישפוז, בסונאר ממצא של הגדלת הערמונית (50מ”ל?), כליות ושלפוחית השתן תקינים, תפקודי כליות היו תקינים. הומלץ על אומניק-ללא שינוי בהשתנה הלילית.
בינואר השנה PSA 6.01 (עליה מ 3.65 במרץ 2016), הרופא רשם לי אנטיביוטיקה ל5 ימים וביקש לחזור לאחר חודש והייתה ירידה ל 4.95, ולכן לאחר בדיקה רקטלית שהייתה תקינה, המליץ לחזור לאחר כחצי שנה על PSA, ושאין, כרגע, צורך בביופסיה
אין רקע משפחתי לסרטן הערמונית.
מה דעתך? האם צריך ביופסיה? אחר?

תודה

10/08/2017

דואודרט או אומניקס? ניתוח turp לטיפול בהגגחה שפירה

שלום
בן 68, ברקע מעקב נפרולוג בהגדרה של מחלת כליה ברמה נמוכה קריאטינין 1.2_1.3
אבנים אורטים , יל’ד מאוזן,
בגלל השתנה 1-2 בליחה מקבל אומניקס ולאחרונה המליץ האורולוג על דואודרט . אני חושש מתוםעת הלוואי של פגיעה בזיקפה ולכן התיעצתי גם לגבי ניתוח ערמונית (60 גרם, שפירה) בשיטת האידוי. שואל מה היתרון שח דואודרט על אומניקס ומתי כגאי לדרוח הניתוח?
תודה

ד"ר איתי שטרנברג
שלי שלום,

ממליץ שתפגש עם אורולוג לשיחה מפורטת על יתרונות וחסרונות כל שיטת טיפול. באופן עקרוני, לרוב מקובל למצות את אפשרויות הטיפול התרופתי לפני התקדמות לטיפול ניתוחי.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
09/08/2017

יוצא לי דם בזרע

שלום דוקטור אני בן 16 ואחרי שאני גומר יוצא בהתחלה זרע רגיל בצבע לבן ואחר כך יוצא לי סוג של זרע מעורבב עם דם מה זה דוקטור

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב,

דם בזרע הוא ממצא שפיר, משמע מצב לא מסוכן שאינו מצריך בירור. במידה ויש דימום בזרע בלבד (ללא דימום בשתן) אין צורך לדאוג, הדם ייעלם.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
03/08/2017

U.UREAL/PARVUM-PCR

היי שמי דנה, לאחרונה ואני ובן זוגי ביצענו בדיקת STD לגילוי מחלות מין,
לבן זוגי הכל יצא תקין, לי הכל יצא תקין מלבד: U.UREAL/PARVUM-PCR.
אני לא מצליחה להבין כיצד יש לי ולו אין אם הוא היה הפרטנר היחיד שלי למיטה כל חיי.
כיצד נדבקתי? רק ממין נדבקים? קראתי כל כך הרבה על זה באינטרנט ואין תשובה חד משמעית בנושא : מאוד אשמח לתגובתך

ד"ר איתי שטרנברג
דנה שלום,

מכיוון שמחלות מועברות במין בנשים מטופלות ע"י רופא נשים ולא אורולוג, ממליץ שתפני אל רופא הנשים שלך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
01/08/2017

ערך משתנה של PSA

נותחתי רדיקלית להסרת הערמונית בשנת 2001. מאז, הבדיקות החצי-שנתיות הראו ערכי PSA של 0.02. לפני חצי שנה הבדיקה הראתה ערך של 0.03 והיום ערך של 0.05. אני בשנות השבעים שלי ומצב בריאותי מעולה. האם יש סיבה לדאגה ואם כן, מה עלי לעשות?
מודה מראש,
משה

ד"ר איתי שטרנברג
משה שלום,

ישנן סיבות שונות לאמה מדידה של PSA אחרי ניתוח כריתת ערמונית רדיקלית. ממליץ שתשוב אל המנתח שלך כדי לברר מדוע אצלך ישנה רמה מדידה של PSA. בהתאם לממצאים ייקב הטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
30/07/2017

שארית שתן 45סמ”ק

  • שלום רב! לפני שנתיים עברתי ניתוח כריתת חלק מהערמונית. לאחרונה עברתי אולטרסאונד, שארית שתן 45סמ”ק
    האם יש צורך בטיפול בקשר לשארית שתן, ומהו הטיפול?
ד"ר איתי שטרנברג
צחי שלום,

מדוע עברת בדיקת אולטראסאונד? במידה ואינך סובל מתסמינים ועברת בדיקת אולטראסאונד למעקב בלבד אז כנראה שאינך זקוק לטיפול. אך אם עברת בדיקת אולטראסאונד מכיוון שאתה סובל מתסמינים ייתכן ואתה זקוק לטיפול ללא קשר שארית השתן שנמדדה. שארית שתן של 45 מ"ל היא שארית יחסית קטנה אך במידה והיא מלווה בתסמינים  משמעותיים יש צורך לטפל בתסמינים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
30/07/2017

UREA.PARVUM-PCR חיובי

שלום,
עשיתי בדיקה וקיבלתי תוצאה חיובית של UREA.PARVUM-PCR. מה זה אומר? מה זה בכלל?
אני סובלת כבר תקופה מגירודים ואדמומיות בנרתיק, זה כתוצאה מזה?
האם מדובר במשהו חמור?מדבק? האם צריך לטפל בזה ומה הטיפול הרצוי והמומלץ ביותר?

ד"ר איתי שטרנברג
גיתית שלום,

מחלות מין בנשים מטופלות ע"י רופא נשים ולא אורולוג. ממליץ שתפני לרופא הנשים שלך להמשך טיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
30/07/2017

בדיקות שתן חיוביות.

יצאו לי בדיקות שתן
urea.urealytcium-pcr חיובי
urea.parvum-pcr חיובי

ניתנה לי אנטיביוטיקה דוקסילין ל10 ימים 2 כדורים ביום 100 מ”ג

בן זוגי עם תוצאות בדיקה תקינות.

זהו סבב שני של טיpול. בעבר האנטיcיוטיקה עשתה לי ממש רע.
קראתי במס’ פורומים שם הדעות חלוקות לגביי האם אכן מדובר במחלת מין או לאו.
והאם אכן יש צורך לטפל.
מתלבטת אם אכן להתחיל שוב טיפול (שבעבר תופעות הלוואי היו לי קשות) או מכייון שלא אני ולא בן זוגי סובלים משום גרד או תסמין אחר אס לוותר.

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב,

מחלות מין מועברות במין בנשים מטופלות ע"י רופאי נשים ולא אורולוגים. ממליץ שתפני אל רופא הנשים שלך להמשך ייעוץ וטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
19/07/2017

הטיפול בדואודרט

מה קורה אם מפסיקים לקחת את הכדור כעבור חודש וחצי כתוצאה מתופעת לוואי?

ד"ר איתי שטרנברג
זאב שלום,

במידה ואתה מתכנן להפסיק את הטיפול עקב תופעות לוואי מומלץ שתוועץ באורולוג המטפל שלך לפני כן לקבלת טיפול תחליפי. הפסקת הטיפול ללא טיפול אחר יכול לעבור בשלום אך גם יכול לגרום להחמרה משמעותית בתלונותיך ואף עד מצב של אצירת שתן וצורך בקטטר.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
18/07/2017

צריבה בפתחי השתן והאנוס

שלום רב. לפני שבוע, עקב ממצא בבדיקה רקטלית, נעשתה לי בדיקה עם ניפוח אויר. לשמחתי, ב מ פ.
לאחר כיומיים החלה צריבה ואי נוחות באיזור האנוס וכללית אי נוחות בכל האיזור באגן. עלי לציין כי התרופות שלקחתי עד לפני 10 ימים היו: קדקס 4 וסוליפנציאן 10. את הראשונה לקחתי משך כ-10 שנים, השניה כ- 3 שנים.ללא קשר לפעולה, ב- 4 יולי, החליף לי האורולוג את התרופות ל: סוליפנציאן 5 ודואודרט. כאשר סיפרתי לו על הכאבים , הוא ביטל את הסוליפנאצין.
4 ימים לאחר החלפת התרופות התחילו המיחושים. היום החלטתי להפסיק עם התרופה השניה ולהמשיך לקחת קדקס. בדיקות שתן שעשיתח שלשום עקב הצריבות היו שליליות. האם נראה כי יש קשר בין כל הנ”ל?

ד"ר איתי שטרנברג
גיורא שלום,

לא ברורה לי מה הבדיקה שעברת. קולונוסקופיה? קולונוסקופיה וירטואלית? בכל מקרה, אי נוחות וכאבים לאחר בדיקה כזאת מחייבת בדיקה לוודא שלא מדובר בסיבוך של הבדיקה. מבחינת התרופות האורולוגיות שאתה נוטל, לא ציינת את תלונותיך האורולוגיות ומדוע ניתן לך טיפול זה כך שקשה לי לעגיב על שינויי הטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
16/07/2017

גמילה מקטטר לאחר ניתוח TURP לאחר שבועיים וחצי

אבי עבר ניתוח TURP סגור לאחר שסבל מאצירת שתן חלקית וזיהומים חוזרים בעקבות כך בשתן , בגלל גידול בפרוסטטה (קיבל הקרנות בעבר ומטופל בזריקות אחת ל-3 חודשים)
לאחר הניתוח פיתח חום 39.5 שבהמשך התגלה כסטרפטוקוק, טופל באנטיביוטיקה לוריד ובהמשך במתן פומי.
לפני השחרור מבית החולים ניסו לגמול מקטטר ללא הצלחה
שוחרר הביתה עם הקטטר ונוטל אומניק פעם ביום ל 10 ימים
מדי פעם יש לו סתימות בקטטר עקב רקמות מהניתוח שסותמות את המעבר של השתן

שאלתי האם יש לו סיכוי טוב להיגמל מהקטטר בסוף 10 הימים שקבעו לו, ומה עושים במקרה אם חלילה לא?

תודה

ד"ר איתי שטרנברג
לילך שלום,

הגיוני לנסות שוב לגמול את אביך מקטטר לאחר השלמת טיפול אנטיביוטי והתרחקות מאירוע הזיהום. במידה ולא יצליח להגמל מקטטר ישנם מספר גורמים אותם צריך לבדוק. בין גורמים אלו יש לשלול המשך זיהום עם תרבית שתן חוזרת, ניתן לבדוק את יכולת ההתכווצות של השלפוחית עם בדיקה אורודינמית וניתן לשלול שארית ערמונית חוסמת בעזרת בדיקה ציסטוסקופית.

מקווה שאביך יצליח להגמל מקטטר ולא יזדקק לבדיקות אלו.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
15/07/2017

אני צריך לחשוש?

שלום, אני בן 22 ובשנה האחרונה התחילו לי בעיות במתן השתן
חקרתי קצת בעצמי וגיליתי את המושג ערמונית מוגדלת
לפי כל התסמינים הרשומים בכל האתרים שבקרתי בהם נראה כי יש לי ערמונית מוגדלת
בכל מקום רשום שהתופעה הזאת מתרחשת באזור גיל 40
וכמו שאמרתי בהתחלה אני בן 22
אני אשמח לעצה מה לעשות בנושא

ד"ר איתי שטרנברג
יוגב שלום,

הסבירות שבגיל 22 אתה סובל מתסמינים על רקע הגדלת ערמונית נמוכים מאוד. מציע שתפגש עם אורולוג ותבדק בכדי לנסות ולהגיע לאבחנה. בגילך הדברים השכיחים יותר הם מחלות מועברות במין, מחלת אבנים והיצרויות שופכה. כמובן שאינני יכול לשלול הגדלת ערמונית ללא פגישה איתך אך אבחנה זו פחות סבירה לאור גילך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
14/07/2017

סיכוי לקבלת Zytiga להתחלת טיפול בסרטן הערמונית

גילו לאבי (69) סרטן ערמונית.psa 10.3 . בביופסיה גליקסון 8. ב pet psma התגלו 2 גרורות קטנות בעצמות (אגן וירך).
המלצת הרופא היא לזריקה חודשית (במידה ויאשרו אחרת זריקה כל 3 חודשים) וטיפול ב Zytiga כחלופה טובה יותר לטיפול כימותרפי. אח”כ הקרנות.
להבנתי התרופה נמצאת בסל הבריאות אבל ניתנת רק לאחר שהתקבל כבר טיפול מסוים שהסרטן פיתח לו עמידות.
להבנתנו, לפני כחודש, פורסם מחקר ענק שקבע שטיפול ב Zytiga משפר מאוד את התוצאות. לצערי זה טרם אושר כטיפול ראשוני באף מדינה.
מה הסיכוי לקבל תרופה זו במסגרת סל הבריאות?
מה צריכה להיות דרך הפעולה מול הקופה או מול הביטוח בריאות שברשותו בכדי להתחיל טיפול מיידי בתרופה זו.

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב,

אכן אבירטרון (או בשמו המסחרי זייטיגה) ניתנת רק לחולים אשר מפתחים עמידות לטיפול הורמונאלי לפי התוויות סל הבריאות. המחקרים שהראו יתרון בהתחלה מוקדמת של אבירטרון במקרים של מחלה גרורתית רק פורסמו ולרוב לוקח זמן מפרסום ועד שינוי ההתויות בסל הבריאות. עם זאת, אני מאמין שבעזרת מכתב מנומק היטב וציטוט של המאמרים שפורסמו ב New England Journal of Medicine לפני מספר שבועות ניתן יהיה להעלות את הסיכוי לקבלת הטיפול.

אפשרות נוספת היא קבלת הטיפול המקובל היום במחלה גרורתית חדשה - התחלת טיפול הורמונאלי סטנדרטי וטיפול כימותרפי עם דוסטקסל (טקסוטר בשמה המסחרי). טיפול זה הוכח במספר מחקרים גדולים להאריך את תוחלת החיים בין שנה לשנתיים כתלות בהיקף המחלה בזמן האבחנה. טיפול זה הפך לסטנדרטי וניתן באופן רוטיני למטופלים עם מחלה גרורתית חדשה ברוב בתי החולים בישראל.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
13/07/2017

אני מטופל בקרדילוק וריטמונורם להסדר הפרעות קצב

כיום אני צריך להתחיל טיפול בתרופה פרמיקסון 160מג האם תרופה זו גורמת להפרעות קצב
אני מטופל בזנואט,סטטור ,קרדילוק,נובונורם,אינסולין

ד"ר איתי שטרנברג
פרדי שלום,

בעוד שניתן למצוא דיווחים נקודתיים בהם רופאים דיווחו על הפרעות קצב אחרי התחלת טיפול בפרמיקסון, דיווחים אלו נדירים והקשר בין התרופה לתופעה לא ידוע ובהחלט לא חד משמעי. בספרות הרפואית אין כל מחקר שמצא קשר בין נטילת פרמיקסון להופעת הפרעות קצב. חשוב לציין שהפרעת הקצב שדווחה לאחר נטילת פרמיקסון היא פרפור עליות, הפרעה שהיא לרוב קלה ומטופלת די בקלות.

ככלל, ממליץ לקיים שיחה עם הרופא המטפל לגבי תופעות לוואי של תרופה חדשה לפני התחלה נטילתה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
09/07/2017

ערמונית בנפח 152 סמ”ק

שלום,בארבע השנים האחרונות גודל הערמונית שלי הייתה 108 סמ”ק באולטרא סאונד לפני כשבועיים נמצא נפח 152 סמ”ק.אציין שאני אחרי ניתוח בקע מפשעתי בוצע ב-23/5/17 ,אין לי שום בעיה בהטלת שתן יש זרימה טובה ,הכליות בסדר ועד היום לא ביקרתי בבתי חולים,בריא לחלוטין,אני בן 66 שאלתי האם יכול להמשיך לחיות כך ?או שחייב לעבור ניתוח.psa 3.2

ד"ר איתי שטרנברג
יוסף שלום,

לגודל הערמונית אין משמעות אלא לצורך קביעת סוג טיפול למי שתסמיניו מצדיקים טיפול. במידה ואין לך הפרעה במתן שתן ואינך זקוק לטיפול, הגודל עצמו אינו מהווה סיבה להתחיל טיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
03/07/2017

PCR for UREAPLASMA PARVUM

שלום,
לא מזמן עשיתי בדיקה מקיפה (לא עקב חשש כלשהו).
יצא בתוצאות הכל תקין למעט PCR for UREAPLASMA PARVUM. הלכתי לרופא נשים, הרי שלא שכבתי עם גבר, חוץ מלהגיד שהוא לא מטפל בחיידק הזה לא אמר הרבה… אמר שזה כן יכול להיות מועבר אבל זה חיידק לא פעיל וגם אם אתביק משהו לא יקרה כלום, כי זה חיידק נפוץ.
השאלות שלי, איך יכולתי להדבק? האם אני מסוכנת לגבר (לא רוצה להדביק אף אחד!)? האם הוא מועבר רק גם אוראלית? והאם ניתן להיפטר ממנו?
אשמח להתייחסותך!!!
תודה מראש!

ד"ר איתי שטרנברג
ז'אנה שלום,

חיידק זה מועבר במגע ישיר (איברי מין לאיברי מין, פה לאיברי מין וכיוב). מדובר בחיידק הנחשב למחלה מועברת במין. אצל נשים רבות החיידק אינו גורם למחלה אך אצל גבר יכול לגרום למחלה בשכיחות גבוהה יותר. לכן ישנה חשיבות לטפל בחיידק ועד סיום הטיפול לקיים יחסי מין מוגנים בקונדום בלבד.

מחלות מין בנשים מטופלות ע"י רופא נשים ולא אורולוג. ולכן, במידה ורופא הנשים שלך אמר שאינו מטפל במחלה זו, ממליץ לך לפנות לרופא נשים אחר.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
01/07/2017

זרע בשתן

אני בן 24, בריא בלי בעיות.
לפעמים שאני לא מקיים יחסים מין הרבה זמן ( שבוע פלוס) . בזמן שאני עושה פיפי יש זרע באסלה ועל הפין.
מה עושים?

ד"ר איתי שטרנברג
חיים שלום,

מעט זרע שעובר לשתן ויוצא מהגוף בזמן מתן שתן אינו צריך להדאיג אותך. אין מדובר במצב מסוכן, אינו מצריך בירור ובטח שאינו מצריך טיפול כלשהו.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
29/06/2017

PARVUM PCR

לאישתי יצא חיובי בשתן. האם אפשר שהיא קיבלה את זה שלא דרך יחסי מין? היא מאשימה אותי. האם יכול להיות שזה היה אצלה רדום שנים ועכשיו זה החל לפעול? אם כן איך זה הגיע אליה בפעם הראשונה?

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב,

אוראפלזמה מועברת במגע ישיר (מגע של איבר מין באיבר מין, או מעבר מחלל הפה וכיוב). לדוגמא, אם יכולה להעביר את החיידק ליילוד בזמן המעבר דרך תעלת הלידה. אצל נשים החיידק יכול להיות רדום ולא ליצור תסמינים שנים רבות, כך שבמידה וזו הפעם הראשונה שאישתך נבדקת ייתכן והיא נושאת את החיידק שנים רבות בלי לדעת זאת.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
27/06/2017

קושי בבליעת כמוסת אבודרט

שלום. יש לי קושי בבליעת כמוסות . האם אפשר לפתוח את כמוסת האבודרט ולרוקן את תוכנה לתוך כוס חלב ןלשתות? האם יש סיכון בכך וכן האם ההשפעה היא אותה השפעה כמו בליעת כדור שלם?

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב,

עדיף לא לפרק את כמוסת האבודרט לתוך כוס חלב אלא לעשות מאמץ ולבלוע אותה שלמה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
19/06/2017

ערמונית מוגדלת במשקל 46 גרם

שלום
אני בן 45 ומצאו לי בבדיקת אולטרסונד את הממצאים הבאים :
כיס השתן במילוי חלקי , ערמונית מוגדלת 46 גרם ,
האם זה תקין לגילי או לא ?
האם זה יכול לנבוע מזיהום כלשהוא שהיה לי במערכת העיכול ?,
אשמח לתשובתך
תודה

ד"ר איתי שטרנברג
יאן שלום,

כפי שכתבתי פעמים רבות בפורום זה, לגודל הערמונית עצמו אין משמעות. השאלה החשובה היא מדוע בוצעה בדיקת האולטראסאונד והאם אתה סובל מהפרעה במתן שתן. במידה וישנה הפרעה במתן שתן גודל הערמונית עוזר להחליט מה הטיפול התרופתי או הניתוחי המומלץ.

אין קשר בין זיהום בדרכי העיכול לגודל הערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
17/06/2017

רמת PSA לאחר כריתה רדיקלית

עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית לפני כ:7 שנים.
עד לפני שנה כל בדיקות המעקב שביצעתי הראו שרמת ה:PSA הייתה קבועה:
0.01 .
לפני כשנה לערך הרמה עלתה ל:0.02 ,הלכתי להתייעצות אצל אורולוג מומחה שגם בדק אותי רקטאלית ואמר שלדעתו מדובר “בסטיית בבדיקת המעבדה” ואין לי סיבות לדאגה, כי עד ערכים של:0.5 -0.4 סביר שמצבי מצוין (גם הרופא המנתח בזמנו פרופסור בניאל הסביר לי לגבי הערכים בהם אני יכול היות רגוע אכן בשבע השנים האחרונות הם היו יציבים לחלוטין קרי:0.01 ואני בודק את עצמי אחת ל:3 -6 חודשים בממוצע .
ביצעתי בדיקה נוספת אכן הערך חזר ל:0.01.
לפני 3 חודשים ערכתי שוב בדיקה והערך שב ועלה ל:0.02.
אי לכך השבוע אני אבצע בדיקה נוספת .
האם קיימת משמעות כלשהי לשינויים אלו? שאינן “סטייה מעבדתית” ?
אודה להבהרות נוספות בבקשה,

ד"ר איתי שטרנברג
חיים שלום,

התשובה תלויה בסוג הבדיקה שבוצעה. בעוד שבעבר בדיקות PSA לא יכלו לקבוע רמה מדוייקת מתחת לרמה של 0.2 או 0.1 (ואז היו מקבלים תוצאה מדוייקת או רמה של 0.1> או 0.2>), כיום ישנם בדיקות יותר מדוייקות אשר יכולות לקבוע רמה נמוכה יותר. עם זאת, גם לבדיקות אלו ישנה מגבלה של דיוק.

במקרים של PSA אשר עולה בהתמדה (0.01 ל 0.02 ל 0.03 וכן הלאה) יש להתייחס אל זה כמדידות אמינות. לעומת זאת, בדיקות אשר עולות ויורדות בתחום המאוד נמוך (עולה ל 0.02 ויורד חזקה ל 0.00 לדוגמא) הן כנראה פחות אמינות).

מבחינת טיפול ל PSA שעולה אחרי כריתת ערמונית, כיום מקובל כי ככל שהטיפול בקרינה (הטיפול המקובל לחזרה מקומית אחרי כריתת ערמונית) ניתן מוקדם יותר התוצאות טובות יותר (משמע, סיכוי גבוה יותר לריפוי). רבים היום ממליצים על טיפול ברמת  PSA של 0.2-0.3 ולא להמתין ל 0.5.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
15/06/2017

דואודרט..לאבי בן 86

אבי בן 86 אירי ארוע מוחי וניתוח חב פתוח …
נמצא כבר שנה עם קטטר בעקבות ספורטטה מוגדלת ואי יציאת שטן ..
יש דליפות מהקטטר ויוצר אי נעימות בסביבה …
האם יש פתרון עי ניתוח הוצאת השטן דרך הטבור ..
האם התרופה דואודרט מפחיטה את כמות השטן וכן יהיה פחות נזילות …
ויש לך פתרון איר ואיכוצ חיים נורמאלים

ד"ר איתי שטרנברג
אורלי שלום,

אכן ניתן להחליף את מיקום הקטטר מקטטר שופכתי לקטטר המוחדר דרך הבטן התחתונה (ציסטוסטום בעגה המקצועית) ובכך לשפר את הנוחות בטיפול בקטטר. אין לדואודרט תפקיד במטופל הנושא קטטר קבוע. ממליץ כי תיוועצי באורולוג המטפל באביך האם עליו להשאר עם קטטר באופן קבוע או שמא ישנם פתרונות נוספים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
13/06/2017

ערמונית גדולה

אני בן 65. אבי נפטר מגרורות של סרטן הערמונית שעברו לעצמות.
כל השנים PSA היה בגבולות של 1.5-2.0 וערמונית מוגדלת, מטופל ב CADEX פעם ביום.
בשבוע שעבר הייתה עצירת שתן כמעט מוחלטת. בבדיקת דם נמצא PSA 7.22 ובדיקת US נמצאה נפח הערמונית 57 סמ”ק ושאריות שתן בנפח 52 סמ”ק.
רופא משפחה נתן לי דואודרט ואחרי 3 ימים הטלת השתן חזרה להיות תקינה.
האם אני בפתח של תקופה חדשה ?………

ד"ר איתי שטרנברג
רוני שלום,

בזמן אצירת שתן מומלץ לא לקחת בדיקת דם ל PSA מכיוון שאצירת השתן עצמה גורמת לעליית PSA ואינה מרמזת על סרטן ערמונית. ממליץ שתחזור על בדיקת ה PSA בעוד 6-8 שבועות לוודא שרמת ה PSA יורדת לרמה הקבועה סביב 1.5-2.0 נג/מל. חשוב לזכור שכדור בדואודרט מוריד את רמת ה PSA באופן מלאכותי כך שרמת ה PSA יורדת למחצית מהערך לפני התחלת הטיפול כ 6 חודשים לאחר התחלת הטיפול. משמע, בעוד כחצי שנה רמת ה PSA שלך תהיה 1 נג/מל או פחות.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
12/06/2017

UREA.PARVUM-PCR

עשיתי בדיקות שתן ודם לגילוי מחלות מין ויצא לי UREA.PARVUM-PCR- detected modera
מה זה בדיוק אומר???

ד"ר איתי שטרנברג
גאיה שלום,

מחלות מין בנשים מטופלות ע"י רופא נשים ולא אורולוג. ממליץ שתגשי לבדיקה אצל רופא הנשים שלך עם תוצאות הבדיקה לשיחה על משמעות התוצאות ודיון האם יש מקום לטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
05/06/2017

היחלשות פתאומית בזרם השתן

שלום

אני בן 22
בריא בד”כ
לפני שבוע בדיוק התחילה לי , ללא סימנים מוקדמים , בעיה ביציאת השתן

יוצא לי זרם חלש מאוד מאוד של שתן ואני משתין כמות קטנה של שתן יחסית לתמיד

אין לי כאבים במתן שתן או צריבה

אני מאוד מודאג , זה התחיל בלי התרעה מוקדמת ולמרות שאני שותה הרבה בקושי יוצא לי שתן , וכשיוצא זה לא יותר מ 100 מ”ל בהשתנה אחת . הזרם חלש מאוד עד כדי טפטוף

יש לציין שביום שהתחילה הבעיה התחלתי לקחת אומפרדקס 20 מ”ג פעם ביום בבוקר
מה זה יכול להיות ? תודה

ד"ר איתי שטרנברג
איתי שלום,

לרוב בעיות השתנה המופיעות באופן פתאומי אצל גברים צעירים ובריאים נגרמות ע״י זיהום. ייתכן זיהום של חיידקי שתן וייתכן זיהום המועבר ביחסי מין. ממליץ בדיקה ע״י רופא משפחה או אורולוג בהקדם, שליחת בדיקות שתן לתרבית ולמחלות מועברות במין וקבלת טיפול אנטיביוטי.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
02/06/2017

תוצאות בדיקות דם ושתן

שלום, אני בן 42. עשיתי לפני כשבוע בדיקת שתן ודם ממנה עולות החריגות הבאות: Protein 50, Leucocytes 25, Erythrocytes 250. כמו כן, תרבית שלילית וקריאטינין 1.16. אציין כי אני סובל לאחרונה מכאב באזור הפירנאום, וכן שלפני כשנה היתה לי אבן בדרכי השתן שהוצאה בניתוח אורטוסקופיה. האם מדובר שוב באבנים בדרכי השתן או שזה יכול להיות קשור לערמונית?

ד"ר איתי שטרנברג
ערן שלום,

בהחלט יש לשלול אבן נוספת, אך הופעת דם בשתן, גם אם מיקרוסקופי ולא נראה בעין, מצריך בירור. ממליץ שתפנה אל אורולוג לביצוע הבדיקות המומלצות במקרה של שתן דמי.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
01/06/2017

בעיות בהשתנה

גיל 23 כעבור שנה של העמותה מתן שתן הרגשת שארית קושי והתחיל שתן וזרם לא יציב, הצעתי שתי אורידינמיקה שהראו שלפוחית גדולה וחתושת שתן ירודה, לעומת זה כל היום אני מרגיש דחיפות להשתין כבר ב 50 סמק”ק בבית עם החרפה בלילה קבועה.
אני כל שעה רץ לשירותים ומרגיש עומס ב 300 סמק כיום.
כאבים במשך כל היום ונדמה לי שאריות שתן גדולות יש לך מושג מה צריך להמשך טיפול?
גם ציסופקיה הצעתי והכל תקין.

ד"ר איתי שטרנברג
דניאל שלום,

מצבך, כפי שאתה מתאר אותו, מרמז על מצב כרוני המצריך בירור מעמיק לברר את הגורם לו. ממליץ שתפנה לאורולוג המתמחה בהפרעות השתנה להמשך בירור וטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
23/05/2017

התנגשות תרפות

האם “פרמיקסון” מתנגשת עם “דואודרט”? שניהם תרופות שח קופ”ח כללית.

ד"ר איתי שטרנברג
בני שלום,

פרמיקסון אינו מתנגש עם דואודרט אך לרוב הטיפול בפרמיקסון מיותר במטופלים הנוטלים דואודרט.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
19/05/2017

Psa וקושי במתן שתן

שלום רב. בן 58. תוך שנה וחצי עלה הpsa מ0.9 ל3.0, בדיקה לפני שבוע. לאחרונה יש קושי מוגבר, ביחס לעבר, במתן שתן.
האם קושי במתן שתן ‘הולך תמיד’ עם psa גבוה ? וגם, האם ערמונית מוגדלת ‘הולכת תמיד’ עם psa גבוה ?

ד"ר איתי שטרנברג
זאב שלום,

אכן ישנה הקבלה בין גודל הערמונית לרמת ה PSA (ככל שהערמונית גדולה יותר רמת ה PSA צפויה להיות גבוהה יותר). עם זאת, ישנם גורמים נוספים היכולים לגרום לעליית PSA. עליית PSA חדה כמו כאתה מתאר יכולה, בין השאר, להגרם מתהליך דלקתי והתסמינים החדשים שאתה מתאר יכולים לרמוז שייתכן וזה מה שגרם לעליית PSA אצלך. בשלב ראשון, ממליץ בדיקת שתן לכללית ולתרבית לוודא שזיהום אינו הסיבה לתסמינים החדשים שלך. לאחר שלילת זיהום או טיפול אנטיביוטי במידה ואכן מוכח זיהום, ממליץ שתחזור על PSA כ 6 שבועות לאחר הבדיקה הקודמת כדי לוודא שמדובר בעלייה אמיתית. רק במקרה של PSA  אשר ממשיך להיות מוגבר בבדיקה החוזרת יש צורך בהמשך בירור.

אשמח לפגוש אותך במרפאתנו וללוות אותך בבירור זה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
18/05/2017

שלפוחית כואבת או רגיזה

שלום רב
מה ההבדל בין שלפוחית רגיזה ובין שלפוחית כואבת?
והאם יש בדיקה לאבחן אותם?
תודה

ד"ר איתי שטרנברג
אמיר שלום,

שלפוחית רגיזה הינה תסמונת אשר התסמין העיקרי בה זה דחיפות במתן שתן (קושי להתאפק). תסמונת זו יכולה לכלול גם תכיפות במתן שתן (תדירות גבוהה של מתן שתן) ונוקטוריה (השתנה במהלך הלילה).

תסמונת שלפוחית כואבת (אני מניח שכוונתך תסמונת הכאב האגני הכרוני) היא תסמונת כאב המופיע בבטן התחתונה, במפשעות או מאחורי שק האשכים. כאב זה לרוב מוקל לאחר מתן שתן.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
13/05/2017

השפעת נטילת דואודרט על הורדת ה-psa

שלום רב,

אני בן 70 ,וסובל מערמונית מוגדלת.
לאחר 4 חודשים של נטילת דואודרט, ירד ה-psa מ-3.94 ל-2.79.
מהי המשמעות של הממצא ?

ד"ר איתי שטרנברג
חיים שלום,

נטילת אבודרט (אחד משני המרכיבים של תרופת הדואודרט) גורמת להקטנת הערמונית וירידה ברמת ה PSA. כחצי שנה אחרי התחלת הטיפול צפויה הערמונית להיות כ 30% קטנה יותר מנפחה לפני התחלת הטיפול, ורמת ה PSA צפויה לרדת לכחצי מרמתה לפני התחלת הטיפול. ירידה זו היא ירידה מלאכותית שנובעת מהקטנת הערמונית ואין לה שום משמעות מבחינת הסיכוי לפתח סרטן הערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
01/05/2017

הערמונית מוגדלת

שלום רב,
אני , בן 62 , כבר שנתיים מקבל תרופה דואודרט. בחודש 10.2014 (לפני דואודרט) ֹPSA – 3,33 , גודל הערמונית -46.3 גר. לאחר כשנה ב- 12.2015 – PSA – 1,4 , גודל הערמונית – 40 גר. לפני שלושה חודשים PSA-1.63 , אולטרסאונד לפני שבוע- 04.2017 -הערמונית -46 גר.
אני במשך שנתיים מקבל דואודרט ללא הפסקה.
האם הגדלת הערמונית בשיעור כזה אינו נורמה ודורש בדיקות נוספות?

ד"ר איתי שטרנברג
מיקי שלום,

לא ברור לי מדוע אתה מבצע בדיקות אולטראסאונד חוזרות למדידת גודל הערמונית. גודל הערמונית עצמו אינו מהווה אינדיקציה להתחלת טיפול, הפסקת טיפול או שינוי טיפול. מטרת הטיפול בדואודרט היא הקלה בתסמינים. לא ציינת האם בעקבות הטיפול חלה הקלה בתסמינים שלך. במידה וישנה הקלה בתסמינים מומלץ שתמשיך עם אותו טיפול. במידה ואתה עדיין סובל מתסמינים משמעותיים בהטלת שתן אני ממליץ שתשוב ותפגש עם אורולוג לייעוץ לגבי המשך הטיפול ואף שקילת טיפול ניתוחי. אשמח לפגוש אותך במרפאתנו לייעץ לך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
28/04/2017

אמבוליזציה של עורקי הערמונית

צהוריים טובים.מה עלות של הליך אמבוליזציה של עורקי הערמונית?באיזה בתי חולים בארץ מבצעים אותה?

ד"ר איתי שטרנברג
אלכס שלום,

אנו איננו מבצעים טיפול בעזרת אמבוליזציה של עורקי הערמונית. טיפול זה שנוי במחלוקת וישנם מרכזים בודדים המבצעים אותו.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
27/04/2017

הולפ

שלום רב

האם יש רופא בארץ שמנתח בשיטת “הולפ” המתאימה גם לערמונית מאד גדולה בשיטת הניתוח הסגור ?

בברכה

ד"ר איתי שטרנברג
גיא שלום,

אני בטוח שבחיפוש אינטרנטי תוכל להגיע לרופאים המבצעים ניתוח HoLEP בישראל. לגבי נסיונם עם הניתוח (מספר המקרים שביצעו והתוצאות) תצטרך להתעניין אצל הרופאים עצמם.

בהצלחה
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
27/04/2017

האם שמוש ממושך בדואודרט גורם לאי אונות וזיקפה?

האם להמשיך להשתמש בדואודרט . האם הוא הגורם לאין אונות וזקפה?

ד"ר איתי שטרנברג
אפרים שלום,

אינאונות היא אחת תופעות הלוואי של דואודרט. תופעת לוואי זו נגרמת ע״י מרכיב התרופה אבודרט ומופיעה בעד 10% מהמטופלים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
25/04/2017

Psa 70

מה המשמעות של psa70 לאדם בן 87

ד"ר איתי שטרנברג
רויטל שלום,

השאלה הראשונה הנשאלת היא מדוע נשלחה דגימת דם ל PSA לדבר בן 87. לא מקובל לבצע בדיקות סקר לסרטן ערמונית מעבר לגילאי 70-75. אין ספק שבדיקת PSA של 70 נג/מל אינה תקינה (לא בגיל 87 ולא בכל גיל אחר) ומצריכה בירור נוסף.

ממליץ לחזור לרופא שהחליט על ביצוע הבדיקה לצורך המשך בירור. לחילופין, אשמח לעזור בביצוע המשך הבירור והטיפול, במידת הצורך במסגרת מרפאתנו.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
24/04/2017

דואודרט הפסיק להשפיע

אני מטופל בדואודרט נגד BPH מזה יותר מ- 3 שנים.
בהדרגה חל שיפור גדול ומצבי היה בהחלט סביר. שום תופעות לווי.
לאחרונה החלה הדרדרות ותוך מספר חודשים עשיתי חצי הדרך למצבי הקודם.
מעדיף להימנע מהניתוח, גם מיקרופולשני.
מבקש לדעת על תרופות/כווונים נוספים, גם נסיוניים או מחוץ לסל.

ד"ר איתי שטרנברג
פנחס שלום,

לרוב ההשפעה של דואודרט נמשכת שנים רבות ולכן במקרה שלך חשוב לבדוק מדוע לאחר תקופה של השפעה טובה הפסיק הטיפול להשפיע. אשמח לפגוש אותך במרפאתנו וללוות אותך בהמשך הבירור במטרה להבין מדוע חלה הרעה בתסמיניך ובהתאם להמליץ על המשך טיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
23/04/2017

כאבים

שלום אני בן 17.5 יש לי כאבים באשכים הולכים ובאים יש לי שריפה בשתן עברתי כמעט את כול הבדיקות אולטרסאונד אשכים דרכי השתן מחלות מין כלליות ואף אוראולוג לא נותן לי תשובה לפני חודש הלכתי לעוד אורולוג והוא אמר לי שזה דלקת בצינורית השתן לקחתי את האנטיביוטיקה ואין שיפור מה אפשר לעשות

ד"ר איתי שטרנברג
איציק שלום,

מכיוון שעברת בדיקה ע״י מספר אורולוגים ואתה מתאר בדיקות די נרחבות, קשה לתת אבחנה וטיפול ללא שיחה איתך, בדיקה מדוקדקת ומעבר על כל הבדיקות שביצעת עד כה. אשמח להפגש איתך במרפאתנו, לשוחח איתך, לבדוק אותך ולייעץ לך כיצד מומלץ להמשיך לברר את תלונותיך.

חג עצמאות שמח
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
21/04/2017

קרי לילה מרובה

שלום,כבר במשך שנתיים בערך יוצא לי די בתכיפות קרי לילה לפחות פעם בשבוע וזה מאד מציק לי,האם זאת מחלה ומדוע זה קורה?והאם יש לזה טיפול?

ד"ר איתי שטרנברג
יוסי שלום,

לא ציינת בן כמה אתה והאם ישנן תופעות נוספות. בכל מקרה, רוב הסיכויים שמדובר בתופעה טבעית לתקינה אך ממליץ להפגש עם רופא בכדי לוודא.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
13/04/2017

ערמונית מוגדלת

בבדיקת אולטראסאונד נמצא ערמונית מוגדלת בנפח 44 סמק
לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן
שלפוחית השתן עם דופן סדיר ללא ממצא בתוכה.
אני בן 46
יש לציין שיש לי צורך למתן שתן גבוהה יחסית
מה מומלץ לעשות?
תודה רונן

ד"ר איתי שטרנברג
רונן שלום,

ממליץ שתבדק על ידי אורולוג. ממצאי סונר כאלו או אחרים אינם קובעים צורך או העדר צורך בטיפול. החשוב הוא לברר את חומרת התסמינים ולקבוע האם יש צורך בבדיקות נוספות.

אשמח לפגוש אותך במרפאתנו ולייעץ לך לגבי המשך הבירור וצורך בטיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
13/04/2017

דואודרט מספר שאלות

שלום רב,
אני בן 75 ולוקח דואודרט זה מספר שנים. אין לי הפרעות במתן שתן ואין לי בעיות זיקפה.
שלוש שאלות, בבקשה:
1. האם יעילות התרופה יורדת לאחר שנים אחדות של שימוש?
2. לאחרונה הופיע לי צבע חום בזרע. האם יתכן קשר לדואודרט?
3. האם “מותר לי” להפסיק לקחת דואודרט? אם כן – האם בהדרגה או מיידית?
בתודה,

ד"ר איתי שטרנברג
אמיר שלום,

יעילות דואודרט אינה יורדת, אך במקרים שהערמונית ממשיכה לגדול עלולים להופיע תסמינים חדשים. מכיוון שעם דואודרט אין לך תלונות ואינך סובל מתופעות לוואי, המלצתי היא שתמשיך ליטול את הטיפול באופן קבוע. הפסקת הטיפול תגרום להגדלה של הערמונית בשבועות והחודשים שלאחר ההפסקה, תגרום להופעת תסמינים ואתה עלול אף להגיע למצב של אצירת שתן לצורך בניתוח כריתת ערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
28/03/2017

בלוטת ערמונית מוגדלת

שלום ד”ר. בבדיקת אולטראסאונד נמצא שבלוטת הערמונית שלי גדלה לעומת הבדיקה האחרונה שנעשתה לפני שלוש שנים.אני קם פעם בלילה ולפעמים פעמיים.לאחרונה קטנה כמות השופכה בזמן אורגאזמה והיא מלווה בכאב קל באיזור האשכים.באיזור הכליה הימנית ובגב התחתון יש לי כאב אך יתכן שמקורו בכאבי גב.השלפוחית בקיבולת תקינה ודפנות סדירים. אני מבקש להמנע מטיפול תרופתי ומניתוח. מה עלי לעשות?

ד"ר איתי שטרנברג
מיכאל שלום,

כל עוד התסמינים שלך אינם משמעותיים ואינם מפריעים לך אינך זקוק לטיפול תרופתי. גודל הערמונית אינו אינדיקציה לצורך בטיפול. גודל הערמונית עוזר לנו לקבוע מה הטיפול הנכון למטופל אשר תסמיניו מצריכים התחלת טיפול.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
26/03/2017

טומסולין עייפות.וקשי נשימה .

שלום. עקב ערמונית מוגדלת הרופא נתן לי כדורי טומסולין. הבעייה היא בבוקר אני מרגיש עייפות . חוסר אנרגייה. וקשיי נשימה. האם יש קשר לכדור הזה?

ד"ר איתי שטרנברג
אבי שלום,

טמסולוסין יכול לגרום לירידת לחץ דם, בעיקר בקרב גברים המטופלים בתרופות ליתר לחץ דם. ירידה כזאת יכולה לגרום לתחושת חולשה, סחרחורת ואף תחושת עלפון. חשוב לקחת את הכדור על קיבה מלאה (בזמן ארוחה או מיד לאחריה). במידה ואתה נוטל את הכדור בשעות הבוקר נסה לקחת אותו בשעות הערב, אחרי ארוחת הערב. במידה והתסמינים ממשיכים אני ממליץ שתשוב אל האורולוג שלך לשקול החלפת הטיפול לתרופה אחרת.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
26/03/2017

UREA.PARVUM-PCR detected

בבדיקה שערכתי כדי לראות אם ניתן לקיים יחסי מין ללא קונדום, התגלה UREA.PARVUM-PCR לי אין תסמינים מפריעים, (פרט להשתנה קצת יותר תדירה). האים יש צורך בטיפול או ניתן לקיים יחסים ללא קונדום?

ד"ר איתי שטרנברג
חיים שלום,

בגברים ללא תסמינים אין המלצה לטפל בנשאות של אוראפלזמה אך יש לזכור שישנו קשר בין זיהום של אוראפלזמה לירידה באיכות הזרע וקיימת אפשרות להדבקה בזמן יחסי מין.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
23/03/2017

קיום יחסי מין אחרי הסרת פרוסטטה .

מתי מותר לקיים יחסי מין אחרי הסרט הערמונית בשיטת T.U.R.P.

ד"ר איתי שטרנברג
יצחק שלום,

מומלץ להמנע ממאמץ גופני שלושה שבועות לאחר ניתוח ערמונית כדי למנוע סיכון לדימום.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
21/03/2017

ערמונית מוגדלת

4.2*4.8*4.4 ס”מ כ 45 סמ”ק
בן 60 אין בעיות בהטלת שתן

האם זה תקין

תודה

ד"ר איתי שטרנברג
גלעד שלום,

גודל הערמונית הוא חסר חשיבות במידה ואין לך תלונות.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
18/03/2017

ערמונית מוגדלת אלפוזוסין 3 מג ליום

האם המינון הנל גורם נזק לזרע אני בן 70 איך אפשר לדעת אם הזרע טוב ואיך לשפרו
?

ד"ר איתי שטרנברג
שלמה שלום,

תרופת אלפוזוסין בעלת שלושה מינונים - 2.5 מ"ג, 5 מ" ו 10 מ"ג. כיום מקובל לתת רק את המינון 10 מ"ג פעם אחת ביום. תרופה זו אינה פוגעת באיכות הזרע.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
16/03/2017

ureaplasma ureal pcr – detected

בבדיקות שתן יצא לי ureaplasma ureal pcr – detected

איך נכון לבצע את בדיקת השתן ?

האם יש תרופה שאתה ממליץ לקחת שיכולה להסיר את החיידק ?
(לקחתי בעבר Doxylin 100 וזה לא עזר פעמיים ביום בבוקר ובערב למשך שבע ימים)

מה ההשלכות של החיידק הזה ?

תודה והמשך יום נעים,

ד"ר איתי שטרנברג
אריק שלום,

ממליץ שתשוב אל הרופא ששלח אותך לבדיקה לקבלת טיפול. בעיקר מכיוון שטיפול קודם עם דוקסילין (התרופה שלרוב נותנים לטיפול בחיידק זה) לא הצליח.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
16/03/2017

מתי במשך היום יש לקחת כדור דואודרט ?

דואודרט יש לקחת על קיבה מלאה.
האם זה משנה אם לוקחים אחרי ארוחת הבוקר או אחרי ארוחת הערב? כמובן כל יום באותו הזמן

ד"ר איתי שטרנברג
רמי שלום,

דואודרט נלקח על קיבה מלאה מכיוון שהספיגה טובה יותר מאשר על קיבה ריקה. ניתן לקחת בבוקר או בערב ללא הבדל ביעילות התרופה. כפי שציינת, יש להקפיד על שעה קבועה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
07/03/2017

שאירית שתן גדולה ביום 200 בלילה 300-400

עברתי ניתוח סילוק אבן0.5 ס״מ . מיד לאחר מכן נוצרה בעיה במתן שתן. כיום אני בצנתור עצמי יותר מחודשיים ללא שינוי במצב.
האם יכול להיות שנוצרה בצקת או משהו אחר? האם ניתן לטפל בזה בתרופות ולהימנע מניתוח

ד"ר איתי שטרנברג
בועז שלום,

המידע ששלחת מוגבל מידי למתן תשובה. בן כמה אתה? עברת פינוי אבן מהשלפוחית או מהכליה? האם אתה סובל מערמונית מוגדלת? האם היו לך הפרעות במתן שתן לפני הניתוח? ועוד שאלות אשר יכולות להסביר מדוע אינך מצליח לתת שתן בלי צנתור.

ממליץ שתפנה לבדיקת אורולוג לקביעת הסיבה או להפניה לבדיקות לבירור הסיבה לאי יכולת לתת שתן.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
07/03/2017

גמילה מקטטר

שלום רב!
בעלי,חולה פרקינסון לפני כי חודש שוחרר מבית חולים עם קטטר. עצירת שתן .פרוסטטה מוגדלת כי 50-60. רופאה הנירולוגית ביטלה תאחד מהתרופות שלו-KEMADRIN,ש,אחת מתופעות הלוואי שלה עצירת שתן.
הוזמן היום לבד. אורודינמית,אך רופאה הנירולוגית ביקשה לבצע גמילה ,בינתיים ללא בדיקה.
עכשיו הוא בלי קטטר,נותן שתן. שארית היום בU.S. חיתה 50.
אך יש לו דחיפות במתן שתן בינתיים.
האם ידוע על התופעה הזאת-דחיפות ותקיפות במת שתן אחרי הגמילה מקטטר.
תודה
רעיה

ד"ר איתי שטרנברג
רעיה שלום,

ראשית יש לשלול זיהום ולכן ממליץ לשלוח שתן לתרבית. במידה וצוחמ חיידק יש לטפל אנטיביוטית. כמו כן, מומלץ לחזור על אולטראסאונד לשלילת שאריות שהולכות וגדלות עד כדי אצירת שתן חוזרת.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
07/03/2017

ערמונית בנפח 30 סמק.

שלום.
שמי ישראל.בן 64 פלוס.
לאחרונה חשתי מועקה בתחתית האגן.
וכן קשיי הטל שתן שחלפו כמעט בינתיים.
תוצאות PSA 0.92
תוצאות ערמונית נפח של כ30 ס.מ.ק
תודה רבה.

ד"ר איתי שטרנברג
ישראל שלום,

לא ציינת מה שאלתך. מכיוון שתסמיניך חלפו אינני רואה מקום וצורך בטיפול תרופתי.

ממליץ מעקב אורולוגי סדיר.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
02/03/2017

ערמונית מוגדלת לבחור בן 21

לבני בן ה 21 יש ערמונית מוגדלת שאובחנה בבדיקה ידנית , הוא קיבל טיפול אנטיביוטי , האם מצב זה מצריך בדיקות נוספות ? האם יתכן ויש בעיה חמורה יותר , מאחר ובגילו הצעיר זה לא ככ הגיוני לסבול מהתופעה הנ”ל …
בבקשה תשובה כנה לאמא מודאגת מאוד

ד"ר איתי שטרנברג
מוקה שלום,

אני ממליץ שבנך ייבדק ע"י אורולוג ובמידה ויש חשד לבעייה כזאת או אחרת יופנה לבדיקות המתאימות לבירור. חשוב לציין שגודל הערמונית עצמו אינו מרמז על בעייה כזאת או אחרת ולכן גם במידה וגודל הערמונית של בנך גדול מהממוצע לגילו, אין זה מרמז על בעייה אשר אמורה לגרום לדאגה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
27/02/2017

תרופת דאודרט

האם התרופה הנך יש בה תכונה להורדת לחץ דם תודה

ד"ר איתי שטרנברג
יוסי שלום,

בתרופה דואודרט ישנם שני מרכיבים - טמסולוסין ודוטסטרייד. למרכיב טמסולוסין ישנה תופעת לוואי של הורדת ל"ד עד כדי מצב של סחרור ותחושת טרום עלפון. תופעה זו מופיעה בעיקר בקרב אנשים המטופלים בתרופות אחרות ליתר לחץ דם.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
24/02/2017

שארית שתן ותכיפות במתן שתן מדי פעם

בבדיקת US כליות ודרכי שתן הכליות בגודל תקין ללא עדות לאבנים , קיימת הדגשה של אגני הכליה קרוב לוודאי על רקע שלפוחית מלאה . לאחר התרוקנות בשני שלבים , שארית שתן של 80 סמק . ממדי הערמונית : עומק – 3.05 ס״מ רוחב – 3.57 ס״מ גובה- 2.9 ס״מ , משקלה 16.5 גרם , איננה מוגדלת . יש לי שנים סיפור עם תכיפות שתן לתקופה של שבועיים + ואז הסיפור נעלם ואז אחרי תקופה ארוכה שוב חוזר על עצמו הסיפור של תכיפות שתן ואז לפעמים זרם תקין ולפעמים חלש יותר .. האורולוג התרשם שיש כנראה חסימה במוצאי שלפוחית השתן … והמליץ לי לנסות להתחיל טיפול בטמסולוסין 0.4 .. כל בדיקות השתן כולל תרבית ובדיקות הדם תקינות .. PSA 0.37 .. תגובתכם בבקשה , תודה

ד"ר איתי שטרנברג
אייל שלום,

סיבות שונות יכולות לגרום לתלונותיך וללא שיחה מעמיקה ובדיקה קשה לקבוע מה הגורם במקרה שלך. קשה לקבוע אבחנה בהסתמך רק על הנתונים ששלחת. אני מניח שהאורולוג שלך שקל את האפשרויות השונות ולכן המליץ על הטיפול. במידה ואתה מעוניין, ניתן לקבל חוות דעת נוספת אצל אורולוג נוסף.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
24/02/2017

תסמונת כאב אגן כרוני

האם גם חוסר תחושת אורגזמה לגבר קשורה לתסמונת זו ? (יש לי כבר את שלל התסמינים האחרים כולל המטוריה ולאחרונה כאבים ודקירות באשכים ובאיבר מין וכו’). רק מדגיש, יש זקפה, יש שפיכה, אין אורגדמה בסוף. אין הנאה מהסיום. אם החוסר תחושת אורגזמה אכן קשורה לדלקת בערמונית, אז מה הטיפול שיחזיר את האורגזמה בחזרה ?

ד"ר איתי שטרנברג
ירון שלום,

תסמונת הכאב האגני הכרוני יכולה לפגוע בתחושת האורגזמה וההנאה ביחסי מין. הטיפול בדלקת הכרונית הוא זה שיכול להשפיע לטובה גם על תופעות אלו.

לגבי ההמטוריה (שתן דמי) ממנה אתה מציין שסבלת. מומלץ להבדק ע"י אורולוג ולעבור בירור מכיוון שבכל מקרה של שתן דמי יש לשלול ממאירויות של דרכי השתן. בירור של שתן דמי (אחרי שליחת תרבית שתן לשלילת זיהום) כולל ציסטוסקופיה, שתן לציטולוגיה ובדיקת CT אורוגרפיה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
22/02/2017

פ ס א שלי כמעת 17

פסא שלי כמעט 17 האם פסא גבוה יכול לקרות ממללה כבד ראות מחלת מין ומחלות נוספות או שרק מהגדלה של ההרמונית

ד"ר איתי שטרנברג
אריה שלום,

PSA מקורו בערמונית. ממליץ בדיקה ע"י אורולוג לקביעת הסיבה ל PSA המוגבר והחלטה האם יש צורך בבירור נוסף.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
19/02/2017

בדיקת us כליות ושתן

מה אומרת הבדיקה ערמונית בגודל כ7’4*5, 4*3 ס”מ משקל 47 ג’

ד"ר איתי שטרנברג
בדיקה זו מציינת את גודל הערמונית של הנבדק. בדיקה זו אינה אומרת דבר מעבר לגודל הערמונית. היא אינה קובעת את הצורך בטיפול או את סוג הטיפול. בדיקה זו גם אינה קובעת סיכון לסרטן ערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
16/02/2017

UREA.PARVUM-PCR – חיובי

בבדיקת שתן נמצא UREA.PARVUM-PCR חיובי,
לפני שהגיעו התוצאות רופא הנשים התחיל טיפול AGISTEN VAGINAL CREAM
ו3 כדורים TRICAN 150MG(DIFLUCAN) CAP (לקחת יום כן יום לא)

השאלה שלי היא: 1. אם התגלה לי UREA.PARVUM-PCR חיובי, הטיפול תרופתי יעיל לי
או שעליי להיות מטופלת בטיפול תרופתי שונה היעיל לממצא שנמצא אצלי?

2. ממה זה נגרם? והאם בן זוגי צריך גם לקבל טיפול?

ד"ר איתי שטרנברג
יפעת שלום,

מחלות מועברות במין בנשים מטופלות ע״י רופא נשים ולא ע״י אורולוג כך שמומלץ להסתמך על ההמלצות שקיבלת מרופא הנשים.

בן זוגך צריך להבדק, בעיקר במידה וסובל מתסמינים, ובמידה ואכן נדבק בחיידק הוא צריך טיפול. עד לסיום הבירור ממליץ על יחסי מין מוגנים (עם קונדום) למניעת הדבקה במידה ובן זוגך לא נדבק עד כה. חשוב לציין כי במידה ובן זוגך נדבק ואת סיימת את הטיפול הוא עלול להדביק אותך בשנית במידה ותקיימו יחסי מין לא מוגנים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
07/02/2017

פענוח בדיקת שתן, וצילום אולטרסאונד.

לד”ר שלום. אודה לך מאוד אם תתיחס לבדיקות
האלה ותחזיר תשובה בהקדם.

להלן ממצא סריקה על קולית של הכליות ודרכי שתן
הבדיקה בוצע בתאריך 24.01.2017
הסיבה לביצוע הבדיקה מיקרו המטוריה
כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור. ללא אבנים.
כליה ימנית בקוטר אורכי 12.1 ס”מ. הודגמה ציסטה פשוטה בגודל 12 מ”מ. הרחבה עדינה של מערכת מאספת. אין עדות לאבנים.
כליה שמאלית בקוטר אורכי 12.6 ס”מ.

להלן ממצאי סריקה על קולית של האגן.
שלפוחית השתן בקיבולת גדולה, דפנותיה חלקים.
בלוטת הערמונית מוגדלת בנפח 58 סמ”ק.
שארית השתן לאחר התרוקנות בנפח כ-38 סמ”ק.

בדיקות שתן
glucose negative mg/dl
ketones negative mg/dl
protein 10 mg/dl
blood 0.03 trace mg/dl
leukocytes negative leu/ul
nitrite neg
ph 5.0
urobilinogen normal mg/dl
bulurubin negative mg/dl
urine,culture no growth
אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם בדואר האלקטרוני

ד"ר איתי שטרנברג
יוסף שלום,

לבדיקת אולטראסאונד של דרכי שתן אין תפקיד בבירור דם בשתן (מיקרוהמטוריה). הבדיקות שצריך לבצע במקרה של מציאת דם בשתן הן תרבית שתן תחילה לשלילת זיהום ולאחר שלילת זיהום או טיפול בזיהום קיים יש צורך בבירור עם שלוש בדיקות - ציסטוסקופיה, שתן לציטולוגיה ו CT אורוגרפיה (בדיקת CT במהלכה מזריקים חומר ניגודי תוך ורידי ומחכים להפרשתו בשתן).

אשמח לפגוש אותך במרפאתנו וללוות אותך בבירור זה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
06/02/2017

טיפול בערמונית מוגדלת שפירה

האם טיפול באמבוליזציה לערמונית מוגדלת שפירה הוא פתרון טוב במקום ניתוח ? באילו בתי חולים מבוצעת פרוצדורה זאת ?
אצלי PSA=7, בוצעו מספר פעמים TRUS עם ביופסיות שפירות, מטופל בקסאטראל 10.
טרם טופלתי ב-DUODART

ד"ר איתי שטרנברג
שלום רב,

ראשית ביופסיות ללא ממאירות בעברך אינן שוללות המצאות סרטן ערמונית כעת. לא ציינת את גילך, אך לאור רמת PSA סביב 7 הייתי ממליץ לשקול MRI ערמונית בשאלה של ממצא חשוד המצריך ביופסיה נוספת. כמובן, שהמלצה זו צריכה להשקל יחד עם נתונים נוספים אשר אין בידי ולכן מומלץ שתוועץ באורולוג.

ישנן שיטות טיפול שונות להגדלה שפירה של הערמונית. אמבוליזציה היא אחת השיטות, אך מדובר בשיטה שנוייה במחלוקת. מכיוון שהשיטה שנוייה במחלוקת ישנו מספר מצומצם של מקומות המבצעים פרוצדורה זו. אני בטוח שתוכל למצוא דרכי תקשורת בחיפוש באינטרנט.

אשמח לפגוש אותך במרפאתנו ולייעץ לך הן בצורך ב MRI ערמונית ובירור נוסף לשלילת סרטן ערמונית, והן לגבי שיטות הטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית. ניתן לפנות למרפאתנו דרך האתר.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
05/02/2017

שאלה לפרופסור חיים מצקין

טפטוף לאחר מתן שתן,
אני בן 22 , הייתי אצלך במרפאה הפרטית, הסתכלת בבדיקות שארית שתן הצילום כליות, אמרת שתקין. בנוסף עשית לי בדיקה גופנית והיא גם נמצאה תקינה. לכן אמרת לי שיש לי בעיה הפקודה של המוח שאחראית על על תיאום פתיחת וסגירת הסוגרים.. והבאת לי תרגיל של כיווץ ושחרור ישבן.. ניסיתי תקופה לתרגל את זה אבל עדיין זה עוזר…
כשבאתי אליך פעם נוספת אמרת שכדאי שאמשיך בתרגול כע זה נראה לך בהחחט הבעיה… קיצר אני עדייו תקוע עם זה..
בכל מקרה רציתי לשאול אם יש טכניקה לבנתיים לרוקן את השלפוחית בצורה ידנית אפילו שלא מתרוקנת כשלעצמה, אתה יודע בשביל להימנע מהסיטואציה שמטפטף מעט שתן בתחתון… אני לא מצליח לבד לנקות הכל אלא אם כן אני מחכה כמה דקות טובות עד שבאמת הכל מתרוקן…
תודה מראש…

ד"ר איתי שטרנברג
גלעד שלום,

ממליץ שתפנה ישירות למרפאתו של פרופ' מצקין מכיוון שטופלת על ידו עד כה ומכיוון שהוא הפסיק לקבל פניות דרך אתר זה. 
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
04/02/2017

חיידק

אורפלסמה פרבום שהולכת וחוזרת טופלתי ע״י דוקסלין כיצד ניתן להיפטר מזה סופית.

ד"ר איתי שטרנברג
מורן שלום,

ממליץ שתשוב לרופא המטפל עם תוצאות הבדיקות לוודא שקיבלת טיפול מתאים עד כה והחלטה על המשך הטיפול. הטיפול ייקבע לפי התרופות שקיבלת עד כה לתוצאות הבדיקות. כמו כן, במידה והטיפול שקיבלת בעבר היה יעיל ופשוט נדבקת שוב אין מניעה לחזור ולהשתמש שוב בתרופה שהיתה יעילה בפעם הקודמת.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
01/02/2017

בקשה טיפול

אני חול ב yrealparvum, האם הטיפול ב אנתיפיותיקה מספיקה ואיזה תרופה אכי טובה , האם זה משפיע על כניסה לשירותים ?

ד"ר איתי שטרנברג
עומר שלום,

הטיפול הוא אנטיביוטיקה אך יש צורך לוודא שאתה מקבל אנטיביוטיקה מתאימה. לא כל תכשיר אנטיביוטי מתאים לאוראפלזמה. במצב לא מטופל יכולה להיות השפעה על ההשתנה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
31/01/2017

חיידקי מיקופלסמה

שלום אני רוצה לבצע בדיקת pcr-urealyticum/parvum בעבות הדבקה של חברתי ומשום מה הרופאים נותנים לי בדיקות אחרות כגון כלמידיה ותרבית שת כללית או שמנסים לדחוף לי אנטיביוטיקה ללא בדיקה. בנוסף שלחו אותי לurine culture battery. שאלתי היא-
האם תרבית שתן רגילה מגלה את החיידקים האלו
והאם היא משתמשת בpcr?
בנוסף בגלל שהרופאים לא מצליחים להשיג לי את הבדיקה הספציפית, איפה אני יכול לבצע את הבדיקה ללא הפניה?
תודה רבה

ד"ר איתי שטרנברג
גיא שלום,

תרבית שתן אינה כוללת בדיקה לאוראפלזמה (מיקופלזמה). בדיקת PCR בדגימת שתן היא הבדיקה אותה אתה צריך לבצע. בדיקה זו קיימת בכל הקופות.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
30/01/2017

דלקת בערמונית

שלום רב. אני בן 28. לפני כ3 חודשים החלה לי צריבה בעת מתן שתן. בנוסף, מדי פעם כאבים דו צדדיים בכליות. במיפוי כליות אין עדות לחסימה וציסטוסקופיה תקינה ללא רפלוקס. אולטרסאונד תקין. תרביות שתן ללא חיידקים. היום הרופא בקופה נתן לי ציפרודקס לעשרה ימים בטענה שיכול להיות שזו דלקת בערמונית (הוא לא בדק אותי). השאלה היא היכן ניתן לאבחן אם זו אכן דלקת בערמונית והאם ניתן לעשות זאת בזמן לקיחת האנטיביוטיקה כי הצריבה הינה חזקה מכדי להמתין.

ד"ר איתי שטרנברג
אבי שלום,

מומלץ לבצע בדיקות (בעיקר תרבית שתן) לפני נטילת טיפול אנטיביוטי מכיוון שטיפול אנטיביוטי מפריע לקבלת תשובת תרבית אמינה. ממליץ שתמשיך את הבירור עם אורולוג, אשר לרוב מנוסה יותר מרופא משפחה בבירור וטיפול בדלקות ערמונית.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
24/01/2017

כאבי בטן תחתונה לאחר ניתוח TURP

שלום רב
לפני שבועיים ujmh עברתי ניתוח TURP סגור .
בשבוע הראשון הייתי במנוחה והרגשתי סה”כ טוב .
יש קושי במתן שתן אבל לעיתים הזרם תקין .
לאחר שבוע י ש לי כאבי בטן לא קבועים בצד שמאל בטן תחתונה .
בלילה הם עוברים כלומר קם בבוקר ללא כאב ובדכ מתגברים במשך היום .
הייתי אצל הרופא המנתח שבדק פינוי שתן וראה שזה תקין .
לדבריו הכאב יעבור ויש לקחת משככי כאבים שאמנם עוזרים קצת .
אשמח לתשובתך

ד"ר איתי שטרנברג
צביקה שלום,

ישנן סיבות רבות אפשריות לתלונותיך. ללא בדיקה לא אוכל לחוות את דעתי במקרה זה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
20/01/2017

לייזר HOLEP (לא לייזר ירוק)

האם אתם מנתחים פרוטסטטה מוגדלת שפירה בשיטת לייזר HOLEP (לא לייזר ירוק) ?

ד"ר איתי שטרנברג
יעקב שלום,

אנו מבצעים כריתת ערמונית פשוטה בשיטות שונות. במידה ואתה מעוניין, ניתן להגיע לייעוץ ובדיקה בכדי לברר מה השיטה המומלצת לך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
18/01/2017

PARVUM-PCR

אוף. גם אני עשיתי בדיקות שתן למחלות מין בעקבות כאבים שהיו לבן זוגי. הכל יצא שלישי חוץ מהבדיקה הזו PARVUM-PCR. נורא מבלבל כל מה שכתוב עליה באתר. יש לציין שאכן אין לי תסמינים כלל וכלל אבל נורא מציקה המחשבה שיש לי מהו בגוף שכביכול לא אמור להיות. ועוד לא נחמד שלא עושים איתו כלום אם הוא לא מראה תסמינים.

אשמח לדעת תשובה יותר ברורה מה עלי לעשות. אני לא רוצה אותו בגוף שלי.

ד"ר איתי שטרנברג
חיידק זה אכן גורם למחלות מועברות במין ולכן מדבק גם אם אין תסמינים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
17/01/2017

אין אונות ושליטה לאחר ניתוח ערמונית

בניתוח לייזר ירוק בערמונית שפירה מוגדלת :
1. האם יש סכנת אין אונות, ובאיזה אחוז ?!
2. האם יש פליטת זרע לאחר הניתוח בקיום יחסי מין ?

ד"ר איתי שטרנברג
אליעזר שלום,

הסיכון לאינאונות אחרי ניתוח לייזר ירוק נמוך מאוד במידה למהלך הניתוח תקין ולא סיבוכים. עם זאת, הסיכוי לשפיכה אחורית גבוה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
16/01/2017

מתן שתן הרבה פעמים ביום גם ביום וגם בלילה

כל לילה אני קם בין 3 ל5 פעמים. במשך היום משתין די הרבה ובמיוחד כשאני אוכל ירקות וכשיד לי שתן אני חייב בלחץ לעשות ועכשיו ,לפעמים גם בורח לי קצת,ובכללית אני לא שותה הרבה מיוחד עכשיו בחורף.היתי אצל אורולוג עשיתי פעמים אולטרסאוד והמימצעים בסדר הפרוסטטה לא מוגדלת, יש ציסטות אל הכליה, והמצב די מפריע לי בחיי ,אשמח לכיוון,

ד"ר איתי שטרנברג
דניאל שלום,

אין לי מספיק נתונים משאלתך אך עושה רושם שיש מקום לבירור נוסף וטיפול בהתאם לממצאים.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
13/01/2017

דאודרט כגורם לסרטן הערמונית

האורולוג רשם לי להשתמש בתרופה במקום אומניק שאני לוקח הרבה שנים יש החמרה קלה בנטילת השתן התחלתי לקחת אותה ויש הקלה משמעותית אבל קראתי בעלון המצורף וגם דרך האינטרנט שיש סיכון שהתרופה יכולה לגרום לסרטן הערמונית האם להפסיק לקחת? ולחזור לתרופה הקודמת תודה

ד"ר איתי שטרנברג
דוד שלום,

התרופה בטוחה לשימוש. במחקר הגדול שהשווה את השילוב הקיים בדואודרט לכל מרכיב בנפרד כי המרכיב אבודרט הוריד את הסיכון לפתח סרטן ערמונית בכרבע, אך העלה מעט את  הסיכון לפתח סרטן ערמוני בסיכון גבוה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
12/01/2017

בדיקת US

תוצאות: אאורטה בטנית אינה מורחבת.
הערכת ערמונית:מעט מוגדלת 47 סמ”ק. 5.2*4.7*3.8 ס”מ
שלפוחית שתן:ללא ממצא גס
האם ניתן לקבל הסבר?

ד"ר איתי שטרנברג
יעקב שלום,

ההסבר הוא שהערמונית מעט מוגדלת. בלי לגעת מדוע הופנית לבדיקה, מה התסמינים מהם אתה סובל, תוצאות של בדיקות מעבדה, תרופות קבועות שאתה נוטל ובדיקה גופנית לא אוכל להוסיף הרבה מעבר למה דימויים בדוח.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
05/01/2017

זיקפה חלשה והפסקת שפיכת זרע

בתחילת שנת 2016 עשיתי ניתוח הערמונית ומאז נחלשה הזיקפה והופסקה שפיכת זרע . אני בן 81 האם זה קשור לגיל או תוצאה של הניתוח. האים יש אפשרות לטיפול עם סיכויים ?

ד"ר איתי שטרנברג
רחמים שלום,

כנראה שלגילך השפעה מכרעת על התפקוד המיני שלך. קשה להעריך מה היתה תרומת הניתוח לתלונותיך.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
01/01/2017

האם טפטוף לאחר מתן שתן יכול להיות קשור לקשיים בפוריות?

סובל מעל עשר שנים מטפטוף קל לאחר מתן שתן, אני מבקש לדעת האם יש קשר אפשרי בין זה לקושי להרות.

בכבוד רב

ד"ר איתי שטרנברג
פרי שלום,

טפטוף בסוף השתנה לרוב אינו קשור לבעיית פריון אך חסרים בשאלתך נתונים רבים בכדי לתת תשובה מעמיקה.
ד"ר איתי שטרנברג,
סגן מנהל המחלקה האורולוגית,
בית החולים מאיר
עמוד 1 מתוך 41234

שאלות נוספות בנושא: פרוסטטה
